un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Paco Rabanne lansează Phantom, un parfum conectat

22 Jul 2021  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

13 comentarii

Smart parfum? Nu chiar, dar inedit oricum.

Phantom de Paco Rabanne este un parfum nou lansat acum în iulie. Sticla, dacă-i putem spune aÈ™a pentru că pare făcută în principal din metal, are formă de robot steampunk. Paco Rabanne are niÈ™te reclame stil “cantina din Star Wars” cu extratereÈ™tri È™i “vino în galaxia noastră” È™amd, iar robotul este un fel de ajutor de nădejde al tău, bărbatul care devine atrăgător (pentru extratereÈ™tri?) pentru că s-a parfumat cu Phantom.

La noi îl aduce în exclusivitate Best Value, magazinul din aeroport È™i în online (vă dau ei bilet de avion virtual, nu trebuie să aveÈ›i unul precum în mod normal). 420 de lei, însă, mi se pare un preÈ› mare pentru un parfum, dacă nu aveÈ›i vreo pasiune deosebită în această direcÈ›ie, dar de obicei aÈ™a costă ceva nou È™i cu buzz. Din newsletter-ul lor m-a atras însă termenul “conectat”.

Parfumul are un chip NFC în dop. Apropii telefonul de el È™i ceva se întâmplă. Site-ul oficial nu-i foarte informativ în acest sens, deci bănuiala mea este că-È›i va arăta niÈ™te reclame la Phantom sau personajele din reclame sau cea aÈ™a fără mare importanță. Dar na… NFC într-un parfum! Tag-urile NFC sunt atât de ieftine încât ar putea fi incluse în orice, de fapt, pentru informaÈ›ii în plus sau alte asemenea scopuri. Treaba asta este valabilă la sticlele de 100 ml È™i 150 ml.

Sticla de 150 ml este È™i reîncărcabilă. Vinde chiar Paco Rabanne niÈ™te “cartuÈ™e” noi de parfum. Le înÈ™urubezi în capul robotului È™i au o supapă care se deschide automat după înÈ™urubare pentru a reîncărca flaconul principal. Ei zic că astfel se vor irosi mai puÈ›in plastic È™i metal. Sunt sigur însă că flaconul acela robot este însă mai costisitor de produs decât un clasic flacon de sticlă, aÈ™a că mai câștigă È™i pe acolo.

Nu È™tiu cum miroase. Un site de parfumuri zice citrus-aromatic-woody-earthy-vanilie-lavandă. AÈ™a o fi. Din experiență anterioară, însă, parfumurile Rabanne sunt miÈ™to. XS de Paco Rabanne, care bănuiesc că se numeÈ™te aÈ™a de la cuvântul “exces”, este printre parfumurile mele preferate.

    13 comentarii

  1. Un fel de inutilitate. Important e cum miroase. Pana la urma p-aia dau banii. Acu’ si daca miroase najpa, te consolezi cu ambalaju. Te uiti la el si zici….pute ca soseta, da’ uite ce sticla faina.

      (Citează)

  2. Misto ar fi sa aiba un cod unic pe care sa il poti verifica prin nfc asa vezi daca e original.
    Dar de ce sa fie ceva util :))

      (Citează)

  3. Ultraviolet is my favorite. Dar nu cumpărat de la eMAG pt ca persista maxim o ora…

      (Citează)

    • Ultra Violet e un parfum miÈ™to, preferatul meu. Dar nu cred că îmi place alt parfum de la Pacco Rabanne

      Ăsta e scump că e nou, pentru early adopters. Nu mă tentează să îl încerc, nici nu aș avea prea multe ocazii să îl folosesc.

        (Citează)

  4. „420 de lei mi se pare un preÈ› mare…“

    420 de lei pentru 100 ml de parfum e un preÈ› MIC.
    Asta dacă chiar cumperi parfum adevărat, nu vrăjeli contrafăcute. Și se simte diferența.

      (Citează)

  5. daca te vei intreba vreodata de ce ai ajuns sa ai cate 3-4 comentarii la articol, sa stii ca e si din cauza ca ti-e lene sa aprobi comentariile intrate in moderare.

      (Citează)

  6. Mi l-am cumparat aseara. Este un miros dulce, dar placut ce rezista mult timp. Cutia este metalica, si se simte premium cand il ai in mana. Nu stiu ce a testat colegul de mai sus, dar nu are nicio treaba.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus