un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am mâncat toată gama* Chef Select de la Lidl

15 Apr 2021  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

29 comentarii

Cei de la Lidl mi-au trimis multă mâncare din gama lor Chef Select, care sunt preparate gata de a fi mâncate direct sau după o scurtă încălzire.

Și na, ce să fac dacă m-am trezit cu coletul la ușă? Am zis mulțumesc și le-am mâncat, în ciuda faptului că n-au inclus și vreo bere sau altceva ca să curgă mai bine totul.

Totuși, pe viitor sper să nu-mi mai trimită atâta mâncare. Nu de alta, dar a fost dificil de mâncat tot ce vedeți mai jos la o singură masă.

SANDVIȘ CU SALAM DE SIBIU ȘI CAȘCAVAL

Pâine, salam, cașcaval, maioneză, ardei gras. A fost bun, aș lua dacă aș fi într-un Lidl și mi-ar fi foame pe loc. Probabil este cu salam de Sibiu precum vinde Lidl de obicei, pe care-l știu și este bun și el.

Compoziția este suficientă, gustul de salam este ușor de simțit. Problema este că pe margini se formează o bandă de cam 1 cm de pâine goală și ar fi trebuit puse ingrediente și pe acolo.

SALATĂ GRECEASCĂ

N-a fost foarte reușită. Frunzele erau foarte pleoștite, iar măslinele “sălcii”, după cum s-a exprimat Matilda.

PRĂJITURĂ CU CREMĂ DE LAPTE

Asta a fost bună și merge bine la cafea. Seamănă mult cu ceva de la Kinder, felie de lapte sau ceva așa. Două bucăți în pachet, practic aici vedeți jumătate dintr-una, care este o porție suficientă pe lângă un flat white.

MĂSLINE VERZI

Sunt măsline verzi!

LASAGNA BOLOGNESE CU VITĂ, LASAGNA CU BRÂNZĂ, LASAGNA BOLOGNEZE CU PORC ȘI SPANAC

Cea clasică a fost bună, dar nu vă așteptați la gustul complex de la un restaurant italienesc. Mi-ar fi plăcut ca bucățile de carne să fie mai mari, ca să simți mai bine că le mesteci, și poate niște busuioc sau condimente diverse prin sos. Per total, însă, pentru ceva din supermarket și copt la cuptor, este peste așteptări și o porție mare pentru o persoană.

Lasagna cu brânză este prea multă brânză moale. Nu simți altceva decât paste făinoase și brânză moale.

Cea cu porc și spanac este bună și ea, dar prefer varianta clasică.

SANDVIȘ CU MUȘCHI ȚIGĂNESC ȘI CAȘCAVAL

Mușchi țigănesc? Is that rasist? Să verifice cineva. Bănuiesc că nu, că descrie o metodă de preparare, nu e folosit ca termen derogatoriu.

Anyway, bun. Prea multă maioneză ca punct negativ, a mers însă bine cu ardeiul gras. Mie îmi place salamul de Sibiu, așa că aș prefera oricând sandvișul de la început în loc de acesta.

CHEESEBURGER

Este de pui. Aia este o chiftea de pui cu brânză gouda, pusă în chiflă.

Pare foarte golaș și probabil că și este. Noi l-am dezasamblat acasă, am prăjit chifla în tigaie, apoi am pus acolo chifteaua cu tot cu brânza de pe ea și capac peste tigaie, ca să se topească un pic brânza. Am reasamblat totul după ce am adăugat legume proaspete din stocul propriu și niște sos.

A ieșit un preparat ok. Nu o să câștige premii la nici un concurs de burgeri pentru că puiul este prea subțire și tocat, dar ca sandviș e bun după această prelucrare suplimentară.

MĂSLINE NEGRE

Vezi măsline verzi.

(am fost surprins de mărimea lor, totuși! Cred că sunt măsline americane!)

MUȘCHIULEȚ PANE DIN PIEPT DE PUI CU SUSAN

Dacă s-a vrut un crispy strips, n-a ieșit. Erau prea înguste ca să simți cu adevărat puiul, nu erau condimentate, nu prea aveau gust. La reîncălzire parcă s-a simțit și prea mult ulei în crustă.

Dacă vreți crispy strips, mergeți la KFC.

În concluzie, am învățat că pot cumpăra sandviș cu salam de Sibiu, sandviș cu mușchi tigănesc, lasagna normală, cheeseburger și prăjitură cu lapte, în caz că sunt la Lidl și vreau mâncare acum!

Icrele de mai jos mi le-am luat singur, că acum vreo 4 săptămâni am intrat în Lidl după un șablon de contur Parkside și am plecat cu 3 sacoșe de mâncare și alte 4 scule. Șablon n-am găsit. Dragă Lidl, introdu comenzi online pentru astfel de produse non-food! Anyway, mai jos sunt icre de știucă, sunt foarte bune, se văd și icrele acolo.

*sunt sigur că nu am mâncat chiar toată gama Chef Select.

    29 comentarii

  1. DA!

    In sfarsit quality content Iwant to see! (not sarcastic)

      (Citează)

  2. Ai mancat 7 feluri diferite la o lasagna, 2 sandwich-uri, 1 cheesburger, o prajitura, masline si un muschiulet pane la o singura masa ?? What the hell…..

      (Citează)

  3. Sa-ti fie de bine!!

      (Citează)

  4. un Chef Select a ales astazi sa “gateasca” un sanvis cu salam si cascaval :)) Who is our Chef?

    P.S. maslinele negre sunt foarte bune. In rest, nu diger nimic din ce e acolo. Home made food fan here.

      (Citează)

  5. Salamul de Sibiu nu e bun deloc, chiar cel mai inferior din toate de pe piata: prea multa sare si nici gustul specific nu e pronuntat. Puiul ala cu susan e groaznic la gust, am luat la copii (le place puiul cu sasan de obicei) si m-au rugat sa ma abtin pe viitor sa le mai dau asa ceva. Mai au la Lidl si kebab la farfurie cu un sos dubios: jumate sare, jumate carne, jumate alte chestii, imposibil de mancat.

      (Citează)

    • Nu stiu ce salam de Sibiu e in sendvisul de la Lidl, dar ce vand ei in magazin, la baton sau feliat, e acum salam de Sibiu produs de Cristim. Nu se compara cu cel de la Agricola, pe care-l aveau inainte.

        (Citează)

    • Kopa_Kopan: Nu se compara cu cel de la Agricola, pe care-l aveau inainte.

      Adică e mai bun sau mai rău? Că am luat acum vreo lună și ceva din acela feliat și mi-a plăcut.

        (Citează)

    • Cel de la Agricola e cel mai gustos. Teoretic, reteta este aceeasi pentru toti producatorii certificati, nu ar fi loc de invarteli, dar salamul de la Agricola e mai bun decat al celorlalti. La Lidl au avut si salam de Sibiu feliat de la Reinert, care e cam la fel cu cel de la Cristim. Ii lipseste fix aroma, gustul acela specific. De abia se sesizeaza. Poate ca sunt diferente la perioada de maturare, nu stiu…

        (Citează)

  6. Dragă Lidl, introdu comenzi online pentru astfel de produse non-food!

    THIS!

      (Citează)

    • Cred ca daca pana acum aveau dubii, dupa articolul lui Radu sigur nu mai introduc optiunea de comenzi online.

        (Citează)

  7. parca-i mancare de benzinarie

      (Citează)

  8. Măslinele vrei să zici că sunt african-americane. Să nu fim rasiști.
    În altă ordine de idei, bine că încerci să îi convingi să bage comenzi online dar le dai motiv să nu bage comenzi online.

      (Citează)

  9. Daca ti-a placut prajitura cu lapte incearca si prajitura Carrot Cake cu nuca. E dementiala

      (Citează)

  10. Subscriu la partea cu magazin online. Am avut nevoie de un acumulator pt. o bormasina, am cautat online si am gasit pe lidl. de si lidl. pl

    Am facut cont pe ambele site uri si nici unul din ele nu livreaza in Ro. Am rezolvat sunand la suport si am primit un nr. de tel de la firma care se ocupa cu garantiile, s-a rezolvat dar evident mai greu si mai scump.

    Cel mai simplu e cu un magazi online+ca as fi interesat sa cumpar si produse de care nu aveam nevoie cand sunt in oferta dar am nevoue la un moment anume.

      (Citează)

  11. Te citesc de cativa ani. Nu am inteles niciodata cum un gurmand si un pretentios ca tine poate manca mizeriile de la Lidl.

      (Citează)

  12. Icrele sunt produse de Deltaica de la Tulcea si se gasesc si la Mega sub marca Gusturi Romanesti si la Carrefour marca Drag de Romania.
    Ideea este ca sunt acelasi produs in toate lanturile. Si sunt cele mai bune si curate icre salata din comert. Vezi ingredientele.

      (Citează)

  13. Maslinele alea sunt triste. Puteau sa puna si ei in colet masline verzi umplute cu ardei, ca au asa ceva si sunt foarte bune. Iau des cate un borcan mic, niciodata n-am nimerit prea sarate sau fade, cum am patit o data cu cele din Kaufland.

    Pacat ca nu ti-au trimis si niste fasole batuta…

      (Citează)

  14. In ciuda faptului ca nici unul din asa zisii chef nu este unul pe bune pentru ca nu poate prezenta diploma de la institutul culinar din Franta sau dovada uceniciei pe langa un chef cu acte in regula, Lidl are produse brand propriu ok sau chiar bune.

    Asta cand le are la raft, fiind experti in facut promotii cu produse misto care te fac sa te duci entuziasmat la Lidl ca sa nu le gasesti acolo.

      (Citează)

    • Chef înseamnă de obicei că e șeful bucătăriei, nu e obligatoriu să aibă peretele plin de diplome. Institutul culinar din Franța? doriți un foc la chestia aia ciudată pe care o fumați?

        (Citează)

    • Este un nume, nu cred că presupune nimeni că a făcut un chef acele crispy.

        (Citează)

    • Chef-ul doar le-a selectat, nu?

        (Citează)

    • Te rog, fa-ti vinul tau spumant si scrie pe el Champagne, sa vedem cat de repede iti iei amenzi peste amenzi. Sau un vinars pe care sa scrii ceva de Cognac.

      Sau mai aproape de noi, fa un salam si zi-i ca e de Sibiu.

      Chef xulescu pixulescu este un titlu, un grad cum sunt dr. sau prof. univ. sau inginer. Nu ai facut scoala, nu ai diploma, nu esti doctor, avocat sau iginer.

      Cum nu poti sa zici ca esti sofer daca nu ai permis, tot asa nu esti chef daca nu ai hartia si ucenicia facuta.

        (Citează)

  15. Era odata magazinul meu preferat, dar chiar sandvis sau burger “in caserola” facut sa tina 7-14 zile n-as manca azi nici la oferta ‘pret 0’. La chestii greu de facut (lasagna, tarte etc), e acceptabil din cand in cand, dar tot nu gama low-end

      (Citează)

  16. Mama, da’ ce lista de ingrediente in chestiile alea.
    Pai, decat un sandvis care are nevoie de jumatate de pachet, ca sa puna toata lista de ingrediente, mai bine iau o paine de la brutarie si o mananc goala, daca tot imi chioraie matele de foame.
    Nu cred ca are sa imi fie atat de foame, incat sa nu gasesc nimic altceva decat mizeriile alea. Mai bine un iaurt de baut, o banana, etc.

      (Citează)

    • Nah, asta nu-i rău. Dacă citești chiar liste, vei vedea că ei nu scriu “maioneză”, ci listează fiecare ingredient din compoziția ei. Îmi place asta.

        (Citează)

    • Pai nu e rau, din contra, e foarte bine, ca vad eticheta si ma orientez catre un fruct :))))
      E mai naspa cand nu scrie, sau scrie prea putin, ca te induce in eroare.

      Dar asa, comentam ca fapt divers, ca cica e “chef select”, sanchi, dar painea aia are o lista de ingrediente, de zici ca a fost facuta in laborator. Sau maioneza. Pai ce “chef” esti tu, cand pui maioneza cu tzshpe emulsifianti si coagulanti si nu vad acolo “ou, lamaie, ulei, sare”? :))

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus