un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 11 mai 2021

11 May 2021  ·

ȘTIRI  ·

10 comentarii

SUA aprobă utilizarea Pfizer pentru vârstele 12-15 ani. În România: calendarul maratonurilor și drive-through-urilor.

    10 comentarii

  1. Si eu am earbuds de la Senni, nu chiar la banii astia, dar se aude genial.

      (Citează)

    • Cum, ca Gaelex zicea la un articol anterior ca sunt de fapt o mizerie si ca Audio Technica sunt mult mai bune :))

        (Citează)

  2. Costin:
    Cum, ca Gaelex zicea la un articol anterior ca sunt de fapt o mizerie si ca Audio Technica sunt mult mai bune :))

    eu as iesi la o bere cu Gaelex , prima bere o dau eu :)

      (Citează)

  3. Audio Technica sunt mai bune, Sennheiser prelucreaza prea mult sunetul si nu mai este natural.

    Daca ar fi sa compar cu domeniul TV, LG-urile au culori naturale in timp ce Samsung sparg ochii cu culorile lor prea tari.

    Am zis nitzelush altfel.

      (Citează)

    • Dar ca să combinăm cu mesajul de la AirPods, au costat 16 dolari? :P

        (Citează)

    • La orice display poți sa reglezi/calibrări culorile in funcție de preferințe. Asta cu spartul ochiului este părerea ta. Alți se plâng ca la LG culorile sunt prea șterse. La fel și la Audio, unora tocmai asta le place, ca sunetul este prelucrat într-un mod mult mai plăcut… e ca și cum ai zice ca albastru e mai frumos decât roșu…

        (Citează)

    • Vreo 400 MTH-40-urile, au fost și mai ieftine pe Amazon la vreo 70~80 de euro.

      Edifier TWS NB sunt 100$ fără tva pentru end user, se poate și mei bine la promoție.

        (Citează)

    • Scriu mai mult pentru ceilalți, că sunt convins că Gaelex nu pricepe oricum – cred că nu vrea, dar e treaba lui.

      Sunetul nu se prelucrează, orice căști sunt făcute și calibrate să răspundă într-un fel la sunet (pe intervale de frecvențe) și, așa cum noi ăia care ascultăm avem preferințe, așa au și inginerii care le proiectează și calibrează. Încă n-a făcut nimeni niște căști/boxe perfecte, așa că accentul pus pe sound stage sau pe calitatea înaltelor are anumite dezavantaje; la fel accentul pe joase sau pe frecvențele de mijloc. Sunt atâtea genuri muzicale, tipuri de instrumente și voci încât e greu să calibrezi ceva pentru absolut orice.

      Gaelex, cu memorabila lui experiență, se referă la căști pentru DJ care sunt făcute să fie neutre – e normal, că un DJ lucrează cu toate genurile de muzică și are un echipament dedicat, nu trebuie să-i ofere căștile un răspuns anume. Poate unora le place sunetul ăla neutru, dar pentru ascultat nu e cel mai fericit pentru că nu poți amplifica doar anumite elemente din melodii. Ca să nu mai spun că vorbește de căști de 100 de euro și compară cu Sennheiser la modul general, care are căști de serie de 1000 sau 2000.

        (Citează)

    • dam167: Sunetul nu se prelucrează, orice căști sunt făcute și calibrate să răspundă într-un fel la sunet (pe intervale de frecvențe) și, așa cum noi ăia care ascultăm avem preferințe, așa au și inginerii care le proiectează și calibrează

      Asta așa este. Sony sunt cunoscute pentru bass-ul mai puternic. Eu aș prefera să nu fie așa, dar unora li se pare că sunetul este excelent, chiar dacă nu s-au prins că de fapt îi atrage bass-ul mai pronunțat.

        (Citează)

  4. Cătălin Tănase

    11/05/2021 la 6:55 PM

    “Apple n-a făcut public un hack de 128 de milioane de iPhone-uri.”

    Dar să nu uităm nici de The Fappening. Mi se pare tare cum mulți cred că ecosistemul Apple e mai sigur :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus