un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 2 septembrie 2021

2 Sep 2021  ·

ȘTIRI  ·

9 comentarii

SUA a înregistrat ieri 184.000 de cazuri noi. Din fericire, la nivel mondial se vede deja un platou pentru valul 4 și s-ar părea că intrăm pe panta descendentă. Asta nu înseamnă nimic pentru România, unde avem un delay.

    9 comentarii

  1. La UPC Vodafone clar ca problema e ca aveau download doar de 500 Mbps si le trebuia neaparat 1 Gbps nu ca uploadul e de 25 Mbps :)

      (Citează)

  2. Ce bine ca exista companii precum Wizz, Wallmart, Disney (si vor urma si altele) care-si obliga personalul sa se vaccineze.
    Statul nu-ti poate impune asa ceva decat in Korea de Nord, insa iata, mediul privat prinde colti.
    Cred ca e foarte bine, sustin!

      (Citează)

    • Nu iti convine iti dai demisia. E foarte posibil ca sa te fi nascut pentru ca acum ceva ani strabunicii tai au fost obligati sa se vaccineze impotriva rujeolei, rubeolei, etc.
      Dar e simplu sa faci comparatii cu Coreea de Nord – banuiesc ca nici nu ai trait in comunism ca sa stii cum era.

        (Citează)

  3. Am fost mare fan AptX, si inca folosesc pentru ca nu exista alternativa in afara gardurilor Apple / Sony.
    Dar deja e dementa ce se intampla cu standardele de bluetooth. in loc sa se adune si sa faca un standard BT Audio decent, trage fiecare pe tarlaua lui.
    E imposibil sa gasesti o pereche de casti care sa se auda decent pe, sa zicem, un telefon Android, un laptop cu Windows si un iPad.
    Si nu e ca si cum ai mai avea alternativa de a folosi casti cu fir.

      (Citează)

    • Inca nu exista tehnologia necesara pentru a transmite Lossless prin bluetooth. Asa ca momentan fiecare producator mare incearca sa isi impuna tehnologia proprie. Dar cand se va ajunge la o calitate multumitoare pentru toata lumea, probabil ca vor ramane 1 sau maxim 2 standarde ce vor fi adoptate de toti producatorii.

        (Citează)

    • Nici nu discut de lossless aici, ca nici aptX (nici macar aptX HD) si nici AAC nu sunt lossless. Tehnic inteleg ca nici LDAC nu e lossless, dar e aproape ca rezultat.
      Eu vorbesc de nivelul ala basic pentru ascultat muzica, aptX chior, un cap peste SBC, cat sa nu auzi ca la radio sau ca la MP3-urile alea de 128kbps pe care le descarcam de pe miRC in tinerete (true story)

        (Citează)

  4. Sa nu uitam de procentul de vaccinare in România fata de restul…

      (Citează)

  5. Voi chiar mai credeți minciunile astea cu datele de lansare a filmelor?

      (Citează)

  6. Legat de covid – era un banc pe vremuri: nu ne temem ca vin e sfarsitul lumii in 2000, ca noi suntem cu 30 de ani in urma. Cam asa si cu cazurile de covid.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus