un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Paște sau 1 Mai?

30 Apr 2021  ·

GÂNDURI  ·

37 comentarii

Presupunând că sunteți unul dintre cei 86 de români care nu vor fi în Egipt în acest weekend, cum veți petrece Paștele? Va fi cel meritat pentru 2020, cu familie și petrecere mare, sau va fi partea a doua de la Singur Acasă? Sau de fapt nu-i Paștele, ci 1 Mai și mergeți la mare? Sau o combinație, faceți mititei de miel?

Anul trecut a fost cel mai ciudat Paște din viața mea. A fost și primul în care am căutat eu miel și am gătit întreaga masă, că de obicei se ocupau părinții sau bunicii la care mergeam de așa ceva. A fost prima oară când am umblat după miel pe aici prin cartier și toți vindeau parcă la 35 lei/kg un pachet netranșat cu diverse bucăți de miel. Până la urmă cred că am luat prin Bringo.

Țin minte și că toată lumea era precaută la maxim în acea perioadă. Măști peste tot, inclusiv câțiva cu viziere. La Mega Image era coadă afară, lăsa paznicul oameni pe număratelea. Persoanele în vârstă ieșeau din casă doar în intervalul 11-13, dar de fapt furau la cronometru și de pe la ora 10 deja erau pe afară, să nu se termine mielul.

Am decorat cum am putut prin casă. Am pus mielul la marinat cu o zi înainte, apoi vreo 6 ore la cuptor. Am făcut și aperitive. A fost ok.

Anul acesta revin la a nu face nimic, că mergem la părinți. Suntem toți vaccinați, ceea ce acum un an aș fi considerat miraculos. Vremea nu prea ajută, dar măcar nu anunță nici ploaie.

sursa: The Oatmeal.

    37 comentarii

  1. 1mai ca Pastele a fost deja. Si da suntem romani.

      (Citează)

  2. astept ziua in care statul sa nu mai discrimineze celelalte categorii profesionale (altele decat medici, politisti, ceferisti etc care sunt platiti dublu) si sa compenseze zilele libere legale care pica in weekend cu zile din cursul saptamanii urmatoare. si daca tot se tine statul atat de ortodox, de ce nu se da liber si marti, ca doar Pastele se serbeaza 3 zile?

    1 mai era misto in adolescenta ca era prilej de mers in Neptun/Costinesti

      (Citează)

  3. Nu inteleg, de ce trebuie una sau cealalta?

    1 mai este sambata, Pastele este duminica pe 2 mai. Nici o legatura una cu cealalta, 2 zile complete diferite.

      (Citează)

  4. Unul dintre ceilalți 😀

    Maine zbor către Hurgada, Egipt

      (Citează)

  5. Care-i treaba de merge toata lumea la Hurghada ? Nu ca am ceva impotriva ( in afara conditiilor de cazare mai meh, inclusiv la 5 stele), ca-i cam cel mai bine de scuba de pe langa continentul nostru, dar e ceva event, sau promotie, de 1 Mai acolo?

      (Citează)

    • Probabil doar cu statiunea asta au contract agentiile de turism. Sau e ca la pepeni de Dabuleni, salamul de Sibiu…

        (Citează)

    • Restrictii mai putine, preturi mici. Nu e doar weekendul acesta nebunia cu Egipul, e de peste o luna si probabil va mai fi inca pe atat. Weekendul asta e doar apogeul.

        (Citează)

  6. Serviciu!

      (Citează)

  7. Catalinx:
    Care-i treaba de merge toata lumea la Hurghada ? Nu ca am ceva impotriva ( in afara conditiilor de cazare mai meh, inclusiv la 5 stele), ca-i cam cel mai bine de scuba de pe langa continentul nostru, dar e ceva event, sau promotie, de 1 Mai acolo?

    E relativ ieftin, înțeleg că vreo 500 euro de persoană pe săptămână avion, cazare, masă. Între timp însă, în Spania e absolut pustiu. Cred că lumea nu ştie că se poate merge fără probleme.

      (Citează)

    • Mâine zbor și eu în Hurghada, ca tot românul.

      Oferta a fost extrem de bună: 400 de euro 7 nopți cu AI, la care s-au adăugat 250 de lei pentru testul PCR.

      E prima vacanță pe 2021, dar acum suntem mai curajoși, suntem vaccinați cu ambele doze.

        (Citează)

    • Locuiesti in Spania? Poti da mai multe detalii legate de restrictii / acces pentru romani?

        (Citează)

    • Se poate merge fara probleme in Spania, dar la intoarcere stai in izolare daca nu esti vaccinat.

        (Citează)

  8. Acasa la tara, la gratar cu socrii si cu parintii mei. Toata kumea vaccinata in afara de copil.

    Am taiat un miel (14 kile transat) luat un pachet de coaste comtim, bautura e.

      (Citează)

  9. situatia cu Egiptul arata cat de absurda e politica de carantina in Romania, daca vii din tarile care testeaza pe bune (si deci au rata mare de imbolnavire) trebuie sa stai frumos in carantina.

    daca vii din Egipt (sau alta tara care nu vrea sa dea rezultate reale, sau nu le are), totul e ok, nu poti sa infectezi pe nimeni deci nu ai nevoie de carantina.

      (Citează)

  10. Unu Mai, ca mie nici harry potter nu mi-a placut si aia era o poveste cat de cat realista.

      (Citează)

  11. Alin:
    Nici cei care merg acolo nu sunt cei mai destepti :).

    ?!

    Noi mergem acolo vaccinați și cu test PCR.

    De ce zici că nu suntem cei mai deștepți?

      (Citează)

    • Roxana: vaccinați

      in functie de ce studii citesti rezultatele variaza, dar majoritatea sunt de acord ca poti sa porti si sa transmiti virusul chiar si vaccinat. intr-o proportie mai mica decat un non vaccinat dar poti. asa ca sa te duci in vacanta intr-o tara in care e f probabil ca virusul sa zburde liber….

      si asta e valabil chair si ai daca amandoua dozele facute acum ceva timp, ca sa ai timp ca vaccinul sa fie eficient, ceea ce e cazul pt putini romani.

        (Citează)

    • Stefan, vezi ca ii activezi pe idolii certificatului verde digital.

        (Citează)

    • Ala zice asa fiindca e un papagal.
      Zi Stefane, si cam cit ar mai trebui sa stam in case? ai un orizont de timp? dar cel mai bine stai tu si tovarasii tai, lasa-i pe ceilalti sa moara pe capete prin tari unde “zburda liber” virusul.

        (Citează)

    • Pe langa ce au scris mai sus, pun pariu ca si tu vrei egalitate de drepturi cu barbatii de exemplu. Si totusi mergi intr o tara ca egiptul. La fel ca cei sunt homosexuali /lesbiene si merg prin tari gen arabia, Seychelles etc

        (Citează)

  12. la cea mai mare companie telecom din Romania se da cate un liber pt fiecare zi speciala care pica in weekend. 1 si 2 mai, de ex.

    Ronnie:
    astept ziua in care statul sa nu mai discrimineze celelalte categorii profesionale (altele decat medici, politisti, ceferisti etc care sunt platiti dublu) si sa compenseze zilele libere legale care pica in weekend cu zile din cursul saptamanii urmatoare. si daca tot se tine statul atat de ortodox, de ce nu se da liber si marti, ca doar Pastele se serbeaza 3 zile?

    1 mai era misto in adolescenta ca era prilej de mers in Neptun/Costinesti

      (Citează)

  13. 1 mai la mare sau la munte, ne trezim de dimineata si vedem in ce directie e waze-ul mai putin aglomerat. Pastele cu familia, nu ne-am mai adunat toti la o masa de la Craciunul din 2019.

      (Citează)

    • sorin:
      la cea mai mare companie telecom din Romania se da cate un liber pt fiecare zi speciala care pica in weekend. 1 si 2 mai, de ex.

      Eu am prieteni și rude în Orange și Digi, niciunul din ei nu primește zile libere suplimentare pentru zilele de liber legal care pică în week-end…

      Deci care e cea mai mare companie telecom din România?

        (Citează)

    • STS ?

        (Citează)

  14. Am plecat de pe 26 din Bucuresti – am inchiriat o casa pe Valea Doftanei pentru 2 saptamani. E mai DIY asa, facut focul si gatit, dar curte imensa, hamace, veverite.

    Azi maine ne adunam cam toata familia, nu ne-am vazut din 2019 in formula asta. Toata lumea vaccinata.

      (Citează)

  15. Roxana:
    Deci care e cea mai mare companie telecom din România?

    Zapp

      (Citează)

  16. Sorin:
    Se poate merge fara probleme in Spania, dar la intoarcere stai in izolare daca nu esti vaccinat.

    Nu locuiesc în Spania, am fost pur şi simplu în vacanță, nevaccinat, nu se stă în nicio izolare la întoarcere. Spania nu este pe lista galbenă (deocamdată)

      (Citează)

  17. bogdan:
    Am plecat de pe 26 din Bucuresti – am inchiriat o casa pe Valea Doftanei pentru 2 saptamani. E mai DIY asa, facut focul si gatit, dar curte imensa, hamace, veverite.

    De mult îmi doream să merg în vacanță să gătesc. Sau să stau 2 săptămâni în același loc. Sau să sparg lemne. Vacanța ideală, nu am ce zice.

      (Citează)

    • 🤣🤣🤣🤣🤣

      Stai sa vezi cum e la mare in acelasi conditii. Si la Corbu, sa faci ceva pana la si de la plaja.

      Dar in pandemie…

      Am jurat ca la urmatoarea plecare nici cafea nu imi fac singur.

        (Citează)

  18. Am niste cunostinte care au fost in Egypt, acum 1 luna. E foarte hipioata treaba acolo, din ce mi s-a zis si aratat (poze), nu prea exista reguli, se fac partyuri ca pe vremuri, lumea inghestuita, majoritatea romani si rusi (si ceva bulgari)…voie buna peste tot. Nu blamez pe nimeni care merge acolo, evident, dar mi se pare destul de riscant sa aduci ce trebuie si acasa :) Circuitul este inchis, nu se iese prea mult din resorturi si toata lumea se balaceste acolo.

      (Citează)

  19. @Bogg. Știu că e ieftin, am fost anul trecut în martie 11 zile in Egipt ( doar vreo 3 la Hurghada sa fac un curs de scuba ), dar mă gândeam că e ieftin peste tot acuma, trebuie să fie ceva special cu Egipt.

      (Citează)

    • Ce e special cu Egipt e că sunt multe zboruri directe și nu sunt restricții de intrare, în afară de PCR negativ.

        (Citează)

  20. Bogg: E relativ ieftin, înțeleg că vreo 500 euro de persoană pe săptămână avion, cazare, masă. Între timp însă, în Spania e absolut pustiu. Cred că lumea nu ştie că se poate merge fără probleme.

    Eu am fost cu ai mei si, afara de vremea usor capricioasa si ca se inchid cam toate in jur de 6pm, a fost super misto. In 2 saptamani cred ca am intalnit vreo 5-6 turisti straini. Si am umblat ceva. In vreo 4 orase. Respectul pentru reguli si naturaletea cu care si le insusesc in viata cotidiana de la mic la mare, mi s-a parut remarcabila.

    Nu mai fusesem de peste 10 ani in Spania si am regasit-o revigoranta si confortabila. Cu limba engleza si mancarea tot slabutz stau, dar in rest foarte prietenoasa tara.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus