un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Trei aplicații: Solved, CFR Călători și Vocalio

21 Jul 2021  ·

TEHNOLOGIE  ·

9 comentarii

Solved este o aplicație nouă de intermediat legătura între omul de rând și un meșter sau specialist care să-i rezolve o problemă. Ideea este să găsești acolo instalatori, electricieni, tâmplari, mecanici șamd.

Dacă meșterul bifează în aplicație “sunt disponibil acum”, atunci trebuie să fie pregătit să intervină în maxim 90 de minute. Plata se rezolvă între client și meșter.

Se pot înscrie toate categoriile de lucrători, nu doar “reparații prin casă”. De ce nu masaj sau curățenie? Mă întreb și dacă ai putea face un ban doar pentru că ai o sculă, de exemplu un ciocan rotopercutant sau un clește de sertizat. Cine are nevoie te cheamă să-i dai cele 3 găuri necesare prinderii unui nou dulap sau unei lustre, plătește și aia e.

CFR Călători are acum aplicație dedicată pentru Android. Alegi stația de plecare și destinația, trenul dorit, cumperi bilete, plătești cu cardul în aplicație și primești biletele tot acolo.

N-am instalat-o pentru că n-am unde să merg cu trenul, dar poate că vouă vă este utilă. Mă gândesc că un avantaj ar apărea în călătoria spre aeroport, unde pare mai simplu să-ți cumperi biletul din aplicație, nu din gară sau aeroport.

Vocalio este o aplicația gândită pentru persoanele cu deficiențe de vorbire și auz. Are câteva funcții utile: poți alege pe ecran niște expresii uzuale sau scrie ceva de la zero și apoi le pronunță o voce robotică, util când nu poți vorbi tu; poți vorbi în telefon și cuvintele sunt transformate în text pe ecran.

Aplicația a câștigat un hackathon de programare pe teme de accesibilitate, sponsorizat cândva de Kaufland. Eu am instalat-o pentru a testa motorul de recunoaștere vocală în limba română, că speram că au cumpărat vreunul third party, nu cel uzual Google din telefoane.

Este, însă, cel Google. Care nu-i rău și mi se pare că demonstrează că ar putea fi activat Google Assistant și în România pe baza lui, doar că mai dă și rateuri la cuvinte mai grele sau în funcție de pronunția fiecăruia. Eu căutam ceva cu care să dictez un întreg articol și apoi doar să corectez textul, iar la așa amploare Google scârțâie rău.

Iată un clip făcut de mine în 2019 cu tehnologia respectivă:

Susține-mă cu un Subscribe:

    9 comentarii

  1. Solved chiar pare foarte OK.

      (Citează)

  2. Am instalat eu aplicația CFR. Merge bine, am cumpărat bilet online, pe care l-am primit pe mail. Cu toate astea, ei recomandă să îl ai și scos la imprimantă. Pe principiul Dosarul online se depune la etajul 2, camera 15!

      (Citează)

  3. Ultima data am fost (in 2019) cu CFR-ul pana la Sinaia ca sa meargă si fiică-mea cu trenul. A fost o excursie de o zi in care am urcat pana la 2000 (gondola +telescaun). A fost civilizat cu trenul.

      (Citează)

  4. Vocalio pare si mai OK pentru idila din Spania de la vara..
    Are si english US, romana, spaniola .. ce mai..

    Mersul trenurilor cuprinde acum si legaturile cu aeroportul Coandă..

    Domine..

      (Citează)

  5. Iar aceeași idee geniala copiata la indigo cu meșteri și meseriași.
    Dar serios ba, aceleași lucru exista deja și nu au un succes fascinant.

      (Citează)

  6. Cum sunt verificati “meseriasii” pe solved? Se inscriu tot felul de “priceputi” acolo fara nici un fel de filtru.

      (Citează)

  7. marinel:
    Mai rămîne să și ajungi la destinație la timp. Un fleac…

    Nuuu, că plec pregătit ca soldații romani în campanie, cu mâncare la mine pentru 17 zile!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus