un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Luna fotografiată la 85 megapixeli

5 May 2021  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

Cineva a fotografiat Luna la o rezoluție foarte mare. Fotografiat este puțin spus, a folosit un telescop de 2000 mm și 24.000 de cadre, din care le-a ales pe cele în care atmosfera introducea cele mai puține efecte nedorite. Foarte șmecher!

Fotografia arată ca mai jos:

Cu așa rezoluție, este foarte tare când dai zoom. Arată cam așa:

Este prima oară când m-am uitat pe îndelete la Lună și am analizat ceea ce de obicei par ochiului liber a fi niște pete neclare.

Nu pun aici originalul, îl găsiți la sursa sa, are 9.215 x 9.215 px.

    5 comentarii

  1. A gasit careva landing spot-ul? Sau nu e vizibil?

      (Citează)

  2. Era o poza cu harta Europei acum multi ani la o rezolutie de 25k parca. Poza avea circa 9 gb sau mai mult. Stie cineva unde o pot gasi?
    Era fun pe vremuri ca la patru nivele de zoom crapa totul.
    @ioexist misto explicatia de pe youtube. Tipul ala e cool.

      (Citează)

  3. Dragut, da. Fondul cerului nu are legatura cu stitch-ul cu luna, e doar ceva pus in spate. tras aparent pe un seeing nu prea stralucit. De asemenea e si o compresie zdravanoasa de dinamica acolo, contrastul dintre fata neluminata si cea luminata a lunii e muult mai mare decat ce se vede in poza. A, si e super saturata poza.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus