un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Lagavulin x Guinness pare o combinație bună

17 May 2021  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

11 comentarii

Dacă v-ați uitat la Parks & Recreation probabil ați observat că Ron Swanson, tipul cu mustață, bea Lagavulin 16 ani și-l consideră singurul whisky pentru bărbați adevărați. Este chiar și un episod foarte mișto când Leslie îi face cadou o excursie surpriză la distileria din Scoția, iar la final stă acolo pe stânci și citește o poezie de Burns despre frumusețea naturii.

(Sper că v-ați uitat la serial, este printre cele mai bune seriale de comedie făcute vreodată și a dat naștere la o mulțime de meme-uri reușite. Îl găsiți pe Amazon Prime Video.)

Cei de la Lagavulin n-au stat degeaba și au avut o colaborare cu Nick Offerman, actorul din serial, în anii anteriori. Acum au alta: Lagavulin Offerman Edition: Guinness Cask Finish este un scotch maturat 11 ani și câteva luni le-a petrecut și în butoaie ce au ținut anterior bere Guinness. Asta sună interesant.

Nu sunt fan Lagavulin, mi se pare că Caol Ila (care aparține tot de Diageo, alături de Talisker) este mai complex și mai plăcut în aromele sale pentru cei ce preferă un whisky afumat, dar aș bea combinația aceasta cu Guinness. S-ar putea să-i dea exact aromele de care Lagavulin ar avea nevoie ca să-mi placă și mie. Poate apare și pe la noi, mi-am activat radarul de proximitate.

Și cei de la Talisker au lansat recent o ediție specială: Talisker 43 YO Xpedition Oak: The Atlantic Challenge. A stat 43 de ani în butoi, așa că este pentru cei care pot da la schimb un butoi plin cu euro, cel mai probabil. Dar… damn!

sursa: One More Dram.

    11 comentarii

  1. O sa fie de gasit doar in SUA! Oricum frumoasa campania de marketing a Diageo.
    Daca vrei sa vezi cum e cu stout cask finish iti recomand fie Jameson stout cask(de buget, dar bunicel) sau Teeling stout cask(ceva mai bun, se simte diferenta de ani fata de Jameson).

      (Citează)

  2. Lagavulin se bea si in The Expanse, ii place lui madam Avasarala. :D

      (Citează)

  3. Talisker 43 YO Xpedition Oak costă 3500 de lire. E clar, băutură de săraci. O fi pandemie, o fi criză, dar nici să ne înjosim chiar așa! :D

      (Citează)

    • Mi se pare ca este un pret corect pentru o bautura care a fost “ingrijita” de cineva timp de 43 de ani. Cel mai probabil cel care s-a ocupat de distilare nici nu mai traieste.

        (Citează)

  4. Am gasit si eu ceva tuica intr-un butoi, dupa ce a murit batranul (de Covid, desigur). Este de pe vremea cand inca mai putea merge prin curte – adica de acum vreo 14-15 ani. A tinut butoiul intr-o magazie in spatele curtii, unde nu a intrat nimeni si, paralizand, nu a mai ajuns.
    E pe bune relatarea!
    Pentru jumate din pretul Talisker 43 YO Xpedition Oak, o dau cui doreste. Este tuica de pruna de munte, fara aditivi, curata.

    O sa denumesc produsul Coviduica :D, ca sa fim in ton cu vremurile!

    Disclaimer: Intamplarea e reala, produsul si calitatea lui sunt reale si ele, oferta de vanzare e poanta la articol.

      (Citează)

    • not all aged spirits are made equal.

      Balon de palinca tinut 20 de ani, nu i-a crescut complexitatea.
      nici macar la nivel de butoi nu ai sanse sa iasa ce va bun, chiar mari sa iasa un kkt atat de amar de la tanin ca nu se poate bea.

        (Citează)

  5. Nick Offerman e atat de misto incat am luat in considerare sa ma apuc de baut Lagavulin :-) desi nu beau alt alcool in afara de bere uneori.

      (Citează)

  6. Ca idee, pentru aia putini care nu au amazon prime video, filmul eate si pe filelist…

      (Citează)

  7. Mi se pare cam injositor sa pui whisky in butoi de bere, chit ca Guinness nu e o bere rea.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus