un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

STB schimbă aplicația mobilă de plătit biletul, acum funcționează cu 24pay

17 Jun 2021  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

8 comentarii

Iată o surpriză. Am aflat astăzi că aplicația oficială de plată a STB-ului în București este acum 24pay, pe care o puteți descărca pentru Android, iOS și Huawei. Asta mă surprinde deoarece BPay, lansată prin martie 2020, a fost până acum promovată inclusiv de STB prin mijloacele de transport în comun.

24pay este dezvoltată de o companie numită PTP Online și există în piață de mulți ani. Conform site-ului oficial, prin ea se pot cumpăra bilete de transport în comun în Arad, Timișoara, Brașov, Iași, Râmnicu Vâlcea și Sibiu încă din 2018. Cluj-Napoca a fost adăugat în 2019. Pauză 2 ani, iar din 9 iunie 2021 se pot plăti călătorii și în București. Bănuiesc că ideea de “one app to rule them all” este bună.

Sistemul pare asemănător. Alegi ce titlu de călătorie vrei, plătești cu cardul în aplicație. Trebuie plătit înainte să te urci în mijlocul de transport. În București se poate plăti și direct cu cardul contactless la validator, în mașină, dar aplicația rămâne utilă pentru titluri de călătorie mai complexe.

Ce se întâmplă deci cu BPay? Nimic, probabil dispare. Iată ce-a zis STB:

Începând de astăzi, 09.06.2021, utilizatorii STB beneficiază de o nouă aplicație de plată online, ca urmare a finalizării proiectului pilot cu aplicația mobilă BPay.

[…]

Utilizatorii care au titluri de călătorie achiziționate prin aplicația BPay vor putea să le utilizeze până la data expirării. Ulterior, plata călătoriei se va putea face doar prin intermediul aplicației 24Pay.

Nu pot decât să sper că nu va fi anul și aplicația. Sau primarul și aplicația. În astfel de privințe este nevoie de stabilitate.

sursa: Romania Insider.

    8 comentarii

  1. Excelentă ideea, am folosit aplicația în Bv și Iași, e ce trebuie.

      (Citează)

  2. Deci de abia azi ai citit comentariul meu din 9 sau 10 iunie?

      (Citează)

  3. In unele vehicule STB se poate plati cu cardul, nu in toate.

      (Citează)

  4. De vreo 3 ani este disponibila si in Iași unde poti folosi si cardul contactless la dispozitivele instalate de BCR.
    Sunt curios daca este realizata tot de Mobiversal din Oradea care a creat si Iași City Report o aplicație de 10.000 Euro dar plina de bug-uri, sesizările sunt dublate, nu suporta diacritice, se blochează des, nu funcționează Google Maps, input text-ul este pe o linie nu intr-un textarea … pe scurt o teapa din Oradea pentru Chirica si ieșeni.

      (Citează)

  5. Mie îmi plăcea mai mult vechea aplicație, era mai modernă. Ăștia de la 24pay se vede ca lucrează cu Banca Transilvania ca e la fel de urâtă aplicația ca internet banking ul la BT.
    Plus nu înțeleg de ce a fost nevoie de această schimbare, au cheltuit deja banii pe bpay, mergea bine, mentenanța nu putea sa fie asa de mare, dar hai sa aruncăm aplicația și să dăm bani la 24pay.

      (Citează)

  6. Eu o folosesc in Iași si nu e nevoie sa cumperi billet înainte sa urci… cumpăr după ce urc scanând codul qr din interiorul autobuzului/tramvaiului…aplicația e ce trebuie, merge bine…

      (Citează)

  7. Dan:
    Eu o folosesc in Iași si nu e nevoie sa cumperi billet înainte sa urci… cumpăr după ce urc scanând codul qr din interiorul autobuzului/tramvaiului…aplicația e ce trebuie, merge bine…

    Daca ai NFC la telefon si il activeti, il poti folosi mai rapid. Scapi de incadrare la scanarea QR codului.

      (Citează)

  8. Îmi place fata de cea anterioara ca nu mai este necesara autorizarea 3D Secure decât la inrolarea cardului.
    Acum poți cumpăra instant biletul.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus