un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 17 mai 2021

17 May 2021  ·

ȘTIRI  ·

18 comentarii

România primește astăzi aproape 700.000 de doze de Pfizer. Ieri s-au vaccinat peste 100.000 de oameni.

    18 comentarii

  1. “Gates demisioneze din fundația sau după o legătură cu o angajată”. Ai intrat in taria aia buna?

      (Citează)

  2. Legat de Pepco, eu nu inteleg cum isi permite sa plateasca chiria in mall-uri si toti angajatii aia, ca in fiecare magazin vezi vreo 4-5 pe tura, la preturile pe care le au. Inainte de Pepco, nu vedeai preturile astea decat in Jumbo, care avea 1-2 magazine la capatul orasului, sau prin tarabe la piata. Dar sa ai magazin in mall si sa vinzi haine la 10-20 lei, chiar nu inteleg cum e posibil.
    Ah si in plus nu inteleg cum au convins proprietarii de malluri sa ii primeasca, ca in general au si mallurile un standard, nu vezu chiar China Shops.

      (Citează)

    • A.:
      Legat de Pepco, eu nu inteleg cum isi permite sa plateasca chiria in mall-uri si toti angajatii aia, ca in fiecare magazin vezi vreo 4-5 pe tura, la preturile pe care le au.

      Asta se intampla cand mergi pe volum. Tricoul de la pepco de 10 lei sau cel de la Zara de 50 de lei costa tot 4 lei cel mult in china.

      A.:
      Ah si in plus nu inteleg cum au convins proprietarii de malluri sa ii primeasca, ca in general au si mallurile un standard, nu vezu chiar China Shops.

      Mallurile sunt detinute de cateva companii, 4-5 sau cate or fi (vezi lantul de malluri AFI din toata tara). Astfel, cand tu ai 10 malluri si vine o companie si iti spune ca iti inchiriaza 10 spatii a X mp, eventual si cu termene de plata mai avantajoase iti cam bagi pl in pretentiile de “fashion” ale altor magazine.

        (Citează)

    • De acord cu costurile de productie mai mici, dar mie mi se pare ca nu isi acopera costurile cu chiria si angajatii nici daca primesc hainele pe gratis si au costuri de productie 0 :))

        (Citează)

    • Tu subestimezi foarte mult marja de profit a magazinelor de haine. Cum crezi ca a ajuns Amancio Ortega (patronul Inditex) unul dintre cei mai bogati oameni din lume?

      Legat de partea cu standardul de calitate a mallurilor, au existat mereu magazine cu preturi mici (vezi LC Waikiki, magazine de parfumuri fake/replici, etc).

        (Citează)

    • Pepco este polonez, acum un an era de vanzare întreg lanțul de magazine. Marfa lor este chinezească in întregime si au preturi incredibile de mici. Ceea ce ma face sa cred ca undeva in polonia printr-un port obscur niște vameși au ceva vile frumoase foc… dacă toată această marfă ar fi taxată vamal prețul ei de vanzare nu ar acoperi nici taxele astea. Dar de ce ne miram? Olanda întreagă traieste, si inca bine de tot, de pe seama portului Rotterdam, prin taxele vamale sau prin exporturile de marfă chinezească cu eticheta Made in Netherland…

        (Citează)

  3. La orice ora intri in pepco este lume la coada. Ca e in mall sau e magazin de provincie. Pe zona de copii sunt deal breaker, ce rost are sa cumperi zara sau HM copilului de 3 ani ca oricum in 3 luni nu ii mai vine nimic. Si au o mare diferenta fata de magazinele chinezesti, lucrurile nu prea se strica. Orice am cumparat de acolo a fost ok sau m-a tinut destul cat sa zic ca a meritat banul.

    A.:
    De acord cu costurile de productie mai mici, dar mie mi se pare ca nu isi acopera costurile cu chiria si angajatii nici daca primesc hainele pe gratis si au costuri de productie 0 :))

      (Citează)

  4. A.:
    De acord cu costurile de productie mai mici, dar mie mi se pare ca nu isi acopera costurile cu chiria si angajatii nici daca primesc hainele pe gratis si au costuri de productie 0 :))

    In Pepco de la Veranda (Obor) majoritatea angajatelor sunt de etnie. Don’t get me wrong, e foarte OK, dar e posibil sa aiba si multe scutiri pentru angajari din categorie defavorizata and stuff.

      (Citează)

    • Cred ca acolo se intampla asta pentru ca exista un grup mai mare de persoane de etnie dintre care sa aleaga. Dar in celelalte magazine nu este cazul, angajatii sunt de tate etniile si grupele de varsta.

        (Citează)

  5. Din ce știu eu, cel puțin hainele de la Pepco sunt toate made in Polonia de unde și vine compania care deține magazinul. Deci nu sunt chiar chinezării.

      (Citează)

    • acele casti care arata ca cele de la Apple nu valoreaza 7 milioane, nici lei nici dolari nici nimic.

      altfel, ele or fi aratand de departe ca alea de la Apple dar la dimensiuni, curbura etc sunt departe de original fara indoiala, ca sa nu mai vorbim de interior, de la baterie pana la chipset, schita si materiale..
      s-atunci de ce confiscarea??

        (Citează)

    • @J, asa apar mereu articolele, ca s-au confiscat produse in valoare de X milioane. Dar banii aia reprezinta suma care ar fi fost incasata de magazin daca produsele erau originale si le vindeau la pretul de lista.
      Pentru niste fake-uri, valoarea este de maxim 10 dolari/bucata, nu de 200 cat sunt cele originale. Asadar au confiscat produse de vreo 300.000 dolari.

        (Citează)

  6. A.: i nu ii mai vine nimic. Si au o mare diferenta fata de magazinele chinezesti, lucrurile nu prea se stric

    Daca nu si-ar fi acoperit costurile, inchideau de multisor. Fie au un model solid de business, fie importa si opioide din Asia impreuna cu haine si asa fac un fel de compensare.

      (Citează)

  7. Nu stiu cat va imaginati voi ca este pretul de fabricatie pentru anumite aduse din Asia (din China si nu numai), dar poate este putin relevant acest exemplu:
    – bratarile vandute de Constantin Nautics pot fi cumparate de pe Alibaba cu preturi cumprinse intre 1 si 2 dolari, iar ei le vand cu preturi cuprinse intre 10 dolari (pentru produsele aflate in promotie) si in jur de 40 de dolari pentru colectiile noi.

    Bun, ei le asambleaza in Romania, dar din materiale si piese importate direct (conform unor declaratii din 2016 dureaza maxim 5 minute asamblarea unei bratari).

    Pepco sigur nu are un adaos atat de mare, dar in jur de 50% din pretul produselor tot este adaos. Iar daca raportezi la cifra de afaceri, o sa vezi ca iti permiti si sa inchiriezi spatii in mall-uri fara probleme.

      (Citează)

  8. Ariel: ness, fie importa si opioide din Asia impreuna cu haine si asa fac un fel d

    Sau in Mall-uri isi permit sa iasa pe 0 sau pierdere, iar profitul sa il faca din celelalte locatii.

      (Citează)

  9. Banuiesc ca la Fram, Iulica merge pe modelul brevetat de la pegas, luam un brand romanesc si vindem chinezarii sub el, asta in timp ce ne facem si marketing de “made in romania”.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus