un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Noul Vivo V21 5G are cameră frontală cu stabilizare optică

30 Jun 2021  ·

TEHNOLOGIE  ·

11 comentarii

Cum ar trebui să aibă mai toate telefoanele, adică, în aceste vremuri în care selfie-urile sunt foarte populare. Nu că-i uimitor că stabilizarea optică pe camera frontală nu este ceva uzual?

Vivo V21 5G este primul telefon de care aud că are această funcție. A fost și primul telefon Vivo pe care am pus mâna până acum și mi-a plăcut. Este foarte subțire, 7,3 mm grosime, și pare bine făcut. Are un aspect finuț în principal datorită grosimii reduse.

Spatele, care pare din plastic, atrage privirea cu un joc de culori ce mi-a adus aminte de Mate 20 Pro. Ecranul AMOLED are 6,44 inchi, o dimensiune la care încă aș spune că avem un telefon de dimensiuni reduse, care stă bine în mână. Chipsetul este un Dimensity 800U, care-i bun pentru mid-range-uri, cu 8 GB RAM, 128 GB stocare internă și microSD, 5G SA și NSA.

Camera frontală, care are stabilizare optică, are 44 de megapixeli. Telefonul este clar gândit pentru generația selfie, are inclusiv două LED-uri de iluminare pe față, bine disimulate în partea de sus, plus niște moduri de îmbunătățire a imaginii în noapte șamd. Camera principală de pe spate are 64 megapixeli și f/1,8, însoțită de una ultrawide de 8 megapixeli și alta macro.

Baterie de 4000 mAh, că-i subțire, și încărcare la 33 W. N-are jack audio, dar în cutie primești adaptor la USB-C, handsfree și husă siliconică, un pachet #cudetoate.

Nu știu cum funcționează, că l-am ținut doar câteva minute în mână, dar mi-a lăsat o impresie bună ca aspect. Îl găsiți la eMAG, costă 2.200 de lei acum, dar am înțeles că va fi o reducere la 2.000 de lei în perioada de lansare, așa că așteptați-o pe aceea. Eu aș aștepta o reducere mai serioasă. Telefonul are avantajele sale, dar parcă 2.000 sau 2.200 de lei este prea mult comparat cu alte mid-range-uri bune din piață.

    11 comentarii

  1. Mai uimitor e ca nu au autofocus cele frontale.
    În condițiile în care se fac selfie-uri în draci.

      (Citează)

    • Cum adica nu au autofocus? La ce te referi mai exact?

        (Citează)

    • @andrei g – cam care ar fi opusul autofocusului? hai, ca am vazut ca esti destept.

        (Citează)

    • @GabrielG, daca tot te dai destept, de ce nu imi spui tu. Sa inteleg ca la telefonul asta ai o rotita de focus manual, ca la obiectivele de la DSLR?

      Habar n-ai despre ce vorbesti, dar vrei sa iti vezi scris numele aici la comentarii.

      PS: opusul pentru autofocus ar fi lipsa focusului. Daca te referi la focus manual, ala ar fi alternativa.

        (Citează)

    • @andrei G bai chiar nu-mi (mai) place sa-mi vad numele prin comenatriii. in schimb, tu comentezi pe toate blogurile tarii.

        (Citează)

    • @GabrielG, eu tot astept sa-mi arati ca esti mai destept ca mine si nu ai comentat ca sa te afli in treaba. Chiar sunt curios cum focuseaza telefonul asta daca nu are autofocus. Unde se gaseste rotita de reglaj manual?

        (Citează)

  2. mai era ceva htc acum cativa ani cu camera frontala stabilizata optic, dar vei spune ca nu-ti pasa asa tare.

      (Citează)

  3. Daca se sparge ecranul mult noroc să gasesti unul original

      (Citează)

  4. Primul telefon cu camera frontala stabilizata optic a fost HTC 10 . Mă mir că ceilalți producători nu prea au fost interesați de asta.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus