un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Esport-ul va deveni prin lege sport oficial în România

22 Jul 2021  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Iată că am fost dintotdeauna sportiv și nu știam asta.

România se va alătura multor țări care recunosc și competițiile digitale drept sport. Nimic neobișnuit aici. Legea va fi depusă la începutul sesiunii parlamentare din septembrie și ar trebui să încurajeze esports în țara noastră, că nu vor mai fi privite doar ca o pierdere de timp.

Cum spuneam, e un pas în față, dar nu sunt multe altele de zis. Pe partea efectivă de esports, să vedem cum va arăta Campionatul Internațional de DOTA2, care se va organiza în București pe 12-17 octombrie, pe Arena Națională. Cu puțin noroc, ajung și eu să văd cum arată un astfel de eveniment de amploare.

În perioada 26-29 august va avea loc și East European Comic Con la București, un alt eveniment de amploare pe care eu îl asociez și cu competițiile de jocuri. Printre invitații mari va fi John Romero, autorul unor jocuri care mi-au consumat poate mii de ore în copilărie, precum Quake.

Dacă valul 4 nu ne face vreo surpriză urâtă, mă voi duce cu plăcere, parcă mi-e dor de genul acesta de evenimente.

Vreau să repet o chestie spusă destul de des, dar legea esports îmi dă o nouă ocazie: cred că orice tânăr ar trebui să încerce platformele digitale curente. Dacă vă jucați multe ore pe PC sau consolă, faceți și streaming pe Twitch. În cel mai rău caz învățați ceva nou. În cel mai bun, descoperiți o comunitate cu care aveți multe în comun și puteți câștiga chiar și bani din asta.

Același sfat și pentru social media. Lansați un blog și vedeți dacă vă prinde fenomenul. Faceți vlogging pe YouTube și vorbiți despre ce vă place, încercați Instagram sau TikTok sau whatever.

  5 comentarii

 1. Asta ne mai lipsea.

    (Citează)

 2. “Iată că am fost dintotdeauna sportiv și nu știam asta.”
  Ai jucat ceva la nivel competitiv (liga, turnee)?

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus