un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Buna intenție nu este suficientă

14 Apr 2021  ·

GÂNDURI  ·

44 comentarii

Eu cred că Voiculescu este printre puținii oameni care chiar vor să schimbe în bine sistemul de sănătate din România, nu doar să aibă o carieră politică lungă. Activitatea sa anterioară, rețeaua pe care o organizase pentru a aduce medicamente acolo unde statul român era incapabil, dovedește asta.

Din păcate, intenția de a schimba ceva în bine nu înseamnă nimic dacă nu ești și un manager bun, ca să pui astfel de planuri în funcțiune. Vlad Voiculescu nu s-a dovedit un manager bun. Cel puțin nu în sistemul de stat, unde e clar că, dacă-l abordezi ca pe mediul privat corporatist, te mănâncă rechinii sau cedezi de nervi. N-am regretat când s-a retras din cursa pentru Primăria București și nu regret nici că pleacă acum de la Ministerul Sănătății.

A fost recent o emisiune la Europa FM și toți cei care au sunat îl susțineau în continuare pe Voiculescu, spunând că este de prea puțin timp în funcție ca să schimbe ceva și că măcar încearcă.

Nu cred că-i așa. A mai fost ministru vreun an de zile, în guvernarea Cioloș. Chiar Voiculescu spune pe unde putea că știe toate dedesubturile și toate problemele sistemului sanitar și că asta îl recomandă ca ministru al sănătății.

Iar după vreo 5 luni în funcție, ar cam fi fost cazul să vedem deja multe efecte ale ideilor sale. Dacă vii cu un plan de măsuri deja gândit, e timp suficient pentru punerea sa în aplicare. Nu-i timp ca să corectezi niște probleme de fond, pentru care trebuie reforme ample de-a lungul unor ani de zile, dar este timp pentru orice altceva.

Mie nu mi s-a părut că Voiculescu a făcut mici îmbunătățiri și nici că a comunicat măcar intenția unora mari. S-a poziționat din primele zile pe o poziție adversativă cu medicii din societate, s-a poziționat ca omul care are ac de cojocul lor și vine să-i pună la punct, precum profesoara aceea de care se teme tot liceul când o vede pe un culoar, iar așa nu poți începe reforme, mai ales într-o perioadă de pandemie.

În plus, pare cel mai deprimat om din țară. În toate interviurile are o voce și o expresie facială de parcă tocmai s-a oprit din plâns. Mereu se plânge de cât de nasol este totul, de parcă ar fi cetățean de rând, nu înalt demnitar al statului cu putere executivă în sistem. Nu a reușit niciodată să-mi inspire încrederea că va face lucrurile mai bine, ci doar mă deprima auzind cât sunt de proaste.

Priviți lucrurile prin comparația cu Nelu Tătaru, ministrul anterior. Țin minte că în fiecare zi părea că este în alt oraș și în alt spital, dus acolo să pună lucrurile la cale. Nu știu ce făcea cu adevărat în interiorul acelor spitale. Poate stătea la țigară cu directorii. Când ieșea afară, însă, vorbea pe un ton hotărât, de om care controlează bine datele problemei. Vorbea despre ce-a găsit și ce se va face în viitor acolo. O astfel de prezență în fața publicului contează enorm.

Din toată povestea asta, Vlad Voiculescu iese cel mai prost. Cred că și-a încheiat cariera politică, nu văd cum ar mai putea reveni după un timp ca ministru. Premierul Cîțu iese bine. A acționat excelent, politic vorbind, și pare acum genul de om care nu se teme de decizii controversate.

Am înțeles că Dan Barna va fi interimar la Sănătate o vreme. Eu zic că ar trebui să devină ministru full-time acolo. E destul de controversat în funcția de șef al partidului. Poate i-ar prinde bine să dovedească (sau nu) că poate pune și lucrurile la punct din postură executivă, nu doar să discute filosofic despre ele din cea de politician.

    44 comentarii

  1. Nu, 5 luni nu-s suficiente pentru a rezolva zeci de ani de batjocură adusă sistemului de sănătate din România, așa cum anul când a fost ministru prima dată n-a contat, a fost o picătură într-un ocean care funcționează după regulile lui. E nevoie de mulți ani ca să ai manageri aleși, nu numiți politic, la spitalele din România. E greșit să crezi că cineva ca Vlad Voiculescu poate să rezolve în câteva luni problemele sistemului de sănătate din România. E păcat că e demis pentru că PNL nu are răbdare și vrea probabil omul lor acolo. Oameni ca el trebuie să rămână miniștri cât mai mult timp posibil, mai ales dacă au arătat că vor să schimbe sistemele putrezite din România. Cred că poate după 8 ani s-ar simți ceva în sistemul de sănătate și în cel al transporturilor (se vehiculează că Drulă e următorul care va fi demis). Nu vedeți că acolo unde se taie răul de rădăcină apar imediat voci care încep să vorbească? E ca și cum n-ai mai face o operație unui om bolnav pentru că-l doare. De-asta nu ne vom face bine prea curând.

    Ieri omul care e președintele PSD spunea că va înainta o moțiune de cenzură pentru că ministrul de acum e responsabil cu starea sistemului de sănătate din România. E strigător la cer că PSD are atât de mult tupeu, în condițiile în care ei au distrus ani la rând toate ministerele și toate sectoarele din economie. Bine că mai funcționează ceva, în ciuda piedicilor puse de atât de multe guverne roșii.

      (Citează)

    • @Mihai, nu este vorba ca ar fi trebuit sa reformeze sistemul de sanatate in 5 luni. Problema este ca Vlad Voiculescu nu a aratat nimic, nu a venit cu un plan de bataie pe urmatorii 2-3 ani.

      Poate ca el avea in plan sa schimbe ceva, dar nu a aratat asta. A fost absent total si nici macar dupa incidentele grave care au avut loc in spitale nu a venit sa spuna ca a luat vreo masura pentru a fi evitate pe viitor.

        (Citează)

    • ‘Există două ordine de ministru care interzic necropsia. Se consideră că diagnosticul de COVID este acoperitor, că omul a murit din această cauză şi de nimic altceva. Se exclude complet posibila culpă medicală’

      Am dat doar un exemplu de ceva ce se putea repara in 5 luni, pe lângă multe altele. Și totuși nu s-a lăudat cu nicio reușită notabilă, pare că doar s-a gândit 5 luni și atât, iar doar cu gânditul nu rezolvi nimic nici in 10 ani.

      Când ai cunoștințe care mor cu zile in spital legate de pat și cu telefonul luat de asistente și închis ca să nu afle rudele că sunt tratați ca niște animale, îți cam trece de susținut un ministru care doar se gândește și atât, până apucă să facă ceva tu ai rămas fără rude deja.

      Nu spun că el e de vină pentru sistemul infect care e acum, dar putea să înceapă ceva palpabil in astea 5 luni, nu doar să se plângă la fiecare tragedie.

        (Citează)

  2. cam asa gandesc si eu.

    Acum a vazut ce scrie paslaru si nu pot sa nu ma amuz de situatie. Sunt curios cata greutate mai are plus in combinatia USR+PLUS ca sincer pana acum s-au dovedit a fi piatra de moara.

      (Citează)

  3. mda, e deja aproape 1 an de cand am devenit circumspect in legatura cu VV si se pare ca am avut dreptate.
    hai, acum bula progresista (din care fac si eu parte) e libera sa dea drumul la sanctificarea lui, ca a vrut dar nu l-au lasat, l-a infrant si pe el “sistemul” etc etc

    nu am urmarit cu atentie ce s-a intamplat cu ordinul ala, dar daca inteleg bine ca a dat ceva la monitor fara sa-l intrebe pe Catu, pai asta inseamna ca a vrut sa fie demis, ca nimeni nu e atat de tampit.

    iar daca a fost o greseala, oricum nu avea ce sa mai caute la MS, ca-i o greseala mare.

    altfel, este intr-adevar incredibil de greu sa schimbi ceva la stat (si nu numai, corporatiile sunt la fel de pline de interese, de rea-vointa si de prostie) asa ca e de mirare ca totusi se mai fac unele lucruri.

      (Citează)

    • cand am zis mai sus “a vrut sa fie demis” voiam sa zic ca mi-e teama sa nu fie asta o miscare pentru ca USR/PLUS sa aiba pretext sa rupa coalitia.

      pare tot mai probabil ca aceasta coalitie sa aiba soarta CDR-ului, asa ca poate USR/PLUS au decis ca e cazul sa se care inainte sa devina irelevanti pe scena politica ca PNTCD, de exemplu

      ar fi sinistru sa se rupa coalitia

        (Citează)

  4. In 5 luni cu un CEO venit pe taiat nu pui o companie privata in picioare. Bonus pandemie, sindicate, pnl/psd/etc/mafie.
    Dar nah, toti aia dinainte vorbeau mai bine. As zice “sa-i stapaniti sanatosi”, dar, din pacate, prostia altora o sa ma coste si pe mine (in cazul de fata).

      (Citează)

    • @cireasa, poti sa dai un exemplu de decizie buna luata de Vlad Voiculescu in perioada asta in care a fost ministru?

        (Citează)

  5. Nu știu ce făcea Tataru dar măcar vorbea hotărât. Nu știu ce învârte Negoiță dar măcar in parcuri pare curat.

      (Citează)

    • Hai ca si Tataru era un hipopotam retardat…
      Dar Voiculescu nici boase n-are, e un pacalici care chiar nu inteleg de unde a venit. Nu stie altceva decit sa dea vina pe altii.

        (Citează)

    • Eu sunt sarcastic, genul asta de gândire ma enervează.

        (Citează)

    • Pmk, daca tie in parcuri ti “se pare” ca e curat, adica nu poti sa iti creezi o opinie proprie vazand cu ochii tai ca e curat sau nu, atunci poate nu ar trebui sa ai drept de vot ca pari genul f. Influentabil. Lasa ce ai auzit tu despre negoita, tataru sau voiculescu. Pune pe o hartie lucrurile bune/concrete pe care stii ca le-au facut astia. La negoita poti sa pui ca in parcuri e curat, la voiculescu cum zic destui si mai sus e doar PPT-ereala ieftina, fapte mai putin. Asta nu inseamna ca nu e plin de bune intentii (sau ca negoita nu e corupt). Insa astea sunt doar pareri. Una-i una si alta-i alta.

        (Citează)

  6. Eu cred ca Danut face pe el de frica acuma, nu il vad in stare sa dea cu matura dupa Veve.

      (Citează)

  7. Pai ce a facut pana acum este irelevant sau insuficient . Atitudinea lui si expunerea mediatica l-au facut sa ma revad perfect in cele scrise . Practic de cand a venit la putere PSD a fost impotriva lui, dar nici el nu s-a ajutat o secunda prin atitudine si comunicare .

    Problemele din sanatate de fapt erau ale altora , altii sunt responsabili , DSP , CGMB , PRIMARIA , oricine , numai el nu . Asta m-a deranjat pe mine si oricat i-am sustinut partidul la alegeri , in sistemul medical va ramane in istorie ca omul care nu a facut nimic . Altii au ramas in istorie prin combinatii, prin achizitii , dar el a ramas prin nimic . Parea asa promitator .

      (Citează)

    • Cred ca este gresit sa tragi o concluzie in felul asta, si asta mi se pare o problema mare a societatii de astazi, suntem foarte usor de manipulat prin media.
      Voiculescu a fost mai slab la comunicare decat Tataru iar dupa o evaluare corecta e posibil sa ajungem la concluzia ca nu e pregatit, dar repet, dupa o evaluare, nu dupa aparitii media si scandaluri inventate.

      Voua nu vi se pare ciudat ca premierul nu a facut o evaluare inainte? Putea sa se duca la USR cu raportul si sa le zica ca nu e ok cu VV si sa-l demita… Nu, el a preferat sa-l demita direct.. De ce ?

      Poate ca Voiculescu chiar a deranjat anumite clanuri pe acolo si asta era singura solutie, fara alte negocieri. Sau premierul a fost fortat de Orban sa-l demita.

        (Citează)

  8. Am urmarit parcursul lui Voiculescu de la cazul Colectiv.
    Incearca sa te distantezi putin si sa vezi totul obiectiv, apoi mai uita-te inca o data la filmul Colectiv si spune-ne si noua aici, public, daca mai crezi ca omul ala a stiut macar o secunda in toata cariera lui ceea ce face, sau iti prezinta macar putina incredere. As paria ca nu.

    Asadar, nu in multe cazuri am fost de acord cu punctele tale de vedere, in afara faptului ca ai dreptate cand spui ca buna intentie nu este suficienta.
    Este nevoie si de competenta.

      (Citează)

  9. Ma bucur ca nu sunt singurul care gandeste asa legat de VV, intentiile sunt utile dar nu suficiente.
    Comparati-l ca si atitudine/hotarare cu Drulă sau Ciucu, de aşa ceva e nevoie la sanatate, nu de deprimarea lui. Nici la primarie nu ii dadeam prea multe sanse.

      (Citează)

  10. Intr-adevar a facut cateva greseli majore. Printre cele mai mari este atunci cand a iesit la aceeasi ora cu primul ministru sa faca declaratii. Asa ceva nu se face decat daca vrei sa sfidezi autoritatea celui din urma. Cineva a spus mai sus ca s-a pus rau cu medicii. Pai tocmai de la ei pleaca problema. Acesti medici si-au facut o cosa-nostra si strang imediat randurile cand le este amenintata in vreun fel organizatia. Nu contest actul medical in sine al acestor oameni, dar pe de alta parte ei au si multe interese personale ca lucrurile sa nu depinda de un singur ministru. A se vedea cazul directorului de spital de la Foisor care nu putea fi demis de ministrul sanatatii ci doar de primar. Ceea ce cred ca este absurd. Iar la ultima “boacana” cand a publicat in monitorul oficial conditiile de intrare in carantina a fost un gest asumat si neagreat de premier care vad ca incearca sa se puna bine cu toata lumea si este instr-o misiune populista. Acel ordin poate pune in carantina Bucurestiul ceea ce este de neacceptat pentru PNL care este un partid populist ca si PSD.
    Si nu in ultimul rand sa nu uitam in ce perioada a venit la conducerea unuia dintre cele mai bolnave sisteme, cel sanitar.
    Pacat, am avut iar o sansa dar dracusorii si-au bagat iar codita. Nu este de sanctificat, dar era un om care chiar vroia sa faca un bine fara interese personale.

      (Citează)

  11. Cine ar fi crezut ca in 5 luni nu poti reforma in plina pandemie un sistem de sanatate bolnav, unde sunt multe interese iar sefii de spitale judetene sunt numiti pe criterii politice.

    Ma astept ca urmatorul ministru sa loveasca tare in Mafia din Sanatate, primul lucru: un site unde sa verificam ce s-a decontat la CNAS in numele nostru, cautati pe internet ‘decontari fictive bilete de trimitere medic’ sa vedeti cati bani sunt irositi de medicii care deconteaza investigatii in numele unor pacienti care nu au mai fost la medic de multi ani, sau cate retete sunt decontate in numele unor pacienti fictivi. Informatia exista in baza de date CNAS, nu este greu sa expui o interfata si sa afisezi rezultatele unei interogari, daca sunt suspiciuni atunci faci sesizare. Doar asa se mai curata sistemul medical care capuseaza sistemul public de sanatate.

      (Citează)

  12. Cand vad asta cu “nu a comunicat suficient (de bine)” care devenit ca o mantra asa, mor!
    Hai sa vedem pentru ce a fost pus acolo un ministru al sanatatii si daca a facut ce trebuia. Pai preferati pe unul bun de gura dar care sa faca jocul mafiilor sau sa fie total absent din reforma sanatatii?
    Eu zic ca trebuie judecat prin prisma realizarilor (alea care conteaza cel mai mult caci, da, un foarte bun ministru trebuie sa fie si un bun comunicator) si, mai ales, sa ne uitam daca avem pe cine pune in loc, mai bun decat el (pe toate criteriile care conteaza, nu doar comunicare).

      (Citează)

    • Pai hai sa il judecam prin prisma realizarilor. Tu le enumeri si noi le judecam. Astept lista, banuiesc ca e lunga mai ales daca si-a ignorat din fisa postului partea de comunicare.

        (Citează)

  13. Mi-as dori mai putina gargara din partea Plus. Nu i-a votat nimeni niciodata. S-au suit in caruta USR-ului din mers. Garantat nu faceau pragul cum nu l-au facut nici pmp sau pro/alde.
    Suna urat, dar la o adica, AUR are mai multa legitimitate decat ei.

      (Citează)

    • In 2016 USR a obtinut 43 de mandate de parlamentari dintr-un total de 465.
      In 2020 alianta USR-Plus a obtinut 80 de mandate dintr-un total de 466, adica cu 37 de mandate in plus.

      Putem spune ca au adus si cei de la Plus ceva la masa, in conditiile in care USR nu-l mai aveau pe Nicusor Dan care a reprezentat principalul motiv pentru care partidul a reusit performanta din 2016.

        (Citează)

  14. E vorba ca nu si-a pus amprenta pe nimic . Nu poti spune ca e meritul tau campania de vaccinare , iar atunci cand trebuie cineva tras la raspundere , sa arunci pe X Y Z .
    Da , sunt mizerabili si corupti multi, si trebuia pus un plan , expus public , soc si groaza cu chemat toate televiziunile – facem curat in sistem .

    El era zilnic nemultumit de sistem , de probleme , de lipsuri , dar nu am vazut ceva manageri demisi sau trasi de maneca pentru abateri si derapaje . Pai … avea deja experienta din cealalta guvernare , stia direct ce trebuie sa faca sa fie bine .

      (Citează)

  15. Andrei G:
    @cireasa, poti sa dai un exemplu de decizie buna luata de Vlad Voiculescu in perioada asta in care a fost ministru?

    1. A introdus focarele in calculul ratei de incidenta (gen, nu mai ascundeam gunoiul sub pres cum s-a intamplat sub Tataru).
    2. A publicat datele despre centrele “ascunse” de vaccinare, despre care noi, prostimea, n-am fi aflat in vecii vecilor (daca crezi minciuna cu “aveam de gand oricum sa le facem accesibile pentru toata lumea, dar mai incolo”, atunci nu stiu ce sa-ti mai explic).
    3. A numit un sef la CNAS care e pus sa organizeze concursuri, nu sa accepte numiri politice pe un buget de 9 miliarde de euro.

    E un dialog al surzilor oricum, intre oamenii care inteleg cat de greu se schimba sistemul si oamenii care au impresia ca in 5 luni de mandat se schimba 30 de ani de dezastru, si nu o sa convinvem tabara “adversa” de nimic.

    Ce sa zic, si pentru Radu, bine ca a fost buna “comunicarea” din timpul lui Bodog, Pintea si Tataru.

      (Citează)

    • Andrei G:
      @cireasa, poti sa dai un exemplu de decizie buna luata de Vlad Voiculescu in perioada asta in care a fost ministru?

      Vlad: 1. A introdus focarele in calculul ratei de incidenta (gen, nu mai ascundeam gunoiul sub pres cum s-a intamplat sub Tataru).
      2. A publicat datele despre centrele “ascunse” de vaccinare, despre care noi, prostimea, n-am fi aflat in vecii vecilor (daca crezi minciuna cu “aveam de gand oricum sa le facem accesibile pentru toata lumea, dar mai incolo”, atunci nu stiu ce sa-ti mai explic).
      3. A numit un sef la CNAS care e pus sa organizeze concursuri, nu sa accepte numiri politice pe un buget de 9 miliarde de euro.

      E un dialog al surzilor oricum, intre oamenii care inteleg cat de greu se schimba sistemul si oamenii care au impresia ca in 5 luni de mandat se schimba 30 de ani de dezastru, si nu o sa convinvem tabara “adversa” de nimic.

      Ce sa zic, si pentru Radu, bine ca a fost buna “comunicarea” din timpul lui Bodog, Pintea si Tataru.

      Exact aici e problema. Nenea Radu zice așa: nu știu ce a făcut ăla dinainte, dar vorbea frumos. Iar asta este un votant educat și cu acces la informații.

        (Citează)

    • @Vlad, poate ma insel, dar nu cumva centrele alea ascunse despre care vorbesti tu au fost infiintate tot in mandatul d-lui Vlad Voiculescu?
      Adica primele vaccinuri au ajuns in tara la cateva zile dupa ce a fost investit in functie.

      Cu celelalte 2 observatii ai dreptate, nu te contrazic. Cu mentiunea ca ramane de vazut ce va face pe viitor Adrian Gheorghe.

        (Citează)

  16. “Când ieșea afară, însă, vorbea pe un ton hotărât, de om care controlează bine datele problemei. ”

    Nu pot sa nu ma gandesc la o colega din multinationala la care lucrez. Ea e praf, nu e in stare sa faca nimic singura – doar de aia lucram in echipa, o ajuta cand unu, cand altul. Dar la sedinte/conferinte e fix asa – vorbeste pe un ton hotarat de om care controleaza bine situatia.
    Intr-adevar cand nu vorbesti hotarat, dai impresia ca nu stii ce trebuie, ca nu esti stapan pe situatie, nu esti profi. Si acum sa fim sinceri – romanilor le plac astia duri, cu tupeu, bunul simt e exclus din prima.
    Pana la urma cred ca marea majoritate asteptam asta mai devreme sau mai tarziu.
    Dna Moldovan nu avea din prima ce cauta acolo, sa vina inapoi acasa la Brasov.

      (Citează)

  17. VV a fost parasutat in functia aia tot de un grup de interese. Asa ca s-o lase moale cu vaitatu. E tot un mic lacheu sustinut de niste jmecheri. Iar visul asta ca s-ar lupta cu mafia din sanatate e o prostie. Cu “mafiotii” tre sa conclucrezi si sa-i determini sa faca si lucruri bune printre cateva furaciuni. Nu e posibil sa lupti cu mafia din sanatate. E prea adanc infipta, are in spate oameni prea puternici. N-are cine lupta cu ei. Trebuie un om la sanatate, ca dealtfel la orice alt minister, care sa stie cum sa lucreze cu grupurile de interese. Sa fure, da’ sa si faca. Suna aiurea, dar asta e realitatea. Nu te lupti cu sistemu asta. Sistemu detine tot. N-ai sanse impotriva lui.

      (Citează)

  18. S-a vazut ce poate sa faca in anul de guvernare Ciolos cand e lasat sa faca si are parghiile necesare, daca vreti un reminderi va recomand sa va uitati la documentarul Colectiv.

    Tot respectul pentru el pentru a avut curanjul si tragerea de inima sa intre in mizeria de politica romaneasca si sa incerce sa faca ceva. Nu e politician deci poate nu se exprima asa bine in multime, insa face si sunt absolut sigur ca daca nu era pandemia unde practic nu poti sa faci nimic si sa mai ai si penalii aia de la PNL in coasta automat ca nu poti sa faci nimic. Eu chiar ii inteleg frustrarile, cred ca rasufla usuarat, poate i se va da o sansa sa continue ceea ce a inceput dupa colectiv intrucat era pe drumul cel bun.

    Iar pentru cei ce cred ca ministrul e dumnezeu se inseala, toti trepadacii aia de sub ministru trebuie schimbati pana la managerii de spitale si CA ale spitalelor + CASS + orice legat de sanatate publica.

    Sanatatea, invatamantul si politia trebuie depolitizate urgent altfel o sa murim toti cu zile de coruptia din sistem. PS : deja se moare, nu omoara covid cat omara coruptia

      (Citează)

  19. Andrei G:
    @Vlad, poate ma insel, dar nu cumva centrele alea ascunse despre care vorbesti tu au fost infiintate tot in mandatul d-lui Vlad Voiculescu?
    Adica primele vaccinuri au ajuns in tara la cateva zile dupa ce a fost investit in functie.

    Cu celelalte 2 observatii ai dreptate, nu te contrazic. Cu mentiunea ca ramane de vazut ce va face pe viitor Adrian Gheorghe.

    Stii foarte bine ca nu e frumos sa spui ca Ministerul Sanatatii nu stia exact cate centre se finanteaza (mai ales ca a si fost un scandal pe tema “cine le plateste”). Sau cat personal e pe statele de plata pe care le semneaza (sau nu, ups) un “functionar de la Ministerul Sanatatii).

      (Citează)

  20. Andrei G:
    @Vlad, poate ma insel, dar nu cumva centrele alea ascunse despre care vorbesti tu au fost infiintate tot in mandatul d-lui Vlad Voiculescu?
    Adica primele vaccinuri au ajuns in tara la cateva zile dupa ce a fost investit in functie.

    Cu celelalte 2 observatii ai dreptate, nu te contrazic. Cu mentiunea ca ramane de vazut ce va face pe viitor Adrian Gheorghe.

    Centrele au fost infiintate sub tutela lui Valeriu Gheorghita, care e coordonatorul campaniei de vaccinare (si cadru militar). Mie, per total, pentru o tara ca Romania mi se pare ca a decurs ok campania pana acum si Gheorghita a facut treaba buna.

    Incerc doar sa spun ca nu VV era responsabil de crearea centrelor, ci “statul paralel” (remember Dragnea?) care e alcatuit din Armata, Politie si Justitie. VV doar le-a adus la lumina, iar ca urmare a gestului sau centrele respective au devenit disponibile si pentru prostime.

      (Citează)

    • Nu stiu daca este asa cum spui tu. Din informatiile care exista public, centrele de vaccinare ale MApN au fost infiintate in urma HG 12/2021, hotarare ce a fost contrasemnata de ministrul sanatatii, Vlad Voiculescu.

      Deci el oarecum a permis crearea acestor centre ale statului paralel despre care vorbesti. Daca refuza de la inceput, nu ar fi avut ce sa repare ulterior.

        (Citează)

  21. Bravo Radu !

    Ft pertinenta analiza . Sunt de acord cu tine

      (Citează)

  22. Andrei G:
    In 2016 USR a obtinut 43 de mandate de parlamentari dintr-un total de 465.
    In 2020 alianta USR-Plus a obtinut 80 de mandate dintr-un total de 466, adica cu 37 de mandate in plus.

    Putem spune ca au adus si cei de la Plus ceva la masa, in conditiile in care USR nu-l mai aveau pe Nicusor Dan care a reprezentat principalul motiv pentru care partidul a reusit performanta din 2016.

    Nu intrau in parlament pe cont propriu. Punct.

      (Citează)

    • De ce spui ca nu intrau in Parlament pe cont propriu? Eu nu prea sunt de acord cu aceasta afirmatie.
      Asa cum spuneam mai, la alegerile din 2020 alianta USR-Plus a avut rezultate cu aproximativ 90% mai bune decat rezultatele USR din 2016.

      Tinand cont ca USR intre timp isi pierduse liderul carismatic (Nicusor Dan), iar liderul Plus (Dacian Ciolos) era pe un val crescator de popularitate, tind sa cred ca fara o alianta cele 2 partide ar fi avut scoruri aproape identice.

        (Citează)

  23. Mie unul, ceea ce s-a intamplat azi, imi aminteste teribil de celebrul film Serpico, cu Al Pacino, din anii 80. Pe scurt: un proaspat absolvent de academie de politie primeste de la colegi intr-o zi partea lui de spaga adunata (de colegi) de la cei care desfasurau activitati infractionale. Tipul refuza si toti il considera ciudat sau informator si incep sa conceapa un plan pentru a-l elimina din sistem. Cam asa interpretez reprosul lui Catu de azi cum ca VV nu stie sa lucreze in echipa (a se citi nu face cardasie).

      (Citează)

  24. Nu a avut timp să facă nimic pentru că a devenit ministru în timpul unei crize fără precedent în domeniu, unde în fiecare zi apar probleme noi la chestiile cele mai de vază. De unde timp să te ocupi de ceva reforma? Și din prima zi a fost haituit de presă și de politicieni, mai mult cei din alianță decât cei din opoziție.

    Că să nu mai zic de Câtu, care crede că după ce mor atâția oameni o să mai aibă ce să reconstruiască la economie.

    Nu sunt cel mai mare fan a lui Voiculescu, și clar a făcut greșeli, dar cele mai multe sunt de comunicare.

    Între timp presa îl ignoră complet pe Câmpeanu, care e mai rau decât Abramburica la învățământ.

      (Citează)

  25. Em:
    Nu a avut timp să facă nimic pentru că a devenit ministru în timpul unei crize fără precedent în domeniu, unde în fiecare zi apar probleme noi la chestiile cele mai de vază. De unde timp să te ocupi de ceva reforma? Și din prima zi a fost haituit de presă și de politicieni, mai mult cei din alianță decât cei din opoziție.

    Că să nu mai zic de Câtu, care crede că după ce mor atâția oameni o să mai aibă ce să reconstruiască la economie.

    Nu sunt cel mai mare fan a lui Voiculescu, și clar a făcut greșeli, dar cele mai multe sunt de comunicare.

    Între timp presa îl ignoră complet pe Câmpeanu, care e mai rau decât Abramburica la învățământ.

    Sa nu-l plasam pe Campeanu, pe podium, deasupra ministrului de interne, sef al lui Arafat si decident in tot ceea ce priveste pandemia, ministru care prin pasivitatea fortelor de ordine in fata demonstratiilor ostile a contribuit la raspandirea virusului si la propagarea unui sentiment de confuzie in randul cetatenilor.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus