un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un scurt moment de apreciere pentru AirPods

11 May 2021  ·

TEHNOLOGIE  ·

54 comentarii

Cineva de pe Reddit a făcut graficul de mai jos despre vânzările de căști AirPods. Știam că sunt un succes, că de sine stătătoare ar fi una din cele mai mare companii din lume, dar comparația este și mai interesantă.

 

Veniturile de 23 de miliarde de dolari din căști sunt contestate pe Reddit. Asta pentru că Apple nu declară vânzările de căști, ci de Wearables, Home & Accessories, ceea ce include și ceasuri, difuzoare și alte accesorii diverse precum huse de telefon.

Veniturile acestei categorii oricum sunt mari. Pe 30 septembrie 2020, la încheierea anului fiscal, erau de 30 de miliarde de dolari. În perioada octombrie 2020-martie 2021 au anunțat vânzări de 20,8 miliarde de dolari. Probabil că în acest an se îndreaptă spre un total de 36 de miliarde de dolari.

Cât de aici să fie căștile? Airpods costă oficial între 160 de dolari pentru varianta standard și 250 de dolari pentru varianta Pro. Ceasurile sunt mai scumpe. Watch 3 costă 200 de dolari și probabil s-a vândut în draci la acest preț, dar Watch 6 costă minim 400 de dolari.

Totuși, căștile sunt cele mai vândute din categorie. Diverse estimări ale unor analiști vorbesc de între 12 și 20 de miliarde de dolari din Airpods în 2019. Este foarte posibil ca în 2021 să se atingă acei 23 de miliarde de dolari din grafic.

Uimitor când compari cu câteva companii de acolo. Adobe este un gigant. Photoshop este ceva entry-level pentru ei, îl vând cu 10 dolari pe lună, banii vin din servicii enterprise avansate. NVIDIA, care de fapt a anunțat mai recent venituri de 16,6 miliarde de dolari în ultimul an fiscal, nu doar că vinde plăci video de sute de dolari, dar activează și în zona de data centers și automotive, unde altfel se învârt sumele. AMD, care vinde milioane de procesoare și plăci video scumpe, nu depășește 10 miliarde de dolari pe an.

Uimitor ce-a reușit Apple să facă din Airpods în doar câțiva ani de la introducerea pe piață. Bani din piatră seacă, bani de unde înainte nu era nimic și a venit Apple, a arătat aceste earbuds și toată lumea a zis “holy f, exact asta îmi doream, shut up and take my money”. Și de atunci AirPods au devenit etalonul de comparație pentru earbuds, iar aproape orice companie din domeniul mobile a lansat apoi modele similare.

Și mai uimitor când te gândești că aceste vânzări sunt făcute doar către utilizatorii de iPhone, alt produs Apple! AirPods pot fi utilizate și pe Android, dar m-ar mira să treacă de 1% în vânzări acolo.

    54 comentarii

  1. da, e horror obsesia unora cu Apple, bine ca nu m-a miluit barbosul si pe mine :-)

    ok, fie, sunt cele mai bune casti din lume! (si ok, toate produsele apple sunt cele mai bune din lume) dar totusi sunt niste casti ffs…

    adica pe de o parte ma indoiesc ca se aud de 4 ori mai bine fata de unele la 200 de lei si pe de alta parte, chiar daca s-ar auzi de 4 ori mai bine, ma intreb ce fel de om tre’ sa fii asa incat sa fie extrem extrem de important pentru tine si pentru viata ta sa ai cel mai bun si mai extraordinar sunet din lume in urechi in timp ce freci menta :-)

      (Citează)

    • Mie mi se pare că se aud la fel de bine ca alea ale lor cu fir (cele cu care veneau telefoanele), dar au fost primele mici, ușoare, carcasă mică și fără gumă sau spumă care sa etanșeizăm urechea. Eu n-am fost convins când au apărut, a trebuit să încerc mai întâi modele mai proaste care erau atunci pe piață – degeaba e la jumate de preț dacă nu sunt bune și comode.

      Legat de pairing, acum e prin iCloud, deci odată legate la ceva le poți folosi pe oricare din dispozitive.

        (Citează)

    • Nu se pune problema daca se aud de 4 ori mai bine decat niste castia de 200 de lei. Comparatia trebuie facuta cu castile de 100-200 de dolari de la ceilalti producatori de telefoane.

        (Citează)

    • @marean: nu cred că-i obsesie. Dacă ai iPhone, niște AirPods sunt cele mai bune căști dpdv conectivitate și compatibilitate. În plus, se aud și foarte bine inclusiv în comparație cu alte căști de aceeași valoare. În plus, dacă ți-ai permis iPhone, iți permiți și AirPods.

      Nu are rost comparația cu căști de 200 de lei. Nu or fi de 4 ori mai bune, e greu de pus o cifră în domeniu audio, dar sunt sesizabil superioare.

        (Citează)

    • Pentru mine, cum se aud, contează cel mai puțin! Adică asta e aspectul cel mai puțin important, undeva la 10%. Cel mai important pt mine este bateria(care nu excelează la PRO cu noise cancel activ). Pe locul 2 este confortul, care pt mine este de neegalat in segment, dar diferă la alte pers in funcție de urechi. Pe locul 3 este rezistența lor(vreau sa nu se strice după o luna de folosit pe șantier). Și apoi vine la urma si calitatea audio(unde cel mai tare ma interesează cum se descurca microfonul, ma interesează sa fiu auzit bine într-un mediu gălăgios).

      Având in vedere aceste aceste aspecte si deținând si un iPhone, AirPod PRO sunt(PT MINE),cel mai bun raport preț calitate/requirements. Sper sa imbunătățească bateria la următoarele versiuni.

        (Citează)

    • @Andrei G: Nu se aud mai bine (alea normale, nu pro), poate la convorbiri sunt mai bune – se spune în review-uri. Mie mi se pare că se aud cam ca alea normale cu fir, diferența o face funcționalitatea per ansamblu.

      E normal în schimb să nu conteze așa mult sunetul pentru că lumea le folosește pe stradă, la birou, în mijloace de transport în comun, când face mișcare etc. și oricum n-o să poți aprecia ceva care sună bine. Trebuie să se audă ok.

      Ce nu se prea spune e că Apple a băgat ceva bani în tot ce înseamnă audio pentru că majoritatea dispozitivelor lor mai nou se remarcă prin sunetul de calitate.

        (Citează)

    • Butiulca Tudor

      11/05/2021 la 9:12 PM

      Daca de exemplu la job trebuie sa vorbeste 2 ore pe zi la telefon, sa ai call-uri si meeting-uri pe Teams/Zoom etc. merita sa ai niste casti de 4 ori mai bune ca unele cu 200 de lei, de ce sa nu iti faci viata mai placuta ?

      Sau stai in birou cu mai multe persoane si poti sa anulezi zgomotele ce se aud din incapere, de ce sa nu merite castile 1000 de lei ? e o investitie buna oricum o privesti, atat timp cat le folosesti.

        (Citează)

    • @dam167, cand spuneam de casti de 200 de lei de la alti producatori, ma refeream tot la casti wireless (ex: Xiaomi Mi True Wireless).
      Si aici clar cele de la Apple se aud mai bine.

        (Citează)

  2. Lumea isi dorea casti mici si wireless, nu neaparat Apple. Eu eram satul de cablul lung si mufa care se strica mereu.
    Personal nu am putut sa port niciodata casti apple intrucat nu imi stau in ureche si am ales modele cu dopuri de la alte companii care se fixeaza perfect in ureche.

    Sunt curios cum arata venitul pe tari, bat pariu ca au facut grosul in USA unde Apple a devenit atat de banal incat e primul loc unde te uiti daca vrei un telefon sau accesorii pt el. La noi europenii sunt mai scumpe si ne place sa fim mai diversificati (informati) cu alegerile noastre.

    Urmatorul top e cu bani facut din incarcatoare vandute ? :)

      (Citează)

  3. Apple a facut ce stiu ei mai bine: inventeaza problema si iti vand solutia. “Stii, nu mai avem loc de mufa jack in telefon dar uite castile astea frumoase la doar 200 de dolari”. Sau aia de anu trecut cu “bai noi suntem eco asa ca nu mai punem incarcatorul dar hei hai sa ti-l vindem separat cu 50 de dolari! Uite ce eco suntem noi!”. Iar restul ii copiaza pentru ca vad ca astora le merge si de ce sa nu faca si ei bani. Numai ca uita ca Apple are un “fan club” pentru care Apple sunt niste zei si nu pot gresi niciodata, desi sunt una din cele mai mizerabile companii, asa ca nu au cum sa aiba succesul lor. Mai punem aici si componenta sociala, daca nu ai Apple automat esti prost in ochii unora. Si la noi se practica.

      (Citează)

    • Easy there, tiger! AirPods sunt un produs superior dpdv al comodității. Sunt destui care le preferă pe un iPhone cu jack. Încă de la început a fost adaptor sau căști cu lightning dacă nu voiai AirPods, dar pentru tine e mai logic că oamenii sunt fraieri decât că aleg un produs mai bun.

        (Citează)

    • Mi-au trecut prin mana mai multe perechi de casti si apple si skull si chinezarii la 100 lei. Nu tre sa fii Edison sa iti dai seama ca airpodsurile sunt cele mai calitative din orice unghi privesti. Sunet excelent, integrare buna, materiale bune, case ok. Poate sunt cu 30-40 euro mai mult decat alti competitori cu aceleasi trasaturi, dar aici intervine pozitia de brand creata in timp, iar 30 euro in America nu sunt mare lucru.

      Nu stiu de ce aveti impresia ca toti utilizatorii apple sunt niste tampiti, iar voi stiti mai bine adevarul. Dacii liberi.

        (Citează)

    • Dorin: Numai ca uita ca Apple are un “fan club” pentru care Apple sunt niste zei

      Un fan club de 1 miliard de oameni? Deja nu mai este fan club, e un fenomen de masă, iar 1 miliard de oameni nu-i mai poți băga la categoria “i-a înșelat Apple pentru că nu știau mai bine”.

      Poți folosi căști cu fir și fără jack audio, îți vinde oricine un adaptor necesar. AirPods au câștigat prin confort și ușurința de utilizare, au venit cu o soluție mai performantă, așa cum la început iOS a venit cu o soluție mai performantă decât Windows Mobile 6.5

        (Citează)

  4. Cred ca sunt 2 motive: statutul si ecosistemul. Personal, nu dau 2 bani pe prima, dar trebuie sa o recunoastem ca o realitate. Insa ecosistemul e un motiv al naiba de puternic sa continui sa cumperi Apple odata ce ai deja 2+ device-uri de la ei. Pentru cineva care vrea interconectivitatea “out-of-the-box” e alegerea naturala sa vrei sa iti iei in continuare produse Apple.

      (Citează)

    • Intreb pe bune, ca nu stiu: vrei sa zici ca telefoanele apple nu prea se inteleg cu alte casti bluetooth?

      Daca e asa, asta nu se cheama ecosistem, se cheama teapa, si ar fi de rasul curcilor…

        (Citează)

    • @Marean: evident că se înțeleg cu alte dispozitive, dar împerecherea, de exemplu, dintre căști și telefon e… magică.

      https://youtu.be/rBqXGw1nsSo

      La android pornești BT -> caută căștile -> împerechează-le

      Sigur, poate că ție nu ți se pare rocket science, dar gândește-te cât de ușor ar face părinții/bunicii tăi împerecherea asta pe android vs iOS.

        (Citează)

    • Am inteles, total merita sa dau 100 de coco extra ca sa evit sa apas un buton in plus prima data cand folosesc castile :-)

      Eu am incercat o data sa imperechez un selfie stick cu telefonul apple al cuiva si nu a mers, de aia aveam impresia ca nu se inteleg cu toate castile bluetoith.

        (Citează)

    • Ecosistemul ăsta o să mi-o dea mie la gleznă în următoarele zile.

      Ne obligă de la muncă să trecem pe iphone cât de repede posibil, așa că am zis să trec de tot, chiar și cu ăla personal, cu esim că altfel nu se poate. Dar din câte am înțeles, garmin fenix nu prea se pupă cu telefonul ăsta (cred că tot de aici de pe blog) și ceas cu o zi baterie să cumpere fanii apple, că eu nu sunt atât de beat.

      Așa că sunt curios, vând fenix-ul și mă întorc la automatic sau nu?

        (Citează)

    • @Marean, diferenta nu este chiar de 100 de coco, mai degraba la aceeasi calitate a sunetului este o diferenta de maxim 40-50 de dolari.
      Tinand cont ca piata principala a Apple este cea din Statele Unite unde salariile sunt in medie de aproape 3-4 ori mai mari, daca facem o paritate raportat la puterea de cumparare, ar fi undeva pe la 15 dolari la noi.

        (Citează)

    • Ionuț Staicu: La android pornești BT -> caută căștile -> împerechează-le

      Nu mai este așa. Acum telefoanele recunosc căștile imediat ce le deschizi cutiuța și te întreabă dacă le împerechezi. După pairing, le scoți din cutie și s-au conectat direct.

      Andrei G: mai degraba la aceeasi calitate a sunetului este o diferenta de maxim 40-50 de dolari.

      Nici măcar, poți lua AirPods cu 130 de dolari. La aceiași bani sunt și căștile comparabile la calitate de la Sony sau Samsung.

      AirPods Max par foarte umflate la preț. Acolo chiar cred că sunt alternative mai bine.

        (Citează)

  5. Marean:
    Am inteles, total merita sa dau 100 de coco extra ca sa evit sa apas un buton in plus prima data cand folosesc castile :-)

    Eu am incercat o data sa imperechez un selfie stick cu telefonul apple al cuiva si nu a mers, de aia aveam impresia ca nu se inteleg cu toate castile bluetoith.

    Nu, dar poate merită să dai bani în plus când folosești pe mai multe dispozitive, tel + laptop de exemplu. Căștile normale cu BT se leagă la telefon imediat ce le pornești, dar dacă vrei să le conectezi la laptop, trebuie să intri în telefon în setări și să dai disconnect la căști, apoi connect pe laptop (dacă căștile pot fi împerecheate cu mai multe dispozitive odată, altfel faci din nou pairing). La AirPods doar schimbi sursa de pe laptop.

    Acel cip (care face pairingul să pară magie) e și în Beats, apropo.

      (Citează)

    • am inteles, asta da, e folositor, dar cum stiu castile sa se conecteze la ce device vrei tu, fara interventia ta? se conecteaza la device-ul cel mai apropiat sau cum?

      mai folositor ar fi daca ar putea sa le foloseasca si nevasta fara nici un pairing, adica de pe alt cont itunes (sau ce o mai fi acum).

        (Citează)

    • Nu, trebuie să fie același Apple ID. Te duci pur și simplu la ieșirea audio din soft – la iPhone e în meniul rapid (swipe), la Mac e la iconița de volum și apar acolo (o să fie laptop speakers și AirPods). Asta când vrei să treci pe alt dispozitiv, altfel când le scoți din cutie se conectează la ultimul cu care le-ai folosit.

      Ideea e că un dispozitiv cu un Apple ID are acces la iCloud și are acolo memorate setările, deci nu mai face pairing. Detectează cip-ul din căști și le leagă când selectezi tu acolo. Dar nu merge cu ID diferit, trebuie să folosiți amândoi același Apple ID.

        (Citează)

    • Pai nici la castile obisnuite nu tre sa faci pairing decat o data (prima data) dupa aia doar le alegi din lista de pe device-ul cel nou si se conecteaza. Asa fac eu cand vreau sa ascult sunetul de la televizor, de exemplu. In fine.

        (Citează)

  6. Folosesc de o luna AirPods Pro cu un telefon android si laptop pe windows :)) totul functioneaza impecabil, singurul minus este ca nu vad nivelul bateriei. De auzit se aud foarte bine si ANC face liniste in jurul meu.

      (Citează)

  7. Prostia umana este fenomenala, nu se poate explica altfel cumparatul unor casti de 10x mai scumpe decat merita. Nu mai zic cat de usor, de des se pierd sau se strica.

      (Citează)

    • “Decat merita”

      Boss, obiectiv arata-mi o pereche de casti cu ANC de 10 ori mai ieftina.

        (Citează)

    • @Gaelex, nu ai cum sa spui ca sunt de 10 ori mai scumpe decat merita.
      Nu exista casti cu ANC, nici macar cu fir, care sa coste 16-20 de dolari si sa si functioneze la un nivel rezonabil.

      Chiar daca suntem fani sau nu ai Apple, trebuie sa recunoastem ca faci produse din ce in ce mai bune, iar diferenta de pret fata de competitori se micsoreaza in fiecare an.

        (Citează)

  8. Venitul era și mai mare dar am citit că se vând fake-uri în prostie, aproape cât vinde Apple cu cele originale.

    Unii chiar scriu în titlul: AirPods Fake, 20$ bucata. Și lumea cumpără ca apoi să spună ce de căc*t sunt AirPods-urile.

    Era un român pe care l-am întâlnit prin UK într-un grup de prieteni și avea un iPhone fake pe care avea instalat Android, probabil din China – și ținea morțiș să-mi spună că este original – nici nu mi-am bătut capul. Probabil tot el mai devreme sau mai târziu o să scrie pe internet ce telefon de căc*t este iPhone-ul.

      (Citează)

    • Nu cred ca cei care cumpara casti fake taie prea mult din vanzarile Apple. Daca eu dau 20 de dolari pe niste casti contrafacute, sunt slabe sanse ca in mod contrar sa fi fost determinat sa dau 200 de dolari pe produsul original.

        (Citează)

  9. Marean:
    Intreb pe bune, ca nu stiu: vrei sa zici ca telefoanele apple nu prea se inteleg cu alte casti bluetooth?

    Daca e asa, asta nu se cheama ecosistem, se cheama teapa, si ar fi de rasul curcilor…

    Ma refeream la usurinta cu care se integreaza, pe sistemul: “it just works”. Multe persoane (si ma includ si pe mine aici) nu au nici pasiunea nici rabdarea sa linga forumurile pentru a enabla si intretine o integrare intre toate smartdevice-urile din casa, asadar prefer sa platesc un pret “premium” ca sa se ocupa Apple de toata treaba asta. Altii nu vor sa plateasca sau sunt pasionati sa isi bage degetele si sa gaseasca solutii pentru ce Apple ofera out of the box, si este in regula, e pana la urma preferinta fiecaruia. Momentan nu am AirPods dar probabil o sa imi achizitionez in curand. Am alte casti pe Bluetooth care merg fara probleme si cu telefonul si cu MacBook-ul. Sincer, astept mai degraba sa cumpar vreo 3-4 AirTags.

      (Citează)

  10. apple watch…stai sa imi revin din ras: cat tine bateria? 2 zile!
    pe bune?! 2 zile? atat a putut gigantul?

    GT2 tine 14 zile cu activitati outdoor! 14 zile! 14!

      (Citează)

    • Și mie mi se pare ridicol. Dar nu e că n-au vrut ei să pună baterie. Apple Watch are alt consum, alt tip de aplicații ce pot rula șamd.

        (Citează)

  11. VR:
    apple watch…stai sa imi revin din ras: cat tine bateria? 2 zile!
    pe bune?! 2 zile? atat a putut gigantul?

    GT2 tine 14 zile cu activitati outdoor! 14 zile! 14!

    Nici măcar. Eu îl încarc zilnic, dimineață o oră. Nu mi s-a întâmplat niciodată să rămân fără baterie și nici situația să plec fără el la mână. În schimbi prieteni de-ai mei cu fanix și Hauai au cel puțin doua zile pe luna când vin fără ceas la mana… pt ca au rămas fără baterie și au uitat să îl încarce. So, your point is??

      (Citează)

    • Eu am huawei gt2 și tine 2 saptamani, se încarcă în 1 ora

      Face ce trebuie pentru prețul ăla

        (Citează)

    • @Bogdan, asta este cea mai aiurea explicatie posibila. Nu spun in niciun caz ca Watch GT2 este mai bun decat Apple Watch, dar nu ai cum sa prezinti ca punct forte faptul ca bateria tine doar 1 zi.

        (Citează)

    • Andrei G:
      @Bogdan, asta este cea mai aiurea explicatie posibila. Nu spun in niciun caz ca Watch GT2 este mai bun decat Apple Watch, dar nu ai cum sa prezinti ca punct forte faptul ca bateria tine doar 1 zi.

      Bineînțeles ca știu asta, vreau doar să accentuez faptul ca nu contează cât tine bateria, atât timp cât pe toate celelalte planuri e best of its kind. (Și ia in calcul ca eu folosesc Aw de la prima generație.)

        (Citează)

    • Bogdan: Eu îl încarc zilnic, dimineață o oră. Nu mi s-a întâmplat niciodată să rămân fără baterie și nici situația să plec fără el la mână. În schimbi prieteni de-ai mei cu fanix și Hauai au cel puțin doua zile pe luna când vin fără ceas la mana…

      Ca și cum ai argumenta că, dacă Ion merge regulamentar și preventiv cu Logan-ul și nu e implicat în nici un accident, iar Geani merge ca dementul cu Volvo și intră în stâlp, Volvo e mai periculos decât Logan-ul.

      Durata bateriei e importantă la un smartwatch. Există funcții care nu pot fi folosite cu o baterie de o zi. Că ție îți place AW și treci peste neajunsul ăsta e o chestie, dar să o lăsăm așa.

      Și aș putea spune că nu e best of its kind nici pe celelalte planuri.

        (Citează)

  12. Uite motivul pentru care am cumparat AirPods prima versiune si am cumparat si Pro:

    Dintre multe incercate de mine atunci cand s-au lansat, sunt singurele la care intr-o convorbire pot face urmatoarele actiuni fara sa se intrerupa nimic:
    Scos casca stanga, sunetul ramane in dreapta, pus in case, scos din case casca stanga pus in ureche , sunetul este pe ambele, scos casca dreapta, suntetul este pe stanga, pus in case, scos din case pus back sunetul este in ambele.
    Toate astea in timpul unei convorbiti active folosind microfonul.

    Testul 2: scos ambele casti se pune pauza pe orive device sunt conectat la audio sau video(mac, iphone, ipad), pus inapoi in urechi resume la video.

    Am si alte casti wireless gen Jabra, BO … toate ipotetic au feature gen cand le dau jos isi dau seama de asta dar de fapt in daily use dau multe erori (nu pun pauza, sau nu fac resume … )

    De asta Apple sunt tari: UX si nu zic aici UI ci UX

      (Citează)

    • La ce te ajuta actiunile alea de a scoate cate o casca din ureche si a pune-o in carcasa in timpul convorbirii?
      Uite, de asta sunt multi care ii critica pe fanii Apple. Fiindca aduceti niste argumente din astea dubioase, care nu ajuta cu nimic in utilizarea zilnica.

        (Citează)

    • @ Andrei G: Zi zău cu limba scoasă. :), nu măi, ăia cu un telefon de 500-1000 RON îți vor spune că și ei au ce are iPhone-ul: sună, are mesaje, are aplicații, etc., dar nu despre asta este vorba. Am trecut la ecosistemul Apple (singurul care există, de altfel) de 2 ani și încă mă minunez cum funcționează totul iar productivitatea mea a crescut mult mai mult pe macOS, nu am explicație de ce. Poate se datorează UX / UI sau datorită faptului că totul funcționează exact așa cum trebuie.

      Orice software are și probleme, nu există unul să nu aibă, diferența o face însă timpul în care bug-ul este rezolvat și capacitatea de a trimite update-ul, iar Apple îți poate trimite fără probleme update-ul în câteva minute.

        (Citează)

    • @Claudiu, ai mancat ceva stricat sau de ce esti atat de agresiv?
      Nu am zis ca nu sunt bune castile de la Apple (vezi restul comentariilor), am spus doar ca nu te ajuta cu absolut nimic in utilizarea de zi cu zi ca poti sa scopi pe rand castile din ureche si sa le pui in cutie.

      Poate doar sa spunem in eventualitatea in care nu mai ai baterie, dar totusi ai un apel telefonic important care dureaza foarte mult. Si la fiecare 10 minute schimbi casca pentru a-i da ocazia celelilalte casti sa se incarce in timpul asta. Dar asta este ceva asa, care este posibil sa iti fie utila de maxim 1-2 ori pe an.

        (Citează)

    • Poate aprobă @nwradu și răspunsul meu. :)

        (Citează)

    • Noise: De asta Apple sunt tari: UX si nu zic aici UI ci UX

      Sunt tari pentru că fac de la cap la coadă hardware-ul și software-ul tuturor dispozitivelor folosite de tine și atunci le pot îmbina armonios.

      În partea cealaltă ai Google și Microsoft și Samsung și Sony și drivere de la 8 alți producători.

        (Citează)

    • Andrei G: La ce te ajuta actiunile alea de a scoate cate o casca din ureche si a pune-o in carcasa in timpul convorbirii?

      Mi se pare utilă funcția. Uneori vrei să rămâi doar cu o cască în ureche, ca să auzi ce-i în jurul tău cu cealaltă ureche.

      Sunt căști care taie sunetul automat după ce scoți o cască. Mă enervează acelea.

        (Citează)

  13. Giani Mucea:
    Așa că sunt curios, vând fenix-ul și mă întorc la automatic sau nu?

    Nu ai nicio grija. Merge Fenix cu iPhone fara sa se împiedice. Daca le tii conectate permanent nu exista probleme. Daca ai obiceiul de a le deconecta (din ceas e cel mai ușor) se poate întâmpla că uneori sa fii nevoit să le împerechezi din nou sau mai ușor să dai un reboot la telefon. Nu înțeleg de ce dar așa era acum ceva vreme. Recent n-am mai pățit și pot spune că nu este alta problema între ele.

      (Citează)

    • Am văzut, merge chiar bine. Nu am testat tot, dar notificările arată cum trebuie. Conectarea a fost dificilă, ca și la carplay. Dar e doar o dată, așa că nu o trec la negative.

      Tranziția la iphone e pain in the ass. Îmi dau seama că o mare parte e obișnuința cu oxygenos, dar sunt câteva chestii care nu s-au schimbat și care erau enervante și acum 4 ani când am folosit ios ultima dată. Nu înțeleg de ce zic oamenii că ios e intuitiv și easy to use, asta poate că e valabil dacă ești încă în 2013 și compari cu android-ul de atunci. Realitatea e că e aiurea rău. Plus că telefonul e pur și simplu mai lent decât op7pro.

      Sunt și chestii bune. Carplay arată și se mișcă mult mai bine decât AA instalat din apk, cum îl aveam eu. Aplicațiile de muncă sunt chiar ok, în timp ce pe android erau de nefolosit. Acum chiar voi putea să renunț la un telefon.

      Overall cred că mă voi descurca, că plus-urile mai reduc din minusuri. Dar again, ideea că ar fi superior oxygenos e o glumă.

        (Citează)

    • Si mie mi s-a parut intotdeuna ca iOS si MacOS sunt mai lente decat Android, respectiv Windows (daca facem comparatie intre produse din aceeasi gama de pret).
      Doar ca ai avantajul ca de obicei totul se incarca la fel de repede indiferent de meniul in care te afli. Nu ai aplicatii care reactioneaza dupa jumatate de secunda si aplicatii care reactioneaza dupa 3-4 secunde.
      Datorita acestui motiv da impresia ca este mai fluent, fiindca stii mereu la ce sa te astepti cand apesi pe o iconita / o aplicatie.

        (Citează)

    • Nu mi se par mai lente în general, doar comparativ cu un telefon bun. Evident, se mișcă super când le compari cu un samsung de 200 de euro, dar când un iphone 12 nou e mai ardelean decât un oneplus din 2019 (cu oos beta și neformatat de la cumpărare) care e la jumătate de preț acum, nu știu ce să zic.

        (Citează)

    • Giani Mucea: Nu înțeleg de ce zic oamenii că ios e intuitiv și easy to use

      Pentru că au fost an de an pe el și au văzut prezentarea în care li s-a zis ce se întâmplă dacă trag din stânga sus sau din dreapta sus.

      Dacă-i dai cuiva care nu știe astea un iPhone, i se pare frustrant să descopere toate gesturile și comenzile fără să îl ajute cineva.

        (Citează)

  14. nwradu:
    Dar n-ai nici o aplicație pentru ele, nu?

    Din pacate nu stiu sa fie nici o alternativa pentru android sau windows. Si inca un minus ca mi l-am amintit acum este partea cu comutarea intre ANC si Transparency Mode. Pe iphone cel putin poti comuta din aplicatia proprie între acestea, fara are pe ambele casti un senzor tactil si in functie de timpul cat se tine apasat comuta si la o apasare scurta pune pauza.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus