un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Autoritățile ar putea estima exact data la care te vei putea vaccina, dar nu fac asta

6 Apr 2021  ·

GÂNDURI  ·

50 comentarii

Autoritățile statului, în frunte cu lt. col. Gheorghiță care coordonează vaccinarea, o dau cotită într-o chestiune foarte importantă: oamenii care stau pe listele de așteptare ale unor centre care nu funcționează, dar acelor oameni nu le spune nimeni asta. Sunt centre cu mii de oameni pe lista de așteptare, dar care fac 12 doze pe zi, adică sunt practic nefuncționale.

M-a și enervat conferința de presă de astăzi a guvernului pe această temă. A întrebat un reporter din sală fix asta. Parafrazez pentru contextul problemei: “există oameni pe listele de așteptare ale unor centre închise, dar care nu știau că așa stau lucrurile când s-au pus acolo. Pur și simplu s-au pus pe un centru ca oricare altul din listă. În acest timp, oamenii de pe alte liste sunt vaccinați, iar cei ghinioniști stau degeaba. Se va schimba asta după 10 aprilie?”

Dacă vreți să vedeți fix ce s-a zis, conferința este aici, întrebarea este la momentul 44:00. Sunt 400.000 de oameni care s-au pus pe listele de așteptare ale unor centre închise, fără ca ei să știe asta.

Pe 10 aprilie se va schimba ceva în platforma de vaccinare, vor fi afișate numărul de doze efectuate zilnic în fiecare centru și câți oameni sunt în fața ta pe listă, că poate ai uitat câți erau când te-ai pus pe ea.

Și Gheorghiță a zis că da, se va rezolva problema. Că da, unele centre sunt în prezent închise și de asta există listele de așteptare pentru când vor fi deschise (ceea ce este fals, liste de așteptare există și la centrele deschise, câtă vreme nu au stocuri de vaccin), dar după 10 aprilie fiecare om va putea vedea dacă centrul său lucrează sau nu.

Problema este doar pe jumătate rezolvată. Pe sfert, de fapt. Problema mai mare este și că unele centre fac de fapt rapel pentru persoanele vaccinate în etapa 2 sau de la începutul etapei 3. Așa că tu vei vedea acolo că se fac 200 de vaccinări pe zi, dar nu va fi clar dacă sunt oameni programați încă de acum 3, 4 sau 8 săptămâni sau unii de pe lista de așteptare din fața ta. Am explicat aici problema.

Dacă vezi și câți sunt în fața ta te vei prinde în cele din urmă că nu avansezi, că ești tot numărul 1.784 și deci că lista nu este parcursă, dar să zicem că durează vreo 2-3 zile să observi asta. Ce faci apoi? Te muți abia atunci pe lista altui centru? Vei fi numărul 7.943 la alt centru, la o lună de la începerea etapei 3 și lansarea listelor de așteptare? Da. Cam asta este singura variantă.

Povestea și Cristian Tudor Popescu treaba asta la o emisiune recentă. S-a pus pe lista unui centru de vaccinare apropiat de casă. Au trecut vreo două săptămâni fără nici un semn de programare. S-a mutat pe alt centru. După 4 zile a primit programare, se va vaccina peste o săptămână. Mulți alții au pățit la fel.

Și apropo, există un alt risc. Să zicem că găsești un centru care face doar doza 1 și deci parcurge lista de așteptare. Vaccinează astfel de 200 de oameni pe zi. Problema este că, după 21 de zile, toți acei oameni vor veni la rapel și vor satura capacitatea de vaccinare a centrului. Acesta nu va mai lua oameni noi din liste de așteptare, ci timp de alte 21 de zile va face doar rapeluri la cei vaccinați inițial.

Ce faci atunci? Te muți pe altă listă? Aștepți 3 săptămâni la centrul tău ca să termine rapelurile și să reia doza 1?

Exemplu concret: Centrul_1 Grand Arena Mall face Pfizer. Și-a început activitatea acum 13 zile, probabil a luat oameni din lista de așteptare și vaccinează aproape 250 în fiecare zi. Ziua 14, da? Când se ajunge în ziua 22, cei vaccinați în prima zi vin la rapel. În ziua 23 vin cei din ziua 2. Din liste de așteptare probabil nu va mai intra nimeni la vaccinare până nu se încheie aceste rapeluri.

Uitați cum arată graficul unui centru care trece de la doza 1 la rapeluri:

S-a ajuns în această situație din cauza secretomaniei autorităților, care încă suferă de principii comuniste de genul “nu zicem puleților totul, că n-au de ce să știe ei cum ne-am organizat”. Sau poate că este o mai modernă teamă de a fi criticați pentru organizarea respectivă, în caz că se observă că nu este cea mai strălucită.

Secretomanie legată de ce vaccinuri se folosesc în fiecare centru, de câte doze se fac zilnic, de tipul dozei (1 sau 2), de cum se parcurg listele de așteptare, de câți sunt în fața ta pe listă șamd. A fost nevoie ca site-uri precum vaccin.live sau centre-vaccinare.info să ia informații din tabeluri Excel mega-ample și să le pună într-un format mai ușor de înțeles ca să avem ceva lumină în acest subiect.

Părerea mea este că autoritățile ar trebui să ia una din cele două măsuri de mai jos:

  1. să estimeze în platformă când te vei vaccina. Nu să-ți spună ție câți sunt pe listă, ceea ce este o informație incompletă, dar care îi scapă pe ei de răspundere. Autoritățile știu calendarul de livrări de vaccinuri, știu câți oameni sunt pe liste, dacă centrele respective fac doza 1 sau doza 2 și câte pe zi. O simplă formulă matematică ar putea estima când te vei vaccina dacă te pui acum pe lista fiecărui centru.
  2. să împartă capacitatea unor centre astfel încât acestea să facă și rapel pentru cei programați deja, dar să facă și doza 1 pentru cei din lista de așteptare. Sunt centre cu capacitatea de vaccinare de 400 doze/zi. OK, 200 vor fi doza 1 și în fiecare zi se iau 200 de oameni din lista de așteptare; 200 vor fi doza 2 pentru cei din urmă. Treaba asta ar o mică perioadă de auto-reglare, dar apoi se va merge în paralel cu doza 1 și doza 2 în același centru, jumate-jumate, și nu se va întâmpla ca un centru să oprească parcurgerea listei de așteptare pentru 3, 4 sau 8 săptămâni, cât face rapel celor deja vaccinați.

Alternativă: faci doza 1 într-un centru și doza 2 în alt centru, care nu apare cu listă de așteptare pentru că nu are nevoie de una. La Romexpo s-ar putea face asta, că sunt multe centre acolo.

Dacă o singură doză Pfizer/Moderna are o eficientă de 80%, atunci scopul ar fi să vaccinezi cât mai mulți oameni cu prima doză. Asta se poate face cu liste de așteptare transparente și cu un sistem prin care centrele nu pun pauză listelor pe perioada rapelurilor.

    50 comentarii

  1. Ca sa nu mai zic de alte cacaturi, gen am prins ieri un centru nou fix la deschidere, am inscris socrii in primii 50 de de persoane.

    Ma uit acum pe Excel-ul ala de pe transparenta si ce vad, fac doar rapeluri, dar nu de ieri, ci de pe 1 aprilie.

    Centrul Patinoarul Galati_II 251 0 251
    2021-04-01 74 0 74
    2021-04-02 71 0 71
    2021-04-03 56 0 56
    2021-04-04 50 0 50

    Deci i-am mutat degeaba, pierzand si locul in coada dincolo.
    Ma umple de nervi.

      (Citează)

    • Tu l-ai prins cand a parut pe site. Ai presupus gresit ca e nou. P.S. am facut aceeasi greseala :))

        (Citează)

    • Da, au fost multe centre scoase din platformă și reintroduse după o vreme. Părinții mei s-au vaccinat în ianuarie la un centru care prin martie nu mai era în listă, dar acum câteva zile a apărut iar.

      Acel II din numele centrului probabil semnifică faptul că a fost făcut în etapa 2. Sunt și prin București multe cu numele Faza 2 în față.

      Rudele mele din Galați s-au vaccinat în Corod cu Moderna. Vezi cum e lista acolo.

        (Citează)

  2. Nici nu tre sa faca ei calculul, dar macar sa prezinte informatiile pe care le au ca sa poti lua decizia informata. N-am sa inteleg niciodata tinutul asta de informatii ca sa-si acopere fundul. Ar trebui schingiuiti. Orice informatie care nu contine date personale sa fie dracu publica. Ne descurcam noi de acolo.

      (Citează)

    • Nu știu dacă ai putea avea tu toate informațiile. Depinzi și de livrările de vaccinuri către România, iar asta ei o știu mai bine.

        (Citează)

  3. speedy.gonzales

    06/04/2021 la 4:22 PM

    parintii mei sunt in categoria a 2-a si din februarie am tot incercat sa ii programez, dar nu gaseam locuri decat la 3 judete mai incolo.
    pe 15 martie s-a dat drumul la inscrierea pe listele de asteptare asa ca i-am pus pe lista celui mai apropiat centru de vaccinare (la vreo 20 km ca asa se socoteste in provincie).
    cand am citit la tine de centre-vaccinare.info am cautat respectivul centru si am vazut ca de fapt nu face nici un vaccin asa ca stau degeaba pe lista aia de vaccinare.
    m-am interesat la cunoscuti si cica respectivul centru nici nu i-au dat inca drumul.

    asa ca am cautat alte centre la care nr de persoane din lista mai si scadea. am gasit un centru la vreo 50 km care face aprox 240 vaccinuri/zi si unde sunt cam 7000 persoane in coada de asteptare, deci in vreo 12-15 zile ar trebui sa faca vaccinul, asta daca se respecta lista si nu intra altii “peste rand”.

      (Citează)

    • Vezi ca la centrul ala sa nu te lovesti de problema de care spunea Radu in articol.
      Daca se vaccineaza cu Pfizer, dupa 21 de zile se incepe rapelul.
      Tu ai estimat ca se vor termina cele 7000 de persoane in maxim 15 zile. Dar daca acolo se vaccineaza in acelasi ritm de peste 7 zile, pana ajung parintii tai la rand se va incepe vaccinarea pentru rapel si nu vor mai primi pacienti noi.

        (Citează)

    • Fiind in categoria 2 au prioritate, practic au in fata lor pe lista de asteptare doar persoanele din categoriile 1 si 2 inscrise inaintea lor.

        (Citează)

    • @Andrei G

      pe de alta parte parintii lui sunt cat II. Or fi 7000 pe lista dar daca 500 sunt cat II si 6500 cat III si mai sunt mai mult de 3 zile pana intra rapelurile alea multe, au sanse sa faca repede. Depinde foarte mult cati sunt cat II din aia 7000

        (Citează)

    • @D4n, ai dreptate. Dar atunci nu ar trebui sa conteze asa mult pe ce lista ii inscrie, doar sa fie un centru unde se face prima doza si nu rapeluri.

      Am totusi impresia ca daca inscrierea in aplicatie nu a fost facuta de medicul de familie, nu poti sa te inregistrezi cu categoria a 2-a. L-am intrebat mai jos, dar nu a raspuns inca.

        (Citează)

    • Teoretic 240 doze/zi x 21 de zile înseamnă 5.040 de persoane din lista de așteptare intră acolo până să se facă rapeluri. Următorii așteaptă să treacă pauza de publicitate.

        (Citează)

  4. Era greu sa considere la fiecare centru de vaccinare 2 intepaciosi, adica 2 doctori care fac vaccinuri, unul doza 1, celalalt doar rapelul?

      (Citează)

    • Nu se poate face asta, pentru ca ar insemna ca jumatate din capacitatea unnui centru nou de vaccinare sa fie nefolosita la inceput.
      Prespunem ca se deschide un centru nou, cu o capacitate de 400 de vaccinuri/zi.

      Varianta 1:
      – toti medicii vaccineaza cu prima doza => in primele 3 saptamani pana se ajunge la rapel se vor vaccina cate 400 de persoane pe zi

      Varinata 2:
      – jumatate dintre medici vaccineaza cu prima doza si jumatate stau degeaba pana cand este nevoie de rapel => in primele saptamani se vor vaccina doar cate 200 de persoane pe zi
      – abia din saptamana 4 se va folosi toata capacitatea de 400 persoane pe zi.

        (Citează)

    • Da de ce sa puna doi, sa puna 200 ca sa mareasca capacitatea de 200 de ori. Ce dreacu’, a gasit octav de pe net solutia.
      P.S. ti-a explicat Andrei de ce e genul de solutie pe care nici un copil de clasa a-2-a nu ar propune-o daca ar gandi putin.

        (Citează)

    • @Andrei G: așa este, dar s-ar putea evita problema aceasta prin creșterea capacității centrului când se ajunge la rapeluri sau deschiderea unor noi centre fix atunci.

      De ex: faci doza 1 o vreme. Când ajungi la rapel, centrul respectiv dispare din platformă, iar lista de așteptare poate fi mutată sau redistribuită automat la alte centre care fac doza 1 în acel moment. Centrul inițial reapare după 21 de zile și primește automat oameni din liste, prin redistribuire.

      Eu nu cred că în perioada aceasta cineva vrea musai un anumit centru pentru vaccinare. Cred că oamenii s-ar duce oriunde în orașul lor ca să se vaccineze.

      În plus, am senzația că și în mod natural unele centre au lucrat sub capacitate la început, că nu veneau atât de multe doze în țară.

      Altă idee: sunt centre care stau cu AstraZeneca pe stoc, că nu-l vrea nimeni. Centrele alea sunt blocate. Să le dea și Pfizer de făcut în paralel sau ceva, tocmai ca să curgă în paralel mai multe “doza 1”.

        (Citează)

    • Poate ca este si o problema de disponibilitate a vaccinurilor, nu numai de numarul de medici sau de centre de vaccinare.
      Daca deschizi un numar dublu de centre si dupa 1 saptamana ramai fara vaccinuri disponibile, nu ai realizat foarte mult. Adica ai grabit vaccinarea cu cateva zile pentru un numar de persoane, dar ai folosit resurse duble.

      Este doar o prosupunere, nu stiu cum stau lucrurile pe teren.

        (Citează)

  5. Care e faza cu filmarea vaccinului? E legala sau nu? Citisem dimineata pe ceva ziar central ca nu e ok. Vezi sa nu iei amenda sau ceva.

      (Citează)

  6. statu roman, care sunt asteptarile sa faca un lucru klumea.
    daca stai sa te gandesti in ultimii 5 ani ce program au facut bine, transparent cu rezultate masurabile, cu o implementare care sa aiba impact pozitiv nu doar la nivel de stire.

      (Citează)

    • Yup.

      Doar că aici mă așteptam ca programatorii platformei să zică singuri “băi, dar pe baza datelor din platformă am putea estima și ziua vaccinării”.

        (Citează)

  7. Cred ca ar fi greu de prezis cand urmeaza sa te vaccinezi, pentru ca cei din categoriile I si II au in continuare prioritate. Prin urmare, daca esti nr. 500 pe lista de asteptare a unui centru care vaccineaza 250 pe zi nu inseamna ca te vei putea programa peste 2 zile, ca pot sa vina in fata ta 2000 de persoane din categoriile I si II. Sigur, daca esti nr 500 probabil estimatul ala ar avea o marja de eroare de 1-2 zile, dar daca ai vreo 7000 de persoane in fata se schimba treaba.
    Plus ca o data estimativa ar trebui sa fie data in functie de niste previziuni ale capacitatii de vaccinare viitoare, nu pe baza a ce s-a intamplat in trecut, ca poate pana acum au vaccinat 250 pe zi, dar in viitor vor primi mai multe sau mai putine doze, si vor vaccina mai mult sau mai putin de atat, plus ca trebuie tinut cont si de rapel, cum ziceai si tu in articol. Mi se par multe necunoscute la mijloc, tot sistemul e oricum facut ca un heirup ca a trebuit sa fie gata rapid si presupun ca nu mai are cine sa stea sa faca previziuni de genul pentru fiecare centru in parte.

      (Citează)

    • N-ar trebui să fie o problemă. Platforma știe deja câți sunt cu prioritate pe liste, că sunt trecuți acolo cu categoria de care aparțin.

      Tu zici că poate se înscriu unii cu prioritate după tine, nu? Și atunci îți crește estimarea. Again, a doua zi vei afla că nu mai ești locul 500, ci 550 și s-a modificat și estimarea cu ocazia asta. Un simplu mesaj pus acolo de “s-au înscris 50 cu prioritate în fața ta” ar trebui să elimine și scandalul.

      Există un calendar clar de livrare a vaccinurilor. Pot apărea probleme, desigur, dar de obicei afli despre ele cu 2-3 săptămâni înainte și iei măsuri. Iar dacă mâine Pfizer anunță că ne va livra cu 25% mai puține vaccinuri în luna mai, poate că 25% din cei de pe liste vor avea programarea dată peste cap, dar restul de 75% tot vor ști clar când se vor vaccina.

        (Citează)

  8. speedy.gonzales

    06/04/2021 la 5:00 PM

    Andrei G:
    Vezi ca la centrul ala sa nu te lovesti de problema de care spunea Radu in articol.
    Daca se vaccineaza cu Pfizer, dupa 21 de zile se incepe rapelul.
    Tu ai estimat ca se vor termina cele 7000 de persoane in maxim 15 zile. Dar daca acolo se vaccineaza in acelasi ritm de peste 7 zile, pana ajung parintii tai la rand se va incepe vaccinarea pentru rapel si nu vor mai primi pacienti noi.

    in cazul asta cred ca o sa apelez la vechiul PCR (pile-cunostinte-relatii) si intru si eu peste rand. am vazut in istoricul de pe centre-vaccinare.info ca de pe la inceputul lui martie vaccinau deja categoria a 3-a asa ca mai mult ca sigur ca se intra peste rand.

      (Citează)

    • Este foarte posibil ca multi sa sara randul.
      Teoretic, daca parintii tai sunt din grupa 2, ar trebui oricum sa fie programati inaintea celor din grupa 3 de la acelasi centru, indiferent de data la care s-au inscris.

      Dar pentru a aparea cu grupa/categoria 2 in aplicatie, am impresia ca trebui ca inscrierea sa fie facuta de medicul de familie. Ai putut sa ii adaugi tu direct?

        (Citează)

    • speedy.gonzales: am vazut in istoricul de pe centre-vaccinare.info ca de pe la inceputul lui martie vaccinau deja categoria a 3-a

      Ăia pot fi oameni chemați din listele de așteptare sau câștigători la tragerea la sorți de seară sau pur și simplu greșeli de introducere a datelor.

        (Citează)

    • Rudele mele sunt capoase si vor doar Pfizer.
      Sunt curios daca l-au tinut scos din platforma cat sa se goleasca programarile in curs, apoi sa-l fi

      Merge; eu am bagat-o pe soacra-mea cu categoria 1 si tot asteapta.

        (Citează)

    • Este Moderna unde ziceam eu, mie mi se pare la fel.

        (Citează)

  9. Deja centrele fruntase de acum cateva zile, de ex Romexpo 6-9 au intrat in mod rapel. Incepand cu 1 Aprilie coada nu a mai scazut deloc la ele ci doar a crescut constant. Pana pe 31 martie, coada scadea dimineata cu vreo 300 de persoane si apoi crestea partial.

    Pe de alta parte, centre care pareau blocate in trecut, gen Tineretului 1 au inceput sa aiba scaderi in fiecare dimineata de 1-200 de persoane.

      (Citează)

    • Romexpo 6-9 fac doza 1, am verificat înainte de publicare.

        (Citează)

    • Romexpo 6-9 au aparut in platforma pe 19 martie si au inceput sa vaccineze dupa 22. Doar doza 1 din ce am vazut eu. Deci mai au cam o saptamana pana incep rapelurile.

        (Citează)

    • Credeam ca folositi in mod efectiv diversele siteuri cu informatii COVID care au fost amintite pe aici. Nu ma refeream la vaccinarea propriu-zisa ci la transferul oamenilor din lista de asteptare in programare.

      Vedeti mai jos (link 1) evolutia listei de asteptare la ROMEXPO 9. Toate scaderile zilnice din grafic intre orele 8 si 10 (intre 21 si 31 martie) reprezinta oamenii care ies din lista prin programare la vaccinare. Incepand cu 1 Aprilie nu mai exista acele scaderi pentru ca probabil s-au efectuat toate programarile posibile pana incepe rapelul (~ 13 aprilie)

      Rapelul se va termina la acest centru pe 4 mai (13 aprilie + 21), deci programari noi pentru doza 1 vor incepe din nou cam pe 24-27 aprilie. Pana atunci probabil nici un om din lista nu va mai primi SMS-ul sa se inscrie (exceptand situatia in care creste capacitatea centrului).

      https://centre-vaccinare.info/centre/708
      https://centre-vaccinare.info/centre-minister/853

        (Citează)

    • @thundermar: încă un pas și deja poți prezice când va fi vaccinat cineva care se pune azi pe liste acolo.

        (Citează)

  10. UK aplică doza a 2-a după 3 luni pentru ca să fie cit mai mulți oameni protejați parțial, deci să limiteze îmbolnăvirile.

      (Citează)

    • Ăia fac mult AZN unde doza 2 poate fi dată la între 4 și 12 săptămâni, recomandat 8. Poate de asta.

      La americani e ușor scandal pentru că un lanț de farmacii programa doza 2 după 4 săptămâni și la Pfizer. Nu e musai o problemă, dar unii preferau să fie urmată recomandarea oficială.

        (Citează)

  11. Am primit doza 1, sambata la Romexpo. Am ajuns pe la ora 10:30, am intrat imediat, in maxim 5 minute eram gata. Am mai stat apoi 15 minute in sala de asteptare post-vaccinare.
    In cladirea in care am fost eu am numarat 42 de cabinete in care se faceau vaccinarile.

      (Citează)

  12. statul roman si transparenta, hai sa fim seriosi, inca are apucaturi de stat comunist.
    Mi-am inscris parintii care sunt in categoria 2, de cand au dat drumul la platforma, normal ca nu erau locuri doar la 3 judete departare, de cand au dat drumul la listele de asteptare i-am inscris dupa ce am intrat cu un vpn cu ip de Romania ca altfel nu ma lasa sa ma logez in cont. Acuma vad ca sunt vreo 5000 de persoane pe lista si fac sub 10 vaccinuri pe zi, restul de 180 sunt la al doilea.
    Am un coleg la munca care a fost in categorie eligibila pentru vaccin, vinerea se uita unde sa se programeze, si-a pus codul postal si ii arata centre din zona cu ce vaccin au disponibil si cand e disponibil, duminica a fost la vaccin, in mai putin de 48 de ore de cand a avut intentia de a se vaccina, si e programat si pentru a doua doza.
    De ce la unii se poate sa fie totul transparent ?

      (Citează)

    • Probabil ca nu este prima data cand te lovesti de probleme de genul asta in Romania. Sunt convins ca asta este si motivul care te-a determinat sa pleci din tara.
      Din pacate mai avem pana sa ajungem la nivelul celor din Vest.

      Dar totusi, cu toata lipsa aceasta de transparenta, stam destul de bine la numarul persoanelor vaccinate fata de alte tari europene.

        (Citează)

    • când am plecat eu, în România lucrurile mergeau în direcția greșită, de atunci au fost făcuți pași mici în direcția bună, dar până să avem transparență din partea statului va mai curge multă apă pe Dunăre.

        (Citează)

    • Ca locuitor al acestor meleaguri, sper sa ajungem candva la nivelul care sa va determine pe tine si pe ceilalti sa luati in calcul reintoarcerea in tara.
      Dar tare am impresia ca nu se va intampla prea curand asta.

        (Citează)

  13. Ieri au intrat in tara 500.000 de mii de doze Pfizer. Sper sa prinda lumea loc.

      (Citează)

  14. Tu chiar te asteptai ca statul roman sa fie in stare sa faca o treaba corect, organizat si transparent?!

      (Citează)

  15. nwradu:
    Yup.

    Doar că aici mă așteptam ca programatorii platformei să zică singuri “băi, dar pe baza datelor din platformă am putea estima și ziua vaccinării”.

    Programatorii aia au niste sefi, ei fac ce le zic aia.

      (Citează)

    • Da, de unde și concluzia mea privind faptul că secretomania a dus la o platformă cu informații incomplete.

        (Citează)

    • Mai exista si categoria aia de sefi care nu prea stiu cu ce se manaca programarea si au nevoie sa le spuna programatorii:
      – “Sefu, daca vrei am putea sa facem si asta.”
      – “Sefu, avem posibilitatea sa afisam in platforma alte informatii utile, nu este deloc dificil.”

        (Citează)

  16. Pentru cineva care a gasit slabiciunile sistemului si a profitat de ele, pari foarte vehement.
    Altfel, bine scris articolul.

      (Citează)

    • La care slăbiciuni te referi și cum am profitat de ele?

      Că dacă te referi la faptul că m-am vaccinat pe dozele rămase neconsumate seara, chestia asta se întâmplă în toate centrele din România. Ce voiai să facă, să le arunce la gunoi? Chiar preferi să nu ajungă la nimeni decât să vezi cum unii sunt “avantajați” pentru că așteaptă la ușă și sper să rămână ceva?

      Sigur nu ești doar ofticat că eu am reușit să fac asta și tu nu? Sau de faptul că am știut să deschid un Excel și să înțeleg datele de acolo pentru a vedea care liste de așteptare merg și care nu?

        (Citează)

    • @miluch, eu sunt de parere ca este bine sa existe oameni ca Radu care profita de aceste “slabiciuni” ale sistemului, altfel dozele ramase ar fi fost aruncate.
      Asa Radu a iesit de pe listele de asteptare si a eliberat un loc pentru o alta persoana care se va putea vaccina mai rapid.

        (Citează)

  17. nwradu:
    Sigur nu ești doar ofticat că eu am reușit să fac asta și tu nu?

    Relaxeaza-te, am rapel facut de aproape o saptamana, nu e nevoie sa “ataci”.

    Uite un sfat foarte gratuit: atunci cand esti foarte vehement si pornit pe a avea o opinie legata de ceva care tie ti se pare ca se face gresit, reflecteaza si la urmatorul aspect:
    – am absolut toate datele de intrare care sa imi permita sa fac judecati si sa trag concluziile corecte pe un fapt?

    Este foarte-foarte posibil sa nu le ai si, in consecinta, concluziile tale sa fie incorecte.

    Multa sanatate!

      (Citează)

  18. Andrei G:
    Mai exista si categoria aia de sefi care nu prea stiu cu ce se manaca programarea si au nevoie sa le spuna programatorii:
    – “Sefu, daca vrei am putea sa facem si asta.”
    – “Sefu, avem posibilitatea sa afisam in platforma alte informatii utile, nu este deloc dificil.”

    Exista si sefi care iti zic sa iti vezi de treaba ta si sa faci ce ai de facut. Data viitoare o lasi mai incet cu ideile. Patit, vazut.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus