un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Jocuri bune la PlayStation Showcase, inclusiv un remake Kotor, noul God of War și Spider-Man 2

15 Sep 2021  ·

TEHNOLOGIE  ·

2 comentarii

Au fost multe jocuri bune prezentate la PlayStation Showcase săptămâna trecută. Să le luăm pe rând pe cele interesante.

Knight of the Old Republic remake pentru PS5. Nu a fost arătat nimic din joc, de fapt, ci un scurt teaser. La cât de vechi este KOTOR, cred că practic fac de la zero jocul acesta, deci mai durează până se va lansa. Povestea sa este foarte frumoasă și mă bucur că o nouă generație o va afla.

Project EVE este un action-adventure futuristic. Pământul pare depopulat după invazia unui soi de monstru extraterestru. Eve este o tânără cu aspect tipic japonez: aproape dezbrăcată, sabia lungă, din astea, care pare să ia Pământul la tocat.

Nu zic, pare interesant, dar trailerul mi s-a părut cam… scârbos. Prea mulți monștri, prea mult sânge. Nu mi-e clar de ce mi s-a părut așa, că nu cred că m-ar fi deranjat asta acum 10 ani. Probabil pentru că nu mi se pare foarte adecvat ideii de entertainment. Oricum, l-aș juca.

Forspoken pare același joc, dar în alt scenariu. Tot o tânără, tot o lume cu monștri și puteri magice, doar că dragoni, nu avioane. Mi-a adus aminte și de The Longest Journey, cu trecerea din lumea reală în alta magică, dar acela era un quest, nu un action-adventure.

Gran Turismo 7 pare foarte complex. Elementul acesta m-a ținut de fapt departe de serie în trecut, pare că este prea mult de muncă, iar eu prefer un racing ceva mai lejer, mai ușor de jucat și apoi renunțat la el, nu ceva ce necesită atâta muncă. Sunt sigur, însă, că fix acest element îi atrage pe alții în seria Gran Turismo și Sony le dă ceea ce vor.

God of War: Ragnarok pare să continue povestea jocului din 2018. Mulți zei pe acolo, iar pe PS5 probabil va arăta excelent. Nu m-ar mira să fie jocul cu cel mai mare succes dintre cele din Showcase.

Guardians of the Galaxy bănuiesc că este pentru fanii filmului. L-aș juca, dar depinde câte momente scriptate are, că trailerul insistă mai mult pe acestea și mai puțin pe gameplay.

Spider-Man 2 îl va avea pe Venom ca personaj negativ. Mă aștept ca și noul joc să aibă soarta celor două dinaintea sa, Spider-Man 1 și apoi Miles Morales, adică jocuri excelente cu povești ample

S-a mai anunțat ceva plăcut: Uncharted 4 și Lost Legacy vor fi lansate pe PC și pe PS5 în primele luni din 2022. Faptul că aceste jocuri ajung pe PC este cea mai bună veste, o mulțime de alți jucători vor putea să descopere aceste povești. Îmi pare rău că nu se bagă pe PC și primele Uncharted-uri, toată seria este spectaculoasă.

Se lucrează și la un joc Wolverine, dar așteptați-vă să mai treacă niște ani până la lansarea lui. Cred că, după ce fiecare super-erou Marvel a avut filmele sale, acum urmează și jocurile dedicate.

    2 comentarii

  1. Acum se simt din plin efectele Covid-ului si in industria jocurilor video pentru ca mai toate jocurile astea o sa apara intr-un viitor destul de indepartat si incert. Cum zicea cineva intr-un podcast, prezentarea a fost un argument pentru achizitia unui PS4 in 2024.

      (Citează)

  2. nu prea mai am ce sa joc..
    trebuie sa ma intorc iar la COD WZ pana apare FC6 sau D2R

    as fi intrat in BG3, dar mi e teama ca de la update la update risc sa pierd salvarile..

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus