un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

La Super Bowl 2021 a jucat o singură echipă

10 Feb 2021  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

15 comentarii

M-am uitat la Super Bowl împreună cu Matilda. Am mâncat chiar și aripioare de pui în acel timp, ca să contribuim la cele 1,6 miliarde de aripioare ce se consumă în timpul unui astfel de meci. Nu calculați câți pui înseamnă asta, că deveniți vegani.

Meciul a fost mediocru. Asta s-a întâmplat pentru că doar una dintre echipe a jucat cu adevărat. Tampa Bay Buccaneers, cu Tom Brady fundaș, a bătut la diferență mare (31-9) pe Kansas City Chiefs și asta deși Chiefs sunt cea mai bună echipă a momentului în campionat și porneau ca favoriți.

Pur și simplu meciul lor n-a mers. Pat Mahomes cred că a avut sub 20% procentul paselor finalizate. Pur și simplu nu i-au ieșit. Nici apărătorii săi n-au fost într-o zi bună și nu l-au protejat bine de jucătorii echipei adverse. Cred că au fost 4 sacks, adică momente când jucătorii adverși ajung la fundaș și sar grămadă pe acesta înainte să apuce să paseze.

Iar când pasa, nu o făcea prea bine sau atacanții nu prindeau mingea. Multe faulturi și penalizări. Chiefs n-au avut nici un touchdown, ci au înscris cele 9 puncte din șuturi.

În partea cealaltă a terenului, Bucs au făcut probabil cel mai bun meci al lor din ultima vreme. Tom Brady a fost în formă excelentă, a dat niște pase incredibile. Chiar am fost uimit de cât de bine a plasat câteva torpile fix la țintă.

Victoria pare chiar miraculoasă dacă te gândești că Brady are 43 de ani. Două touchdown-uri au fost înscrise de către Gronkowski, un alt jucător care se retrăsese și s-a întors în acest sezon pentru a juca la Buccaneers.


Tom Brady este enervant de perfect. Arată foarte bine, este căsătorit cu Gisele Bundchen. Orice fundaș din NFL este foarte bine plătit și mai face bani și din publicitate, dar Brady nu s-a oprit acolo. Nu, acesta a fost al 10-lea Super Bowl în care joacă și al 7-lea pe care l-a câștigat. Toate sunt recorduri. Are mai multe titluri de campion decât echipele cu cele mai multe titluri de campioane din istoria Super Bowl.

Pentru unii este momentul vieții lor să fie campioni. Brady are 7 inele de campion.

Mi s-a părut amuzant să descopăr că, în ciuda acestor recorduri și a faptului că nimeni nu i le poate nega, omul are în continuare haterii săi. Clipul de mai jos, în care citește comentarii răutăcioase de pe Twitter, este hazliu:


În ce privește clasicele reclame de Super Bowl, companiile n-au îndrăznit mult în acest an. Este pandemie, nu s-au dorit controverse, toți au preferat siguranța în fața riscului.

O parte au mers la sentiment: tradiție, eroi, pandemiei, speranță. O parte pe metoda clasică de a aduce o vedetă și o glumă. N-am văzut reclame proaste, dar nici memorabile. Am pus mai jos câteva care mi-au plăcut:

Le găsiți pe majoritatea aici.

Și show-ul de la pauză, unde a cântat The Weeknd:

  15 comentarii

 1. Niciunul dintre video-urile embedded nu merge…

    (Citează)

 2. Exista o traducere oficiala in limba romana a pozitiilor jucatorilor din fotbalul american?
  ‘Fundas’ nu pare un cuvant potrivit pt un quarterback. Un quarterback joaca atunci cand echipa ataca. Este un fel de coordonator de joc, responsabil cu pasarea balonului catre ‘atacanti’.
  Poate ca termenul ‘fundas’ este mai potrivit pentru jucatorii care apar pe teren in faza de aparare si incearca sa opreasca atacurile adversarilor.

    (Citează)

 3. A transmis cineva plictisenia asta la noi? ca parca nu se mai dadea de ceva ani…

    (Citează)

 4. ba ce american rafinat e Radu! :)

    (Citează)

 5. Superbowl, nu știam ce îmi lipsește din viață

    (Citează)

 6. Super Bowl, sau cum sa faci 4 ore dintr-un meci de 12 minute

    (Citează)

 7. Doamne, ce prostie. Mai bine ma uit cum creste rapita, e mai interesant.

    (Citează)

 8. mai lipseste sa sarbatorim thanksgiving si la noi. poate la anul, tot sper.

    (Citează)

 9. Unde? Live ?
  L-am cautat pe Hulu, CBS All Access, m-as fi uitat luni, macar pe sarite.

    (Citează)

 10. e bine ca se uita romanii, americanilor nu le mai place se pare
  https://www.youtube.com/watch?v=dJFN5cbGiLY

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus