un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cel mai bun nume pentru un tratament cosmetic: terapia vampir

23 Feb 2021  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

10 comentarii

Mai jos este o porțiune dintr-un panou publicitar stradal pentru o clinică de înfrumusețare. Am râs bine citind cum se numesc diversele proceduri. Culmea este că nu le-a inventat clinica respectivă, ci sunt chiar denumiri internaționale.

Al treilea rând: Terapia vampir. Cum poate fi acesta un nume comercial propice? Cine aude de vampiri și își spune “aș face și eu asta”?

În ciuda numelui nefericit, se pare că este un tratament chiar simplu de explicat și utilizat inclusiv în medicină normală, de exemplu pentru vindecarea plăgilor sau a cicatricelor. Are Medicover pe site o explicație bună. Terapia vampir se numește și Terapia PRP, Platelet-rich Plasma și constă în injectarea pacientului cu plasmă îmbogățită cu trombocite proprii.

Asta sună și mai ciudat, dar în practică se recoltează o cantitate mică de sânge care este apoi centrifugată pentru a se separa plasma. Plasma respectivă se injectează în zona țintă. Plasma are proprietatea de a accelera refacerea țesuturilor.

Still, funny name. La o primă vedere, îți spui “wtf faceți voi femeile acolo la clinicile acestea?”

La buze este doar distracție, fără vreo explicație logică. Russian lips, Kendall lips, Kylie lips? Ultimele două bănuiesc că vin de la Kendall Jenner și Kylie Jenner și buzele lor modificate sau nu, dar ce-i așa special la buzele rusoaicelor?

Se pare că numele vine de la buzele păpușilor matroska, care sunt exagerate ca dimensiuni și au o formă ciudată. Tratamentul trage în sus de buza superioară, le crește volumul și, în opinia mea, iese ceva care în cel mai bun caz arată nederanjant și în cel mai rău caz arată ca o gură de păpușă sexuală.

Despre buzele Kendall și Kylie nu știu ce să zic. Domnișoarele respective arată ca mai jos. Eu unul nici nu văd diferențe între ele, dar na… ce știu eu?

    10 comentarii

  1. Terapia este de preferat injectarii de acid hialuronic, deoarece seinjecteaza plasma din prop riul organism, in loc de un compus toxic. In al doilea rand, datorita faptului ca pachetele de plasma provin chiar de la donator, fenomenele de respingere sunt absolut excluse. Dezavantajul este dat de faptul ca efectul nu este atat de lung ca la injectarile cu acid hialuronic sau botox.
    Terapia mai este folosita cu succes si la vindecarea unor cicatrici. Efectele cele mai spectaculoase (in opinia mea) apar la ortopedie, in tratarea artrozelor. Este o terapie mai ieftina (in comparatie cu infiltratiile clasice), mai de durata (efectul tine cel putin trei ani, fata de sase luni la infiltratii) si organismul tolereaza foarte bine tratamentul (la fel ca la dermatologie)

      (Citează)

  2. Femeile sunt masochiste, se stie de mult timp asta. Vezi cum ai putea sa mergi in pantofi cu tocuri.

      (Citează)

  3. sunt curios cate generatii de femei vor trece pina cand se prinde cineva ca nimanui nu ii plac buzele alea sinistre.
    se pare ca multe totusi, de exemple femeile in varsta tot nu s-au prins cat de ridicol arata dupa liftingurile care le intind mai rau ca in Brazil.

      (Citează)

    • După ce ai o buzoasă la pat, iti schmbi parerea… sper.

        (Citează)

    • Asta pentru ca nu isi fac lifting facial din timp. Daca o faci la 45-50 de ani, cand pielea inca nu apuca sa se lase foarte tare, atunci nu mai arati sinistru. Dar na, nu toata lumea a avut bani fix atunci, sa isi faca asa ceva la fata si unele femei nu inteleg ca totusi, cand o fac atat de tarziu, e bine sa indeparteze doar o parte din pielea lasata, nu pe toata, pentru ca ar arata mai putin sinistru.

      Iar despre buze, totul tine de ce isi doreste fiecare. Sunt foarte multe femei cu injectii in buze, dar nici nu iti dai seama ca le au, ai impresia ca sunt buze naturale.
      La fel si silicoanele sau liftingul mamar. Unele se imbunatatesc in limita bunului simt, altele isi baga pepeni.

      Doar pentru ca tie nu iti plac, nu inseamna ca ar trebui sa se opreasca toate din interventii estetice. Si stii cum e, oricum nu-i pasa nimanui, nu e ca si cum ai fi vrut sa te cuplezi cu vreuna. Treaba ta si treaba lor.

        (Citează)

  4. Numa mie mi se pare mai of before decat after?

    https://i.imgur.com/EiyebFl.png

      (Citează)

  5. deci cand mi-au facut o aditie de os pt un implant dentar am avut parte de terapie vampir fara sa stiu :))

      (Citează)

  6. Gaelex:
    Femeile sunt masochiste, se stie de mult timp asta. Vezi cum ai putea sa mergi in pantofi cu tocuri.

    Daca ai stii ca pantofii cu toc au fost purtati prima data de barbati…

      (Citează)

  7. Anca:
    După ce ai o buzoasă la pat, iti schmbi parerea… sper.

    Să înțelegem că tu ești deja anvelopată?

      (Citează)

  8. In Bv e o clinica mica mica care are asa ceva dar are si ozonoterapie. Eu am facut multe sedinte de injectii cu ozon (gaz) pentru durerile de spate. Majoritatea erau acolo cu dureri de spate, genunchi, umar, altii cu rani infectate care luasera toate antibioticele din lume si infectia revenea. Dar mai veneau din cand in cand si dame pentru terapia vampir. Pielea de pe fata arata de 20 ani, gât, mâini de 80.
    Ca chestie, o colega a facut terapie cu ozon (auto hemo mica) pentru dureri si i-au disparut si cosurile de pe fata….

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus