un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 12 martie 2021

12 Mar 2021  ·

ȘTIRI  ·

31 comentarii

Vaccinul Novavax dovedește 89% eficacitate după Faza 3. E un vaccin de tip “protein subunit”, cum zice englezul, adică folosește o parte de virus pentru a declanșa răspunsul imun, nu un virus întreg, fie el SARS-CoV-2 sau altceva modificat special.

O prezentare pentru Mercedes EQA:

    31 comentarii

  1. Catalin si atat

    12/03/2021 la 8:58 AM

    Vis-a-vis de Netflix, daca eu platesc abonamentul nu inteleg ce-i intereseaza cine si de unde se uita !? :|

      (Citează)

    • Sunt convins că nu pe Netflix îi interesează, ci pe cei de la care cumpără drepturile. Așa a fost industria asta până acum, drepturile de difuzare s-au vândut pe regiuni (că în primul rând erau pentru cinematografe) și probabil mai durează ceva până să se schimbe modul de gândire, că ei încă speră că va reveni industria aia. :D

        (Citează)

    • @Ciuby, eu împart contul cu inca 2 persoane din 2 tari diferite și conținutul nu e același pentru toți.

        (Citează)

    • Pai da, la saraci e mai putin continut, la bogati mai mult – pe aceeasi bani, si asta nu e ok deloc.

      E, daca n-o mai merge sa te uiti cu contul altuia exista fsonline & friends, nu e mare tragedie.

        (Citează)

    • @sin, pe ce te bazezi cand zici asta?

        (Citează)

    • Partea stupida e ca daca vrei de exemplu 4K esti fortat sa platesti abonamentul cel mai scump, pentru 4 device-uri. Ce se asteapta, sa am 4 televizoare in aceeasi casa? Sau sa ma uit la filme 4k pe telefon? Cata banda ar manca 4 streamuri de 4K simultan? OK, noi avem gigabit la 8 euro, dar saracii aia din vest cu abonamentele lor de 100Mbps la 30 de euro ce fac?

        (Citează)

    • Catalin si atat:
      Vis-a-vis de Netflix, daca eu platesc abonamentul nu inteleg ce-i intereseaza cine si de unde se uita !? :|

      În practică, sunt niște termeni pentru utilizarea serviciului. Ei oferă posibilitatea de a privi pe mai multe ecrane simultan pentru că poate ai mai multe televizoare în casă și copiii vor să se uite la altceva decât tine. Sistemul nu e gândit pentru ca tu să împarți contul cu alții în afara acestui scenariu, așa că este dreptul lor să încerce să limiteze asta.

        (Citează)

    • Le urez noroc celor de la Netflix, dar nu prea au cum sa implementeze fara un impact major. Pe mine m-ar pierde drept client daca nu mi-ar mai permite sa ma conectez din mai multe locatii. Cum verifica Netflix ca nu toate dispozitivele sunt ale mele?

        (Citează)

    • @MihaiDB, metode de implementare exista de multi ani, iar unele dintre ele functioneaza cu succes.
      Vezi exmplul Spotify Duo, unde ai doua conturi dar se verifica din cand in cand locatia de la care te conectezi pentru a se asigura ca cele 2 persoane locuiesc sub acelasi acoperis.

        (Citează)

  2. Au luat-o razna cu preturile și xiaomi….

      (Citează)

    • dar iti da si un ceas inutil pe care sa il pui la incarcat aproape zilnic.

        (Citează)

    • Anda:
      dar iti da si un ceas inutil pe care sa il pui la incarcat aproape zilnic.

      “Mi Watch can last up to 16 days on a single charge”
      Nu mai dati bani pe “smartwatch-uri” iUni si altele de 35 de lei si va plangeti de toate celelalte dupa.
      Pe bune, m-am uitat acum: exista ceas cu telefon, cu slot sim si camera foto la 35 de lei si primesti cadou o bratara si un SIM prepaid de 5 euro. Cu livrare gratis daca ai Genius.

        (Citează)

    • @Anda, nu e apple watch…

        (Citează)

    • Andrei M:
      Au luat-o razna cu preturile și xiaomi….

      Nu chiar. E normal să ofere telefoane în toate segmentele posibile. Cine vrea să dea maxim 1.500 lei pe Xiaomi, are la dispoziție excelentul Redmi Note 10 Pro. În caz că cineva este mega-fan Xiaomi și vrea și flagship, este Mi 11.

        (Citează)

  3. Interesanta faza cu Netflix, similar cu abonamentul Spotify Family. Sincer habar nu aveam ca intentia pentru pachetele cu mai multi utilizatori era sa fie folosite de oameni care locuiesc impreuna. Probabil si-au dat seama ca daca promoveaza mai mult treaba asta vor fi unii care chiar ii vor lua in serios si vor reusi sa vanda mai multe pachete, ca mai bine vinzi 2-4 pachete la 8 euro decat unul la 12 euro :))

      (Citează)

    • Eh, Netflix de ani de zile încearcă să stopeze fenomenul. Nu le-a ieșit până acum.
      Acum mizează “cu frumosul” pe oamenii care nu știau de regulile acestea și își vor face propriul abonament.

      Mai mult de atât nu cred că au ce face.

        (Citează)

  4. surviving mars gratuit pe epic store
    https://www.epicgames.com/store/en-US/p/surviving-mars

      (Citează)

  5. Anda:
    dar iti da si un ceas inutil pe care sa il pui la incarcat aproape zilnic.

    Vorbe aruncate aiurea, probabil prea mult timp liber.

    “Xiaomi claims the Mi Watch can last up to 16 days on a single charge. I think it can get close to that, but my usage patterns suggest I’ll get just over two weeks of battery life. This is with the always-on display turned off, tracking a handful of outdoor activities with GPS, all-day heart rate monitoring, and sleep tracking. Turn on the always-on display and you’ll get about a week on a charge.”

    De aici: https://www.google.ro/amp/s/www.androidauthority.com/xiaomi-mi-watch-review-1185502/amp/

      (Citează)

  6. Salut!

    Poate într-un articol separat comentezi cum vezi ideea pasarelelor pietonale ce urmează a fi construite la Tineretului.

    Pare o idee proastă pentru pietoni, la ce flux de oameni e acolo, dar oameni sunt și consilierii liberali și usr+ care au votat proiectul, nu?

    Chiar sunt curios ce vor spune riveranii despre asta, care e statistica poliției despre accidentele în zonă, dacă proiectul a fost pus în dezbatere publică, etc.

    De curând am revăzut un episod din “A modern family” în care Claire lupta pentru amplasarea unui semn de Stop la o intersecție dintr-un cartier rezidențial unde mașinile circulau cu viteză prea mare.

    E un bun prilej să vedem dacă lumea din sectorul patru e dispusă să lupte pentru cartierul în care trăiește.

    Vorba aia: muncesc, iubesc, trăiesc în S4, nu?

      (Citează)

    • Da, o voi comenta. Mie mi se pare proastă pentru că face deosebit de urâtă toată zona. Mai bine făceau un pasaj subteran cu ieșiri de metrou pe toate părțile și gata, dar na… trebuie și primarul să hrănească niște prieteni și o pasarelă e genul de contract cu alocare directă.

      N-am reușit să aflu mai multe dincolo de o schemă văzută într-un articol.

        (Citează)

  7. Nu stiu daca mai e valabila oferta, dar acum vreo luna dadeau 4 luni de Game Pass Ultimate cu 1euro/1 lira. Problema e ca atunci nu am gasit cine stie ce jocuri interesante, am esuat in No Man’s Sky, care nici ala nu prea m-a prins. Acum o sa bag niste Fallout, poate un Morrowind sa-mi amintesc de vremurile bune (Skyrim aveam cumparat)

    In 4 luni ai timp fie sa termini cateva din jocurile alea cap-coada, fie sa incerci mai multe sa te hotarasti ce sa cumperi. Fiind jocuri mai vechi, majoritatea au ajuns sa coste cat 1-2 luni de game pass, deci nu prea vad un scenariu in care as pastra game pass-ul dupa trial. Poate e interesant pentru cei care joaca multiplayer, si plateau oricum Gold.

      (Citează)

  8. Memex? cine o fi venit cu denumirea asta pentru firma de curierat?

      (Citează)

  9. Să dai și altuia parola de Netflix nu e ilegal. E cel mult împotriva termenilor și condițiilor siteului.

      (Citează)

    • incalci conditiile cu care ai fost de acord.
      la fel cum sunt unii care fac streaming la meciuri de fotball sau lupte pt care au platit un abonament (chiar daca nu ceri bani pt asta)

        (Citează)

    • @john, dar tot nu este ilegal, fiindca nu exista o lege care precizeaza ca nu ai voie sa imparti un abonament de Netflix cu mai multe persoane.

        (Citează)

  10. Catalin si atat

    12/03/2021 la 12:46 PM

    john:
    incalci conditiile cu care ai fost de acord.
    la fel cum sunt unii care fac streaming la meciuri de fotball sau lupte pt care au platit un abonament (chiar daca nu ceri bani pt asta)

    Daca faci streaming deja se pierde controlul, foarte multa lume poate urmari meciul, dar abonamentul de Netflix este pentru un numar limitat de device-uri. Conform acestei intentii de restrictionare, de exemplu, daca fie-mea este la tara si se uita pe Netflix utilizand conexiunea de internet de acolo iar eu ma uit acasa deja termenii au fost incalcati cu toate ca noi, in 99% din timp convietuim sub acelasi acoperis.

      (Citează)

  11. Chiar dacă lui Netflix nu ii convine, nu e nimic ilegal în folosirea de mai mulți a aceluiași cont.

    Atâta timp cât toți cei care folosesc un cont au același provider de net cred ca va fi destul de greu de identificat situațiile de account sharing.

    In cazul meu 3 suntem din familie, eu, tata și sor’mea care stă în apropiere. Chiar dacă sunt 2 locații diferite, ele sunt fizic apropiate. Un al 4-lea e ceva to departe, dar tot în București.

      (Citează)

  12. Ce sharing ilegal? Uitati-vă ce scrie pe site-ul lor! Vizionează oriunde: https://imgur.com/a/LceY7Fn

    Dacă eu am plătit pt acces pe 3 dispozitive, asta fac. Înseamnă că nu pot să plec de la domiciliu?! Dar ce, e telefon fix?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus