un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 5 septembrie 2021

5 Sep 2021  ·

GÂNDURI  ·

19 comentarii

Unui sportiv paralimpic i-a fost luată medalia de aur pentru că a întârziat 3 minute la probe. Nasol moment. Practic știi că, din toate punctele de vedere, ai fost cel mai bun din lume la acea probă în 2021. Însă nu ai medalia care dovedește asta, că ai întârziat 3 minute, chit că nu ai ținut în loc proba din acest motiv.

Varianta Mu a coronavirusului, descoperită prima oară în Columbia în ianuarie, dă semne că trece de protecția oferită de vaccinuri. Sper să nu auzim și de Mu mult mai des după ce se termină cu Delta.

O replică a unui vapor cu pânze va pleca din Suedia spre China. Cred că este o aventură mișto, mai ales că urmează să treacă și prin canalul Suez cu această corabie.

Cât de mult sex fac oamenii. Se pare că după o vreme se trece la “o dată pe lună”.

Coreenii și chinezi se ceartă pe kimchi. Nu am o opinie clară despre kimchi. Nu știu dacă-mi place sau nu. Am mâncat de câteva ori și nu m-am putut decide. Cred că depinde de cât de bine este făcută.

Femeile din SUA povestesc cum făceau avorturi pe vremea când acestea erau ilegale. Un documentar care ar trebui tradus și difuzat și la noi:

33.900 de pelerini pe Camino de Santiago în luna iulie. Dați cu translate. 95 din România, între ei.

Ce-ar fi putut salva căsnicia unor oameni divorțați. Aproape mereu apare răspunsul “comunicare mai bună”.

44 de nave port-container așteaptă la intrarea în porturile din California. Este un nou record, contribuind la scumpirea prețului transporturilor și alte întârzieri de livrare a mărfurilor.

O vilă foarte frumoasă și bine amenajată de pe lângă Los Angeles:

Fotografiile câștigătoare la 2021 International Bird Photographer of the Year.

Însoțitorii de bord au o viață grea în pandemie. Sara Nelson, president of the Association of Flight Attendants union that represents nearly 50,000 flight attendants at 17 airlines, noted that the difference in passenger response to the pandemic compared with the Sept. 11 terrorist attacks has been “night and day.” Twenty years ago, “every single person who came on our plane was completely on our team,” she said. But now, flight attendants have become “punching bags for the public.”

De ce Anchorage este centrul comerțului de marfă. Se vede clar Germania de Est în harta sediilor companiilor. Țări în care a dispărut monarhia în anii 1910. Regatul polonez la întinderea maximă. Africa este un continent mărișor. Raportul de bărbați la femei în Europa.

Formula 1 în Olanda, la ora 16. Nu s-a mai concurat de mulți ani pe acest circuit.

    19 comentarii

  1. 45 de nave. Ajung și eu peste câteva ore. Bine, mai sunt vreo 3-4 port containere pe lângă noi, underway, deci keep counting. Vreo 11 zile la ancora plus alte 8 la operare, cam asta ne așteaptă pe Septembrie. Trist!

      (Citează)

    • Cât dura de obicei? Din ce știu eu, este goană mare să încarci și să descarci cât mai rapid, că pierde bani compania dacă se stă în port.

        (Citează)

    • 4-5 zile si intrai direct. Asta inainte de pandemie. Azi dimineata cand am ajuns, am avut surpriza sa aflu ca nu mai e loc nici la ancora, acum stam in deriva si asteptam pt loc la ancora intai! Compania nu cred ca pierde, la preturile actuale la care s-a ajuns cu navlul. Doar ca proforma schedule s-a transformat in “rolling” schedule, cu bottleneck-uri la multe porturi importante, din diferite motive. Si asta s-ar putea sa devina o problema majora in curand…

        (Citează)

    • O zi de radă, un ban grămadă! Închină-te cu două mâini si las-o așa! Ai vrea să stai la dană moartă la ras obleți cu salariul tăiat la nivel de bază. Practic ești în cea mai ușoară formă de a face bani in transportul maritim și te plângi de asta!

        (Citează)

  2. Imi place ca pe reddit comentatorii se poarta nu numai civilizat unii cu altii, ba chiar se poarta bine – se apreciaza, se sustin etc (cel putin pe topicurile astea pe care le da Radu, ca in rest nu citesc).
    Mi-a placut conversatia despre frecventa raporturilor sexuale si ma regasesc. Intr-adevar, dupa copii si dupa o anumita varsta, e mai rarut. Dar, dupa cum zic si unii de acolo, de multe ori e mai intens.

    De asemenea, sunt de acord ca intr-o relatie pe termen lung sexul pur si simplu devine mai putin important, in sensul ca daca e atunci bine, iar daca nu e atunci iar bine – cred ca asta se cheama sa-ti iubesti partenerul de viata.

    Si e foarte misto, ma simt foarte norocos si recunoscator ca sunt intr-o asemenea relatie, ceea ce va doresc si dumneavoastra.

      (Citează)

    • Asa este, nu am vazut niciun “Gaelex” pe Reddit.
      De foarte mult timp pe blogul lui RAdu ma opresc la finalul articolelor , tocmai din aceasta cauza. Foarte rar arunc un ochi pe comentarii.

        (Citează)

    • Baga-l in rss, il citesti integral acolo (deocamdata) nu mai intra pentru comentarii. nwradu lipseste cu desavarsire, gaelex e primul cu o tampenie de obicei.

        (Citează)

    • Pe Reddit-ul străin se întâmplă asta. Pe cel românesc este mai dubios, se ceartă lumea constant. Cred că la străini sunt și mai mulți comentatori și cele bune se sortează singure prin sistemul de rating de pe Reddit.

      Baltha Zerus: nwradu lipseste cu desavarsire

      Știu, sper să corectez asta începând de luni.

        (Citează)

  3. Zici de avorturi in SUA?
    Păi tu crezi că pe vremea lu’ Ceașcă la noi era paradis?…

      (Citează)

    • In ziua de astăzi la cate mijloace contraceptive ai la dispoziție este de neconceput sa ajungi la avort.

        (Citează)

    • @valentin- si la violuri, abuzuri si lipsa de educatie prin mediul rural ce faci?

        (Citează)

    • Da, problemele mari sunt lipsa de educație sexuală (adică să știi de contraceptive), lipsa de bani (să cumperi contraceptive), lipsa de atenție (să le folosești, în “focul pasiunii”), plus violurile.

      Din păcate, oamenii cu bani au de obicei educație sexuală mai bună și la o adică și banii necesari pentru a merge în alt stat pentru avort. Așa că de suferit vor suferi tot cei care abia pot crește un copil.

        (Citează)

  4. Doru:
    Asa este, nu am vazut niciun “Gaelex” pe Reddit.

    Dacă ești atat de sensibil încât Galex iti bantuie viata, ar fi mai sigur să nu mai citesti blogul.

      (Citează)

  5. Chinezii sunt niste ciorditori notorii: kimchi-ul este al coreenilor, nimeni nu disputa asta pana cand n-au venit chinezii sa bage capul in poza. Iar kimchi facut bine este cea mai buna acritura/muratura. La noi se gaseste greu si e si scump, asa ca am avut o tentativa sa-mi fac eu acasa.

      (Citează)

  6. nwradu:
    Da, problemele mari sunt lipsa de educație sexuală (adică să știi de contraceptive), lipsa de bani (să cumperi contraceptive), lipsa de atenție (să le folosești, în “focul pasiunii”), plus violurile.

    Din păcate, oamenii cu bani au de obicei educație sexuală mai bună și la o adică și banii necesari pentru a merge în alt stat pentru avort. Așa că de suferit vor suferi tot cei care abia pot crește un copil.

    Da, fraților, educația sexuală e cauza. Nu hierpsexualitatea din media, ridicată la rang de cinste. Nu e nimic în media, fără tentă sau ceva sexual. Dar educația, domne, aia-i problema.

    Da, e mare nevoie de educație, dar parcă s-a și ajuns într-un punct în care dacă ceva nu are tangență cu sexul, nu vinde. De la reclame, la standup-uri, la ce vreți voi.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus