un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Black Friday la: Fashion Days, Finestore, PC Garage, evoMAG, Altex, Flanco ◄◄

asus s5507

Buds Pro: cele mai bune earbuds ale Samsung, dar mai este loc de îmbunătățiri

23 Apr 2021  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Buds Pro au fost lansate odată cu seria Samsung S21 de telefoane (iată un review la S21). Le-am folosit câteva zile. Mi se par cele mai bune earbuds făcute de Samsung până acum (în principal pentru că, pentru prima oară, anularea activă de zgomot chiar funcționează), dar mai este și loc mult de îmbunătățiri și cred că Samsung sunt reticenți în a le implementa pentru că le-ar face mai puțin elegante.

Samsung Buds Pro: earbuds wireless cu anulare activă de zgomot, autonomie 8 ore pe căști și încă 20 de ore în cutiuța lor (5+13 cu ANC activat), protecție IPX7, greutate 6,3 grame casca și 44,9 grame cutia, două membrane interioare, încărcare wireless și USB-C, mod awareness.

Preț: 770 lei la eMAG, PC Garage, Samsung.

CUM ARATĂ

 

Buds Pro sunt o îmbinare între primele Buds și ceva mai recentele Buds Live. De la primele iau forma generală alungită, dar adaugă acum vârfuri siliconice care intră pe canalul urechii și asigură izolarea necesară pentru anularea de zgomot. Partea exterioară este glossy ca pe Live, cea interioară este mată.

Protecția IPX7 este binevenită pentru sportivi și accidente, că poate-ți cade în baltă o cască.

CE MI-A PLĂCUT

În primul rând, anularea de zgomot chiar funcționează acum. Nu vă așteptați la minuni, elimină o parte din zgomot, dar nu face liniște, și funcționează mai ales pe frecvențe joase. Acele vârfuri siliconice adăugate căștilor au făcut posibilă izolarea necesară funcționării sistemului.

Nu vă așteptați la performanța unor căști over-ear. Reduc o parte din zgomot. Earbuds-urile mele Sony 1000XM3, luate acum doi ani, sunt mai bune la acest capitol pentru că folosesc o izolare și mai amplă.

Sunetul este bun. Am ascultat cu plăcere muzică pe aceste căști. Nu revoluționează domeniul audio, dar nu dezamăgesc.

Au diverse sisteme inteligente la bord. Unul dintre ele, de exemplu, dezactivează anularea de zgomot atunci când scoți o cască din ureche și o activează la loc atunci când o pui la loc. Nu-i rea niște economie de baterie chiar și în acest mod.

Mai există și mod ambiental, în care amplifică vocile celor din jur pentru a purta mai bine o conversație. Un alt sistem comută căștile de pe un dispozitiv pe altul. Exemplul dat de Samsung este că te uiți la un film pe tabletă și îți sună telefonul; căștile sunt trecute automat de pe tabletă pe telefon pe durata apelului și înapoi pe tabletă la finalul său.

Protecția IPX7 ste de asemenea maximul ce se poate obține pentru astfel de căști. Autonomia mi se pare bună, iar faptul că dockingul are încărcare wireless este un alt avantaj.

CE NU MI-A PLĂCUT

Nu prea stau în ureche. Dintre toate earbuds testate de mine până acum (și, în caz că n-ați observat, încerc să insist pe ele), acestea mi-au căzut cel mai des din ureche. Uneori cădeau fără să mă mișc, pur și simplu le simțeam alunecând.

Problema este la formă. Acel vârf siliconic este singura prindere reală cu urechea și este micuț ca formă. Căștile în sine sunt alungite și grele mai degrabă spre exterior, deci centrul de greutate este mai departe de piele. Nu există nici o prindere suplimentară, nici un braț de silicon care sa le fixeze și de lobul urechii sau în altă parte. Samsung a vrut un aspect curat, premium, pentru ele, dar asta se plătește.

Apoi, software-ul ar putea fi îmbunătățit. Singura comandă tactilă pe care o poți da de fapt este trecerea între anulare activă de zgomot ON și modul ambiental. Ca să dai ANC off trebuie să intri în aplicația de mobil. Nu există o voce care să-ți spună în ce mod ești, ci niște semnale sonore, niște “chimes” pe care nu le-am putut reține. Ambele sunau prea asemănător.

Cutiuța lor de transport nu mai are acel aspect premium de pe Buds Live. O preferam glossy. De asemenea, este greu de deschis, trebuie să folosești mereu unghia pentru că nu există un spațiu ușor de apucat pentru a deschide cutia în sine.

Prețul este destul de ridicat. 844 lei este cel mai bun văzut până acum. Propriile mele Sony WF1000XM3 costă 699 lei și oferă sunet și ANC mai bun; nu au încărcare wireless și nici protecție IP, dar pentru mine nu contează asta. Dacă Buds Pro ar fi la același preț, ar fi o afacere mai bună.

CONCLUZIE

Noua generație de earbuds Samsung este mai bună decât cea anterioară. Mai este mult de evoluat, însă, pentru a face un model echilibrat în toate privințele. Buds Pro sunt prea scumpe pentru ce ofere, dar pe la 600 de lei ar putea deveni o afacere mai bună.

asus s5507

    5 comentarii

  1. Cele mai faine casti cu fir si cu anulare zgomot care ar fi?

      (Citează)

  2. Toate criteriile alea pe care le-ai prezentat tu la “Ce nu mi-a placut” pari minore, dar de fapt afecteaza intreaga experienta cu aceste casti.
    Bugurile astea par rezultatul unei lipse de colaborari intre diferitele departamente care s-au ocupat de productie, lipsa unei viziuni unitare care sa puna pe primul loc usurinta in utilizare.

      (Citează)

  3. eu mi-am luat cele mai ieftine Xiaomi, au costat vreo 80 de lei.
    dupa 1 luna, a murit o casca, le-am schimbat pe garantie si am mai cumparat inca o pereche, sa fie.
    deocamdata merg si, cel mai important, nu cad din ureche, alerg destul de des cu ele. :-)

    cum sa cada din ureche niste casti de 770 lei?!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus