un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am văzut fotbal de toți banii la Franța-Elveția

29 Jun 2021  ·

EXPERIENȚE, FOOD & LIFESTYLE  ·

17 comentarii

Am văzut ieri fotbal de toți banii. Franța-Elveția s-a terminat la lovituri la departajare și din păcate cu victoria Elveției, dar asta e.

Am fost pe stadion cu Matilda. Voiam de multă vreme să o duc pe Matilda la un meci pe Arena Națională, dar să fie unul calm și frumos, nu cu bătaie. Cel de Euro 2020 a fost perfect pentru asta. Alternativa era ceva de Champions League. Vă las două minute să vă opriți din râs.

În 2019, când am aflat că s-au alocat deja biletele la tragere la sorți, am fost super-ofticat că n-am știut de asta. Am fost super-încântat acum când am aflat că se pun în vânzare bilete pentru cei vaccinați.

Și a fost totul bine. Ne-am dus cu metroul până acolo și singurul loc în care am simțit că semnalizarea nu-i chiar bună a fost în stațiile Dristor (unde am schimbat) și la Piața Muncii, la ieșire, deși acolo nu contează așa tare că la suprafață te orientezi rapid. Mers pe jos până la intrarea spre Maior Coravu, percheziționat, intrat.

Apropo, aveau detecție radiologică la intrare. Imediat după prima percheziție, cea a jandarmilor, era un alt jandarm cu un contor Geiger în mână și-l orienta discret spre cei ce intrau. Înăuntru era chiar și una dintre autospecialele CRBN ale MAI CBRN ale MApN. Chimic, biologic, radiologic și nuclear.

Mi-a plăcut și sistemul de verificare a biletelor. Este o aplicație UEFA Tickets și trebuia doar să activez bluetooth-ul pe telefon. Erau alte persoane cu un fel de aparat cu care n-a fost nici măcar nevoie să-mi atingă telefonul, mi-a apărut de la vreo jumătate de metru distanță că biletul a fost validat.

Am stat la sectorul 367. În dreapta era zona de unde se filma, sub noi sectorul VIP. Am stat într-un fel de sector al diversității sau expaților sau ceva. În spatele meu erau patru kazahi probabil de la Rompetrol, cu steagul kazah la ei. În stânga mea au stat vreo 15 palestinieni, care și-au fluturat și ei steagul tot meciul. Funny guys, din când în când strigau într-o română stricată “hai frate!” și “du-te dracului”.

Sucurile, apa și Ciuc Radler Zero costau 10 lei. Heineken fără alcool costa 14 lei, ceea ce mi s-a părut cam mult pentru o bere fără alcool, așa că majoritatea beau sucuri sau Radler-ul de grapefruit.

Am văzut bine meciul. Matilda a fost și ea încântată, mai ales că nu se aștepta să se vadă atât de bine de pe stadion față de televizor. În plus, un meci cu 6 goluri și lovituri de departajare este mai greu de găsit, așa că am avut de toate până la urmă, deși după prima repriză destul de slabă nu eram foarte încântat.

Nu mă așteptam ca în minutul 80 să fie 3-1 pentru Franța și să se termine 3-3 câteva minute mai târziu. Mi-au plăcut golurile lui Benzema, al doilea ar putea fi cel mai frumos al campionatului, îl puteți vedea aici. Apoi a dat Pogba o bombă de șut, gol la vinclu. Elvețienii au dat și ei goluri nu foarte memorabile, dar eficiente.

Lloris a apărut un penalty primit de elvețieni, penalty care ne-a șocat pe toți. Adică a fost un fault în careul elvețian, dar nu s-a fluierat nimic, jocul a continuat neîntrerupt vreun minut și apoi a fost un fault discutabil în careul francezilor. Arbitrul fluieră ceva de VAR, se duce la monitor să verifice și dictează penalty… la primul fault! A apărat Lloris.

În cele din urmă n-a contat, Elveția s-a calificat mai departe. Preferam să fie Franța. Rămân însă cu mulțumirea că am văzut live campioana mondială la București, că a fost un meci #cudetoate, că am făcut valuri în tribune, că vremea a ținut cu noi și ne-am simțit bine.

    17 comentarii

  1. Ionut din berceni

    29/06/2021 la 5:21 PM

    CBRN, si tine de MApN

      (Citează)

  2. Alternativa era sa mergi la finala Europa League. Am fost la ambele meciuri si atmosfera din tribune a fost total diferita la finala.A fost o idee buna sa iti desfaca sticla de suc, sa nu poti arunca usor cu ea spre teren Am vazut ca si vanzarea de “”mancare”” mergea

      (Citează)

  3. Dacă vouă v-a plăcut e bine :)

    Nu știam ce VIP-uri au fost la meci de încă survolau elicopterele zona pe la 1 noaptea.

      (Citează)

  4. “goluri nu foarte memorabile, dar eficiente.” – expresie de microbist “adevarat” :)

      (Citează)

  5. Am fost în 2004 la meciul “final ” pentru cupa Italiei pe stadio dell alpi, Torino, atmosfera din stadion a fost super, chiar și pentru o fată a fost o seară pe cinste ( eram cu un grup mai mare de studenți din diverse țări), spectacolul oferit de galeriile celor 2 echipe, antrenarea noastra ( celor neutri) în “coregrafia ” lor. Am vrut în 2010 sau 2011 să merg la finala cupei româniei ( stiu sigur ca juca Steaua și voiam să îmi duc nepotul care era” stelist” la meci ) pe Arena nationala dar mi s-a” recomandat ” de prieteni ( băieți) ca nu e sigur chiar și la ultimul rând.

      (Citează)

    • Daca nepotul nu tine cumva cu Steaua Rosie Belgrad, cred ca prietenii au exagerat cu lipsa sigurantei. Singura problema cu un copil e ca va auzi niste(multe) injuraturi, dar asta se poate intampla la orice colt de strada.

        (Citează)

    • Daca mergi in peluza, exista sansa sa nu poti sta jos, locul sa fie ocupat, etc. Daca mergi in tribune totul e ok.

        (Citează)

  6. Elvetia este surpriza Campionatului!

    Cum poti sa spui ca s-a calificat “din pacate”?

    Au avut un psihic de fier! ca sa revii de la 3-1 si sa castigi un meci impotriva Campioanei Mondiale, scuza-ma, trebuie sa ai doua perechi :))

    Romania n-ar fi reusit asta nici cu 20 de jucatori pe teren.

      (Citează)

  7. Aolo uitasem sa iti multumesc pentru pont.
    Si eu m-am ofticat cand am aflat ca biletele s-au dat de doi ani, apoi am aflat de la tine cand au devenit disponibile. Am comandat si, vorba ta, meciul a facut toti banii.

      (Citează)

  8. Sa inteleg ca aveau doar bere fara alcool pe stadion? Asta e speciala pentru Euro sau asa e la toate meciurile?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus