un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Big Data Week are loc în octombrie. Dau câteva bilete pentru specialiștii interesați de conferință

30 Sep 2021  ·

TEHNOLOGIE  ·

11 comentarii

Update: s-au dat biletele, felicitări celor pe fază.

Conferința Big Data Week are loc pe 13-14 octombrie. Știu, este un “week” de două zile, acestea sunt vremurile. Dacă cineva lucrează în domeniu sau este interesat de el, cei de la Bigstep mi-au dat câteva invitații și vă pot trimite una. Contactați-mă prin email pentru asta.

Am privit-o online pe cea de anul trecut. De ce? Pentru că-mi plac bazele de date, am făcut masteratul în acest domeniu, iar tehnologiile ce țin de big data și apoi informațiile ce se pot extrage din seturi mari de date mi s-au părut de atunci foarte interesante, deși în acel moment forma lor încă nu se concretizase. Era la modul “uite, ne îndreptăm spre astfel de nevoi, dar iată ce lucruri mișto se pot face cu ele!”

Anul trecut m-am uitat online la conferință și au fost prezentări despre cum diverse companii au rezolvat diverse probleme ce apar după ce ajungi la un număr foarte mare de clienți. Cineva de la eMAG spunea, de exemplu, că MySQL rămâne în urmă pentru ei în aplicații de tip real-time (gen stocuri disponibile la lansarea Black Friday, să zicem) și cum au rezolvat asta. Altcineva de la Revolut a vorbit despre ce schimbări au fost necesare când s-au apropiat de 1 milion de queries pe zi.

Mă fascinează lucrurile acestea pentru că persoanele care rezolvă astfel de probleme mi se par un soi de arhitecți de tehnologie. Uneori sunt multe metode de a rezolva o problemă, dar tu trebuie să o alegi pe cea mai bună. Alteori există una singură și este necesar talentul de a o intui și aplica. Sunt curios și de la ce nivel de volume de date sau interogări simultane în bazele de date se va trece la următorul nivel, la un soi de “very big data”. XXL Data ™.

Conferința de anul acesta, care-i organizată de Bigstep și eSolutions, va avea printre vorbitori și specialiști de la Booking, ING Tech, Microsoft, eMAG, Google, Metalsoft și alții. Văd printre subiecte prezentări precum “Using Big Data to Improve Business-Critical System Monitoring and Alerting” și “Big Data in Medicine – Use of Technology for Better Lifecare” și “Hybrid Cloud Data Platform as a Service”. Treburi din astea.

Site-ul oficial este bucharest.bigdataweek.com și puteți găsi acolo agendă, vorbitori și bilete, dar, după cum ziceam, am eu câteva bilete de dat, contactați-mă pe email și le dau pe principiul FIFO.

    11 comentarii

  1. Probabil doar tipul de la eMag si cel de la booking.com poate au ceva de spus, restul sunt pe langa.

      (Citează)

  2. așa e, Google e total pe lîngă big data. Ei rulează totul pe un server 486 legat la netul vecinului printr-un wifi piratat.

      (Citează)

  3. Dutch Design Week are loc tot in octombrie si e mult mai interesant. Nu dau bilete, luati-va singuri.

      (Citează)

  4. pe principiul fcfs mai degraba.

      (Citează)

  5. alias:

    Mi-a scapat tipul de la Google.

      (Citează)

  6. Cu excel au rezolvat la eMAG, cu excel.

      (Citează)

  7. valeu cand am vazut ing pe acolo mi s-a rupt apa, si firul, si tot.
    ing care au dat fail la un test de HA, care pt orice schimbare pun in cap tot homebanking, samd.
    daca la fel sunt si pe big data……..

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus