un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

N-am ajuns la 10.000 pe zi sau doar nu se mai duce lumea la testare?

2 Apr 2021  ·

GÂNDURI  ·

57 comentarii

Acum trei săptămâni mă întrebam dacă ne îndreptăm spre o nouă perioadă de 10.000 de cazuri/zi, după ce semnele erau identice cu cele din noiembrie 2020.

Ce ziceam atunci erau următoarele:

22 octombrie – 4.902 cazuri, 29 octombrie – 6.481 cazuri, 6 noiembrie – 10.260 de cazuri

ce a fost acum:

10 martie – 4.564 cazuri, 17 martie – 6.186 cazuri, 24 martie – 6.136 cazuri

Altfel spus, n-am trecut spre 10.000, cum probabil ați văzut deja. Au fost două săptămâni cu între 6.100 și 6.600 de cazuri/zi.

Prognoza mea pare că nu se confirmă, nu a apărut acea creștere de la o săptămână la alta care ar indica o scăpare de sub control.

Pe de altă parte, să privim numărul de decese:

  • 22 octombrie – 98 decese , 29 octombrie – 107 decese , 6 noiembrie – 121 decese.
  • 10 martie – 100 decese, 17 martie – 89 decese, 24 martie – 137 decese.

Graficul pentru perioada curentă arată ca mai jos și aici se observă o creștere:

 

24 martie a fost un număr cu mai puține decese decât 23 martie, de exemplu, dar am păstrat 24 martie în statistici.

Comparația între numărul efectiv al deceselor cu perioada noiembrie 2020 nu cred că are rost. Între timp probabil s-au îmbunătățit protocoalele de tratament și dotările din spitale. Sau poate că inerția uzuală va face relevantă comparația cu luna aprilie.

Există însă șansa ca următoarea afirmație să fie adevărată: creșterea deceselor arată că avem de fapt mai multe cazuri de covid per zi decâț cele 6.100-6.600 declarate oficial. Motivul pentru care nu sunt și înregistrate, zic eu, este legat de faptul că mulți oameni nu mai merg la testare dacă au toate simptomele. Se prind singuri că au covid și stau izolați acasă vreo 2 săptămâni și probabil că, atunci când merg la un test, iese negativ. Intră în circuitul oficial de covid doar dacă starea li se înrăutățește și ajung la spital.

Eu știu destui oameni care au avut contact cu persoane infectate, au făcut și ei toate simptomele clasice și apoi am stat acasă, fără să anunțe DSP-ul de asta. Înțeleg că acum se găsesc și teste rapide prin farmacii și poate se testează astfel.

Chestia asta s-ar putea vedea mai bine dacă am avea și date despre spitalizări. Statistic vorbind, un anumit procent din toți cei ce fac covid, indiferent dacă se și testează oficial sau nu, ajung la spital. Procentul acesta este probabil constant de-a lungul anului. Un anumit procent dintre aceștia decedează în spitale, dar sper că ponderea lor este în scădere constantă, după cum spuneam mai sus.

Din păcate, n-am găsit date per zi despre numărul de pacienți la ATI, ceea ce ar fi fost un indicator bun.

    57 comentarii

  1. citat:
    Eu știu destui oameni care […] au făcut și ei toate simptomele clasice și apoi am stat acasă.
    /citat

    :-)) freudian slip ftw

      (Citează)

  2. Pe ziare.com anunta zilnic nr de pacienti internati la ATI si e intr-o continua crestere.

      (Citează)

    • Cred ca oamenii nu mai sunt atat de speriati ca la inceput si multi nu se mai duc la spital / nu mai anunta DSP-ul decat atunci cand au simptome grave.
      Asa se explica de ce numarul de pacienti la ATI si numarul de decese creste, desi numarul total de infectati nu se modifica (sau se modifica foarte putin).

        (Citează)

  3. “”și apoi am stat acasă”” :)) Deci tu ai avut toate simptomele, dar te-ai tratat acasa si nu ai facut un “”test oficial?””

      (Citează)

  4. am asa o suspiciune ca se incearca sa nu depasim pragul psihologic de 1 milion de cazuri si se descurajeaza testarea masiva

      (Citează)

  5. Grafic pacienti internati in spitale + ATI:
    https://www.graphs.ro/covid_internati.php

      (Citează)

  6. Direct de la un prieten din Bucuresti care a ajuns la spital cu covid: daca ai mai putin de 25% afectare pulmonara, esti trimis acasa. E plin.

      (Citează)

  7. nu ai de ce sa te testezi oficial. la stat oricum esti cu ursu, nu te testeaza, si altfel mai bine dai un 40 lei pe un test acasa, decat 300 la privat sau pe banii tai. 300 lei baa!

    si pt ce sa testezi pe banii tai la oficial? sa te dea in gat la dsp daca esti pozitiv?
    dsp care sa faca ce?

    bai deci e noaptea mintii.
    dsp care te intreaba sa torni persoanele cu care ai intrat in contact, sa ce?? sa le inchida in casa doar asa, de batman. nu ca nu s-ar putea testa, si rapid, cu 40 lei, si sa nu fie nevoiti sa stea inchisi 2 sapt.

    si daca iesi pozitiv, esti pus sa stai in casa. STATUL NU TE AJUTA CU NIMIC.
    daca esti grav, POATE vin dupa tine. POATE.

    asadar, la ce sa ma testez?
    regret enorm ca m am testat la privat, pe banii mei, avand covid, procedand “normal”.

      (Citează)

    • Cine ti-a zis tie ca statul nu te testeaza? Eu am avut covid in Ianuarie, am sunat la 112 marti seara si miercuri in jurul orei 11:00 a venit ambulanta acasa sa imi faca test. Cred ca rezultatul l-am primit vineri, nu mai stiu sigur.
      M-a sunat DSP-ul si apoi mi-au trimis si pe mail decizia de izolare.

        (Citează)

    • Posibil, am auzit ca in unele cazuri cand a fost apelat DSP a durat mai multe zile sa vina acasa sa testeze.
      In cazul nostru am sesizat de 2x, odata a venit in vreo 32 hr, a doua oara cam in 18 ore. Prima oara a fost alarma falsa, a doua oara nu si s-a lasat cu carantinare. Am fost sunati sa declaram contactii pt ancheta epidemiologica si izolarea focarului. Ceea ce am si facut. Unii cu care ne cunosteam ne-au sunat apoi ca de ce am declarat; “pt ca ne pasa de voi si de cei dimprejurul nostru care ar putea fi purtatori fara sa stie; cu placere!”. Am fost surprins ca oameni pe care ii consideram decent dotati intelectual nu au inteles ca a face asta e o decizie responsabila si in respectul semenilor si in situatie inversa noi am fi apreciat gestul. Si-au inghitit vorbele cand a doua zi, fiind testati, au fost gasiti infectati.

      Teste pe banii nostri am facut doar pentru deplasari externe/interne.

      Una peste alta, noi am fost placut impresionati de promptitudinea cu care a raspuns si s-a miscat DSP.

        (Citează)

    • -1
      Tu ești noaptea minții

        (Citează)

    • @Andrei G, adică pentru a fi testat trebuie sa vina o ambulanță acasă? Wow, ce risipă de resurse…

        (Citează)

    • @Costin, wow, ce risipa de resurse. Medici aia care vin in costum de protectie ar fi trebuit sa se deplaseze cu autobuzul sau poate cu un Uber.
      PS: ambulanta nu a venit doar pentru mine, a venit in momentul in care aveau mai multe solicitari in aceeasi zona.

      @Tom, mie nu mi-au cerut contactii. M-au intrebat doar dac am idee de unde as fi putut sa ma infectez, le-am spus ca este vorba de o persoana care este deja in carantina si asta a fost tot. Nu au cerut detalii, nimic.
      Poate conteaza si de cat de implicat este omul de la DSP care te suna.

        (Citează)

    • Pai e risipă de resurse sa trimiți pe cineva sa facă teste oamenilor acasă când oamenii aia se pot duce bine mersi cu mașina personala, fără sa intre în contact cu alte persoane, sa facă testul la o locație centrala. Ca d-aia va luați 2 mașini de familie… Câte teste poate sa facă o ambulanță zilnic? De ce căcat sa blochezi o ambulanță pentru teste?!

        (Citează)

    • @Costin, se incearca sa limitezi cat mai mult contactul unei persoane infectate cu alte persoane sanatoase. Acum este deja absurd sa ne plangem ca statul a implementat astfel de masuri, in loc sa ii laudam ca macar partea asta functioneaza.

      Cand nu prea exista varinata de a fi testat acasa, urla toata lumea ca este periculos sa te duci la spital si sa stai acolo la coada, printre oameni care este posibil sa fie infectati si tu poate ca nu ai nimic.

      Exista intotdeuna si varianta de a te duce tu personal la un spital care trateaza bolnavi de covid si ti se va face si acolo test. Alegi ce ti se pare mai convenabil pentru tine.

        (Citează)

  8. Scorpy: Pe ziare.com anunta zilnic nr de pacienti internati la ATI si e intr-o continua crestere.

    Voiai sa zici spotmedia.ro, ca ziare.com e compromis.

    https://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-24037015-jurnalistii-ziare-com-patronatul-vrut-schimbe-politica-editoriala-site-echipei-care-pleaca-masa-functional-din-15-iunie-pagina-media.htm

      (Citează)

    • Daca tot esti fan statistici, de ce nu o faci prin comparatie si la numarul de teste. Cred ca doar numarul de cazuri e cam inconsistent pentru comparatie.

        (Citează)

  9. Asta e puterea valului 3. Așa apare și în cărțile “de specialitate”.
    Dar oricum, maxim 1 din 4 este depistat.
    Dar nu numai acum, ci în general. Eu zic că avem minim 4 milioane de români care au trecut prin boală.

      (Citează)

  10. eu cred ca (unii din) aia cu simptome nu doar ca nu se mai testeaza, ci nici macar nu mai stau alea 2 saptamani in izolare. my 2 cents.

      (Citează)

  11. Ma intreb cati din cei care aleg sa se testeze acasa o fac si corect? Cati isi imping tamponul acela pana in nazofaringe? Este mult de impins pana ajungi acolo ca sa poti lua proba corect.

    Cati oare nu sunt fals negativ pentru ca n-au avut curaj/n-au stiut cum sa ia proba corect si au umblat pozitivi pe strada, fara simptome?

    We’re in some big shit on the long run.

      (Citează)

    • Sunt teste in care scuipi, de ce ti-ai face d-ala cu bagat batul in nas. Cat despre date, sunt cifre oficiale despre cati sunt la ati, si aia e in crestere pe un weekly average. Singura speranta e ca spre finalul lui mai scade iarasi pe motive de sezonalitate ca si anul trecut.

        (Citează)

  12. Romania: 5808 cazuri, 145 morti
    Olanda: 7296 cazuri, 17 morti, cu mult mai putine vaccinuri facute pentru ca sunt niste idioti.

    Something’s fishy.

      (Citează)

    • VechiulBogdan

      02/04/2021 la 5:38 PM

      Aia testeaza tot ce prind, pana si oameni cu simptome usoare de raceala. La noi omul se duce la testare doar daca isi scuipa plamanii pe perna, in rest celebrul “las ca trece”.

        (Citează)

    • Pt că la noi 90% dintre decesele de covid au și nosocomiale care probabil cauzează 75% din morți. Iar băgăm gunoiul sub preș.

        (Citează)

    • @Giani Mucea, am fost la un drive-in pentru testare cu programare la ora fixa. Erau 13 “ghișee” deschise din 17 în total și la fiecare erau cam 2-3 mașini la coada, adică se testa pe banda rulanta. A durat 5 minute cu totul operațiunea. Asta înseamnă 12 testări pe ora (deși sunt mașini unde se testează mai mulți pasageri) înmulțit cu sa zicem 8 ore pe zi (desi programul e mai lung de atât) înmulțit cu 10 ghișee deschise în medie simultan, rezulta aproape 1000 de teste zilnic doar la un singur centru de testare. Și sunt multe ca ăsta.
      Sunt și mulți care prefera sa nu se testeze din diverse motive, dar majoritatea alege sa se testeze pentru ca e un proces rapid, ușor și fără stres. De aici și numărul mare de cazuri la un număr mic de decese sau de internați la ati.
      Proportia celor internați la ati din totalul celor bolnavi este oarecum aceeași peste tot, ceea ce ma face sa cred ca cifrele reale în Romania sunt cel puțin duble fata de Olanda.

        (Citează)

  13. Totusi se fac cu aproximativ 10.000 de teste pe zi mai mult ca in noiembrie decembrie.

    Iar numarul mare la ATI e logic, in toamna au pornit de la 500 de cazuri, acum de la 900.

    Parerea mea e ca pana in paste ajungem la o medie de 2000 de cazuri pe zi.

      (Citează)

  14. Am avut simptome vara trecuta usoare spre severe. Nu am sunat la DSP ca nu avea rost. Am in familie medici care mi-au spus ce sa fac si ce sa iau. Am stat in casa si mi-a trecut in 4 zile toate simptomele.
    Toti prietenii si cunostintele mele care au avut nu au sunat la DSP.

      (Citează)

  15. M-am testat de 3 ori în ultimele 2 luni.

    Primul test, 31 ianuarie, pentru ca pe 2 februarie urma sa zbor in Egipt. PCR pozitiv, anulat excursia in Egipt. Am stat 2 saptamani in izolare si luni, pe 15 trebuia sa merg la munca. In tot timpul asta nu am avut nici cel mai mic simptom si nici nu m-a contactat nimeni de la DSP. Cei de la munca m-au lasat sa lucrez de acasa, dar la revenire au cerut test PCR negativ. Platit de ei. Facut test pe 15 februarie tot la OK Medical, a venit rezultatul seara prin SMS: tot pozitiv. Am lucrat din nou de acasa 2 saptamani. Din nou niciun simptom. Pe 1 martie firma mi-a cerut un al treilea test. De data asta am mers la Synevo, am primit rezultatul pe 2 martie: negativ.

    Saptamana trecuta am facut testul de anticorpi la Synevo. Nu am asa ceva.

    Saptamana viitoare ma vaccinez, prima doza cu Astra Zeneca.

    Dar nu mai am nici pic de incredere in testele PCR, cel putin in cele facute in Romania.

      (Citează)

    • Cand aud de OK Medical si teste PCR nu pot sa nu imi aduc aminte de petitia online, site, ce-o fi, itsmylife punct ro, prin care insusi managerul OKM cere “Înlăturarea restricției de a părăsi domiciliu / reședința pe o perioadă de 14 zile în cazul în care o persoană a fost depistată pozitiv, în anumite condiții.” Si alte prostii de genul.

        (Citează)

    • alunelu:
      Cand aud de OKMedical si teste PCR nu pot sa nu imi aduc aminte de petitia online,site, ce-o fi, itsmylife punct ro, prin care insusi managerul OKM cere “Înlăturarea restricției de a părăsi domiciliu / reședința pe o perioadă de 14 zile în cazul în care o persoană a fost depistată pozitiv, în anumite condiții.” Si alte prostii de genul.

      Astia erau cel mai aproape de mine, in parcare la Kaufland. Credeam ca sunt seriosi.

      Singurii de care stiu ca sunt praf pe PCR sunt aia de la Regina Maria, dadusera la un moment dat teste fals pozitive unei intregi echipe de fotbal, cu tot cu rezerve si antrenori sau ceva de genul. Habar nu am daca mai fac teste, dar ar trebui sa fii tampit sa mergi sa te testezi la aia. Mai ales ca nici nu sunt cei mai ieftini…

        (Citează)

  16. deci turnatori de prima clasa sunteti.
    e decizia persoanei cu care te ai intalnit daca vrea sa fie carantinata, nu sa decizi tu ca ii dai in gat la dsp.
    pt asta eu nu as mai fi prieten cu cineva ca tine.

    Tom: tori fara sa stie; cu placere!”. Am fost surprins ca oameni pe care ii consideram decent dotati intelectual nu au inteles ca a face asta e o decizie responsabila si in respectul semenilor si in situatie inversa noi am fi apreciat gestul. Si-au inghitit vorbele cand a doua zi, fiind testati, au fost gasiti infectati.

    Teste pe banii nostri am facut doar pentru deplasari externe/inter

      (Citează)

    • Intelegi ca persoana cu care te ai intalnit e posibil sa fie infectata, sa se plimbe o vreme aiurea, sa ofere covidul si altor persoane? Si unele persoane pot fi cunostiinte, rude ..care o sa faca o forma mai grava, ajung la.spital si mor(indiferent de cauza).

        (Citează)

    • -1
      Eu teaș turna cu drag pe tine neprietene.

        (Citează)

    • Cum sa fie, boss, decizia lui daca vrea sa fie carantinat sau nu? Pe bune? Asa s-a ajuns acum? Mmmmm… am facut ciuma, dar decid sa nu ma carantinez? Eh, am ebola, ma doare-n pl. (cat l-oi mai avea), dar eu nu ma carantinez, vreau sa mai plimb virusu’ si pe la mall, sa vada si el orasul, ca-i venit de la tara. Tu esti real?

        (Citează)

    • @bogdan, interpretezi gresit totul.
      Daca sunt intrebat de DSP, este normal sa le spun cu cine am intrat in contact si cand. Nu vrea sa mint o autoritate a statului doar pentru ca cineva este inconstient si nu doreste sa se testeze/izoleze.

        (Citează)

    • E greu când nu te duce capul. Cine ar vrea prieteni inconștienți ca tine? Stai tata singur si departe de oameni daca gandesti asa.

        (Citează)

    • “deci turnatori de prima clasa sunteti.
      e decizia persoanei cu care te ai intalnit daca vrea sa fie carantinata, nu sa decizi tu ca ii dai in gat la dsp.
      pt asta eu nu as mai fi prieten cu cineva ca tine.”
      @bogdan

      Cred ca nu intelegi cum functioneaza treaba.
      E pe naiba decizia persoanei. Sa ce? Sa play blonde si sa infecteze si pe altii? Nu.
      E responsabilitatea ta sa declari contactii. In cazul nostru TOTI contactii declarati au fost gasiti cu simptome si ulterior confirmati pozitiv. TOTI.
      Toata lumea in carantina 14 zile asa cum e normal in cazul asta si legal.

      Hai sa mai respectam si legea si sa facem ce trebuie.
      Daca nu o faci tu, bine ca se gaseste cineva care sa o faca pentru tine. Chestiune de igiena sau mecanism autoimun social.

      Inveti lectia, zici merci, mergi mai departe.

      PS: scuteste-ne de lozinci de-astea cu turnatoria. Nu ai trait, nu ai patit, nu vorbi de ceea ce nu ai habar.

        (Citează)

  17. De ce te fu fu pe tine grija de neamurile de grad 3 ale unui prieten??
    Datoria ta de prieten era sa ii spui ca e nasol, de acolo e strict problema lui ce face.
    La fel de bine se puteau testa singuri acasă, nu sa ii bagi tu în închisoare la domiciliu 2 sapt.
    Dar ți am zis, eu ma dezic de prieteni turnători ca tine, sper ca niciunul pe care l ai fericit nu mai vb cu tine pt fapta buna ce le ai făcut-o

    Alin:
    Intelegi ca persoana cu care te ai intalnit e posibil sa fie infectata, sa se plimbe o vreme aiurea, sa ofere covidul si altor persoane? Si unele persoane pot fi cunostiinte, rude ..care o sa faca o forma mai grava, ajung la.spital si mor(indiferent de cauza).

      (Citează)

    • -1
      Nu mai vorbi cu nimeni. Ești cam nătărău matale dacă pentru tine domiciliul este o închisoare. Taci doar.

        (Citează)

    • @Bogdan, da, datoria mea te prieten este sa te informez si sa-ti spun care sunt riscurile. In acelasi timp datoria ta de prieten este sa nu imi ceri sa mint autoritatile statului.
      Nici nu stiu daca merita sa mai ai pe langa tine oameni atat de inconstienti, care cu urmatoarea ocazie iti pot pune chiar si tie viata in pericol.

        (Citează)

  18. Poate a trecut de 10.000 și nu se raportează. Ce e așa de greu să ștergi niște date înainte să dai fwd mai departe.

      (Citează)

  19. Boss. Vorbim după ce stai si matale, neștiind ca poate mâine îți crapa plămâni. Sau nu.
    Și totul pe principiul dacă nu crapi, nu veni la spital.
    Asa ca taci acolo și crezi ca totul e roz si frumos cum vezi la TV.

    Mihai:
    -1
    Nu mai vorbi cu nimeni. Ești cam nătărău matale dacă pentru tine domiciliul este o închisoare. Taci doar.

      (Citează)

    • @Bogdan, ai dat-o la intors acum.
      Initial spuneai ca nu trebuie anuntat DSP-ul ca cineva este posibil sa fie bolnav, fiindca il obliga sa stea degeaba in casa. Si acum spui ca este nasol sa stai in casa atunci cand nu stii daca iti cedeaza plamanii sau nu.
      Pai nici macar in conditiile astea nu ar trebui anuntate cadrele medicale, sau cum?

      Adica tie iti este atat de rau incat nu te mai ti pe picioare, dar te superi pe prietenul tau ca a anuntat DSP-ul?

        (Citează)

  20. Cu siguranta nu se testeaza lumea. Stiu cel putin 2 cazuri care si-au facut teste rapide si au iesit pozitive (din ce am inteles au corectitudine de peste 90%) si nu au mai anuntat DSP-ul, nu si-au mai facut test PCR. Unul dintre ei chiar a continuat sa lucreze, cica “izolat” in biroul lui. Cam inconstienti. A, sa nu uit: amandoi erau din aceia care nu voiau sa se vaccineze acum, ca cine stie ce efecte pe termen lung ar putea avea. Ca mai asteapta ei, sa vada ce si cum, si poate s-or vaccina.

      (Citează)

  21. Deci eu postez cum ca bunica nu a fost testata la spital deși a cerut insistent asta ca după 2 zile sa vedem ca asta covid și tu întrebi de ce nu am ajuns la 10000 oare nu se testează lumea?

      (Citează)

  22. @Radu
    De ceva timp tot centralizez datele din comunicatul oficial. Daca vrei pot sa iti dau fisierul.
    De asemenea era un site unde gasesti datele legate de nr teste, spitalizari, ati etc. pe regiuni/ spitale…

      (Citează)

  23. nu boss, eu ce zic e ca e useless sa anunti dsp.
    daca oricum dai sa crapi, clar ajungi la spital. altfel, nu ai nici o treaba cu dsp, nici eu cu el, nici invers.
    eu ce zic e ca dsp e degeaba in toata schema asta.
    si nu am zis niciodata si nicaieri ca daca ai covid sa umbli aiurea pe la mall.
    stai izolat de capu tau – si poti sta 10 zile, ca in alte tari, nu 14 ca la noi. 14 ca ce? ca sa fie rotund?
    si la fel de bine poti sa iesi la o padure sau ceva. nu interactionez cu nimeni alea 10-14 zile.
    daca ai covidel si te apuci de umblat prin lume, doresc sa ii crape neamu la ala. prostii nu merita altceva

    Andrei G:
    @Bogdan, ai dat-o la intors acum.
    Initial spuneai ca nu trebuie anuntat DSP-ul ca cineva este posibil sa fie bolnav, fiindca il obliga sa stea degeaba in casa. Si acum spui ca este nasol sa stai in casa atunci cand nu stii daca iti cedeaza plamanii sau nu.
    Pai nici macar in conditiile astea nu ar trebui anuntate cadrele medicale, sau cum?

    Adica tie iti este atat de rau incat nu te mai ti pe picioare, dar te superi pe prietenul tau ca a anuntat DSP-ul?

      (Citează)

    • Si daca tot nu umbli prin lume si oricum stai acasa, de ce te deranjeaza ca stie si DSP-ul ca esti bolnav?
      Nu, singurul motiv pentru care nu au vrea sa afle DSP-ul este ca ai de gand sa bantui peste tot. Si chiar daca tu nu ai simptime, exista in continuare sansele sa raspandesti virusul catre alte persoane.

        (Citează)

  24. ” nu imi ceri sa mint autoritatile statului”
    bwhahahahahaaha
    bwhahahahaha

    Andrei G:
    @Bogdan, da, datoria mea te prieten este sa te informez si sa-ti spun care sunt riscurile. In acelasi timp datoria ta de prieten este sa nu imi ceri sa mint autoritatile statului.
    Nici nu stiu daca merita sa mai ai pe langa tine oameni atat de inconstienti, care cu urmatoarea ocazie iti pot pune chiar si tie viata in pericol.

      (Citează)

  25. Nu am nimic cu tine dar îți doresc din inima sa ai dea face cu ei și cu sistemul asta, și apoi mai hai la povesti.

    Andrei G:
    Si daca tot nu umbli prin lume si oricum stai acasa, de ce te deranjeaza ca stie si DSP-ul ca esti bolnav?
    Nu, singurul motiv pentru care nu au vrea sa afle DSP-ul este ca ai de gand sa bantui peste tot. Si chiar daca tu nu ai simptime, exista in continuare sansele sa raspandesti virusul catre alte persoane.

      (Citează)

    • Daca citeai mai sus, vedeai ca am avut de-a face cu sistemul asta. Am intrat in contact cu cineva care a fost confirmat cu Covid, iar din momentul in care am aflat am stat in casa si am anuntat DSP-ul.
      Au venit medici acasa, mi-au facut testul, am iesit pozitiv si am stat 2 saptamani in izolare.

      Nu stiu daca tu te referi la alte cazuri mai grave, dar daca da, nu prea au legatura cu discutia asta. Totul a pornit de la faptul ca atunci cand esti bolnav este normal sa spui cu cine ai intrat in contact (daca esti intrebat).

        (Citează)

  26. Radu, știu cazuri(cunoscuți) cu Covid depistat prin test antigen și simptome minore care nu au stat în izolare pentru că oamenii nu-și pot închide “afacerea” 2 săptămâni.

      (Citează)

    • Dai în gât la DSP, uite și exemplu de “prieten” de genul care a făcut asta.
      La pușcărie cu ei, alături de aia care fura găini. În timp ce peștii mari vând chiloți pe post de măști în spitale. La suprapreț desigur dar nu mai contează

        (Citează)

    • @Bogdan, mai sus ai spus:
      “daca ai covidel si te apuci de umblat prin lume, doresc sa ii crape neamu la ala. prostii nu merita altceva”

      Acum spui ca astia care au afaceri in care intra in contact cu alti oameni este normal sa nu se izoleze.

      Ne decidem si noi cum este corect pana la urma?
      Trebuie sa te izolezi sau este in regula daca intri in contact cu diverse persoane?

        (Citează)

  27. Înainte se tastau mai mulți in vestul țării, mai putini in sud. După ce i-a carantinat pe cei din vest, s-au învățat minte și nu se mai testează nici ei

      (Citează)

  28. “teoria conspiratiei mode: on”
    va fi un trend descendent pana la Paste (ala mare) pentru a lasa lumea sa “calatoreasca in voie”, apoi numerele vor creste iar.

    Bucuresti nu va intra in carantina de aia cu ora 20 L-S, pentru ca “nu se poate”

    “teoria conspiratiei mode: off”

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus