un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Calea Victoriei redevine pietonală în weekend-uri, începând de astăzi (și recomandări pentru o plimbare)

29 May 2021  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

11 comentarii

Nicușor Dan continuă și chiar extinde un proiect care mi-a plăcut foarte mult în anii anteriori: Calea Victoriei și străduțe adiacente devin pietonale în weekend-uri, între orele 11 și 22, până la 17 octombrie.

Harta este cea de mai jos, cu galben sunt străzile pietonale. Observați că în acest an pornește de la Kiseleff/str Ion Mincu:

Este foarte mișto. Eu și Matilda ne plimbăm uneori prin oraș, pe diverse străzi, ca să admirăm case vechi, parcuri și în general arhitectura orașului. O astfel de plimbare pe Calea Victoriei este foarte plăcută, că sunt multe de văzut, iar de obicei pietonii nu au ocazia să le vadă din mijlocul bulevardului.

Mai mult, de când s-a tot reabilitat Calea Victoriei, ai și diverse puncte de pit-stop pe traseu. Este mult mai plăcut să bei o bere pe terasă la Zăganu sau la terasele din zona Bancorex când nu vâjâie cursele de mașini pe lângă tine pe bulevard.

Înghețată foarte bună găsiți la Velocita, vizavi de Zăganu, la Moritz Eis în zona Ateneului și în alți ani avea și Friddi un punct de vânzare vizavi de Capșa. Sunt și multe cafenele pe traseu, este Ted’s la Victoriei, apoi Starbucks, Fellow One, Sloane, Coffee Corner și Tucano sunt pe bulevard până în Radisson, Cremier în spatele Ateneului, Origo la 2 pași în jos pe Lipscani. Vizavi de Radisson am văzut recent un mic local specializat pe cocktail-uri.

Dacă vă plimbați pe acolo, intrați și în catedrala Sf Iosif, ca să vedeți ce frumoasă este în interior. Mâncare bună au la Paninaro, pe str Luterană, sau mergeți la Coclintă Brasserie sau la Linea Closer to the Moon, sus pe acoperișul magazinului Victoria.

Dacă vreți să vedeți case frumoase, dați o tură în jurul Muzeului Enescu, poate cel mai frumos palat din București, intrați pe strada numită Frumoasă (își merită numele), admirați Casa Filipescu-Cesianu, Casa Grădișteanu de vizavi de cazinoul Vernescu, apoi clădirile renovate de pe restul bulevardului. Clădirea teatrului Țăndărică a ieșit foarte frumos la lumină recent. Și toată zona Amzei are case de mare amploare.

Luată agale la pas, mai ales până nu vine vremea caniculară, puteți petrece jumătate de zi în centrul orașului, ceea ce în condiții de trafic n-ar fi posibil din cauza poluării. Eu mă aștept să trec în fiecare weekend în care voi fi în oraș pe Calea Victoriei, că (probabil se vede deja de mai sus) îmi place foarte mult zona. În astfel de ocazii se vede cel mai bine ce potențial mare are Bucureștiul dacă traficul și praful n-ar strica posibilitățile de relaxare.

sursa: Hotnews.

    11 comentarii

  1. La o plimbare din asta lasi 50 de lei de om, ca popa.

      (Citează)

  2. Kopa_Kopan:
    La o plimbare din asta lasi 50 de lei de om, ca popa.

    Iti iei inghetata de la Mc si o apa plata si iesi ieftin, cu 10 lei ai rezolvat-o.
    E mai bine asa?

      (Citează)

  3. Bravo nicusor. Daca nu le dai apa sa se spele, macar scoate-i la plimbare.

      (Citează)

    • Gata, acum i se iarta tot lui Nicusor. Ne ridicam cu totii in picioare si il aplaudam pentru acest proiect impresionant.
      Altceva nici nu mai este nevoie sa faca. Tevile de apa calda… le lasam pentru la anul, ca acum deja nu mai este timp.

        (Citează)

  4. Orice ca sa nu asfalteze soseaua. Orice. Orice ca sa nu repare.

      (Citează)

  5. Bună înghețata la Velocita.

      (Citează)

  6. Moritz au închis locația de la Ateneu. S-a deschis în locul lor un fel de cofetărie arăbească. Au și înghețată destul de ok.

      (Citează)

  7. Mihai:
    Am încercat să pun străzile închise pe GMaps.

    https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1J4eHuXCC9v9I6hoLLT9Kmg_dvAwt-PGx&usp=sharing

    Felicitari pentru initiativa :) Foarte utila harta.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus