un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Fitbit Charge 5: probabil cel mai avansat smart band, dar cu preț pe măsură

26 Aug 2021  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

Îmi place noua brățară Fitbit Charge 5. Problema ei o intuiți însă din start: pentru fiecare brățară Charge 5 vândută de Fitbit/Google, Xiaomi probabil va vinde 10 bucăți de Mi Band 6, dacă nu mai multe.

Și culmea este că prețul a crescut față de generația anterioară. Cum zic străinii, de la 150 USD la 180 USD, iar prețul oficial pentru România fiind de 899 lei. Mă așteptam ca evoluția să fie în sens invers, având în vedere ce face concurența.

Pentru cei care vor însă un smart band mai de soi, există acest Charge 5. Mie mi se pare că arată foarte bine. De la versiunea Luxe încoace, Fitbit a găsit metoda de a face dispozitive foarte frumos finisate, elegante aș spune:

Alt avantaj este că Charge 5 vine cu toată suita de senzori de pe Fitbit Sense, ceasul lor șmecher. Printre noutățile aduse pe brățară este electrocardiograma, care poate detecta și fibrilația arterială și, cine știe, poate salva cândva viața unei persoane. Arată cam așa raportul unei măsurători:

Funcția ECG încă nu este disponibilă pentru că trebuie aprobată de autoritățile fiecărei țări. Pe Sense, însă, a fost aprobată în România la scurt timp după lansare, iar pentru Charge 5 este și România în lista de pending approval, așa că nu cred că vor fi probleme.

Charge 5 mai are senzori de măsurat stresul cu tot felul de analize complexe și bineînțeles că măsoară o mulțime de activități fizice, somnul, SpO2, temperatura pielii, GPS integrat, Fitbit Pay, autonomie de până la 7 zile, primește notificări șamd. Carcasa este din aluminiu și Gorilla Glass și rezistă la apă, ecranul este mai luminos. Fitbit mai vine și cu avantajul serviciului Fitbit Premium pentru cei care sunt serioși cu activitatea fizică.

Altfel spus, probabil este cea mai avansată brățară inteligentă de pe piață. Sunt sigur că se vor vinde bine în țările unde astfel de prețuri nu sunt considerate show-stopper. În România, însă, mi se pare că se adresează unei nișe de oameni, cei interesați cu adevărat de diferențele față de brățările mult mai ieftine din piață.

    8 comentarii

  1. Fiind un fel de fan Fitbit, nu am dat mare atentie diferitilor oameni de pe internet care ziceau ca Fitbit-urile se strica dupa 2-3 ani.

    Apoi mi s-a intamplat si mie cu un Charge 3 de 2.5 ani… nu l-am mai purtat vreo 4 luni si cand am vrut sa-l incarc din nou, afiseaza frumusel o eroare care nu a disparut desi am facut tot ce am gasit pe net ca se poate face.

    Deci cam asta e. Va tin la curent despre Versa, acum are 1.5 ani.

      (Citează)

  2. Se tot zice pe interneți ca fitbiturile se strica dupa 2 ani si ceva de viata, dar eu nu am crezut pana nu mi s-a stricat un Charge 3 … dupa 2 ani si ceva de viata, din care ultimele luni nici macar nu a fost purtat. Pus la incarcat, arata o error 001 care nu dispare desi am facut tot ce am gasit pe net ca se poate face.

    Va tin la curent, cel mai vechi Versa din familie se apropie de 2 ani.

      (Citează)

    • Eu sunt la al doilea Charge 3 la care se strica display-ul. Defectarea se face progresiv, dispar din ce in ce mai multe linii, până când nu se mai vede nimic. Toți senzorii interni continua să funcționeze. Autonomia creste simțitor, se duce spre 8-9 zile.
      E plin forumul lor de problema asta. Cu toate astea, cred că îmi voi lua acel Charge 5 când va mai scădea prețul, pare un upgrade serios.

        (Citează)

    • Eh, display-ul de obicei diferă de la o generație la alta, poate următoarea a avut cel mai rezistent ecran din universul cunoscut.

        (Citează)

    • Nu-i problema, i-a luat Google, in maxim 2-3 ani ii inchid oricum. Toate datele se vor transfera din fitbit in Google Fit, care se va redenumi Google Health, apoi va fi inlocuita de o platforma complet noua Google Active, cu jumatate din functionalitati, si alea implementate prost, apoi vor vinde divizia de hardware unor chinezi, apoi vor incerca sa dezvolte alt hardware in-house, apoi vor face inca un parteneriat cu Samsung, apoi vor cumpara Garmin si vor pune Android pe el.

        (Citează)

  3. Iei o jucărie de asta și o pereche de căsti și s a dus salariu pe o luna

      (Citează)

  4. Robert:

    Sigur că da, boss. Consumersim disperat îți spune ceva, Roberte?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus