un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 19 iulie 2021

19 Jul 2021  ·

ȘTIRI  ·

10 comentarii

8.063 de doze administrate ieri în toată România. În țară intră 622.000 de doze Pfizer pe care nu știu cine le va folosi, în acest ritm. Grecia introduce restricții în Mykonos. Acum 2 zile, UK a avut cel mai mare număr de cazuri noi din lume (conform testelor oficiale, desigur). Japonia are deja 55 de cazuri legate de Olimpiadă.

    10 comentarii

  1. Viitoarele iPhone ar putea avea always-on display. Ar fi cazul.

    La ce ar ajuta aceasta optiune? In setari exista deja Never Auto-Lock si au deja in camera frontala Attention detection and no dim the display when attention is detected. Orice imbunatatire de ecran, baterie si consum nu va fi suficienta pentru a
    a avea o autonomie buna cu ecranul always on.

      (Citează)

  2. Mi se pare moral corect să îi storci de bani pe idioții care l-au votat pe Trump.

      (Citează)

  3. Se vor vaccina tot mai multi oameni incepand cu sfarsitul lui august. Nu cred ca se mai ajunge la programari, dar nici nu va fi ca acum, ca te duci sa te vaccinezi si termini in 30 de minute cu tot cu asteptarea de rigoare de dupa.

    Unde mi se pare greseala autoritatilor: nu fac mai multe centre mici, raspandite peste tot. Sigur, e nevoie de o minima infrastructura, dar pana acum se putea rezolva. Multi oameni nu se vaccineaza tocmai pentru ca nu le este convenabil. Trebuie facute centre mici langa fiecare piata, langa fiecare parc, la fiecare supermarket. Mai trebuie tinut cont ca spitalele sunt evitate by default de multa lume, chiar daca circuitul de vaccinare este separat. De ce sa risti sa iei ceva de acolo? Plus conceptul de spital = ceva nasol, de evitat.

    Insa vad ca astia inchid centrele unde nu mai merge nimeni (din motivele de mai sus) si nu deschid altele mai mici. Macar au rarit-o cu mesajele gretoase – “am invins pandemia”.

      (Citează)

  4. Eu nu ma vaccinez decat daca am sa fiu obligat. Persoanele vulnerabile din familie s-au vaccinat deja. Pentru mine, pur si simplu nu vad nici un beneficiu. Am avut Covid si m-am simtit mai slabit o zi. Am facut o toxiinfectie alimentara, m-am simtit mult mai rau. Incomparabil.

      (Citează)

    • Mai bine joci la loto daca tot vrei sa-ti incerci norocul. Mi se pare incredibil cum atat de multi oameni evita singura metoda care iti creste sansele de a nu ajunge in spital pentru ca..d-aia.

        (Citează)

    • Esti sigur ca toate persoanele vulnerabile din familie s-au vaccinat? Si nepotul Gicu, de 8 ani? Si invatatoarea lui? (e deja ca un membru al familiei, apare la 8 dimineata in sufragerie pe zoom si cere bani)
      Si vărul Sandu care are 38 de ani dar fumeaza 2 pachete pe zi? Si matusa Aglaia, care are o mica gâlmă la sânul drept,, dar nu s-a dus s-o verifice anul trecut ca era spitalul judetean transformat in spital Covid?

        (Citează)

    • Cand am vazut cat de mare era coada din aeroport de la nevaccinati vs aia de la vaccinati, am avut un mic soc si am realizat cat de dementa e situatia pe care o traim – avem la indemana mijlocul pentru a termina cu pandemia, dar nu vrem sa il folosim.

      Dementa absoluta, cu parere de rau dar nu se poate sustine ca specia umana e una inteligenta, pur si simplu pentru ca majoritatea indivizilor nu pot intelege ca nu e vorba despre ei, ci despre binele comun.

      Mai concret, pentru Okochea: faptul ca pandemia nu da semne ca slabeste, ci din contra, inseamna ca ceea ce facem (sau nu facem) noi oamenii, acum, nu este eficient pentru a o opri – nu functioneaza.

      Da, ok, tu esti ok si nu te intereseaza vaccinul. La fel ca tine mai gandesc inca vreo 70% dintre romani si cel putin 50% din ceilalti oameni. Dar totusi pandemia nu da semne ca o sa plece curand, deci in mod evident aceasta gandire, atunci cand este agregata, e gresita – pentru ca dupa cum se vede nu functioneaza.

        (Citează)

    • Mai zburzi așa vreo lună două, că din septembrie te duci singur la vaccinare după ce la ATI o să fie plin,asta dacă ai ceva creier în cap. Dacă ai scăpat ieftin o dată cine îți garantează că o să scapi și a doua oară??

        (Citează)

    • Azi vb cu medicul care ne face medicina muncii, zicea ca vin destui cu “da eu de ce sa ma vaccinez”. A inceput sa ii dea afara din cabinet.

      Ascultam podcastul lui Chamath Palihapitiya si Jason Calacanis, vorbeau si ei de inevitabilele repercursiuni la “da eu de ce sa ma vaccinez” din america.
      Ascultam si niste nemti cu aceeasi opinie.

      Am trecut peste momentul “inchidem tot vine covid”, ne revenim la mersul normal a lucrurilor si cine se crede special va fi marginalizat.

      asa ca un FYI

        (Citează)

  5. Legat de incendiul cu roboti, am vazut de curand filmuletul asta:
    https://youtu.be/ssZ_8cqfBlE
    Aia practic s-au busit

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus