un blog de Radu Dumitru

Uitați-vă și pe canalul meu de YouTube.

Știri despre tehnologie – 8 iunie 2021

8 Iun 2021  ·

ȘTIRI  ·

6 comentarii

17.000 de doza întâi administrate ieri. Astăzi se va trece însă de pragul de 4 milioane de persoane vaccinate cu două doze.

  6 comentarii

 1. Imi vine greu sa cred ca Samsung are tehnologie OLED, aceasta fiind dezvoltata de LG si fiind net superioara QLED in privinta redarii culorilor, luminozitatii si contrastului. Samsung si LG se urasc la fel de mult ca Pepsi si Coca Cola, nu vor colabora niciodata.

    (Citează)

  • Imi vine greu sa cred cat de ignorant esti pe orice subiect.

   Tehnologia OLED a fost dezvoltata de Kodak si Sanyo initial, iar ecranele OLED moderne, asa cum le stim noi acum au intrat in productie cu Pioneer, TDK si Samsung-NEC in 2001, cea din urma fiind redenumita in Samsung Display in 2002.

   Samsung au fost primii care au implementat OLED in telefoane, incepand cu Galaxy Note in 2011 (pe vremea aia erau ecrane pentile) si de atunci le tot dezvolta. De altfel si Radu tot vorbeste pe aici despre cum Apple cumpara ecranele OLED din Iphone de la Samsung.

   QLED e un termen de marketing pt. niste panouri LCD.

   Nu ca LG nu ar face ecrane OLED bune, dar sunt departe de a fi singuri.

     (Citează)

  • S1 avea ecran OLED de asemenea, in 2010.

   Claudiu:
   Samsung au fost primii care au implementat OLED in telefoane, incepand cu Galaxy Note in 2011 (pe vremea aia erau ecrane pentile) si de atunci le tot dezvolta.

     (Citează)

  • Oooh, un copy paste de pe Wikipedia, frumos! OK, Samsung are tehnologie OLED, dar nu o foloseste la televizoare, doar la telefoane.

   Poate te descurci si cu dexonline sa intelegi sensul lui “imi vine greu sa cred”.

     (Citează)

  • @Gaelex, ai vazut ca in articol este vorba de dispaly-uri OLED pentru telefoane, nu? Adica nu are nicio legatura cu paneluri de mari dimensiuni pentru televizoare.
   Tinand cont ca Samsung foloseste deja display-uri OLED in telefoane, de ce iti este greu de crezut ca detine aceasta tehnologie?

     (Citează)

  • @Claudiu: Ecranele de pe iPhone-uri sunt dezvoltate de Apple și fabricate de către Samsung, LG și BOE.

     (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus