un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un semn cu “Totul va fi bine”

30 Jun 2021  ·

GÂNDURI  ·

14 comentarii

Cineva pe aici prin cartier a lipit pe geamul de la balcon o foaie pe care scrie “Totul va fi bine”, semnele a patru mâini făcute cu acuarelă, #stămîncasă și o dată care pare a fi de pe la început de 2020.

Mi s-a părut foarte drăguț semnul. L-am observat zilele trecute și, de câte ori trec pe acolo, îl caut cu privirea și mă face să zâmbesc.

Pozele sunt cu zoom 10x de la vreo 20 de metri distanță, că atât s-a putut.

    14 comentarii

  1. Optimismul asta gratuit mi se pare superficial. Niste vorbe aruncate gratuit de cei ce n-au nicio problema cu adevarat grava (de sanatate in special).

    Sa se duca la spitalul de Oncologie si sa le spuna persoanelor de acolo fara nicio speranta ca “totul va fi bine” si apoi mai vedem. Daca iti spune un strain ca “va fi bine” e fix zero.

      (Citează)

  2. Tano:
    Optimismul asta gratuit mi se pare superficial.

    bine ca pesimismul tau gratuit e mai bun…

      (Citează)

  3. @Tano, este o diferenta intre toxic positivity si un semn optimist pe care il vezi pe strada, fara sa fie invaziv. Una este sa ai o boala grava si sa fii intampinat de cinva cu replica “cheer up, totul va fi bine” si cu totul altceva sa il citesti pe o coala pe geamul unui balcon, caz in care il poti ignora.

      (Citează)

  4. @Tano….se pare cineva este foarte deprimat si suparat pe viata in general.

    Am mai vazut desene asemanatoare si la mine in cartier. Mi se par dragute…niste copii care stau in casa plictisiti si vine cineva si le zice hai sa desenam ceva.

    Le spui ca este o pandemie si se uita la tine cu niste ochi mari si inocenti…nu inteleg nimic dar sunt bucurosi sa picteze sau sa deseneze ceva acolo.

      (Citează)

  5. sunt aia de la hi-q

      (Citează)

  6. Mie imi plac lucrurile de genul. Chiar daca esti suparat, cand vezi un lucru de genul zambesti putin

      (Citează)

  7. Totusi in apartamentul ala e totul bine? Desenele alea se faceau anu trecut prin martie, mai vad acolo si o decoratiune de la Craciun, care a fost acum 6 luni…

      (Citează)

    • Au murit toti la scurt timp dupa ce au pus mesajul in geam, asta era acum 6 luni.
      Copilul cel mic a supravietuit covidului, dar a murit de foame la 2 saptamani dupa parinti si fratele cel mare, s-a chinuit ingrozitor. A fost horror, a vrut sa-si manance parintii dar nu avea suficienta putere sa rupa carnea de pe oase cu dintii..

        (Citează)

  8. Probabil in majoritatea gradinitelor si scolilor primare s-a propus realizarea acestui gen de afise. Si eu inca il mai am in geam pe cel facut de baiatul meu.

      (Citează)

    • Idem dar in altă țară. Nu am înțeles niciodată ca scopul ar fi fost un optimism imbecil ci doar pentru ca cei mici să înțeleagă ca si o astfel de perioadă trece.

        (Citează)

  9. Marius: bine ca pesimismul tau gratuit e mai bun…

    al lui cred ca e pe bani, d-aia il roade asa :))

      (Citează)

  10. Imaginea e mai degraba desprinsa dintr-un film de groaza. Pare ca ala a fost ultimul mesaj al celor de acolo, pentru ca par niste ferestre ale unei locuinte parasite. Planseul de deasupra tot scorojit si crapat, plin de infiltratii de apa, nu prea arata ca totul ar fi bine. Oricum ce-i drept semnul ala de dupa text duce si spre a semnul intrebarii, nu neaparat semn de exclamare.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus