un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 4 aprilie 2021

4 Apr 2021  ·

GÂNDURI  ·

20 comentarii

Cercetătorii de la Harvard lucrează la un vaccin împotriva cancerului. Sunt curios dacă anti-vaxxerii l-ar face pe acesta.

Cum a fost despotmolită nava Ever Green. Remorchere puternice, nisip scos de sub carena vaporului și  luna plină au ajutat.

De ce dau oamenii share. Mecanismele psihologice din spatele acestei simple acțiuni sunt complexe. Un produs sau un mesaj bun trebuie să le ia în considerare pentru a deveni viral.

Ce i-a făcut pe unii atei să se roage. You don’t know desperation until you start praying as an atheist.

Câteva țări participante la Campionatul Mondial de Fotbal protestează împotriva Qatar-ului. Și Franța cârcotește. Nu că asta îi va face să boicoteze campionatul, atunci când va începe.

Povestea Shake Shack. Am mâncat în Londra și  nu mi-a plăcut, prea dulce. Dar am mâncat și în SUA și acolo este alt gust, mult mai bun, de fapt printre cei mai buni burgeri mâncați în New York (și am încercat câțiva…):

Harta etniilor din Orientul Mijlociu. Popoare menționate în Biblie. Incidența virusului HIV în zona noastră.

Americanii au sărbătorit data de 4/3/21. Noi am ratat-o pe 4 martie.

Bărbații povestesc despre cum au fost hărțuiți sexual.

Un câine vagabond fura mereu aceiași jucărie dintr-un magazin. Hingherii chemați să-l ridice i-au cumpărat acea jucărie. Câinele, ajuns popular după știre, a fost adoptat.

Reclama aceasta la Pomadella mi-a rulat ca sponsored clip pe YouTube și am reținut-o. Este… altceva:

Ouăle bio sunt la fel de nutritive precum cele convenționale. Se aștepta cineva să fie altfel, totuși? Că depinde doar de alimentația găinii, nu de înghesuiala în care trăiește.

Un bărbat a găsit în parcare biletul pierdut de 1 milion de dolari la loterie.

Care-i treaba cu ecuația Anti-Life pe care Darkseid o caută în Justice League ăla lung. Păi ce, doar Thanos să aibă ceva cu care să distrugă universul?

Ce este vita maturată:

10 știri care nu sunt glume de 1 aprilie. Deși par a fi.

Bolsonaro demonstrează că un lider slab poate distruge o țară. S-au săturat și brazilienii de el, în ciuda ajutoarelor financiare acordate periodic.

Luvru pe Internet.

Paște fericit tuturor cititorilor catolici!

    20 comentarii

  1. Rugăciunea e meditația săracului.

      (Citează)

  2. Strict din experienta proprie si fara a generaliza: inainte de a se schimba legea privitoare la cresterea gainilor, orice ou imi facea rau, fierea reactiona extrem de violent.
    Mi-am dat seama ca asta e cauza cand am mancat oua “de curte” de la pasari crescute corect si nu am avut nimic (ma pregateam pentru vreo 3 zile de chin). Am repetat experimentul cu oua bio de la magazin si am avut aceeasi experienta pozitiva.
    Dupa schimbarea reglementarilor pentru cresterea pasarilor, situatia s-a imbunatatif considerabil.

      (Citează)

    • S-a imbunatatit de ajungi sa cumperi oua lipite in cofraje…

        (Citează)

    • Poate depinde de alimentație. Ăia de la ferme le dau un mix de semințe, calculat la calorii și din astea.

      La curte… le dă lumea ce are. Bunică-mea le dădea pâine mărunțită sau boabe de porumb.

        (Citează)

  3. Radu, este si un articol scris de un roman de-al nostru care explica foarte bine si in detaliu ce s-a intamplat in Canalul Suez:
    https://www.autocritica.ro/feature/blocajul-suez/

      (Citează)

  4. Evit ouale bio si alte vrajeli de marketing – stau in rafturi pana le uita al de sus. O singura data am facut imprundenta sa cumpar din Kaufland – le-am aruncat, aveau un gust dubios.

    Cumpar oua care nu apuca sa stea la raft decat una-doua zile, proaspete.

      (Citează)

    • Daca te duci in Kaufland, este posibil sa stea mai mult la raft ouale bio fiindca acolo in general lumea cauta produse mai ieftine.
      Insa daca le cumperi de la Mega Image de exemplu, acolo esti sigur ca sunt proaspete. In general astea se termina cel mai repede la ei. Doar ca sunt exagerat de scumpe, undeva pe la 16 lei cartonul de 10 oua.

      De la tarani nu as cumpara niciodata, fiindca nu stiu cum au fost pastrate. Majoritatea au cateva gaini si de obicei vin la piata o data la 2 saptamani si atunci ai toate sansele ca unele oua sa fie deja vechi.

        (Citează)

  5. Ouale au urmatoarele criterii de categorisire in mare:
    1. cum traieste gaina (baterii, la sol in hale, in curte fericita) (2, 1, 0 ca numerotatie)
    2. cu ce a fost hranita gaina (asta face oul bio, nu faptul ca zburda gaina pe pajiste:)
    2. cat de mare e oul (aici toti scriu cu litere mari categoria A dand impresia ca ar fi sanatos si bio, dar e doar o chestie de marime, uneori poate fi ca o Adria Cola la 2.5 l, mare)

    Eu incerc in primul rand sa cumpar oua de la gaini ce traiesc in aer liber si sa fie si hranite coresponzator). Sunt la Mega ceva oua ambalate foarte spectaculos cu magneziu si alte prostii dar de la gaini ce-au stat la interior si au mancat te miri ce. Dar scrie mare pe ele ca sunt “categoria A”. Adica mari si atat.

      (Citează)

    • @Iulian, ai incurcat putin clasificarile. De fapt avem asa:
      1) Cum creste gaina:
      – in baterii (notate cu cifra 3)
      – in hale la sol (notate cu cifra 2)
      – in aer liber (notate cu cifra 1)

      2) Cu ce a fost hranita gaina (adica daca sunt bio sau nu):
      – cele hranite cu mancare bio (si crescute in aer liber) sunt notate cu cifra 0

      3) Calitatea oualor:
      – calitatea A: coaja intacta, fara defecte, albus clar, translucid, etc (toate ouale din supermarketuri sunt de categoria A)
      – calitatea B: cele care nu se incadreaza la normele pentru calitatea A (in general nu se vand in magazine, sunt folosite in industria producatoare de alimente)

      4) Dimensiunea oualor:
      – S, M, L, XL (pe ambalaj in general este trecuta si greutatea la care se incadreaza)

        (Citează)

    • @Iulian: la codul A este cum zice AndreiG, o chestie de industrie. Cele B nu se vând în magazine. De obicei se sparg, separă, se vând ca bidoane de gălbenuș și albuș pentru cei ce au nevoie de sute de kilograme de “ouă”.

        (Citează)

  6. Știrea aia cu vaccin anticancer e egala cu 0.
    Și lasă caterinca ieftina cu anti vaccin, vorbim de situații diferite.
    Sa vedem caterinca când apare anunțul ca vaccinul zeneca e retras complet de pe piața.

      (Citează)

  7. Din ce inteleg din articolul respectiv, de fapt nu prea este vorba de un vaccin impotriva cancerului in sensul clasic al vaccinurilor.
    Este vorba de un vaccin personalizat pentru fiecare pacient care a avut cancer (a.k.a. o tumora maligna) si a scapat de el in prima faza. Se va face un ser personalizat pentru pacientul respectiv care ar putea impiedica reaparitia acelui tip de cancer.

    Un vaccin general probabil ca nu va exista niciodata fiindca exista sute de tipuri de cancer. Ar fi ca si cum am spune ca vom inventa un vaccin impotriva virusurilor.

      (Citează)

  8. Eu nu reușesc să-mi dau seama dacă asta e pacăleală de 1 aprilie:

    https://www.national.ro/coronavirus/americanii-confirma-vaccinul-romanesc-imunitate-de-17-ani-717316.html

    Că dacă era adevărat, vuia toată presa.

      (Citează)

  9. Noi o sa sarbatorim 1/2/34 :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus