un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

97% din persoanele spitalizate cu covid nu sunt vaccinate

22 Jul 2021  ·

GÂNDURI  ·

60 comentarii

Americanii fac publice niște statistici foarte interesante și poate că ar trebui ca autoritățile române să le urmeze exemplul.

Cum stă situația în SUA: 97% dintre persoanele spitalizate cu covid nu sunt vaccinate. 99% dintre persoanele care mor de covid nu sunt vaccinate. Sunt date din 16 iulie.

Situația era asemănătoare și într-o analiză pe luna mai. 98,9% dintre persoanele spitalizate nu erau vaccinate. 99,2% dintre persoanele decedate nu erau vaccinate.

Mi se pare o dovadă excelentă că vaccinurile funcționează. Știu că argumentele logice nu-i pot convinge pe cei indeciși sau complotiști sau care doar se tem, pentru că altfel ar fi fost convinși până acum de alte argumente la fel de logice. Le scriu aici mai mult pentru restul, că poate vor subiect de discuție în diverse ocazii.

La americani, media de cazuri zilnice în ultimele 7 zile a crescut cu 70% față de perioada anterioară. Internările au crescut cu 36%. Valul 4 vine în forță, varianta Delta are 80% prevalență în noile cazuri detectate, iar 99% dintre victime sunt în rândul celor nevaccinați.

România încă trăiește visul bun cu puține cazuri zilnice. Sper să fim feriți de un val 4 de amploare. Pe de altă parte, și vara trecută, fix în aceeași perioadă, lucrurile păreau la fel de bune și stabile, iar apoi creșterea a fost mare de tot în toamnă. Ar fi bine ca valul 4 să vă prindă vaccinați, dacă vine. Delta se răspândește atât de tare în lume pentru că este mai contagioasă și mai rezistentă decât alte variante, ceea ce ar trebui să dea de gândit privind gravitatea problemei.

Apropo de asta, este uimitor cât de important este anturajul fiecăruia om în astfel de decizii. Știu pe cineva care lucrează într-un mare spital. Din personalul medical de acolo nu s-a vaccinat aproape nimeni, așa că persoana respectivă a zis “dacă și medicii se tem de vaccin, or ști ei ceva” și nu s-a vaccinat. Și în lipsa altui grup pe care să-l vezi că-i bine și voios după vaccinare, a rămas așa.

Este ceva frecvent întâlnit la noi? Sau la vaccin s-a făcut fiecare pentru el, indiferent de cei din jur?

    60 comentarii

  1. Eu, soția, fratele (și nevasta), părinții și socrii suntem vaccinați .. acum, văd că “guvernanții” bat toba să vaccineze copiii de peste 12 ani (in loc să pună mâna să convingă idioții mega-importanți pe care oculta mondială îi vrea sterili și subjugați) .. am un copil de 12 ani, dar să moară cici dacă îl vaccinez doar ca să ii protejez pe imbecilii nevaccinați (noi, teoretic, ne-am pus la adăpost) ! O să îl vaccinez doar dacă apare vreo mega-tulpina care va afecta grav copiii .. atât !

      (Citează)

  2. Noi suntem vaccinați cam toti dar o eventuala a 3-a doză nu fac. Nici copiii nu ii voi vaccina, vaccinul este totusi, in dezvoltare iar copiii as putea spune ca sunt imuni sau oricum nu dezvolta simptome naspa. Adica nu vreau sa compensez eu si copiii durerea in carici a unora.

      (Citează)

    • Aceeasi intrebare ca mai sus: de ce? Ai avut probleme de sanatate in urma vaccinului? Te temi ca vei avea?

      Copiii sunt imuni sau fac o forma usoara pana cand este al tau acel unu din 100 de mii care face o forma grava ce-l lasa cu sechele tot restul vietii.

        (Citează)

    • Lol. 2 doze da! Dar a 3-a in niciun caz. Good logic!

        (Citează)

    • @Leo

      La a treia doza am si eu dubii. Nu neaparat ca imi face in sine rau dar sunt teorii ale doctorilor, altfel provaccinare, ca in timp corpul refuza sa mai reactioneze la stimulii vaccinului si sa produca anticorpi daca stimulii sunt foarte asemanatori cu cei pe care deja ii stie.

      Eu as mai astepta macar sa apara un vaccin modificat, adecvat situatiei, model 2022, nu 2020 ca sarakii.

        (Citează)

  3. Eu si parintii mei ne am vaccinat imediat cum am prins. Bunicii, matusa, verisoara s-au vaccinat dupa ce au vazut ca noi am “supravietuit” si ca nu avem dubii ca am facut ce trebuie dupa cateva luni. Am fost un fel de influenceri in familie.
    Conteaza foarte mult anturajul si sa vezi ca cei din jurul tau se vaccineaza. Similar sunt cintinsa ca multi nu se vaccineaza pentru ca nici cunoscutii lor nu o fac.

      (Citează)

    • @Vlad : .. nu au fost probleme post-vaccinare .. iar eu consider că mi-am făcut “datoria” socială în legătură cu pandemia (plus că, eu am convins și părinții și socrii să își facă vaccinul) .. copilul este la zi cu vaccinurile, o să-i fac și anti-HPV-ul (când o avea vârsta recomandată); am spus, dacă va fi cazul – o tulpină agresivă pentru categoria lui de vârstă – o să îi fac .. Dar, cum spui tu, 1 la 100.000 este statistica bună și nu mergem pe ideea de fatalitate ! .. mă repet, dacă va fi cazul, îl vaccinăm, dar momentan în România trebuie să se vaccineze adulții “șmecheri” !

      P.S. .. tu ai copii ?! .. i-ai vaccinat anti-covid deja ?

        (Citează)

    • @Andy, am explicat mai jos deciziile noastre si modul in care am gandit. Eu nu ma simt indreptatit sa judec pe nimeni, eram doar curios cum gandesc oamenii.

      Parerea mea este ca nu avem o “datorie” mai mare fata de altii decat fata de noi si de apropiatii nostri. Plecand de aici, mi se pare putin ciudat sa avem pretentia ca altii sa se vaccineze pentru a ne proteja pe noi, in conditiile in care noi nu suntem dispusi sa ne protejam singuri.

        (Citează)

  4. Pt ca dacă nu ai alte probleme de sănătate, covidel e ca o răceală. Gripa e mai nasoala și cati făceau vaccinul anual?

    Vlad:
    Pentru ca pari relativ rezonabil, de ce nu l-ai vaccina? Cum arata calculul tau risc-beneficiu?

      (Citează)

    • Un coleg de serviciu, care avea o conditie fizica si o stare de sanatate de invidiat, a facut o forma nasoala de Covid. A zis ca nu se compara cu nicio gripa, i-a fost frica asa cum nu a mai simtit vreodata. Si nu, nu a ajuns internat, desi era la un pas, erau prea pline spitalele si el avea totusi sanse sa-si revina acasa. Acum e bine dar, imediat ce a putut, s-a si vaccinat.

        (Citează)

    • Am avut și eu gripa cel puțin o data pe an, dar nu se compara cu cele 2 săptămâni de spitalizare cu Covid, din care 7 zile cu masca de oxigen pe fata, avand saturația sub 80.

        (Citează)

  5. Ba Raducu, la noi nu erau în stare a numere bine morții și tu visezi la alte statistici??
    Oricum, vorbim de oameni care au murit și mor, iar tu o bagi la statistici INTERESANTE??

      (Citează)

    • Bogdan:
      Oricum, vorbim de oameni care au murit și mor, iar tu o bagi la statistici INTERESANTE??

      Adica pe tine NU TE INTERESEAZA ca au murit oameni si inca mai mor, desi ar putea fi prevenit acest lucru prin niste decizii informate?

        (Citează)

  6. Noi ne-am vaccinat, pentru noi, nu pentru altii. Am asteptat cateva saptamani sa se centralizeze datele de la cateva milioane de vaccinati pentru a ne convinge ca nu exista riscuri majore. Am putut face asta pentru ca nu eram obligati sa ne expunem zi-de-zi. Suntem constienti ca pot aparea efecte necunoscute pe termen lung dar riscul acela pare mai mic decat cel de a face o forma nasoala si a muri cu zile intr-un spital total depasit de situatie. Probabil ca am face si alte doze daca imunitatea va scadea si pandemia va continua sau ar aparea variante/tulpini pentru care ar fi recomandate doze suplimentare.

    Copilul nu este inca la varsta la care e disponibil vaccinul dar, daca ar fi, am lua in calcul serios sa il vaccinam, in principal pentru a-l proteja de o forma grava a bolii iar apoi pentru a-i permite sa faca scoala la clasa, alaturi de alti copii.

      (Citează)

  7. Oameni cu certitudini. Astia sunt aparent problema. Gen Bogdan de mai sus, stie el cum sta treaba, covid e doar o raceala.
    Probabil lipsa exercitiului critic duce la siguranta asta si decizia ca ei stiu mai bine decat toti ceilalti.
    Eu m-am vaccinat si toti din familie la fel si daca se da drumul la vaccin si pt copii bag fara sa clipesc.

      (Citează)

    • Majoritatea “stiu” ei mai bine. Majoritatea vrea schimbare in bine, dar sa inceapa cu vecinul nu cu ei.

        (Citează)

    • Sa te vad erou cu vaccinat când îți face copilul cu inima de la vaccin sau ca adult ca ajungi în spital nu de la covidel ci de la vaccin.
      Fratele meu a făcut reactie adversa când Ghiță se jura ca vaccinul e safe. Apoi a apărut scandalul cu zeneca șamd.
      Dar ma bucur ca trăiești în bula ta fericit. E totul frumos și roz acolo.

        (Citează)

  8. Am prieteni care au facut covid toti in casa, unii cu simptome ceva mai notabile, altii deloc. Acum cam par anti-vaccinare, pentru ca deja au facut boala, au anticorpii si citeaza cazuri in care vaccinul nu a produs anticorpii.

    Le-am explicat cum e cu centura de siguranta, nu e o garantie ca scapi viu si nevatamat din accident, dar ala care nu o poarta o pateste mult mai rau. Nu, ca sa vezi, conditie fizica, condus cu atentie etc. dar fara centura.

    Nici vaccinul si nici centura de siguranta nu sunt o garantie dar iti imbunatesc substantial sansele de supravietuire.

    Ce nu inteleg cei care sunt impotriva vaccinarii este ca din cauza lor a aparut varianta delta, pentru ca in lipsa imunizarii virusul a avut milioane de incubatoare in care sa colcaie si sa se dezvolte, sa progreseze.

      (Citează)

    • Varianta Delta a aparut pentru ca tarile sarace (India in cazul acesta) n-au avut acces la vaccin. Si inca nu au, deci vor mai aparea variante. A devenit dominanta in multe tari din cauza celor care aveau acces dar au refuzat sa se vaccineze.

        (Citează)

    • Stiu o gramada de accidente in care cei ce nu au avut centura au fost arucati din masina, scapand astfel doar cu chestii rupte…ceilalti din masina, cu centurile puse, rostogoliti, facuti pilaf prin prapastii sau prinsi intre fiarele contorsionate cu leziuni incompatibile cu viata.
      Deci pana la urma e o chestiune de noroc, destin, D-zeu sau in ce mai crede fiecare.

      Si asa cum daca nu pleci de acasa nu ai nevoie de centura de siguranta, asa si cu boala, daca nu pleci de acasa si stai cat mai izolat, reduci riscurile la minim.

      Daca nu porti masca, te duci la toate petrecerile, mergi zilnic cu autobuzul si metroul si nu te vaccinezi, atunci da, ti-o cauti cu lumanarea.

        (Citează)

    • Galex tu vorbești de vaccinat la indieni ca aia e de fapt delta, VARIANTA INDIANA da? Indieni care sunt miliardu, toate dozele produse și nu puteai imuniza tot acolo.
      Plus aia trăiesc ca în evul mediu, deci o duce bine acolo covidel.
      Si e imposibil sa vorbești de vaccinare în masa, au făcut o britanicii și ia cate cazuri au zilnic. Cu tot cu vaccin

        (Citează)

    • @Bogdan ai inteles gresit fenomenul.

      Intai au fost milioane de cazuri in India si pe urma a aparut varianta delta. Nu a fost invers, cum implici tu ca rata mare de imbolnavire ar fi fost cauzata de delta, picata din cer de undeva.

      Fiecare caz a fost o sansa pentru virus sa evolueze, ceea ce a si facut la un moment dat intr-un pacient 0 incubator pentru noua varianta. Igiena oricum cam lipseste in India, lipsa vaccinari a contribuit decisv pentru ca infectarea nu a avut frana.

        (Citează)

  9. Și eu fac a 3 a doza că e gratis!

      (Citează)

  10. Romania, acea tara a medicilor. Mai nou toata lumea stie cum e cu vaccinul, pro sau contra fiecare are certitudinea lui. Si orice pulifrici care nu a citit nici macar prospectul de la paracetamol iti spune ca trebuie, sau nu sa te vaccinezi.

    Ar fi cazu sa o lasati mai moale, in alte tari nu se vorbeste atat de mult despre asta, altii isi mai vad si de viata.

      (Citează)

    • Nu stiu unde ai fost tu in ultimii 2 ani, dar Covid-ul face parte din viata acum. Romania, la fel ca alte tari, e plina de, cum ai spus si tu, “medici” scoliti pe facebook care isi dau cu presupusul folosind niste termeni si explicand niste procese pe care nu le-ar intelege nici daca si-ar petrece toata viata studiindu-le.

        (Citează)

    • Poate altii au alte conditii in spitale. Si noi ne vedem de viata dar parca mi-as vedeam cu mai multa bucurie daca as putea renunta la masca si as putea calatorii nestingherit in grupuri mari de oamenii.

        (Citează)

  11. Cat timp beneficiile nu sunt clare o sa ai o grămadă de nehotărâți când vine vorba de vaccinare. Se vorbește prea abstract fără ceva concret. De exemplu Franța a inceput diferențierea între vaccinați și nevaccinati când vine vorba de chestii simple: ieșit în oraș la un restaurant sau vizitat diverse atracții.
    Dacă s-ar aplica masurile astea nehotărâți s-ar vaccina. Sigur exista și cei hardcore care sunt contra tor, dar cam asa este peste tot.

      (Citează)

  12. Bogdane, dupa ce mergi la inmormantarea unui coleg de 40 ani sanatos tun, nici tigari, nici bautura nu punea in gura, ce intr-o saptamana s-a carat cu covid mai vorbim.
    La alte cunostinte din 6 oameni in curte, bunici 80 ani – parinti 50 ani -copii de 24 ani, primul a facut un parinte, iar la o saptamana dupa bunicii erau amandoi in stare grava in spital, nevasta grava acasa si copiii cu gripa severa. Bunica din spital a ajuns direct la groapa dupa, iar bunicul a mai ramas in spital inca 3 saptamani. Cazurile astea s-au petrecut la inceputul primaverii cand aparent lucrurile se linistisera.
    Asa ca lasa tu vrajeala asta sosonista ca realitatea e crunta.

      (Citează)

    • Nu am zis ca nu e grav, am avut și eu cunoștință care a murit dar avea găleată de alte boli și covidel a fost ce i a pus capac.
      Dar pt cazuri grave nu trebuie sa exageram. Sunt, se întâmplă, și de la gripa aveai zeci/sute morți pe sezon și nu erati toți asa crizati.

        (Citează)

    • @Bogdan din cate imi aduc eu aminte mereu erau stiri si cu peroanele care mureau de la gripa, deci oamenii erau destul de interesati si de acel subiect. Pur si simplu ne obisnuiseram noi cu acel numar de decese.

        (Citează)

    • 30000 de morti, si inca nu stim daca s-a terminat numaratoarea. Clar comparabil cu gripa aia de zeci/sute pe an.

        (Citează)

  13. Stai relax ca nu îl lua în spital ca în un an plus de pandemie nu au făcut paturi de spital, dacă nu erai pe jumate crăpat nu te lua în spital.

    Vlad:
    Un coleg de serviciu, care avea o conditie fizica si o stare de sanatate de invidiat, a facut o forma nasoala de Covid. A zis ca nu se compara cu nicio gripa, i-a fost frica asa cum nu a mai simtit vreodata. Si nu, nu a ajuns internat, desi era la un pas, erau prea pline spitalele si el avea totusi sanse sa-si revina acasa. Acum e bine dar, imediat ce a putut, s-a si vaccinat.

      (Citează)

    • Se zgaltaia cu frisoane, tusea rau de tot, abia se putea tarai pana la baie, avea saturatia sub 90 si povestea ca simtea ca respira dar tot nu are aer auficient. Doar ca spitalele erau pline cu cei cu saturatie sub 80, asta a fost “norocul lui”. Si un medic de familie care i-a dat o schema de tratament suportabila si care l-a pus pe picioare.

        (Citează)

    • A ramas cu sechele?

        (Citează)

    • @Deea: este ok acum, desi spune ca nu mai are acelasi nivel de energie.

        (Citează)

  14. Bogdan:
    Nu am zis ca nu e grav, am avut și eu cunoștință care a murit dar avea găleată de alte boli și covidel a fost ce i a pus capac.
    Dar pt cazuri grave nu trebuie sa exageram. Sunt, se întâmplă, și de la gripa aveai zeci/sute morți pe sezon și nu erati toți asa crizati.

    Tu cand ti-ai facut ultima data un set de analize complete? Aditional, esti dispus sa intri intr-o sectie Covid, fara protectie, ca sa demonstrezi ca e doar o gripa banala? Daca nu tu, fiindca poate ai diverse afectiuni, ti-ai trimite o ruda apropiata de care stii ca are sanatatea brici?

    Ca sa nu mai spun, pari foarte sigur pe ceea ce aberezi aici… ai vreo pregatire intr-un domeniu catusi de putin legat de medicina? Si cand spun pregatire ma refer la munca in domeniu, nu filmulete pe youtube.

      (Citează)

  15. Eu nu cunosc pe nimeni din anturajul meu care sa nu se fi vaccinat, in afara de socri care sunt antenisti si stiu ei mai bine. Daca e nevoie de a 3-a doza, o fac fara sa clipesc, chiar si contra-cost. Un fost coleg de munca a murit dupa 2 saptamani de spitalizare, la 41 de ani, lasand in urma 2 copii mici. Om in putere, fara boli cronice, nefumator. Hahaiala asta sinistra ca “e doar o raceala” se va termina subit cand o sa inceapa sa crape din cunoscuti, rude, prieteni.

      (Citează)

  16. Bogdan:
    Nu am zis ca nu e grav, am avut și eu cunoștință care a murit dar avea găleată de alte boli și covidel a fost ce i a pus capac.
    Dar pt cazuri grave nu trebuie sa exageram. Sunt, se întâmplă, și de la gripa aveai zeci/sute morți pe sezon și nu erati toți asa crizati.

    “Covidel”, tu chiar nu observi o diferenta intre “zeci/sute de morti pe sezon” si peste 4 milioane de morti deja la nivel mondial, si nu stim unde ne vom opri ca nu se vede inca fundul gropii?

      (Citează)

    • Și care e problema? Ai vaccin, cine vrea sa îl facă – și ar trebui plătit, nu sa ia statul roman milione de doze pe care sa le dea apoi gratis la moldoveni aia jegoși.
      Altfel, dacă nu ești vaccinat și faci covidel de te baga în spital, sa plătești.
      Se exclud cei cu boli și contraindicații.
      Atât de simplu.

        (Citează)

  17. Decizii informate.
    Ieși din bula sau stai în lumea ta.

    Vlad: Adica pe tine NU TE INTERESEAZA ca au murit oameni si inca mai mor, desi ar putea fi prevenit acest lucru prin niste decizii informate?

      (Citează)

    • Era vorba despre decizii informate ale oamenilor despre optiunea lor de a se vaccina sau nu. Nu am asteptari sa ia cineva decizii pentru mine. Eram doar curios pe ce se bazeaza oamenii cand iau decizii, cred ca spune destul de mult despre fiecare.

      Daca o sa citesti cu atentie comentariile mele o sa constati ca nu indemn pe nimeni sa se vaccineze si nici nu judec. Sunt de acord ca fiecare este responsabil pentru deciziile lui si trebuie sa-si asume si sa si plateasca.

      Inteleg ca tu te bazezi pe experienta ta anterioara, avand deja o forma usoara de Covid. Ok, e decizia ta, sper sa fie buna!

      Ma uimesc cei care spun ca s-au vaccinat si au fost ok dar nu ar continua schema de vaccinare (presupunand ca ar exista o recomandare medicala) sau nu si-ar vaccina copiii.

        (Citează)

    • Ah, da. Aici e bula mea :) N-am intrebat la carciuma din sat, desi sunt convins ca as fi avut niste raspunsuri interesante.

        (Citează)

  18. Bogdan:
    Decizii informate.
    Ieși din bula sau stai în lumea ta.

    Trollul de serviciu.

      (Citează)

  19. Tu citești ce aberații spui ca fiind lucruri normale?
    Pandemia secolului tratata acasuta cu Vit c și zinc, tratament dat de medicul de familie, gen aia mediocrii.
    Medicul meu de familie are specializare în homeo, de tratează covid cu shushu îndoit în 100 ape. Noroc ca nu am nevoie de el și am servicii private.
    Ba băiatu.

    Vlad:
    Se zgaltaia cu frisoane, tusea rau de tot, abia se putea tarai pana la baie, avea saturatia sub 90 si povestea ca simtea ca respira dar tot nu are aer auficient. Doar ca spitalele erau pline cu cei cu saturatie sub 80, asta a fost “norocul lui”. Si un medic de familie care i-a dat o schema de tratament suportabila si care l-a pus pe picioare.

      (Citează)

    • Tratamentul a constat si dintr-un cocktail de antiinflamatorii, anticoagulante si antibiotice; medicul a considerat (si s-a dovedit ca avea dreptate) ca avea si o infectie bacteriana secundara infectiei cu coronavirus. Dar a avut sansa sa aiba un medic de familie care era informat, isi cunostea pacientii si ii pasa. Unul din’ala din bula…

      Da’ e ok, tu ai avut o forma usoara; restul… sa se descurce!

        (Citează)

  20. Bogdan:
    Am avut covid, stai jos.

    Asa, si? Intrebarea mea ramane. Ce te recomanda?

      (Citează)

  21. Mi s ar părea normal sa plătești.

    Vlad:
    Nu mai e gratis. A fost gratis pana te-au “prins in carlig”, acum e “pay to play”! :)

      (Citează)

  22. Deoarece statistica din SUA e total nerelevanta (pentru cei vaccinati cu schema dubla la Astra Zeneca cum am facut eu),subscriu si sunt total de acord cu @Deea :
    voi face pe dracu-n patru sa fac doza 3 ; mai ales ca tocmai am schimbat sufixul la 50 !
    Pe de alta parte, cand o sa apara infectarile in sistemul medical si in randul jmecherilor ce s–au vaccinat in ianuarie ,februarie, decizia va fi destul de clara privind doza booster…
    In Marea Britanie incepe la 1 septembrie, in Turcia a inceput asa ca o decizie in august sau septembrie tot se va lua de catre EMA si implicit de noi…
    Este adevarat ca nu sunt multi vaccinati cu AZ la noi, dar nici cantitate neglijabila nu suntem…
    Si nu ma incalzeste cu nimic ca o sa fac asa zisa forma “usoara” a covidelului, nimeni nu imi garanteaza ca nu o sa am simptome “long covid” (oboseala cronica, dureri in piept, tot tacamul)
    “Who could get a third dose?
    In the meantime, the JCVI’s advice is to offer a third Covid jab (and a flu jab) to the following people from September 2021:

    adults aged 16 and over who are immunosuppressed or clinically extremely vulnerable
    residents in care homes for older adults
    all adults aged 70 and over
    frontline health and social care workers
    After those groups, it will be:

    all adults aged 50 and over
    adults aged 16-49 who are in a flu or Covid-19 at-risk group
    those living in the same house as people who are immunosuppressed”
    https://www.bbc.com/news/health-57667987

      (Citează)

  23. Vlad:
    Aceeasi intrebare ca mai sus: de ce? Ai avut probleme de sanatate in urma vaccinului? Te temi ca vei avea?

    Copiii sunt imuni sau fac o forma usoara pana cand este al tau acel unu din 100 de mii care face o forma grava ce-l lasa cu sechele tot restul vietii.

    Sunt si eu oarecum in asentimentul lui in ceea ce priveste a treia doza. Am avut si covid, si m-am si vaccinat ulterior cu Moderna. Fiecare din cele 2 doze de vaccin m-a doborat vreo 3 zile, iar comparativ cu simptomele avute la covid vs. vaccin, au fost la fel.
    Am facut ulterior analize si nivelul de anticorpi este “sky-high”. Voi face inca o doza doar daca o sa vad ca anticorpii mi-au scazut considerabil.

      (Citează)

    • Ok, eziti sa faci a treia doza pentru ca te-ai simtit rau dupa primele doua si inca ai imunitate (testata) ridicata. Rezonabil.

        (Citează)

    • Same here. Am bolit ca dracu’ la fiecare doză. Nu-mi mai trebuie, oricum aveam anticorpi de la boală și în momentul primei doze (la peste 6 luni de la boală).
      De altfel, cred că imunitatea după boală e mult peste cea dată de vaccin.

        (Citează)

  24. nu inteleg, daca e a 3a doza…ce?
    Eu fac vaccin pentru TBE (encefalita de la capuse). Ca sa fiu full am facut 3 bucati, dupa care 1 la 3ani

      (Citează)

  25. Bogdan:
    Am avut covid, stai jos.

    Bogdanel aici e exact genul ala de care vorbeste Radu la inceputul articolului si nu merita bagat prea mult in seama. Stie el cum e cu covid + inima, cu gripa si numarul de morti. Habar nu are de unde stie, dar stie…;ca daca il pui sa iti dea studii, cifre sau statistici, se supara si pleaca.

      (Citează)

  26. Mai sunt si alte situatii care arata, in Israel de exemplu, ca diferenta la spitalizari e ceva mai mica intre cei vaccinati si cei nevaccinati. Sau nu inteleg eu situatia descrisa mai jos?
    https://www.timesofisrael.com/just-one-serious-covid-patient-in-israel-is-both-vaccinated-and-under-60-tv/

      (Citează)

  27. Au aparut si ceva statistici de la noi: 87% din infectari si 91% din decese sunt la persoane nevaccinate (https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/ministrul-sanatatii-87-din-infectarile-cu-sars-cov-2-si-91-din-decese-sunt-inregistrate-la-persoane-nevaccinate-1609233).

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus