un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Momentan doar în câteva centre se vaccinează de pe listele de așteptare (iar 5 dintre ele au ritm mult mai mare)

30 Mar 2021  ·

GÂNDURI  ·

53 comentarii

Cei care întrețin vaccin.live afișează acum și cu cât a crescut sau scăzut lista de așteptare pentru un centru de vaccinare în ultimele 24 de ore.

La o primă vedere, momentan se vaccinează de pe lista de așteptare doar la câteva centre de la Romexpo. Acelea au scăzut toate cu aproximativ 6% pe zi în timp ce alte centre au micșorat listele cu sub 1% sau chiar le-au mărit.

 

După Romexpo ar fi acel centru numit Centrul 1 Circul Metropolitan, care face Pfizer. Atenție că diferă de alt centru numit doar Circul Metropolitan, care face AstraZeneca.

Bănuiala mea a fost următoarea: deși în platformă au fost introduse și centre mai noi decât cele de la Romexpo, iar acelea au liste de așteptare mai mici în prezent, ele încă vaccinează persoane din etapele 1 și 2 programate pentru rapel. S-ar putea să mai facă asta încă multe zile până să cheme pe cineva de pe lista de așteptare.

Am încercat să confirm asta. Pe data.gov.ro, secțiunea Transparență covid-19, există un fișier Excel actualizat zilnic cu situația vaccinărilor. Sunt scrise acolo, pe zile, toate centrele de vaccinare din țară, ce vaccin fac și ce tipuri de persoane au vaccinat în fiecare zi a lunii martie.

Am luat acest fișier. Am filtrat județ=București, iar datele rămase le-am băgat într-un tabel Pivot (yey statistică!), ca să iasă mai rapid niște totaluri pe fiecare zi. Au ieșit datele de mai jos, care sunt suplimentar filtrate pentru vaccinuri Pfizer și Moderna și pentru data de vineri 26 martie, adică o zi uzuală a săptămânii.

(De ce aceste filtre? Nu mă tem de eventuale reacții adverse ale vaccinului AstraZeneca, dar Pfizer și Moderna au eficiență mai mare în teste și, dacă tot pot alege pe ce listă de așteptare să fiu, prefer să fiu pe lista acestor vaccinuri. În plus, au și rapelul mult mai rapid (3 și respectiv 4 săptămâni) decât cele 8 săptămâni de la AstraZeneca, adică scapi mai repede de griji.)

Am pus în tabel fiecare centru de vaccinare și câte doza 1, doza 2 și total doze a efectuat în acea zi:

 

Iată și clasamentul pentru zilele de sâmbătă și duminică:

Ce-mi spun ele mie și accentuez mie, că este analiza mea și poate mă înșel:

  • primele 9 centre din listă au vaccinat doar cu doza 1, adică persoane “noi”. Asta înseamnă că sunt șanse mari să ia persoane din lista de așteptare și nu au capacitatea ocupată de rapeluri pentru programările făcute de alte categorii de persoane prin ianuarie sau februarie.
  • din cele 9 centre, cele de la Romexpo duduie ca ritm de vaccinare cu peste 400 de doze per zi, chiar 450. Urmează Centru 1 Circul Metropolitan, cu vreo 370 pe zi. Și Spitalul Universitar are un ritm mare, cel mai mare de fapt, dar încă vaccinează multe rapeluri.

Eu de aici trag concluzia că ai șansa să te vaccinezi mai rapid la primele centre din listă pentru că:

  1. vaccinează în ritm bun.
  2. iau oameni din lista de așteptare, de unde se explică și acea scădere observată inițial pe vaccin.live

în timp ce la alte centre poți aștepta cine știe câte alte zile până încep să parcurgă lista.

Exemplu ipotetic. Ești numărul 500 la centrul “Faza II_Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta”. Acolo s-au făcut vineri 5 doza 1 și 216 doza 2 și probabil și în zilele următoare tot doza 2 vor face, că cine știe câte rapeluri mai au de efectuat. Este foarte posibil să fii numărul 500 și peste o săptămână, că nu avansează coada. Sau avansează lent și ajungi numărul 468.

În schimb, dacă te muți acum la Romexpo 6-9 sau Centru 1 Circ sau City Mall, Grand Arena și devii acolo numărul 3.800, este posibil ca lista să scadă cu 200-400 în fiecare zi. Este o coadă lungă, dar măcar avansează.

Iată o comparație între categoriile de persoane vaccinate la Marius Nasta și la Romexpo 9, ca să vă faceți o idee mai bună dacă acele rapeluri vin din etapele 1 și 2 sau nu:

Mai sunt în listă și multe centre ale armatei, dar au un ritm foarte mic de vaccinare, 10-20 per zi. Probabil nu sunt aprovizionate cu vaccinuri. Poate că vor fi și vor începe activitatea în ritm mai mare, mai ales dacă autoritățile văd că sunt 3000 de oameni pe lista lor de așteptare. Momentan, însă, este ca și cum n-ar exista deloc.

Sigur, acum se pune clasica problemă: unde vei ajunge mai rapid la vaccin? La un centru unde coada avansează lent, dar ești printre primii (sau nu avansează deloc, dar poate își dă drumul mâine, nu peste o lună) sau la un centru unde avansează în ritm constant, dar ești mult mai în spate?

În teorie, se poate calcula cam câte zile va mai face rapeluri un centru care acum vaccinează doar așa ceva. Te uiți în urmă, vezi cam câte doza 1 a efectuat în ultimele 21 sau 28 de zile și deci știi câți oameni are programați la rapel după tot atâtea zile.

Nu vreau să dau sfaturi nimănui în legătură cu mutarea la alt centru. Nici eu nu știu ce-aș face într-o astfel de situație. Pur și simplu nu sunt date suplimentare pentru o decizie informată sau trebuie calculat mult pentru a le obține, că depinde de centrul la care v-ați înscris și poziția voastră din listă pentru a estima cam când vă vine rândul la vaccinare.

Singura concluzie reală în acest moment este că nu toate centrele sunt egale, că unele au trecut la vaccinarea populației generale în timp ce altele încă au capacitatea ocupată de rapeluri din perioadele anterioare. Problema este că mâine se poate schimba totul: ritmul de lucru, vaccinul folosit, parcurgerea listelor șamd.

Dacă vreți însă să vă uitați pe date și să vă jucați cu ele, mai jos găsiți și un screenshot cu filtrele puse de mine în Pivot ca să obțineți cele de mai sus. M-am gândit să hostez direct fișierul Excel cu pivotul în el, dar mai bine să-l descărcați pe cel la zi de pe data.gov.ro și să faceți de la zero filtrările.

Dacă vă jucați cu pivoteala pe orașul vostru și ajungeți la vreo concluzie privind centrele de acolo, poate faceți un bine celorlalți locuitori și o spuneți într-un comentariu sau o dați cumva pe net.

Ar fi mișto un robot software sau ceva care să descarce zilnic acel fișier excel și să-l pună direct pe net cu astfel de posibilități de filtrare. Teoretic simplu dacă fișierul are același nume și un script îl importă zilnic într-o bază de date care apoi face astfel de pivoți și filtrări cu interfață pentru utilizator. Practic eu unul n-am nici o idee cum să fac asta, că nu e ce-am studiat eu.

Felicitări celor care țin vaccin.live, apropo. Actualizează constant platforma cu noi hărți sau date și este o sursa buna de informare. Le-am donat și eu de o cafea.

    53 comentarii

  1. Da’ nu era vorba acum vreo săptămână că ai venit jdemilioane de doze Pfizer? Se vorbea de un număr dublu față de totalul listelor de așteptare. Unde sunt dozele astea?

      (Citează)

  2. Deocamdata au aparut dubii ca ar exista dozele necesare pentru rapel si zvonuri ca sunt sute de persoane care asteapta rapelul pentru ca centrele nu au cu ce sa le faca.

      (Citează)

    • Nici nu mai contează așa tare. Efectul este același și dacă faci rapelul cu câteva zile întârziere, iar o singură doză oricum te protejează suficient.

        (Citează)

  3. eu nu inteleg de ce se mai numesc centre de vaccinare chestiile alea cu 12 doze pe zi.
    Dau bine in lista dar nu prea ajuta cu nimic.

      (Citează)

  4. Încurajat de articolul tău cu Palatul Copiilor, mi-am încercat norocul pe Panduri, că locuiesc vizavi.
    Maare țeapă. Se mirau ăia ce caut acolo. Am sunat și mi-a spus o doamnă director să încerc la ora 19. Cum o cheamă? Deja era clar că dozele nefolosite se dau doar pe pile.
    Mi-au zis totuși să aștept. Am așteptat. Între timp iese o grasă de la sechiuriti și mai că țipa la telefon. Trimite-l acum. Mai e o doză. Să vină repede până la 8..
    Pe la 19:20 mai erau 3 persoane înăuntru, dintre cei cu programare. Intru și întreb dacă are rost să mai aștept. Așteptați. Ok..
    La 19 35 nu mai era nimeni. Intru iar, se șochează aia de la sechiuriti. Mai e un băiat, domn doctor. Nu mai am doze. Wtf? Erau 3 oameni acu 10 minute, nu a mai intrat nimeni, nu mai sunt? Nu.
    Încă o bătaie de joc, eu sunt de vină că am uitat unde trăiesc. Puteau să zică de la început să mă duc acasă și nu era nicio problemă.
    Grasa zice la plecare să încerc și mâine. Să faceți iar mișto de mine? Nu, mersi

      (Citează)

    • Palatul Copiilor ieri: 5 doze la 35 de oameni. Au întrebat cine are peste 65 de ani. Erau 6 bătrâni. Au intrat toți 6 ca să facă vreo tragere la sorți, restul au plecat direct acasă.

        (Citează)

  5. Cred că https://centre-vaccinare.info/ face exact ce faci tu Radu.

      (Citează)

    • Da, ar putea face cu niște modificări minime. Momentan ei zic câte doze se fac în vreo săptămână, ceea ce dă o idee despre ritmul acelui centru. Aș vrea însă să fie clar dacă fac doza 1 sau doza 2

        (Citează)

    • Face si asta pe “Istoric numar doze administrate”. Vezi daca a fost facuta doza 1 sau 2, ba chiar vezi si cati s-au vaccinat zilnic din fiecare etapa…

        (Citează)

  6. Ne-am inscris in 15 martie la un centru care vaccineaza cu Moderna, in Ialomita. La inscrieree aveam 120 de persoane in fata (parca).
    Acum cateva zile a venit sms sa ne programam.
    Luni pe 05/04 facem prima doza.
    Nu stiu daca m-am bucurat vreodata mai mult de un mesaj venit pe telefon.

      (Citează)

  7. Initial m-am pus in lista de asteptare la unul dintre centrele MAPN introduse dupa scandalul cu “specialii”. Am asteptat vreo 2 saptamani, nimic. Acum vreo saptamana am vazut suplimentare de centre la Romexpo, m-am pus pe lista la centrul 9, iar ieri am primit SMS pentru programare, pe 9 Aprilie. Chiar merge mai repede.

      (Citează)

  8. Pfizer si moderna au fost testate in alta perioadă, când erau mai puține cazuri deci mai puține cazuri ca subiecții testului clinic să ia virusul, de acolo vine diferența asta de eficacitate.
    Eu personal as vrea vaccinul janssen e doar cu o doza si a fost testat toamna iarna cand erau mai multe cazuri si a fost testat in țări cu variante mai nașpa.

      (Citează)

    • De aia exista grup de control.

        (Citează)

    • Pe la jumătatea clipului arată perioada in care au fost testate. Vara cand abia au fost cazuri aveai mai puține sanse sa te întâlnești cu un infectat în oraș. Da, nu sunt inginer sau matematician dar atât știu si eu, e logic.
      https://youtu.be/K3odScka55A

        (Citează)

    • Protectia nu se calculeaza ca imbolnaviri la numarul de vaccinati ci se raporteaza la numarul de imbolnaviri din grupul de control. De acolo se determina potentialul de imbolnaviri in perioada testelor si ulterior se deduce care este gradul de protectie.

        (Citează)

    • @Tom: nu se calculează cum spui tu. Eficiența aceea este raportată la un grup de control nevaccinat, care este expus apoi acelorași condiții ca și cei vaccinați.

      Nu este “80% din cei vaccinați nu s-au îmbolnăvit”, ci “s-au îmbolnăvit cu 80% mai puțini decât grupul nevaccinat”.

      Singura problemă la Pfizer și Moderna este față de tulpinile care au mai apărut după aceea prin lume, dar înțeleg că au fost treptat și astfel de teste.

      Testarea continuă și acum. Pfizer testează pe gravide și pe copii de până în 12 ani, au făcut și pe alte tulpini șamd.

        (Citează)

    • Ai 40k oameni in studiu, 20k vaccinați, 20k placebo. Îi lași în oraș pe toți si vezi câți se infectează din cei vaccinați raportat la cei placebo, da, da știu.
      Oricum nu rata de protecție contra infectării contează, ci faptul ca vaccinul te apară de forme grave de covid.

        (Citează)

  9. am facut vaccinul la romexpo si vazand organizarea de acolo incep sa-mi dau seama de ce in anumite centre merge totul mult mai greu.
    e greu sa organizezi o vaccinare ca in romexpo intr-un spital existent unde probabil ca au gasit cu greu 1-2 cabinete camera de asteptare asistenti care sa te indrume, sa-ti printeze adeverinta etc. si toate astea pe un flux unde sa nu te intersectezi cu pacinetii spitalului mai ales daca are sectiuni de covid si non-covid
    sunt curios cum o sa arate timer-ul pe care l-a promis de la 1 aprilie pentru timpul ramas pana la programare

      (Citează)

    • lupy: sunt curios cum o sa arate timer-ul pe care l-a promis de la 1 aprilie pentru timpul ramas pana la programare

      practic ce-am făcut eu mai sus, o estimare pe baza numărului zilnic de doze efectuate și poziția ta în listă.

      lupy: e greu sa organizezi o vaccinare ca in romexpo intr-un spital existent unde probabil ca au gasit cu greu 1-2 cabinete camera de asteptare asistenti care sa te indrume, sa-ti printeze adeverinta etc

      Eu am fost în câteva centre. La Matei Balș, de exemplu, vaccinările se fac afară, în niște containere speciale. La Vitan este o zonă cu multe camere pentru asta. La Argeșelu aveau două fluxuri de vaccinare.

      Secretul stă mereu în numărul de oameni alocați. 100 de vaccinați pe zi este ritmul unor centre. Înseamna 10 pe oră, o persoană la 6 minute. Păi cam atât durează dezbrăcatul, vaccinatul, îmbrăcatul la loc, schimbat două vorbe, zis la revedere.

      Nu poți crește peste această cifră decât prin paralelism. Mai mulți operatori, mai multe puncte de vaccinare. Romexpo a fost gândit de la început așa pentru Etapa 3. Inițial erau acolo doar două centre de vaccinare (numerele 4 si 5), dar dacă mergi pe acolo vezi că sunt semne pentru 12 centre de vaccinare. Momentan funcționează 4-9.

        (Citează)

    • La Ploiesti este un centru de vaccinare intr-o sala de sport de la un liceu central. Daca ar exista personal/vaccinuri s-ar putea face de 3 ori mai multe vaccinari, sala de sport fiind ocupata acum doar 1/3-1/4 din capacitate. Totul a durat la mine 5 minute de cand am intrat si pana mi s-a facut vaccinul. Am asteptat apoi cele 15 minute si am plecat.

        (Citează)

  10. Am mai scris la un post anterior: pe 15.03 m-am inscris pe lista de așteptare la un centru de pe plevnei (București) în 3 zile ajunseseră vreo 8700 persoane, pe 18.03 m-am schimbat la un centru City mall, 3000 persoane , pe 24.03 am primit mesaj ca in decurs de 24 h mă pot programa ( grupa III, fără boli cronice), la fel ziua aia am fost super fericită, ieri am facut prima doză, aveam programarea la ora 18.00, am ajuns pe la 17.20 am intrat, m-am uitat pe lista de programari mai erau vreo 4-5 persoane “nebifate” , la 17.40 am iesit din centru.

      (Citează)

  11. Marius:
    Cred că https://centre-vaccinare.info/ face exact ce faci tu Radu.

    Multam de site. M-am convins ca astept degeaba la centrul meu (unde eram al 700/8000, dar ei fac doar 0-3/zi din C3) si-mi vine randul prin 2022…

      (Citează)

  12. Alin:
    Eu sunt acum la coada in Fetesti/Ialomita, fac cu Moderna. Daca faci tot aici si ai intrebari, baga aici.

    Merci frumos, Alin. M-ar interesa daca poti sa mai scrii peste vreo doua zile daca ai avut efecte secundare. Nu stiu pe nimeni care sa se fi vaccinat cu Moderna, familionul +65 s-a vaccinat cu Pfizer, una dintre persoane a avut efecte secundare vreo 2 zile (dureri de spate/oase/febra).

      (Citează)

    • Salut. M-am vaccinat eu cu moderna acum câteva zile. Reacții adverse minime : durere locala de braț și ceva oboseala a doua zi. Aștept rapelul cu nerăbdare :)

        (Citează)

    • Eu zic că efectele secundare sunt bune, arată că se întâmplă ceva acolo. Mie ușoara durere ca de febră musculară pe care am avut-o o zi și ceva mi s-a părut un semn că mușchiul lucrează la produs spike-urile alea.

      Uite un clip care explică https://www.youtube.com/watch?v=F6NKbQzo4aE

        (Citează)

    • @nwradu: nu zic de rau de efectele secundare (e normal sa apara). Dar daca lucrezi in domenii sensibile (gen condus utilaje grele, sofer etc), disconfortul fizic iti poate afecta performanta la munca.
      Mi-am luat liber a 2a zi dupa fiecare intepatura, sa pot sa bolesc /sarbatoresc in liniste, depinde care dintre ele se va intampla.

        (Citează)

  13. Am impresia ca in ritmul asta in urmatoarele saptamani cam toata lumea care este pe listele de asteptare se va vaccina cu prima doza, sau macar se va programa.
    Asta imi dovedeste mie ca interesul fata de vaccinare e mic, foarte foarte mic. Cand s-a deschis programul pt categoria III, eram convinsa ca daca ma trec pe listele de asteptare din Bucuresti o sa prin loc undeva prin toamna, asa ca m-am programat direct intr-un centru la vreo 500k distanta, unde nu erau liste de asteptare. Nu regret, programarea e sigura si nu mai e f mult timp pana atunci, dar daca atubci cand s-au deschis m-as fi trecut pe lista de asteptare a centrului de langa mine probabil pana acum m-as fi vaccinat deja. Asta imi demonstreaza ca nr persoanelor interesate este mult, mult mai mic decat imi imaginam eu.
    La cum merg lucrurile, cred ca mai mult de 5 milioane de persoane nu se vor vaccina, ceea ce face aproape inutil tot procesul.

      (Citează)

    • mneata einstein, ai descoperit gaura din gogoasa ca lumea nu prea e cu vaccinul?
      am zis asta fara sa ma uit la un excel.

        (Citează)

    • Recunosc ca nu ma asteptam, pentru ca in bula mea toata lumea abia asteapta sa se vaccineze, si vad ca si pe aici pe blog pare ca majoritatea sunt la fel (cu 1-2 exceptii din ce am vazut prin comentarii). Pentru Bucuresti cel putin ma asteptam sa se inscrie vreo 500-600k de persoane pe listele de asteptare. In tara sau in zonele rurale sigur ca e alta discutie, dar in orasele mari cam asta era asteptarea mea. Inteleg ca cam atatia sunt inscrisi in total, in toata tara… Trist rau, sincer.

        (Citează)

    • A.: La cum merg lucrurile, cred ca mai mult de 5 milioane de persoane nu se vor vaccina, ceea ce face aproape inutil tot procesul.

      Nu chiar. Dacă eu și familia și cei din jur sunt vaccinați, deja stau liniștit și mult mai fericit.

      Mie vaccinul îmi va permite să trăiesc fără teama de boală. Îmi vine să călătoresc, să stau la o terasă fără să mă uit urât că se apropie cineva de mine, fără teama că pot da virusul celor din jur.

      Dacă alții nu se vaccinează, poate că nu se tem sau nu le pasă de consecințe sau pur și simplu nu au destul de motive în viață ca să-și dorească vaccinul. Poate că nu pot sau nu le pasă de a-și trăi bine viața. Devine însă problema lor și parțial problema economiei care va suferi, dar asta e democrația.

        (Citează)

    • Da Radu, problema e ca tu stai relaxat la terasa o vreme, timp in care cei din jurul tau plimba virusul ala de al unii la altii, pana reusesc sa genereze o mutatie (tulpina damboviteana) la care sa nu mai fii nici tu imun.
      Sau tu stai relaxat in timp ce unii trebuie sa-si fereasca in continuare copiii. Da, au sanse mici sa aiba simptome, dar daca sunt eu parintele ala “norocos”?
      Nu degeaba se calculeaza procentele alea de imunizare de turma.

        (Citează)

  14. Eu am o intrebare pentru cei mai informati (ca acolo unde m-am vaccinat nu stiau ce sa imi spuna si au zis sa sun la DSP?)

    Am actele depuse pentru schimbare C.I., cea veche a expirat (de mai bine de o luna dar asta e alta discutie, nu au “plastice” deci va fi gata pe la sfarsitul lunii viitoare, la o prima estimare). Pe adeverinta de vaccinare nu e trecut CNP ci serie si numar de CI ori asta va fi diferita atunci cand voi avea o noua C.I.
    Nu as dori sa am probleme pe undeva unde se va cere acea adeverinta pe motiv ca nu corespund (toate) informatiile. Este vreun loc unde sa cer corectarea seriei si numarului CI cu cele noi sau va trebui sa umblu si cu o copie dupa CI veche?

    Multumesc

      (Citează)

    • fa o poza cu CI vechi si salveaz-o in cloud. In cazul in care ai probleme o arati si pe cea veche.sau roaga-i la schimbare sa ti-o dea inapoi cu coltul taiat si poarta-le pe ambele cu tine (nu stiu daca la buletin se aplica noua ni le-au retras anul trecut).

        (Citează)

    • Mama ce stupid sa treaca seria CI!
      Eu nu stiu sa iti raspund, dar am alta intrebare pentru ca sunt intr-o situatie oarecum similara. Te-au lasat sa te vaccinezi cu CI expirat? Sau nu era expirat la momentul respectiv?

        (Citează)

    • @Boris

      La vaccinare conteaza exclusiv CNP-ul.

      C.I era teoretica expirata la momentul vaccinarii dar, in momentul depunerii actelor pentru noua C.I. iti lasa C.I veche si semnezi cum ca si o vei preda doar in momentul cand mergi sa o ridici pe cea noua.

      Asadar, am mers la vaccinare cu C.I. veche.
      Am incercat (intre prima si a doua doza) sa merg la primarie sa le explic situatia (alt oras, nu capitala) si am primit un scurt “nu este problema noastra, oricum te poti vaccina cu actul vechi in care apare CNP-ul”

        (Citează)

    • Complicată situație. Și eu mă întrebam ce se întâmplă cu oamenii care schimbă buletinul sau numele în această perioadă.

        (Citează)

    • Nu cred ca va conta foarte tare, adeverinta aia nu stiu cat va fi recunoscuta oricum in afara tarii.
      In baza de date vaccinul este legat de CNP oricum, deci probabil ca ai putea cere actualizarea datelor in RENV si apoi sa-ti reemiti adeverinta.
      Dar nu stiu cum faci asta, probabil va trebui sa trezesti niste functionari de prin ministerul sanatatii.

        (Citează)

    • Multumesc. Da, stiu ca programrea e bazata pe CNP, doar ca teoretic arati CNP pe un act deja expirat, ma gandeam ca poate fac gura.

        (Citează)

  15. M-am înscris acum 7 zile la Centrul 1_Grand Arena Mall*, pt Pfizer. Erau 2500 pe listă. Azi sunt 1800 și am putut să mă programez pentru ziua de 9 sau 10 aprilie, la alegere. 6 7 și 8 aprilie erau deja epuizate. Pentru 9 erau vreo 50 de locuri și pt 10 cam 125. Nu fac parte din nicio grupă de risc, deci nu am avut niciun fel de prioritate.

    *sunt două grand arena mall trecute pe listă.

      (Citează)

    • Sper că nu pleci nicăieri de Paști, că atunci îți va pica rapelul :P

        (Citează)

    • Aș putea să plec după ce mă înțeapă. :lol: Nici nu mi-am dat seama că rapelul e de Paște, uitasem că e pe 2. La câte restricții din cauza carantinei or fi peste o lună, nici nu mă gândeam că aș face Paștele în alt loc decât acasă.

        (Citează)

    • anonim:
      M-am înscris acum 7 zile la Centrul 1_Grand Arena Mall*, pt Pfizer. Erau 2500 pe listă. Azi sunt 1800 și am putut să mă programez pentru ziua de 9 sau 10 aprilie, la alegere. 6 7 și 8 aprilie erau deja epuizate. Pentru 9 erau vreo 50 de locuri și pt 10 cam 125. Nu fac parte din nicio grupă de risc, deci nu am avut niciun fel de prioritate.

      *sunt două grand arena mall trecute pe listă.

      Pentru ca fac si Astra Zeneca

        (Citează)

  16. Excelul ala e aur :)
    Mi se pare fenomenal cat au vaccinat la Universitar.
    Astea-s primele locuri; mi se pare surprinzator si faptul ca la Palatul Copiilor vaccineaza la foc automat, nu ma asteptam sa fie pe 2.

    Row Labels Sum of Doze administrate
    Faza II_Spital Universitar de Urgenta Bucuresti 14822
    Palatul National al Copiilor_I 12019
    Romexpo centru vaccinare nr 4 10475
    Faza II_Spital Clinic de psihiatrie Prof. Dr. Al. Obregia – pentru CSM 10320
    Clubul Seniorilor Mihai Eminescu 9034
    Centrul Neghiniță 6741
    Romexpo centru vaccinare nr 5 6960

      (Citează)

  17. nwradu:
    Da, ar putea face cu niște modificări minime. Momentan ei zic câte doze se fac în vreo săptămână, ceea ce dă o idee despre ritmul acelui centru. Aș vrea însă să fie clar dacă fac doza 1 sau doza 2

    Au introdus informatii noi, cate vaccinuri sa fac zilnic pe fiecare categorie, cate doza1 si cate rapel.

      (Citează)

  18. Uite inca un site care face cam ce iti doresti: https://mess110.github.io/vaccinica/

      (Citează)

  19. Am mai scris un comentariu, dar nu a aparut: sunt 500 de doze date minorilor din categoria III c, din care cateva zeci Moderna si Astra Zeneca, inclusiv la rapel la Moderna si Pfizer.
    Tinand cont ca programarile “la liber” au inceput in 15 martie, cum adica rapel?
    Tinand cont ca sunt minori, cum adica Moderna si AstraZ?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus