un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Smart watch Casio G-Shock!

2 Apr 2021  ·

TEHNOLOGIE  ·

19 comentarii

Ceasurile Casio G-Shock mi se pare că au locul lor special în lume și, contrat părerii Matildei, nu este la gunoi sau în camera copiilor. Sunt ceasuri chunky, foarte masive, dar de obicei foarte rezistente la șocuri. Costă între 500 și 8.000 de lei.

Am și eu unul. Îl port din când în când, la sporturi extreme, în locul Speedmaster-ului. Are și niște funcții plăcute, de exemplu limbile se ajustează singure dacă aleg alt fus orar pe micuțul ecran cu 3 digits, niște cronometre șamd. E cool.

Am văzut G-Shocks la mână multor oameni. Teoria mea este deci că sunt dorite și utilizate de adulți, nu doar că nu și-au permis alte ceasuri și le folosesc pe cele din copilărie.

Casio a anunțat ieri primul lor ceas G-Shock cu Wear OS, adică un smart watch, nume de cod GSW-H1000. Arată la fel de bine, are șuruburi la vedere, butoane grunjoase, carcasă rezistentă. Este și foarte greu, are 100 de grame, cât o jumătate de smartphone, și are 19,5 mm grosime. Ecranul este tactil, partea din spate a carcasei este din titaniu, întreg ansamblul rezistă la 200 de metri sub apă.

Are două ecrane. Unul dintre ele este color, 1,2″ în diagonală. Deasupra sa este un ecran monocrom transparent, cu rol de “always on” pentru a-ți afișa ora. Ecranul color poate fi utilizat pentru funcțiile uzuale de Wear OS, adică notificări, tracking de fitness și restul aplicațiilor posibile, măsoară pulsul, are GPS integrat, download offline de hărți, chiar și wifi la bord, deși nu este clar pentru ce.

Problema care mi-a ieșit imediat în ochi este autonomia: 1,5 zile dacă folosești mereu ecranul color și bănuiesc că autonomia aceasta este atinsă deși ecranul color se stinge automat când nu ai nevoie de el. În lumea ceasurilor cu autonomie de 14 zile, este cam trist. Dacă vrei să folosești ceasul în mod monocrom, ceea ce dezactivează funcțiile smart din Wear OS, autonomia este de o lună.

Ah, și este și scump, 700 de dolari în SUA. Cred însă că, la fel ca restul G-Shockurilor, are piața sa, ba chiar s-ar putea să fure și din alte segmente. Nu sunt foarte multe ceasuri smart cu așa rezistență la șocuri, apă, praf, căderi de pe munte șamd. Voi încerca să fac și eu rost de unul pentru un review, dacă oi avea de unde.

Dacă vă plac ceasurile Casio, nu uitați de ceasul internațional al teroristului, referințe aici.

    19 comentarii

  1. :)))))
    700 de dolari pe chestia asta, având în vedere că există fenix? Good luck with that.

      (Citează)

  2. “căderi de pe munte”

    Te referi la cadere de pe Himalaya, in wingsuit, sa il pocnesti de vreo stanca in zbor la peste 300km/h.
    Cred ca doar asa se justifica asa un bulky expensive brick la mana ta :))
    E clar ca nu sunt in target.

      (Citează)

    • Asa credeam si eu ca ceasurile G-Shock nu se justifica decat pentru cei care fac sporturi extreme. Dar in ultima vreme, o data cu dezvoltarea segmentului de haine athleisure, din ce in ce mai multi isi cumpara astfel de ceasuri pentru design.

        (Citează)

  3. DA, mai am 2 ceasuri G-Shock iar acesta cu siguranta va fi al 3-lea. Sunt ceasuri exceptionale cu un cost foarte bun pentru cea ce fac.

    Am si ceasuri “normale” mai scumpe insa in viata de zi cu zi variez intre G-Shock-uri asa ca pentru mine personal este ceva ce imi doresc sa cumpar.

      (Citează)

    • ce anume faci ca sa iti trebuiasca asa ceva? ca si eu am G-Shock, dar mai mult de niste zgarieturi usoare nu i-am facut. si nu sunt chiar sedentara. mai am si niste ceasuri elvetiene din aur, dar normale.

        (Citează)

    • @Anda, probabil face acm acelasi lucru ca si tine, il poarta la mana. A spus deja ca el le cumpara pentru ca ii plac aceste modele.

        (Citează)

    • @Anda, eu am purtat fenix-ul când am demolat pereți și când am refăcut gardul. L-am lovit de lemne, beton și cărămizi. L-am umplut de praf și rumeguș, chiar și niște ulei. N-are decât zgârieturi insesizabile.

        (Citează)

  4. Un garmin fenix 6 il poti tine la mana si cand alergi, pedalezi dar si cand esti imbracat la costum..ceasul asta nu prea.

      (Citează)

    • Ba da, poti sa il porti si la costum. Mie mi se pare chiar cool.
      Accesoriile la barbati nu e musai sa se asorteze cu restul tinutei.

        (Citează)

  5. Am si eu 2 bucati, unul implineste 10 ani in curand, nu le-am mai pus la mana de vreo 5 ani dar le-am scos acum de la naftalina si evident, nu numai ca merg si bateria e pe High, dar arata si ora exacta, se pare ca sincronizare aia radio merge.

    Asta e appeal-ul la G-Shock: faptul ca sunt indestructibile si maintenance free.

    Daca insa tre’ sa-l incarc, nu stiu ce sa zic. Daca tre’ sa-l incarc mai devreme de 2 saptamani, in nici un caz.

      (Citează)

    • Mai sunt de genul asta cu doua ecrane suprapuse .
      Ar trebui sa tina spre o luna daca nu porneste ecranul color .

        (Citează)

  6. De cand il asteptam… dar din pacate nu e ce asteptam.
    1.5 days battery life la suta de grame de ceas? mai…

    poate urmatorul.

      (Citează)

  7. Pe toate vapoarele pe care am fost erau minim doi oameni cu un ceas din seria asta la mâna!

      (Citează)

    • Poate le trebuia să mai bată din cînd în cînd cîte un cui ori să indice nivelul de trai nu ora exactă, altfel un W-800H fără ecran color e de ajuns și e rezistent și la motorină, plus că nu valorează o mică avere.

        (Citează)

  8. La ce dimensiuni are, ma asteptam la o baterie care sa tina 4-5 zile pe modul “smart”

      (Citează)

  9. Își merita cu adevărat banii dacă ii punea și încărcare solară. Așa, găsești variante mult mai bune la concurenta. Plus ca nu cred ca sunt foarte buni la capitolul senzori…

      (Citează)

    • Cred ca este un consum prea mare ca sa fie eficienta incarcarea solara, indiferent de celulele folosite.

        (Citează)

  10. Un astfel de ceas ar trebui sa vina si cu o perie de curatat – cresc plante dupa 1 luna de tinut la mana pe langa casa+sport.

      (Citează)

  11. 4-5 zile

    stiu ca esti obisnuti cu apple ceasuri, dar seria Huawei GT tine 10 zile cu activitati, pana la 2 sapt lejer. Daca nu-l tii la mana, nu se consuma bateria ca la desteptii de apple – watch5 mai mult de 2 zile nu poate rezista, au pus baterie cat o scobitoare.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus