un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Review: earbuds Samsung Buds Live

16 Dec 2020  ·

TEHNOLOGIE  ·

12 comentarii

Am folosit vreo lună de zile noile căști Samsung Buds Live și trebuie să zic că sunt cele mai bune earbuds pe care le-a făcut Samsung până acum. Îmi place chiar și forma lor de fasole/caju/rinichi pentru că ajută la confortul utilizării lor.

Specificații Samsung Buds Live:

  • earbuds Bluetooth 5.0 cu profile A2DP, AVRCP, HFP, compatibile Android și iOS
  • autonomie 6 ore pentru căști, în total 21 de ore după reîncărcări în docking
  • docking-ul poate fi reîncărcat prin USB-C sau wireless Qi
  • 5,6 grame greutatea fiecărei căști, iar docking-ul are 50,2 x 50 x 27,8 mm și cântărește 42 grame
  • 3 microfoane per cască pentru convorbiri și anularea activă de zgomot
  • alte detalii găsiți pe site-ul Samsung.

Preț: în jur de 650 de lei la eMAG, evoMAG, Samsung.

CUM ARATĂ

Mie mi se par earbuds foarte elegante și asta în primul rând pentru că sunt foarte bine construite și materialele par de calitate foarte bună.

Cutiuța lor este mică, printre cele mai mici de earbuds de altfel, și este foarte frumos făcută, rotunjită, lucioasă exact cât trebuie, cu o balama care ține bine. Este ca o cutie discretă de cadou.

Are pe spate un mic port USB-C, dar eu am încărcat mereu totul prin încărcare wireless.

Căștile în sine au forma aceea de bob de fasole, care întâmplător este de obicei și forma lobului urechii. Buds Live stau în ureche, dar fără a intra deloc pe canalul auditiv, ci se bazează doar pe “mularea” pe forma urechii și pe faptul că sunt ușoare. N-aș putea spune că există un sistem propriu-zis de prindere, deși primești în pachet două dimensiuni de accesorii siliconice, material care asigură o priză bună cu lobul urechii.

Nu mă așteptam, dar stau foarte fixe în ureche. Faptul că sunt ușoare (5,6 grame fiecare) și făcute pe forma lobului le ține bine de tot în ureche chiar și când mergi sau alergi sau faci mișcări bruște de cap. Ies foarte puțin în afara urechii, aproape imperceptibil, ceea ce aduce alte două avantaje: scade riscul de a le pierde din ureche atunci când dai cu mâna prin păr, reglezi fularul, scoți o bluză peste cap sau alte asemenea operațiuni și apoi, dacă asculți muzică în pat, poți sta cu urechea pe pernă. Nu-i o poziție foarte confortabilă, că ai totuși ceva în ureche, dar este mai confortabilă decât la alte earbuds. Sunt modele care, prin forma lor, nu te-ar lăsa deloc să stai cu urechea rezemată de pernă, vreo tetieră sau altceva.

Suprafața exterioară este tactilă și lucioasă. Dacă vă interesează modelul, mergeți pe varianta albă sau mystic bronze, se disimulează mai bine pe pielea albă. Varianta mystic bronze mi se pare cea mai elegantă, de fapt.

Per total, really well made, mult mai finuțe și plăcute decât modelele anterioare Buds și Buds Plus.

CUM FUNCȚIONEAZĂ

Calitatea audio este bună. Nu remarcabilă, că sunt prea mici pentru a obține sunet la nivelul altor earbuds ce au drivere mai mari, dar nici nu m-am dezamăgit în acest aspect.

Autonomia este bună pentru dimensiunea lor. Oficial ai cam 6 ore de ascultat muzică la o singură încărcare a căștilor, iar cutiuța lor le poate încărca de mai multe ori, că are baterie incorporată. În total, ai la tine 21 de ore de autonomie. N-am cronometrat exact cât m-au ținut pe mine, dar cred că pe acolo ajunge și autonomia reală.

Căștile au și microfoane pe care le utilizează pentru anularea activă de zgomot și pentru convorbiri. Sunetul în convorbiri este de calitate medie. Microfoanele încarcă să-ți prindă vocea, dar forma căștilor le face să preia și sunet ambiental mult. Probabil că singurele earbuds mai performante în acest aspect sunt cele lunguiețe stil AirPods, unde poți pune microfonul orientat mult mai bine spre gura purtătorului. Buds Live sunt mai bune decât primele Buds și la nivelul Buds+ în acest aspect.

Dezamăgesc la anularea activă de zgomot, care pur și simplu nu se face simțită. Adică există, este incorporată în căști, o activezi sau dezactivezi dacă vrei asta, dar nu-și face simțit efectul.

Inițial am crezut că sunt defecte sau ceva, dar am citit si alte opinii și toate sunt la fel. Dacă te chinui un pic poți sesiza cam o reducere de 10% a zgomotului ambiental, dar în cazuri speciale. În majoritatea timpului, ANC-ul nu se face simțit.

Vina nu-i a tehnologiei, care probabil funcționează, ci a faptului că forma acestor Buds Live nu permite izolarea pasivă a urechii. Căștile degeaba generează un anti-zgomot în urechea ta pe baza zgomotului real captat de microfoanele exterioare, dacă zgomotul real intră și pe canalul urechii deoarece acesta nu este izolat de forma căștilor și de diverse accesorii siliconice. În principiu, din astfel de motive toate căștile cu ANC sunt over-ear sau earbuds care intră și pe canalul urechii și izolează mult mai bine lobul urechii.

Mi-a plăcut interfața. Dacă le veți utiliza cu un telefon Samsung, căștile Buds Live vor fi imediat detectate de telefon atunci când le scoți din cutie. Programul de control este Galaxy Wearables și acolo poți vedea starea bateriei și configura un equalizer, dar nu sunt multe alte setări.

Poți configura desigur ce fac apăsările pe senzorul tactil al fiecărei câști, dar cu puține opțiuni. Dacă pui Volume Up pe o cască, cealaltă automat trebuie să fie Volume Down. Mai ai de ales între Bixby, lansat Spotify și activat/dezactivat ANC-ul.

Apropo de senzorul tactil, o problemă ce rezultă din faptul că Buds Live sunt de mici dimensiuni este că e practic imposibil să le reglezi în ureche fără să le și apeși. De câte ori le reașez în ureche, de exemplu, atingerea respectivă declanșează și ce opțiune am pe respectiva cască, de exemplu oprit muzica.

CE E BINE

CE E RĂU

  • Mici, ușoare, elegante, aspect de accesorii premium.
  • Autonomie bună a bateriei și încărcare wireless.
  • Anularea activă de zgomot este practic inexistentă.

CONCLUZIE

Dacă vreți căști care să fie mici, ușoare și elegante, mi se pare că Buds Live sunt un astfel de model. Sunetul e bunicel, autonomia este mare pentru dimensiunea lor, stau și bine în ureche. Să nu aveți însă vreo pretenție de la anularea de zgomot, care nu se va face simțită.

Preț: în jur de 650 de lei la eMAG, evoMAG, Samsung. Așteptați să le găsiți la o ofertă specială, că fără un ANC real sunt cam scumpe în acest moment (în afara cazului în care nu vă interesează anularea de zgomot, desigur, ci doar aspectul cool).

    12 comentarii

  1. Îți dau eu pro urile care vor apărea în ianuarie când mi le iau, ca să nu mai aștepți juma de an până faci review la “noile” buds?)

      (Citează)

  2. Dacă nu costa 500$ nu le pot baga în urechi

      (Citează)

  3. Samsung e doar un knock-off dupa Apple. Always has been.

      (Citează)

  4. nwradu:
    Care Pro-uri? AirMax-uri? N-am iPhone, nu le-aș testa fără unul.

    ce airmax, sefane? vorbim de casti, nu de adidasi.

      (Citează)

  5. https://www.sammobile.com/news/galaxy-buds-pros-specs-battery-pricing-leak/

    nwradu:
    Care Pro-uri? AirMax-uri? N-am iPhone, nu le-aș testa fără unul.

      (Citează)

  6. Îl iau în ianuarie,sau când apare la noi. Dacă vrei, poți să-i faci unboxing.

    nwradu:
    Ah, dă un S21 dacă ai, e mai interesant. Sper că Buds Pro au ANC.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus