un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Reno6 Pro ajunge în România cu Snapdragon 870

9 Sep 2021  ·

TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

Oppo a lansat astăzi și în România două telefoane de top, modelele Reno6 5G și Reno6 Pro 5G.

Aici trebuie evitată o confuzie importantă. Oppo a lansat Reno6 Pro în China în luna mai a acestui an și poate părea ciudat că așa târziu vine și în Europa, dar în practică este alt telefon. Cel din China are chipset Mediatek Dimensity 1200, dar Reno6 Pro adus din 24 septembrie în Europa vine cu chipset Snapdragon 870, care-i altă treabă, plus camere foto mai bune.

Acel Snapdragon 870 este o variantă cu 10-12% decât modelul flagship anterior Snapdragon 865. Vine la pachet cu 12 GB RAM, plus un soi de funcție virtual memory care adaugă 7 GB de RAM folosind memoria de stocare. Teoria mea: nu veți umple niciodată cei 12 GB de RAM pur, darămite să fie nevoie și de extra.

Ecran de 6,5″ la 90 Hz și senzor tactil la 180 Hz, baterie de 4.500 mAh cu încărcare la 65W, stocare 256 GB RAM, plus un sistem amplu de răcire cu cameră de vapori.

Modelul Pro are trei camere foto pe spate. Cea principală are 50 Mpx, este senzorul Sony IMX766 pe care l-am văzut obținând rezultate bune prin alte modele. Mai are o cameră ultrawide de 16 megapixeli și una cu zoom optic 2x de 13 megapixeli.

În prezentare s-a insistat pe diverse funcții foto AI, așa cum este moda acum. Portret cu bokeh, video cu bokeh artificial, optimizări AI pentru expunere corectă în filmare și range dinamic mai mare, focus tracking după ce alegi subiectul dorit șamd. Observați că majoritatea funcțiilor sunt pe video. Poate că mie mi-ar putea părea gimmicky, dar fanilor TikTok și Instastory probabil că le sunt chiar binevenite.

Ce mi-a plăcut mie foarte mult este partea din spate a telefonului, care are un aspect de cristale de sare sau de gheață pe culoarea Arctic Blue. Au explicat cum se produce printr-o depunere lentă, dar nu eram foarte atent :) Când o vezi, însă, atrage imediat privirea pentru că face un joc de lumini plăcut. Și mai tare a fost să o văd sub un microscop 60x, unde chiar se văd detaliile fine și textura materialului din care este compusă. Reno6 Pro este printre cele mai inedite și arătoase telefoane dpdv aspect.

Odată cu el a fost prezentat și Reno6, care-i similar variantei lansate în China. Ecran de 6,43″ la 90 Hz, Mediatek Dimensity 900 la bord și 8/128 GB, baterie de 4.300 mAh cu încărcare la 65W. Are două camere principale pe spate, 64 Mpx și 8 Mpx.

Arată bine și el, are aspectul de iPhone cu ecran drept, laterale drepte, colțuri rotunjite. Mi-a plăcut că bump-ul camerelor este din sticlă și delimitează arătos acea zonă.

Prețuri:

  • Reno6 Pro 5G 12/256GB – 4.000 de lei la precomandă și include un ceas Oppo Watch de 46 mm cadou. Ca bundle este un preț bun, mai ales că vine cu 3 ani garanție, o noutate pe piața noastră dacă nu mă înșel. Telefonul o să spun că-i un aproape-flagship, primești multă stocare internă, mult RAM, un upgrade al chipsetului de top din anul anterior, plus camere foto performante și aspect plăcut. Piața de telefoane de 4.000 de lei în România este mică și concurența cu alte modele actuale sau de anul trecut este mare, așa că sunt curios cum se va vinde.
  • Reno6 5G 8/128  GB – 2.700 de lei. Dintre cele două, acesta s-ar putea să ofere un raport preț/performanță mai bun, de fapt. Acesta se va lansa pe piață pe 15 septembrie.

    6 comentarii

  1. Dăcât să mă spioneze Țomping, prefer să mă spioneze Biden, care-i senil oricum. N-aș vrea ca Țomping să facă „distribuirea averii” prin conturile mele bancare. :D

      (Citează)

  2. Ce wallpaper neinspirat! Aduce fix a ecran spart… :) :)

      (Citează)

  3. renault sefu, nu reno ca suntem totusi oameni cu facultate.

      (Citează)

  4. Ce parere ai de One Plus Nord 2 5G? pretul este foarte bun si livreaza gratuit in Romania https://www.oneplus.com/ro/nord-2-5g

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus