un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 29 august 2021

29 Aug 2021  ·

GÂNDURI  ·

16 comentarii

Autoritățile chinezești iau măsuri împotriva practicii 996. Adică să muncești de la 9 dimineața la 9 seara pentru 6 zile din cele șapte ale săptămânii.

O clădire din San Francisco se scufundă. Măsurile urgente de a stopa scufundarea ei au fost oprite după ce au creat noi probleme.

Cineva vinde pe Alibaba o replică Ford Model T cu motor electric.

7 fraze de evitat în mediul profesional. Not great, not terrible.

Un interviu cu Clarissa Ward. Poate ați văzut-o pe CNN, transmițând în direct din fața talibanilor înarmați sau chiar luându-le interviu, ceea ce cred că nu mulți oameni, darămite femei, ar avea curajul să facă. În lunile anterioare a călătorit chiar în regiunile controlate de talibani.

Alitalia a emis ultimele sale bilete. Compania italiană va înceta să mai funcționeze pentru câteva săptămâni.

Noua Dacia Duster Facelift, prezentată pe scurt. Merge și fără sunet…

10 semne că judeci prea mult lucrurile. Sunt de acord cu lista pentru că vreo jumătate dintre ele le fac și eu și sunt conștient că sunt exerciții inutile de gândire.

Ce este ISIS-K? Probabil vom mai auzi despre acest grup terorist. K-ul vine de la Khorasan, care-i o denumire pentru Afganistan și Pakistan.

Un interviu cu doi soldați americani care au mers de două ori în Afganistan. Este un interviu audio. Sub titlu este un buton Transcript. Click acolo.

Un ghid al cartierelor din Londra. Mi s-a părut mereu amuzant că au unul numit City.

Ce ceasuri au mai purtat vedetele. Au fost populare Rolex-urile în această săptămână.

Rata de infectare a crescut cu 3.400% după un festival moto în Dakota. Țin minte că am mai văzut știri despre acest festival, când era planificat, și o astfel de evoluție ulterioară era așteptată, dar nu le-a păsat. Articolul zice bine și ce înseamnă să iei măsuri bune. Festivalul Lollapalooza, ținut cam în aceeași perioadă în Chicago, nu a fost superspreader pentru că au putut participa doar cei vaccinați sau testați negativ și s-a desfășurat outdoor. Și n-a fost mic, au fost acolo 100.000 de oameni pe zi. Sper să fie similar și după Untold și restul de la noi.

A fost descoperită cea ma nordică insulă. Uite că încă se poate să descoperi teritoriu nou.

Acest all you can eat buffet de la americani mi s-a părut foarte tare. Mănânci cât vrei cu 15 dolari. Site-ul lor este aici.

Cele mai stupide teorii ale conspirației. CIA-ul a inventat teoria pământului plat pentru a arăta ce ridicole sunt teoriile conspirației în general, ca să nu fie oamenii atenți la altele.

Organizația de preoți de la Harvard a ales ca șef un ateu. Fraza cheie este: “There is a rising group of people who no longer identify with any religious tradition but still experience a real need for conversation and support around what it means to be a good human and live an ethical life,” said Mr. Epstein, who was raised in a Jewish household and has been Harvard’s humanist chaplain since 2005, teaching students about the progressive movement that centers people’s relationships with one another instead of with God.

Formula 1 din Belgia are loc astăzi. Russell pleacă de pe locul 2, între Verstappen și Hamilton.

    16 comentarii

  1. Londra – o budă de oraș.
    Singurul “cartier” mișto e “The city of London”. Bine ăla-i un oraș separat și n-are nimic de-a face cu Londra.

      (Citează)

    • Londra și Parisul s-au transformat în orașe mizerabile, supraaglomerate de indivizi proveniți din țări dubioase. Am vizitat Parisul relativ frecvent, in ultimii 18 ani ani. Degradarea se vede cu ochiul liber, din toate punctele de vedere.

        (Citează)

    • Pai sunt o grămada de frati dacici ca tine John, cu pașaport românesc care o transforma in budă de oraș.

        (Citează)

    • Românii sunt ultima problemă a Parisului și Londrei :))

        (Citează)

    • @Nico: atâtea maimuțe și scroafe borțoase cu cârdul de puradei după ele doar în coloniile țigănești am mai văzut. 🤮🤮🤮

        (Citează)

  2. Despre Clarissa Ward, a devenit celebră cu interviul in care îi numea pe teroriști “friendly” în timp ce strigau “death to America”. În concordanță cu politica CNN, aș gandi eu.

    https://youtu.be/crtMlAQuFt8

      (Citează)

  3. “Sper să fie similar și după Untold ”
    Deci tot ce a învățat lumea din pandemie a fost la nivel de “speram sa fie bine”
    Hai sa dam și niște rugăciuni la biserică pt asta

    Cu untold e asa:
    – participare f slaba, sunt disperați sa vina lumea ca altfel nu da bine la bugete.
    – or sa fie 50k pe zi participanți.
    Din ăștia oficial or sa fie 1000 cazuri de covidel.
    La oficial pt ca prostănacii or sa fie prinși la teste oficiale, din motive sau ca sunt buni de ati
    La 1k oficial covidei un nr real ar fi 10k, pt ca varianta INDIANA (nu alpha beta omega și catiormaifi) e 1:10.
    Dar ce contează aia. Oficial hantold o sa fie un succes real, economia duduie
    Doamne ajuta! (Chiar, la aia morți – și aia numărați greșit vai de capul nostru – nu prea a funcționat aia cu ajutat din cer?)

      (Citează)

    • Inca unul …. https://m.hotnews.ro/stire/25000075

      “Măștile erau recomandate, dar nu obligatorii, iar politica anti-Covid a festivalului impunea participanților să prezinte la intrare unul din aceste documente: un test rapid din ultimele 24 de ore; dovada vaccinării; dovada imunității naturale, printr-un test PCR pozitiv din cele 180 de zile înainte de eveniment (dar nu din ultimele 10 zile)”.

        (Citează)

    • Pai dacă nu depinde de tine organizarea unui eveniment, ce poți sa faci decât sa speri la cel mai pozitiv scenariu?

      Iar apropo de overthinking, mie mi-a folosit asta https://www.amazon.com/Thats-Outside-My-Boat-Letting/dp/1439201625 E bine sa fii informat. Dar dacă nu depinde de tine sa schimbi acele lucruri, doar îți irosești capacitățile. Mai bine iti concentrezi eforturile unde poți schimba ceva, astfel încât sa ai și un impact real.

        (Citează)

  4. Pai Matilda draga după cum vezi nu m am apucat de oferit soluții tocmai pt ca nu am putere de decizie.
    Doar punctam niște adevăruri nu speranțe în zeități

    Matilda:
    Pai dacă nu depinde de tine organizarea unui eveniment, ce poți sa faci decât sa speri la cel mai pozitiv scenariu?

    Iar apropo de overthinking, mie mi-a folosit asta https://www.amazon.com/Thats-Outside-My-Boat-Letting/dp/1439201625 E bine sa fii informat. Dar dacă nu depinde de tine sa schimbi acele lucruri, doar îți irosești capacitățile. Mai bine iti concentrezi eforturile unde poți schimba ceva, astfel încât sa ai și un impact real.

      (Citează)

  5. Tipul care mananca a fost incredibil de scarbos, cum si-a umplut cu varf farfuriile cu tot felul de tampenii (omleta cu 15 ingrediente, 7 rosii in salata, ciuperci si un munte de bacon, etc) pe care si le indesa, transpirat, in gura. Greu de privit. Erau niste fripturi aspectuoase in clip, din pacate acoperite de tot felul de garnituri.

      (Citează)

    • Si-a pus romaneste ca la all inclusive. Erau cateva chestii care aratau bine, dar nu toate. Nu imi plac felurile de mancare care au prea mult sos, daca vreau supa sau ciorba imi iau asta direct.

        (Citează)

  6. Nu am de ce sa ofer eu soluții pe un blog, e degeaba.
    Și aberațiile tale vezi ca la fel era și Facebook de bloca textele ca covid e făcut în laborator, pana ups nu a mai fost chiar fake news.
    Ce faci bobita?

    Mario:
    Nu oferi solutii, dar poti sa aberezi la fiecare articol ca testele/vaccinul/orice este useless.

      (Citează)

  7. Doar 1% ajung la ati, dar pt aia 1% nu trebuie sa se vaccineze ceilalți 99%.
    ATI care s a îmbunătățit cu cat de la covid?
    Ca doar de spitale arse și manareli am auzit.
    Dar nici după colectiv nu s a făcut nimic pt arși deci ce așteptări sa mai ai de la covid /ati.

    g3#:
    Nu ai ajuns la terapie, așa e? 😞

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus