un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ofertă la Bigstep: până la 50% discount la servere bare metal

16 Jul 2021  ·

TEHNOLOGIE  ·

1 comentariu

Oamenii care-mi țin de foarte mulți ani blogul, Bigstep, au o ofertă bună în această perioadă: până la 50% reducere la servere bare metal cu servicii Bigstep Advanced Managed Services. Dacă vă interesează așa ceva pentru firmă, start-up sau vreun proiect personal, profitați de ea.

Blogul meu trăiește (it’s alive!) pe o mașină din datacenter-ul Bigstep din Pipera și întotdeauna a mers excelent. De cele 2-3 ori când am avut nevoie de suport tehnic, oamenii au fost prompți, politicoși și mai ales pricepuți, rezolvând din prima orice problemă apărută.

Am vizitat și datacenter-ul, este top notch. Timpul de încărcare al site-ului ajunge la 0,7 sec testând din Londra cu GTmetrix, banda și resursele nu se termină niciodată grație infrastructurii de tip cloud scalabil.

Atenție însă că nu vorbim de hosting ideal pentru un blog sau site personal sau de prezentare a vreunei afaceri. Sigur că merg și acestea la Bigstep, dar blogul meu, deși are o bază de date de 15 ani în spate, ocupă ceva infim dintr-o mașină de-a lor. Am mai zis și altădată că ce îmi oferă ei într-un pachet EasyCloud cu multe core-uri și RAM ar putea ține lejer încă 10 bloguri și un magazin online (merch cu nwradu!) pentru cei 120 de euro/lună.

Nu, mai degrabă Bigstep este pentru companii de toate mărimile, dar în special cele mai mari, și pentru magazine online și start-up-uri care fac proiecte online ce necesită scalare rapidă a resurselor disponibile. Este genul de infrastructură pentru idei moderne precum unele ce apar și pe aici la știrile zilei, tot felul de start-up-uri legate de analize cu inteligență artificială sau video call-uri sau prelucrări masive de date.

Bare metal în sine, ca termen, înseamnă cloud-ul “cel mai cloud”. Serverele lor sunt dedicate fără virtualizare, adică resursele nu sunt împărțite între mai mulți clienți, ci fiecare are mașina sa fizică, înfiptă într-un rack din datacenter. De aici și termenul bare metal, iar soluția este mai rapidă decât una ce folosește mașini virtuale care de obicei sunt lente prin natura lor.

Le-am văzut și interfața de administrare pentru clienți. Este banal de simplu să mai adaugi una sau mai multe mașini dedicate în pachet, provisioning-ul lor durează câteva secunde și apoi puterea de procesare îți este disponibilă. Bigstep are tot software-ul necesar pentru a uni totul într-un pachet unitar de administrare, servicii de securitate pentru protecția datelor șamd. Dacă peste noapte serviciul tău are succes sau vrei să-l testezi la o încărcare de 15.000% înainte de a-l lansa pe piață sau pentru că vine Black Friday, o poți face foarte ușor, iar apoi din câteva clickuri revii la altă configurație.

Tehnologiile suportate pentru baze de date, containere, big data și alte soluții sunt descrise aici. Dacă sunteți în căutare de așa ceva, cereți o ofertă prin formularul din site, ca să vedeți ce înseamnă acel 50% discount după nevoile fiecăruia.

Nu, nu fac merch cu nwradu.

    1 comentariu

  1. Discountul se aplica doar la Managed Services sau si la produsul in sine – serverul bare metal?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus