un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Noile căști Ear (1) de la Nothing: anulare de zgomot și design inedit pentru 99 euro

28 Jul 2021  ·

TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii

Noile earbuds Ear (1) ale companiei Nothing mi se par foarte mișto. Costă 100 de euro, includ anulare activă de zgomot, au un design inedit și atrăgător. Prețul este însă principalul lor avantaj. Dacă au succes pe piață, atunci restul producătorilor mari de earbuds vor fi nevoiți să umble urgent la prețul propriilor modele, care de obicei este dublu.

Povestea Nothing: unul dintre co-fondatorii OnePlus, Carl Pei, a părăsit compania anul trecut și a fondat în Londra un start-up numit Nothing, cu ideea de a lansa produse în segmentul audio. A primit investiție de la nume mari precum Google Ventures, de la CEO-ul Reddit, de la unul dintre co-fondatorii Reddit și Casey Nestat, care-i un vlogger cunoscut.

Primul produs îl reprezintă aceste earbuds true wireless numite Ear (1). Sunt căști de 4,7 grame greutate, cu difuzor de 11,6 mm în ele și anulare activă de zgomot. Autonomia este de 5 ore în căști și în total 34 de ore cu încărcări succesive în cutiuța lor. Au chiar și rezistență IPX4 la apă și praf. Pe specificații par foarte bune. Are până și împerechere directă când deschizi cutia lor cu anumite modele compatibile cu Android (probabil Samsung).

Ce mi-a plăcut mult este design-ul. Inclusiv numele este inedit: ear (1) de la Nothing. Căștile au “bățul” transparent, le vezi interiorul pe acolo, ceea ce îmi place mult ca idee. Nu mai sunt marcate cu R și L, ci casca dreaptă are un punct roșu, iar cea stângă unul alb. O idee bună, vezi mai rapid un punct roșu decât o literă care probabil ar fi fost făcută de culoarea căștilor.

Cutia lor are și ea capac transparentă. Îmi place și asta, că vezi rapid că ambele căști sunt “acasă”, plus că-i ceva total diferit de restul earbuds-urilor din piață. Asta rezumă, de fapt, modelul ear (1): diferite de altele din piață și foarte ieftine la 100 de euro cu tot cu ANC.

Sigur, trebuie testate ca să spună cineva și despre calitatea audio și anularea zgomotului. Și mai sper să nu se dovedească un nou Essential, care la fel de promițător pornise, dar nu a confirmat în vânzări. Căști bune și ieftine pe o piață în creștere, însă, probabil vor avea o soartă diferită de a unui telefon bun și scump pe o piață deja saturată.

Vânzările încep în august. Mi-aș comanda unele. Culmea este că site-ul oficial are în lista de țări Moldova, dar nu România. Vedem după punerea în vânzare dacă se vor putea comanda și de aici.

 

    10 comentarii

  1. Sunt multe branduri care au teoretic anularea zgomotului la preturi chiar mai mici de ceva vreme. Un brand de care stiu eu acum la repezeala: Anker.
    Mai departe, le lipseste deocamdata notorietatea si sunt dificil de achizitionat, si castile acestea vor avea aceeasi soarta ca Essential.

      (Citează)

  2. Design inedit nu inseamna neaparat ca vor avea si succes la public. Singurul avantaj pe care il vad pentru aceste casti este ca sunt relativ ieftine.

      (Citează)

  3. daca se aude bine microfonul la ele, taci si ia-mi banii.
    btw, cat de greu poate sa fie sa ai un sunet ok in conf calls pe niste casti wireless ieftine??
    nu dau mai mult de 200-300 lei pt niste casti de genul, dar tot ce am incercat au fost mizerii.
    daca imi puteti sugera ce folositi voi ok si va aude lumea in call-uri bine, va ascult. nu vreau fir. NU VREAU FIR.

      (Citează)

  4. Salut Bogdan,

    Folosesc castile Tronsmart Onyx Ace. Nu sunt buds-uri, sunt half-in-ear si nu au noise cancellation. Consider ca sunt potrivite pentru call-uri; colegii ma aud bine si am platit ~110 lei pe ele.

    https://www.tronsmart.com/products/tronsmart-onyx-ace-true-wireless-bluetooth-earphones

      (Citează)

    • @zolt sunt bune, le am și eu acasă dar după 2-3 ore de vorbit în call îți moare bateria. După ce am folosit OnePlus Buds am văzut diferență enormă atât în calitatea sunetului dar și a microfonului. Nu mai spun de baterie, vorbesc liniștit 2-3 ore.

        (Citează)

  5. Cătălin Tănase:
    Eu am OnePlus Buds Z, care sunt ok pentru call-uri, dar doar în interior. Dacă le folosesc afară, sau unde e zgomot, interlocutorul aude toate zgomotele ambientale

    Anularea de zgomot din microfon ar trebui să o facă soft-ul, nu casca. Eu folosesc MS teams cu niște căști cu fir de iPhone pe un android și filtrează bine zgomotul din jur, chiar și motociclete zgomotoase. Vezi poate nu ai activat noise filtering sau cum naiba se cheamă la fiecare.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus