un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Este clar că trăim în mirror universe: KFC vinde acum și crispy strips nepicanți

17 Sep 2021  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

76 comentarii

Am văzut reclama stradală la Piața Romană. Prin meniuri se folosește termenul “cool”.

Din comentarii la story-ul meu de pe Instagram am înțeles că lumea vrea crispy strips nepicante. Sunt uimit de asta pentru că mie cele clasice mi se par cel mult ușor picante, nicidecum problematice. Nu țin minte vreun moment când să fi avut musai nevoie de o băutură pe lângă crispy strips pentru că altfel îmi ia foc gura.

Probabil că majoritatea românilor au însă o toleranță mică la picant, iar tradiționalul ardei iute dat la ciorbă este acolo mai degrabă pentru culoare lângă farfurie și pentru a se considera că s-a mâncat și o legumă.

Bine. Crispy strips nepicant. Este clar că trăim în mirror universe.

Acum însă sper ca cei de la KFC să facă și pasul următor: crispy strips extra-picanți. Sau măcar să-i facă pe cei normali mai picanți, din moment ce nu mai există un motiv bun pentru a-i ține la minim. Este tare greu să găsești un pui picant în România, Nashville style.

Trebuie și crispy strips extra-picanți?

Loading ... Loading ...

    76 comentarii

  1. Da, de acord cu tine. Mereu am considerat ca strips-urile de la KFC nu sunt suficient de picante.

      (Citează)

    • Crispy strips sunt picante? Mie nu mi s-au parut niciodata.
      Singura chestie relativ picanta de la KFC sunt aripioarele.

      Dar hey, mai multe optiuni sunt intotdeauna un lucru bun. (In special pt. vanzarile celor de la KFC).

        (Citează)

    • Voi confundati “picant” cu “iute”.

        (Citează)

    • @Kopa_Kopan, nu stiu care ar trebui sa fie diferenta intre cele doua cuvinte din punct de vedere al intensitatii gustului.

        (Citează)

    • Andrei G:
      @Kopa_Kopan, nu stiu care ar trebui sa fie diferenta intre cele doua cuvinte din punct de vedere al intensitatii gustului.

      Se referă că probabil termenul original este spicy, care ar putea însemna “cu condimente”, nu musai iute. Deși aia de obicei este “spiced”. Cele 11 secrete ale colonelului și alea-alea.

        (Citează)

    • Pe site-ul KFC la Crispy Strips sunt prezentate ca “piept de pui preparat după rețeta Hot & Spicy”. Chiar daca traduci “spicy” ca fiind condimentat, “hot” nu prea ai cum sa-l traduci decat ca iute/picant.

        (Citează)

  2. KFC e o companie flexibila, daca lumea asta cere, asta li se da. Mai tii minte momentul cand in Romania KFC a facut switch de la Pepsi la Coca Cola? Intre timp am renuntat la bauturi cabogazoase, dar atunci am fost un pic supi.

      (Citează)

    • Nu cred că aia oprea lumea din mâncat la KFC. Cred că s-a făcut o ofertă de nerefuzat, mi se pare că tot grupul Sphera a făcut atunci trecerea.

      Dar da, să cauți pe YouTube niște KFC sau McDonalds din țări asiatice, să vezi pe acolo combinații.

        (Citează)

  3. Un crispy strip bun tre să usture şi la intrare şi la ieşire.

      (Citează)

  4. Știu destui oameni care nu suportă deloc mâncarea picantă. Pe aici e și mai rău. Olandezii au o bucătărie anostă și asta se vede mai ales la iuțeală. Dacă comanzi ceva super iute, așteaptă-te să fie lejer.

      (Citează)

    • Eu am fost o (singura) data in Olanda si am intrat intr-un supermarket mai mult de curiozitate. Toate mancarurile ambalate erau moartea pasiunii (sanatoase, dar oribile ca aspect) – si in plus n-am vazut in viata mea mai mult humus si din astea orientale. E ca si cum olandezii mananca humus zilnic.

        (Citează)

    • Mâncarea din Olanda e fadă și nu prea sănătoasă. În supermarket găsești carne proastă și chestii cu multe rahaturi în ele. Dacă vrei carne ok, mergi ori la măcelărie ori la vreun magazin pentru horeca.

      Humus cred că mănâncă, sunt destui arabi pe aici, dar aia e mâncare bună față de cea olandeză. Adică în ultimele 3 săptămâni am mâncat zilnic humus.

        (Citează)

    • Problema la crispy-ul actual nu e la intrare, ci la iesire.

        (Citează)

    • Mananca la restaurantele indoneziene din Olanda. Cere-le sangat pedas :)

        (Citează)

    • Kopa_Kopan: E ca si cum olandezii mananca humus zilnic.

      Acum este humus și în orice magazin din România. Dacă te duci la un Mega Image mare, ai de ales între vreo 5 mărci :))

      Cred că odată cu imigrația și deschiderea de restaurante a venit și o apetență mai mare pentru mâncare orientală. Ceea ce nu mă întristează, mănânc din alea libaneze cu plăcere.

        (Citează)

  5. In Olanda nu exista crispy strips picante, doar normale.
    Si nici sos glenn.
    Nici nu zici ca mananci la KFC :(

    P.S. Parca tin minte ca si in Spania am avut supriza sa constat ca la KFC nu avea sos glenn, dar asta se intampla acum vreo 7-8 ani. Poate s-a mai schimbat intre timp.

      (Citează)

    • Nici în Germania nu sunt picanți, sunt de-a dreptul scârboși daca nu sunt iuți.

        (Citează)

    • Nu cumva in tarile astea exista si “boneless wings” care sunt de fapt facute tot din piept de pui, dar sunt versiunea picanta pentru crispy strips?

        (Citează)

    • Sosul Glenn e adaptat pentru piata din Romania, nu stiu sincer daca se mai gaseste si in alte tari, dar cu siguranta nu e printre sosurile standard, pe care sa le gasesti peste tot. E si normal, majoritatea popoarelor nu sunt obisnuite cu gustul intens de usturoi/mujdei.

        (Citează)

    • AdrianG: In Olanda nu exista crispy strips picante, doar normale

      Păi eu zic că nici la noi nu erau picante! Mai degrabă aripioarele, vorba lui Claudiu mai sus.

        (Citează)

    • A.: gustul intens de usturoi/mujdei.

      The what now?

      Oricum, dacă vrei sos Glenn acasă și sănătos, iei un iaurt sau o smântână, pui în ea praf de usturoi (se găsește la condimente) sau zdrobești pe loc unul real, poate un pic de verdeață, iese ce trebuie.

        (Citează)

    • Nu, nu e. E iaurt cu usturoi.

        (Citează)

    • Andrei G:
      Nu cumva in tarile astea exista si “boneless wings” care sunt de fapt facute tot din piept de pui, dar sunt versiunea picanta pentru crispy strips?

      Nu-i echivalentul bucăților Kentucky de la noi?

      La străini există pui foarte picant, multe localuri așa îl fac. Eu am mai mâncat pe la noi și de la Anika și de la Cucubau sau ceva așa. Nu s-a auzit de picant. Mai sunt unii în Parklake, dar nu i-am încercat. Am văzut pe Glovo și Krisperia, pun pariu că tot nepicant.

        (Citează)

  6. sa mi explice si mie kfc poza de la reclama.
    mancarea aruncata din punga unde? pe masa gen? ba boss eu nu stiu de voi dar mesele de oriunde – kfc, mcd, nu pui mancarea pe ele.

    iar boluletul ala cu sos e bataie de joc, ajunge la una bucata de carne.

    iar 3, degetele alea par de batrani, nu or gasit pe cineva cu pielea mai frumoasa?

      (Citează)

    • Mie nu-mi par degete de batran. Tinand cont de forma si de lungime, par mai degraba degetele unei persoane afro-americane (cu influente cauzaziene). Probabil o imagine stock.

        (Citează)

    • Au pus degete de negru, ca aia mananca pui prajit, dar dupa s-au speriat si le-au mai reglat din color balance ca sa fie PC.

        (Citează)

    • mircea: sa mi explice si mie kfc poza de la reclama.
      mancarea aruncata din punga unde? pe masa gen? ba boss eu nu stiu de voi dar mesele de oriunde – kfc, mcd, nu pui mancarea pe ele.

      Vezi ce ratezi în viață mâncând KFC frumos cu furculiță și cuțit? Încearcă să mănânci ca în reclamă, aruncând mâncarea pe masă și înfulecând cu poftă, în timp ce râzi alături de vreo 3-4 prieteni, toți arătoși și îmbrăcați modern. Așa se face! Eu așa mănânc acasă!

        (Citează)

  7. Eu am mancat o singura data la KFC. Am comandat niste aripioare picante, cand am primit punga am intrebat: unde e painea? Bine ca m-a intrebat daca vreau suc, sos, etc.

      (Citează)

    • Lumea cam evita sa manance pesmet cu paine. La inceput intrebau mereu daca vrei si chifle, dar nu prea cumpara nimeni, asa ca au renuntat.

        (Citează)

    • Mie mi se părea că toată lumea cumpără pâine. Am bănuit că au renunțat pentru că nu aveau chef să mai țină și cuptor de pâine acolo.

        (Citează)

    • Painea este in continuare in meniu, deci probabil ca au pastrat cuptoarele. Doar ca ptobabil majoritatea nu vor sa comande Si nu doar la KFC ci si la alte fast food-uri.
      Sau poate ca strategia s-a schimbat si nu iti mai ofera paine ca sa cumperi meniuri mai mari.

        (Citează)

  8. Radu, sunt foarte multe persoane care sufera de hemoroizi. Stiu suna funny, dar chiar nu e si nu doresc nimanui.
    Astfel ca strips nepicanti sunt o idee chiar buna.
    Sa fie diversitate, zic :)

      (Citează)

    • Păi să fie, nu zic nu.

      Ce mă miră este că foarte mulți par să considere că actualii strips erau picanți. Mie mi s-au părut mereu “cel mult cu niște piper pe ei”.

        (Citează)

  9. Nu a fost niciodată vorba de iuțeală, mănânc destul de iute din copilărie – suport (rar totuși) și scotch bonnet ca exemplu, dar ce folosesc ei pe post de condiment îmi provoacă dezastru.

      (Citează)

    • Thank you! Credeam că numai eu am problema asta.
      Mănânc fără probleme Sriracha sau Tabasco, nu în cantități industriale, dar dacă mănânc mai mult de 2 strips sau aripioare de la KFC după câteva ore mă doare toată partea de jos a abdomenului.
      Deci da, să vina strips nepicanți.

        (Citează)

    • Sigur nu e de la vreo combinație? De exemplu suc sau ceva?

      Nu zic, KFC are un tranzit… rapid, nu stă în trafic, dar să nu fie mai mult vreo intoleranță la gluten sau pesmet.

        (Citează)

    • Eu… gen:
      … dar dacă mănânc mai mult de 2 strips sau aripioare de la KFC după câteva ore mă doare toată partea de jos a abdomenului.
      Deci da, să vina strips nepicanți.

      Ultima data cand am mancat KFC, am zis că rămân fără apendicită. A durat 3 zile cu dureri abdominale în partea dreaptă, jos. Am vb cu medicul de fam și am stabilit sa ma aștept puțin. Atunci am luat de la un drive-in cam dubios, din zona Iancului.
      Pentru mine Kfc a iesit din preferințe, riscuri nejustificate pt un gust mediocru.

        (Citează)

  10. M-am întrebat întotdeauna ce naiba pun cei de la KFC in mâncarea lor picanta, incat apar flăcări la ieșire.
    Sa ne înțelegem, la intrare nu e deloc picanta, poate puțin, dar la ieșire e jale.

    Mănânc des picant, inclusiv la indieni, thailandezi și alte nații. Unde la intrare e foarte iute dar la ieșire nu am nimic.

    Nici nu vreau să mă gândesc ce chimicale ordinare baga cei de la KFC de exista efectul asta…

      (Citează)

    • Incearca sa ii reincalzesti la microunde sau tigaie dupa o zi, atunci intra iuteala palpabila.

        (Citează)

    • Tano: Unde la intrare e foarte iute dar la ieșire nu am nimic.

      Pentru că sunt multe sosuri și se absorb repede, rămâne puțin de dat afară. La KFC este multă materie solidă, ai pui compact și pesmet condimentat.

        (Citează)

  11. Mda, si aici la fel. Pana acum, am crezut ca sunt eu sensibil. Dar vad ca multa lume are problema asta cu KFC asa ca, pana nu aflu de la ce e, ce pun in el, eu nu mai mananc de la ei.

      (Citează)

  12. Kopa_Kopan:
    Voi confundati “picant” cu “iute”.

    Se vor prinde la un moment dat.

      (Citează)

  13. ADICA UN NEGRU TRECUT PRIN PHOTOSHOP???
    imi miroase aici a scandal la adresa kfc, boicot

    Andrei G:
    Mie nu-mi par degete de batran. Tinand cont de forma si de lungime, par mai degraba degetele unei persoane afro-americane (cu influente cauzaziene). Probabil o imagine stock.

      (Citează)

    • Poate daca am fi in Statele Unite. Dar in Romania suntem cu cateva zeci de ani in urma si oamenii inca sunt normali.

        (Citează)

  14. da, e musai nevoie și de varianta nepicantă, pentru ăia care nu vor să strice evacuarea a doua zi dimineață după cafea și să poarte always cu aripioare și 5 picături toată ziua.

      (Citează)

  15. +1 la “sunt picanți doar la ieșire”, dar nu cred ca sunt chimicale neapărat. Cred ca e un condiment care nu e procesat corect în corp.

      (Citează)

    • De obicei e capsaicina, ea da iuțeala din chestiile iuți. Dar ciudat că doar cu KFC avem problema multi dintre noi.

        (Citează)

  16. Confirm ce zic aici multi comentatori, nu ma distruge la stomac nici Carolina Reaper cum ma distruge KFC. Mananc rar la ei, mai rar de o data pe an, doar ca sa imi aduc aminte de ce nu e bine sa mananci la ei. Nu doar ca ustura la iesire, dar imi da crampe si dureri de zici ca urmeaza sa nasc.

      (Citează)

  17. N-ar fi .ro prima tara in care se vand non-spicy krispy.

      (Citează)

  18. “Crispi” + bautura energizanta = clisma garantata

      (Citează)

  19. Kopa_Kopan:
    Voi confundati “picant” cu “iute”.

    picant: 1. (Despre mâncăruri, băuturi sau despre gustul lor) Condimentat (de obicei iute, usturător etc.)

    Sunt și eu pedant câteodată dar în 99% din cazuri cred că știm cu toții la ce ne referim când spunem că o mâncare este picantă.

      (Citează)

    • Probabil ca el foloseste cuvantul “iute” pentru produsele puternic condimentate si “picant” pentru produsele condimentate doar putin. Si considera ca tot internetul trebuie sa foloseasca aceste doua cuvinte conform normelor lui personale. Dar in realitate sunt sinonime.

        (Citează)

  20. Foarte bine, din astea pot sa mananc si eu. Ultima data cand am incercat varianta picanta am ajuns practic la spital.

      (Citează)

    • De la asta sau ai făcut vreun accident auto în aceeași zi?

        (Citează)

    • De la asta, a doua zi m-am dus urgent la Proctoline sa ma vulcanizeze.

      Azi am comandat 2 meniuri strips nepicante pe KFC delivery, piept de pui patruns bine, destul de bun la gust, un picut sarat in plus fata de ideal.

        (Citează)

  21. Este al 3-lea meu comentariu aici, sper sa si apara.

    Sunt fan crispy strips si in acelasi timp mananci si ultra mega picant – am locuit multi ani in Asia de Sud Est.

    Personal sunt impotriva crispy strips picant pentru simplul motiv ca elementul care da iutime este clar ceva nedigerabil de stomac, ceva artificial.

    Am mancat un red savina gol, am avut mainile si buzele iutite cateva ore, dar nu m-a usturat posteriorul. Mananc des phal si vindaloo si la fel, ma iutesc de ma trec toate apele, nu ma ustura posteriorul. Mananc ardeii iuti cu tot cu seminte, nu ma ustura posteriorul.

    Mananc crispy strips, as putea sa jur ca nu are pic de iuteala, dar a doua zi la wc tine sa ma contrazica.

      (Citează)

    • Un ardei iute este foarte digerabil, că-i multă apă în el. Crispy-ul este pui compact (că pieptul este dens) și cu pesmet condimentat.

        (Citează)

  22. Inspirat de postarea asta am incercat azi ambele varietati, dupa ce nu mai mancasem KFC de probabil peste un an.

    Cele “nepicante” sunt de fapt date prin acelasi amestec prin care dau puiul in reteta clasica KFC. Nivelul de iuteala e cam acelasi, adica practic 0. Practic au facut fillet bites, dar mai mari.

    Ca cineva care e fan al retetei originale KFC, dar care nu se omoara dupa mancat pui cu oase, ma declar in multumit de rezultat. Doar ar fi putut sa aiba un marketing mai bun decat sa ii zica “nepicant”.

      (Citează)

  23. Eu mereu îmi cumpăr 4 Ceva cu Hot Wings și cartofi, tocmai pentru că sunt mai picante față de crispy strips și mă satur mult mai bine. Plus că hot wings sunt mai gustoase

      (Citează)

  24. Din pacate nu cred ca e ce trebe asta nepicant.
    Am testat zilele trecute bucket-ul “Cool”…intr-adevar sunt nepicante dar sunt extrem de sarate si foarte “grele”…prefer un clasic strips ca si asa sunt semi-picante.

      (Citează)

  25. Eu aștept și aripioarele nepicante.

    Pentru gust extrapicant cred că se poate regla ușor din sosuri megaiuți.

      (Citează)

  26. Kopa_Kopan:
    Voi confundati “picant” cu “iute”.

    True that, romanul asocieaza picant doar cu iute.

      (Citează)

    • Mai degrabă aș spune că asociază “condimentat” cu “iute”.

        (Citează)

    • @ZuLu, pe ce va bazati cand spuneti ca este o diferenta importanta de nuanta intre cele doua? In DEX sunt prezentate aproape ca sinonime, fiecare dintre cele 2 cuvinte fiind folosit pentru a-l defini pe celalalt.

        (Citează)

  27. nwradu:
    Un ardei iute este foarte digerabil, că-i multă apă în el. Crispy-ul este pui compact (că pieptul este dens) și cu pesmet condimentat.

    nwradu:
    Un ardei iute este foarte digerabil, că-i multă apă în el. Crispy-ul este pui compact (că pieptul este dens) și cu pesmet condimentat.

    Si puiul si pesmetul sunt perfect digerabile. In plus, puiul din KFC e destul de zemos pentru ca e deep fried si nu iese apa din carne ca la alte metode de gatire.

    Mananc sambal indonezian care e tras in tigaie pana se evapora apa si ramane o pasta f consistenta. Contine inclusiv seminte. Super picant, nicio problema a doua zi.

    Picantul de KFC se comporta ca diverse sosuri cu capsaicina artificiala: nu e digerat de corp si te rupe la iesire.

      (Citează)

    • Crispy Strips de la KFC nu sunt deloc zemoase. Nu stiu cum ar trebui sa iasa datorita prajirii in ulei, dar sunt foarte seci. Eu nici nu prea pot sa le mananc fara sos.
      Probabil ca puiul normal care este direct taiat si pus in friteuza ramane suculent, dar cared ca la KFC produsele sunt semipreparate si ajung congelate in restaurante.

        (Citează)

  28. nwradu:
    Mai degrabă aș spune că asociază “condimentat” cu “iute”.

    Nu prea auzi in conversatiile zilnice, “ce mancare condimentata” ci doar “ce macare picanta”, cand e vorba de iute.

      (Citează)

  29. Nu sunt picanti la gust, dar creeaza o groaza de nasoale la capatul sistemului digestiv. Desigur nu la toti oamenii la fel, dar daca esti mai ‘norocos’ chiar risti sa ai foarte mari probleme din cauza KFC-ului “picant”

    nwradu:
    Păi să fie, nu zic nu.

    Ce mă miră este că foarte mulți par să considere că actualii strips erau picanți. Mie mi s-au părut mereu “cel mult cu niște piper pe ei”.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus