un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Blue Air operează acum patru avioane Boeing 737 MAX 8 noi

28 Sep 2021  ·

TEHNOLOGIE  ·

19 comentarii

Uite că-mi scăpase treaba asta. Blue Air operează acum patru avioane Boeing 737 MAX 8 noi.

Pe ultimele două le-a primit în flotă la început de septembrie. YR-MXC a sosit din Seattle via Islanda pe 2 septembrie și pe 3 septembrie deja zbura București-Bari. YR-MXD a sosit în România pe 9 septembrie și pe 10 septembrie a intrat deja în pâine, primul zbor fiind București-Amsterdam.

Primele două, YR-MXA și YR-MXB, au intrat oficial în flotă în aprilie și respectiv iunie 2021. Sunt produse în 2019, dar au stat o vreme pe bară pentru upgrade-ul de software de la MAX-uri, știți scandalul.

Cu patru avioane 737 MAX în flota Blue Air, poate zbor și eu cândva cu unul. Am fost cam supărat că spre Creta și înapoi n-a fost un MAX. Probabil le țin pentru cursele cu mulți pasageri.

    19 comentarii

  1. BalaurAir tocamai a luat 80 euro schimbarea de nume la un bunic..

    40 nume/ 40 prenume
    Scump da’ se plimba cu Boeing Max.

    Ca sa i laud tre a sun prin Malta.

    Ia la Malaga dacă vrei sa le probezi , când se deschide Tivoli World..

      (Citează)

  2. Își permit să le zboare, au destui pasageri ca să nu piardă bani?

      (Citează)

    • Zboara goale. Eu am fost acum 4 zile. Lux, stai singur pe trei randuri de locuri, jumatate de avion gol. Nici nu stiu daca isi acopera combustibilul (d-apoi sa mai faca vreun profit) dar trebuie sa plateasca taxa de aeroport, asa ca zboara si ei cum pot.

        (Citează)

    • Tocmai mi-au anulat un zbor, cu mai putin de o saptamana inainte. Vad ca ultimul zbor pe ruta aia a fost cu MXA. Degeaba isi iau avioane mari, daca nu vor sa dea bani si pe benzina.

        (Citează)

  3. la ce figuri au facut in pandemie si la cat au urinat in capul pasagerilor cred ca am sa ii evit o buna perioada !

      (Citează)

  4. ce usor trecem peste niste tragedii.
    a da stii, avionul ala pica din cer, au murit vreo cateva sute de oameni, “STITI VOI SCANDALUL ACELA”.
    ba baiatu…………

      (Citează)

  5. O companie mizerabila. Stai cu orele in coada ca sa poți să vorbești cu cineva de la call center si apoi afli ca ai de plătit taxe peste taxe pentru orice.
    Dacă nu e vreo ruta pe care au exclusivitate sau nu e vreun bilet de 20-30 de euro pe care poți să-l pierzi liniștit în caz ca [insert any word], mai bine mai pui 100 de euro și zbori cu orice altă companie mai sănătoasă

      (Citează)

  6. Au alocat unul pe aeroportull din Iasi. Inca am o retinere sa zbor cu 737 Max 8, pe cât posibil voi încerca să evit compania.

    Cei care ziceți de taxe peste taxe, nu doar Blue Air are taxe peste taxe, toti operatorii low cost au, de aici și bilete cu 10 euro pe segment.

      (Citează)

  7. Sunt neserioși, anulează zboruri pe bandă rulantă și au un proces de cerere de restituire a banilor incredibil de ilogica: codul rezervării e optional dar codul de tranzacție a plății online e obligatoriu asta după ce îți spun că nu se știe când o să îți vezi banii dar ești liber să încerci :)

    Ah da, și le anulează cu puțin peste 14 zile înainte ca să nu intre pe legislația Europeană ce îi obligă la despăgubiri.

    Deci punctul meu de vedere pot să zboare și cu coșciuge.

      (Citează)

  8. nu au pana nu te lovesti tu de ele :))

    Andrei G:
    Sunt si alte companii low-cost care nu au atatea probleme precum Blue Air.

      (Citează)

    • @mircea, toate companiile au unele probleme de care este posibil sa te lovesti sau nu. Tocmai de aceea nu poate fi analizata situatia doar din experienta unei singure persoane. Dar, peste tot in jurul meu sunt oameni de la care aud ca au avut probleme cu Blue Air. In rest, cand este vorba de alte companii low cost, sunt mai putini clienti care se plang.

        (Citează)

  9. Am zburat eu in vara asta pe Atena dus-intors cu unul din primele 2 MAXuri noi. Nimic special. Nou, curat, mirosind a nou. Scaunele sunt un design special, extrem de subtiri, nu am seziat + sau – la confort.

    Blue Air insa nu se dezice de porecla Delay Air.
    Nu a fost prima oara cand am zburat cu ei dar ca de fiecare data am avut intarziere de vreo 50 min si la dus si la intors. Inteleg ca extrem de frecvente sunt si anularile de zboruri, slava Barbosului, nu am experimentat.

    Totusi experienta Wizz este peste Blue Air, asa low cost cum sunt ambele.

      (Citează)

  10. daca am de ales low cost, ii aleg pe blue., decat sa le dau bani la unguri

    Dobrogean.

      (Citează)

  11. Eu cred ca anuleaza pana raman doar 4 linii ca sa faca lumea sa zboare doar cu Max 😁

    https://boardingpass.ro/blue-air-a-anulat-zeci-de-zboruri-in-noiembrie-si-decembrie-2021/

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus