un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 30 mai 2021

30 May 2021  ·

GÂNDURI  ·

30 comentarii

Poveștile femeilor care au emigrat dintr-o societate conservatoare într-una deschisă. Majoritatea povestesc despre momentul magic când au purtat o fustă deasupra genunchiului și nu le-a bătut nimeni pentru asta.

Kate Middleton s-a vaccinat ieri. Prințul William s-a vaccinat acum câteva zile. Oamenii aceștia care sunt urmași la tronul Marii Britanii nu au primit vaccin mai devreme?

O școală din Florida a editat grosolan fotografiile de final de an pentru a acoperi decolteuri. Nu că ar fi fost ceva indecent în ele, păreau haine normale.

Americanii retrag mai multe creme de plajă după ce au descoperit benzen în ele. Asta lipsea.

Rolls Royce de 29 de milioane de dolari. Jay-Z și Beyonce au bani. Acum și o mașină făcută, nu glumesc, să mănânci de pe capota ei.

Regizorul viitorului film Thor a fost certat de boșii de la Marvel. Au apărut poze cu ceea ce părea un început de threesome cu el, prietena sa și actrița din Thor: Love and Thunder.

Pandemia a salvat industria fast-food. După un minim în 2016, lumea a început să consume din nou fast-food, în special datorită (din cauza?) platformelor de livrare.

Cadavrele a 215 copii au fost găsite lângă o școală. Canadienii au o problemă. Timp de câteva decenii, au luat cu forța copii populației indigene și i-au băgat în școli cu internat. Mulți dispăreau de acolo și se credea că au fugit. Părinții lor au cerut mereu explicații, dar nu era nimic clar. Până au început să găsească cadavrele a ceea ce și Trudeau a numit un genocid.

Autocarul-casă al lui Justin Bieber. Costă cam 2,5 milioane de dolari unul asemănător:

Tanzania nu recunoaște epidemia de covid. Oficial nu există în statul de 68 de milioane de locuitori, iar președintele face mișto de vaccinuri și teste. Probabil o India de care n-a aflat încă nimeni.

O fotografie cu verighetele unor victime ale Holocaustului. În comentarii cineva vorbește despre o cameră cu păr uman, din care nemții urmau să facă șosete.

Joe Biden are un Omega Speedmaster. Nu-i cât Rolexul lui Drake, dar are tradiție.

Despre maratonurile extreme. 21 de maratoniști au murit recent în China după ce i-a prins o furtună puternică, cu grindină, pe un traseu montan.

În Maldive este bine. O femeie care a stat în 10 hoteluri s-a simțit bine pe acolo.

Cocktail-uri cu whisky.

Cele mai populare seriale TV în 1986-2019:

Top filme cu arte marțiale. Mi se pare un top bun.

Copiii orfani din Coreea de Nord se oferă să lucreze în mine și ferme. Ce frumos! Cât patriotism!

SUA decide că angajatorii își pot obliga angajații să se vaccineze. Bănuiesc că, dacă o privești ca pe o măsură ce are legătură cu siguranța muncii, se poate justifica.

Hulu filmează serialul Hitchhiker’s Guide to the Galaxy. Ar trebui să citesc și eu cărțile, că sunt de mult pe lista internă.

    30 comentarii

  1. Articolul cu Tanzania e vechi, intre timp presedintele a murit (de covid probabil), iar oficial vor sa se vaccineze.

      (Citează)

  2. La top seriale TV concluzia e clara, GOT e tata si mama lor. Greu sa se mai faca ceva asemanator.

      (Citează)

  3. 1. Tipa care a stat în 10 resorturi ar trebui sa iasă din ele, sa vadă sărăcia lucie din Maldive.
    2. Coreea de Nord e, probabil, cel mai sinistru experiment uman, iar ororile ce se petrec acolo întrec cu mult orice închipuire. Distopie in adevăratul sens.
    3. Știrea cu cadavrele copiilor e prea puțin mediatizată, oare de ce?

      (Citează)

  4. nu stiu voi, dar mie chiar imi lipsea o masina care in loc de portbagaj sa aiba un frigider

      (Citează)

    • Si sa se incadreze in bugetul de 30 milioane de euro.

      Sincer, mi se pare o prostie “setul” ala de picnic. Daca mi-as permite vreodata sa dau atatia bani pe o masina cu siguranta nu m-ar interesa sa beau sampanie in parcare pe un taburet. Daca as vrea ceva inedit, cum ar fi sa beau un pahar de sapmanie in mijlocul salbaticiei, as aranja sa vina niste ospatari cu 15 minute inainte sa aranjeze o masa / o frapiera cu gheata si apoi sa se retraga inainte sa ajung eu.

        (Citează)

  5. Parul de la Auschwitz a fost folosit la făcut covoare. Multe au fost vândute, deci exista undeva în lume covoare din par de om. Cand s-a terminat războiul, s-au găsit câteva tone de păr nefolosit încă, dar aia era doar o mică parte din ce s-a întâmplat de fapt acolo.
    E un loc care trebuie musai vizitat.

      (Citează)

  6. “Rolls Royce de 29 de milioane de dolari.”
    Din ce am vazut eu oamenii de tipul asta cumpara masini pentru colectie/avere, oricum ei calatoresc cu jeturi private

    “Genocidul din Canada, holocaustul, stalin, manchuria, sua, cristopher columb”
    Istoria omeniirii pe scurt: razboaie si crime

    Covid a lovit puternic in travel, cu toate acestea backpackyourlife si haihuiindoi nu prea au avut probleme, noi am stat inchisi ei si-au vazut de plimbari

      (Citează)

  7. Știrea cu Tanzania e atât de veche încât între timp le-a murit și președintele…de Covid.
    Iar Maldivele sunt și ele în top 5 de infecții cu Covid în lume, o țară ultra săracă și conservatoare (musulmani), plina de resorturile alea “magice” unde stau oameni total rupți de lumea din jurul lor. Ce nu am înțeles niciodată este de ce este atât de scumpă ca destinație, având în vedere contextul. Se pare că ar fi o combinație de poziționare pe piață și corupție locală (fiecare politician local trebuie sa câștige ceva din asta)

      (Citează)

    • E scumpa pentru ca toata logistica de aprovizionare a resorturilor e destul de complicata. Nu vei putea face niciodata ce e in Antalya sau Hurgada in Maldive. Oricum in Maldive mergi daca iti place marea. E una din cele mai misto destinatii. Natura e incredibila, apa super curata si limpede, temperatura ideala. Nu mergi pentru oameni. Desi tara islamica prin lege, in resorturi esti ca in UE / SUA. Singura chestie care lipseste e carnea de porc, care nici ea nu ar fi interzisa dar e destul de complicat de aprovizionat.

        (Citează)

    • @Stefan, pe langa problemele cu logistica si aprovizionarea de care spune @alex, un alt motiv pentru care este atat de scump sa mergi in Maldive este cererea suficient de mare.
      Daca ar scadea preturile, poate ca ar avea ceva mai multi turisti, dar capacitatea de cazare este limitata. Asa ca resorturile ar ajunge la castiguri similare, dar cu munca mai multa.

        (Citează)

  8. Taika Waititi e un regizor și un tip foarte meseriaș. Acum, că a vrut să fie făcut sandviș între prietena lui și actrița principală, nu pricep deloc ce i se poate reproșa 🙂

      (Citează)

    • Regizor vs actrita filmului pe care-l regizeaza – abuz de putere?

        (Citează)

    • Dar fata nu va veni acum sa declare nimic. Va face asta peste 20-30 de ani cand va fi batrana si oricum nu va mai primi roluri. Atunci se va plange ca a fost constransa sa ofere favoruri sexuale pentru a primi roluri importante in filme.
      Adica in traducere libera, s-a prostituat pentru a avea o cariera de succes.

        (Citează)

  9. Familia regala britanica nu are nici un rol practic in guvernare, nu sunt deloc esentiali ba chiar din contra. Daca mor toti membrii ei maine, UK-ul merge mai departe, are guvern. Alt motiv pentru care au facut vaccinul asa de tarziu este ca nu au vrut sa se scrie despre ei ca s-ar fi bagat in fata.

    Cand China are scoli de re-educare si exterminare este gaura in cer si toata presa vuieste. Dar cand Canada are lagare, nu zice mai nimeni nimic.

    Daca uratul ala de Taika Waititi a reusit sa convinga doua femei sa le bifeze concomitent si nici una nu plange #metoo, atunci omul merita o decoratie.

    Maratonurile extreme sunt o tampenie atat de plictisitoare incat nimeni nu o baga in seama. Acum ca au murit niste oameni brusc incepe sa fie interesant.

      (Citează)

  10. Articolul despre Maldive e reclama pe fata. Dar na … bine ca s-a simtit bine.

      (Citează)

    • Au uitat să spună de americanii ăia cînd s-au căsătorit acolo, s-au filmat și au pus pe net, ca tot cocalarul. Iar cînd cineva le-a tradus ce spunea ”popa” în dialect (ea este o curvă și tu ești un prost cu bani, etc) au făcut scandal și au primit scuze chiar de la președinte, plus un sejur moca, dar miștocăreala a rămas, s-a dus buhul.

        (Citează)

  11. Ela:
    Regizor vs actrita filmului pe care-l regizeaza – abuz de putere?

    Nu parea prea abuzata

      (Citează)

  12. Andrei G:
    Dar fata nu va veni acum sa declare nimic. Va face asta peste 20-30 de ani cand va fi batrana si oricum nu va mai primi roluri. Atunci se va plange ca a fost constransa sa ofere favoruri sexuale pentru a primi roluri importante in filme.
    Adica in traducere libera, s-a prostituat pentru a avea o cariera de succes.

    Si dacă nu spune nimic, nu e tot abuz de putere?

      (Citează)

    • Da, din partea lui este abuz de putere. Si din partea ei este vorba de prostitutie.

      PROSTITUȚÍE s. f. Act prin care o persoană consimte să întrețină, în mod obișnuit, raporturi sexuale cu un număr nedeterminat de parteneri pentru bani sau anumite avantaje.

        (Citează)

    • @Ela: dacă ea-i ia mataranga-n gură de bună voie și nesilită de nimeni, nu e abuz de putere, ci ea face trafic de influență în scop personal. Adică este o târfă proastă.

        (Citează)

  13. Făcând mizeria aia cu „masă de picnic”, Rolls Royce s-a dovedit a fi o firmă de „riceri” cu bani.
    Io, să fi fost managerul general, îi chișam în freză.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus