un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Iată cum arată Comic Con în acest an (tur de standuri cu Cătălin Nițu)

28 Aug 2021  ·

FOOD & LIFESTYLE, TEHNOLOGIE  ·

15 comentarii

Am fost ieri la Comic Con, că are loc în acest weekend la Romexpo. A fost o decizie pe fugă, mi-am dat seama că ies de la kineto foarte aproape de Romexpo, am luat bilet pe loc și camera cu mine ca să fac un clip. S-a dovedit că îmi era dor de un festival din acesta de voie bună și gaming și super-eroi, chiar dacă este mult mai mic decât în trecut. 35 de lei a fost intrarea vineri, dar 60 de lei pentru sâmbătă și 50 de lei pentru duminică, plus că aveți nevoie, ca la vamă, de certificat de vaccinare sau testare, după caz.

Lume multă, mult peste așteptările mele. Sunt două corturi mari, puse în fața halei Romexpo, unul cu merchandise, altul cu expozanți clasici. Expozanții sunt destul de puțini, practic doar Asus este pe gaming și are un stand mare cu PC-uri și concursuri periodice șamd. I-am mai văzut pe cei de la Wacom cu tablete grafice și Samsung cu noile lor telefoane fold.

Am dat o tură peste tot împreună cu Cătălin Nițu și am comentat ce găsim pe la standuri.

Susține-mă cu un Subscribe:

Zona de merch este mare, cam ca mereu.

Asus avea mesh-uri cu noul laptop ROG Zephyrus G14 Alan Walker Special Edition. Are o carcasă mai șmecheră, ceva cu Alan Walker pe ea, modificări pe la taste șamd. Îmi plac edițiile speciale, așa că aș lua așa ceva în loc de un G14 clasic. Configurația este puternică, Ryzen 9 5900HS și RTX 3050 Ti, ecran 1440p la 120 Hz, se duce bine.

Alan Walker nu era prezent, dar cred că vine la SAGA Festival să se joace pe un astfel de laptop în timp ce mixează de pe același laptop sau ceva așa.

La Wacom desena lumea. La Samsung n-am mai stat așa mult, că le știu telefoanele nou lansate. Lumea se mai juca la standurile Jerry’s Pizza, Chio Chips și Kaufland (acolo Animaterra la greu). Oarecum îngrijorător că era un număr egal de standuri ale companiilor “de mâncare” cu cele clasice de IT, dar asta o fi situația bugetelor.

La merch era mișto, dacă aveam timp mai mult plecam cu o sacoșă de produse japoneze și coreene, dar aveam și mobilă de asamblat pe acasă și n-am mai stat.

John Romero, care a lucrat la Doom și Quake și, desigur, marele hit Daikatana, era printre invitații de sâmbătă și duminică. Costă în plus să intri la discuția cu acesta. Probabil vor fi în principal oameni de vârsta mea.

L-am găsit pe acolo șî pe Toma Nicolau cu agenția sa GG Industry. El reprezintă streameri de gaming, că se fac acum mai multe campanii pe streaming și cineva trebuie să se ocupe de birocrație, briefuri, acte, plăți și să aibă grijă de ce se întâmplă pe acolo. Dacă faceți streaming de jocuri, probabil vă va interesa gg-industry.ro

De mâncat sunt niște food trucks afară, pe iarbă.

    15 comentarii

  1. Dragut acolo :)

      (Citează)

  2. Eu sunt carcotas din fire. Nu e 3050 cam desuet, acum ca exista 3060?
    Nu de alta, dar vorba in targ e ca diferenta de pret vs performanta atirna inspre 3060 destul de mult.

      (Citează)

    • Intrarea pe baza de testare e egala cu 0 pt ca poți lua sau da covidel. Ai fost clean 3 zile în urma, deci useless

      Vaccinarea e useless la evenimente pt ca poti lua și da covidel chiar și vaccinat.
      Deci e useless!

      Bla bla nu faci forma grava demna de ati, dar oricum 99% din cazuri erau oricum apa de ploaie.
      DECI E USELESS

      Mai vrei argumente?
      Ps: sunt vaccinat

      Matei:
      La fel de useles precum comentariul tau. De unde si pana unde testarea si vaccinarea sunt nefolositoare?

        (Citează)

    • @Bogdan, intrarea pe baza de testare nu este deloc egala cu zero. Da, exista in continuare riscul sa te fi imbolnavit in ultimele 2-3 zile, dar se face o filtrarea destul de mare.
      Si nici vaccinarea nu este useless, pentru ca, desi te poti imbolnavi si daca esti vaccinat, sansele sunt mult mai reduse.

      Nicio masura de protectie nu poate elimina 100% riscul de imbolnavire, nici macar daca stam toti in casa (chiar si atunci trebuie sa mai mergem la magazin sau sa intram in contact cu livratorii). Scopul acestor verificari si masuri de protectie este sa micsoreze riscul de imbolnavire.

        (Citează)

  3. Certificatul de testare /vaccinare se verifica cu qr code? Sau doar arati foaia și pa.
    Useless ca ceapa, la fel de useless ca și intratu pe testare. La fel de useless ca vaccinatul

      (Citează)

  4. Eu nu am treabă cu acest domeniu, văd aici că există asemenea manifestare. Cum mi-am închis contul de Facebook, canale tv nu urmăresc din principiu (pentru sănătatea mea mintală, în afara de Comedy Central și HBO/Cinemax), nu am nici o altă cale de a afla că există ComicCon. Anul trecut am aflat cînd a pus pe Facebook Manu Bennet, cînd a făcut haka la pielea goală la Sarmisegetuza. Adică sunt un fel de pensionar ce nu știe nici măcar știrile zilei. Poate că ar trebui să mă fac pesedist …

      (Citează)

  5. Dulciurile asiatice se gasesc la magazinele kj center care au si site si napolitanele kit kat erau intr-o vreme in mall-uri in magazinele miniso. Poate sunt doritori.

      (Citează)

    • Ah, chiar voiam sa știu unde le găsesc, ca Radu nu a adus acasă nici unele :D facem un trip in weekend!

        (Citează)

  6. Vezi ca am dat argumente
    Tu ești doar un troll

    Pyro:
    E useless ca mintea lui, nu-ti face griji.

    E

      (Citează)

  7. Nu ii mai urmăresc de mult pe jalnicii de la ComicCon, sunt specialiști în adus expirați sau retrogradați. Și ăia de care ai mai auzit brusc nu pot veni pentru că au programată o filmare sau altceva mai important.

    Deja sunt 1000 de cazuri de infecții noi cu coronavirus zilnic, nici un pat liber la ATI în București, dar pandemia trebuie ajutată cu festivaluri și aglomerări de persoane în continuare.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus