un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 11 iulie 2021

11 Jul 2021  ·

GÂNDURI  ·

24 comentarii

Fotografii normale, dar cu poveste foarte dură. Atenție cu discuția asta, că majoritatea poveștilor din spatele acelor fotografii sunt șocante. Lumea e mare și nebună.

Britanicii vor să facă un pod între Scoția și Irlanda de Nord. Eu nu cred că-l vor face, pare un proiect mult prea scump.

Disneyland Paris scoate FastPass și introduce plata la fiecare ride ca să te bagi în față. Între 8 și 15 euro de persoană!

Turiștii sunt nemulțumiți de plajele extinse din Mamaia. Nu mă așteptam la asta. Ați fost acolo? Este așa de rea problema?

Am văzut Mustang Mach-E:

Susține-mă cu un Subscribe:

Olimpiada de la Tokyo va fi transmisă doar la televizor. Păcat, mi se pare că sportivii merită încurajări din tribune. Japonezii ar fi trebuit să o amâne.

Fotografii din Afganistan. Victime de toate părțile.

Un englez care a ratat semifinala pentru că dona celule stem a primit bilete la finală. Omul a stat internat câteva zile după ce a donat din măduva spinării, deși nu știe unde vor ajunge acestea. Merită un premiu mai mare pentru că a făcut asta.

Ceasuri pentru aviatori. Mi-ar plăcea un Breitling.

Museum of Modern Art din NY introduce și câteva mașini în colecție. Nu toți sunt fericiți cu modelele alese.

Actrițe de filme de acțiune. Nu sunt multe femei în acest domeniu.

De ce sunt în continuare probleme în transportul naval de marfă. Interesantă explicația și cum un șir de probleme s-au amplificat în cascadă în situația de acum:

Richard Branson zboară în spațiu astăzi. Va transmite totul, bineînțeles.

Motocicletă cu 48 de cilindri.

Premiile Audubon de fotografie. Ce păsări minunate are planeta noastră!

Fotografii cu fani de la Euro 2020.

Urșii panda nu mai sunt specie pe cale de dispariție. Sunt doar vulnerabili. Probabil 3 urși au făcut un threesome și specia este salvată.

Leonardo da Vinci vândut cu 12 milioane de dolari. Plot twist: are 3 x 3 inchi și pare desenat în 3 minute. Dar na… LdV!

189 de americani au murit împușcați în weekendul de 4 iulie.

    24 comentarii

  1. Sunt foarte multe containere blocate in porturi din SUA pentru ca sunt 2 probleme:
    – nu se poate procesa fizic cat au cumparat ca sa evite taxele impuse de Trump
    – nu au bani sa plateasca taxele vamale aferente la cat au de importat

    Daca sunt blocate fizic in SUA si nu se pot intoarce in China, inseamna ca marfa produsa in China nu are in ce se fie pusa pentru transport. Deci intarzieri.

    Mai nou este un fel de carantina in porturile din China care limiteaza traficul de marfa si numarul de containere care se pot procesa si incarca intr-o zi. Deci intarzieri.

    Desigur si transportatorii sunt scarbe si anuleaza nave ca sa reduca si mai mult spatiul disponibil si sa mentina ridicate tarifele. Ca idee de pe la 2400~2500$ pentru container de 40″ sau 40 HQ liniile fac profit frumushel si le este bine, iar acum sunt la peste 12.000$ pe rute cu Europa si pe la 17.000$ pe rute cu SUA.

    Navele care pleaca se aglomereaza si se prind din urma ducand la aglomeratii si deci intarzieri pentru ca procesarea lor dureaza iar porturile sunt depasite. Cel mai simplu si apropiat exemplu ar fi cum sosesc dintr-o data in statie 3 masini de 104 si se produce buluceala generala de calatori care vor sa coboare si altii care vor sa urce. Dar navele nu se descarca singure si containerele nu pleaca pe picioarele lor cum o fac calatorii care se dau jos sau se urca in 104. Deci intarzieri.

      (Citează)

  2. la faza cu plajele, mi se pare campanie scoasa de cei care inchiriaza plajele si/sau ANAT, pentru ca le afecteaza cashlflow-ul: daca e mai mult spatiu si au sezlongurile mai departe de apa sunt mai putini platitori.

      (Citează)

    • Este clar ca articolul ala a fost platit de catre patonii care au inchiriat plajele. Dar, cred ca si din punctul de vedere al turistilor plaja nu mai are atractia din trecut:
      – nispul nu mai este la fel de fin, am inteles ca sunt numai scoici;
      – este neplacut sa fie nevoie sa mergi cel putin 50 de metri ca sa ajungi la apa;
      – presupunem ca nu iti iei sezlong si pui prosopul direct pe nisip, dar tot vei fi nevoit sa emrgi 50-100 metri ca sa-ti iei o bere sau o cafea;
      – intrarea in apa nu mai este atat de lina cum era in trecut; asta era farmecul plajei din Mamaia, ca puteai sa mergi si cate 50 de metri pana cand apa sa devina prea adanca pentru a putea sta in picioare.

        (Citează)

    • De la anul se vor putea pune sezlonguri si pe zona noua. Sigur ca trebuie extinse si facilitatile, cum ar veni autorii reali al articolului ala tre’ sa stranga din buci anul asta si sa bage bani la anul. Intretimp o dam cu linsajul mediatic. Toata presa inca preseaza ce presa si acu 20 de ani. Ar merita bagati la portbagaj si dusi la padure toti, vorba mafiei.

        (Citează)

    • La ce aglomerație este în Mamaia, nu cred că rămân șezlonguri neînchiriate. Ce mă miră este însă întârzierea cu care se acționează. S-a extins o plajă, chiar trebuie să dureze un an până se dau permisele pentru ca șezlongurile să fie trase la noua linie a apei?

        (Citează)

    • @nwradu, da, dureaza mult. acea suprafata trebuie cadastrata, asta nu se face de azi pe maine. Dupa ce statul roman are acte pentru ea, abia apoi o poate inchiria(cred ca trebuie chair sa organizeze licitatie). Din ce am inteles nu se grabesc acum cu cadastrul pentru ca e “planificat” ca o bucata sa se erodeze dupa prima iarna. De asemeni in sudul statiunii largirea a fost facuta acum 4-5 ani, doar ca au fost mai putini afectati si nu s-a facut la fel de multa mediatizare.

        (Citează)

  3. Mie mi se pare foarte fain sa avem plaje atât de mari. In sfarsit ai loc pe plaja si nu trebuie să faci slalom printre terase si umbrele.

    Da, e mai nasol la început nisipul dar apoi cu timpul devine mai fin. Că doar așa a fost și celălalt.

      (Citează)

    • Da, peste vreo cateva mii de ani se face si nisispul asta fin. Abia astept momentul!

        (Citează)

    • @Iulian, ai fost la Mamaia de cand s-a extins plaja? Sau in perioada anterioara? Cred ca peste 90% dintre cei care merg acolo prefera sa stea pe sezlong si sa aiba umbrela. Si in cazul meu este la fel, daca nu am umbrela nu stau mai mult de 1-2 ore pe plaja. Si nu, nu mi-ar placea sa fiu nevoit sa ma car cu umbrela personala de la hotel pe plaja si inapoi de 2-3 ori pe zi.

        (Citează)

    • Pe plaja din Mamaia era imposibil de mers înainte, cel puțin pentru mine. O plaja bună trebuie să aibă: intimitate adică spatiu intre șezlonguri (nu vreau sa aud discuțiile vecinilor și nici să se plimbe careva pe lângă mine), șezlonguri cu saltele și eventual prosoape, dușuri cu săpun (nu pleci de pe plajă cu nisip, sare și cremă pe tine și nisip in slip), mașină care sa cearnă nisipul de scoici, țigări,… De exemplu cum este cea de la Vega.
      Apa prea adâncă? Înveți familia sa înoate bine și nu te mai amesteci cu restul lumii :)

        (Citează)

    • Nu cred că va fi mai mult spațiu între șezlonguri, ci doar mai multe șezlonguri.

        (Citează)

    • @Costel, daca vreau sa-mi invat familia sa inoate ii duc la piscina, nu la mare. La mare te duci sa te balacesti in apa.

        (Citează)

  4. Mie mi se pare penal sa te plangi ca nu e nisipul fin, sunt uimit ca cineva se poate plange de asa ceva.
    Adica, ce? Cat de sclav al confortului sa fii? Plus ca nu e ca si cum te afecteaza, am fost, eu nu am simtit nici o diferenta, dar chiar si daca e diferenta, nu e ca si cum te raneste sau ceva. Cu ce ii influenteaza viata cuiva faptul ca nisipul e ceva mai putin fin? Gizas, I fucking hate these cunts.

    In rest, da, sunt incredibil de late plajele, mie imi place dar s-ar putea sa fie probleme, de ex pe plaja e loc pt mult mai multi oameni acum dar suprafata de apa pt baie e la fel, deci s-ar putea sa fie niste inghesuieli incredibile in apa, ca la chinezi.

    Mi se pare negandita treaba cu extinderea plajelor, sincer nu am inteles-o. Una e sa dublezi latimea si alta e sa faci plaja de 1 km, pare cam absurd.

      (Citează)

    • Din km ala rame la anul jumatate. De aia le fac mai mari ca exista pierderi ulterioare.

      Se plang de nisip dar n-au probleme cu pietrele si stancile din Grecia. Acolo-i fain :)

      S-a facut un final o lucrare mare si in Romania si toti astia ce nu-si pot parca masina langa buza marii, sar in sus. Macar sa se bucure ca in nisipul asta tare nu mai raman impotmoliti :)

        (Citează)

    • Da pai asta pare singura explicatie, anume ca le mai recupereaza marea in timp scurt, alta nu e.

        (Citează)

    • Pietrele si stancile din grecia arata intr-un fel combinate cu apa aia albastra. Plus ca-s destui care nu prea iubesc nisipul. Din varii motive.
      La noi daca combini plaja plina de mucuri de tigari, cu apa aia verde murdar si cu imaginea petromidia (asta n-ai cum s-o ratezi oriunde ai fi pe litoralu nostru) , iese ceva de vis.

        (Citează)

    • Este un trend general pe blogurile de la noi sa apara mereu cate unul care sa spuna ca nu conteaza conditile, ca esti “snowflake” sau “cunt” daca iti doresti putin confort, cum ar fi:
      – nisip fin, nu scoici pe plaja;
      – bere rece la terasa, nu bere calduta;

      @Marean, cand te duci in Grecia poate ar fi bine sa vizitezi mai multe plaje, fiindca au si ei o gramada unde este nisipul fin si nu sunt pietre. In schimb nu am vazut niciuna cu nisip plin de scoici, sau cel putin niciuna care sa intre in traseele turistice cunoscute (adica probabil ca exista, dar lumea le evita).

        (Citează)

    • Eu personal prefer plajele cu nisip mai grosier sau chiar pietroase, din 2 motive: apa e mult mai limpede, a se vedea litoralul bulgaresc (eu fac snorkelling) si te cureti mai usor de el (nisip fin + copii + masina = dezastru).

      Dar asta nu e relevant.

      Repet: am fost pe plaja noua la Mamaia, la Navodari si la Constanta: nici pe departe sa fie nisipul plin de scoici / pietre asa incat sa nu poti merge descult sau ceva de genul – este tot nisip, numai ca e o idee mai grosier, nu e praf din ala fin.

      Nu afecteaza pe nimeni cu nimic si de aia mi se pare absurd sa te plangi de el. In conditiile in care romanul arunca gunoaie cu nemiluita, de ti se face greata sa mergi pe plaja in unele locuri, asta cu nisipul este culmea culmilor.

        (Citează)

    • Și mie mi se pare că litoralul nostru are problemele pe care le știți și voi. Dacă mai și elimini din avantaje precum nisip fin sau intrarea lină în mare, s-ar putea să mai pierzi din turiști.

        (Citează)

  5. toti anii trecuti erau reportaje ca pierdem din plaje , ca se erodeaza zone , in Mamaia s a facut ceva ,dar nu e bine ca e departe hotelul , intamplator am trecut pe acolo ,e mare!

      (Citează)

  6. Voi astia care mergeți desculți pe plajă nu va e teamă că călcați în ceva?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus