un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Super Bowl 2021: dimineața de 8 februarie cu Kansas City Chiefs vs Tampa Bay Buccaneers

27 Jan 2021  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

12 comentarii

Super Bowl 2021 se va desfășura pe 7 februarie. Se cunosc echipele: Kansas City Chiefs și Tampa Bay Buccaneers.

Singurul meci de fotbal american la care mă uit într-un an este Super Bowl. Am mai zis asta, știu că sunt mai mulți ca mine pe aici. Am admirat în fiecare an felul în care americanii știu să facă un spectacol complet, de jumătate de zi, dintr-un meci.

Știu și că mulți consideră că fotbalul american nu are fluență. Se joacă pentru câteva secunde, apoi este întrerupt de un fault sau de o nouă poziție. Mie tocmai asta îmi place: se stabilește o strategie în funcție de situație, se dă Play și poți vedea clar dacă strategia a funcționat și au cucerit teren nou sau nu.

Meciul de anul acesta va fi interesant deoarece Kansas City Chiefs au câștigat și anul trecut și deci putem spune că sunt cea mai puternică echipă în acest moment. De partea cealaltă, însă, Buccaneers este noua echipa a lui Tom Brady, considerat cel mai bun quarterback din istoria NFL-urilor. După o carieră întreagă la New England Patriots și 9 prezențe în Super Bowl, Brady s-a mutat la Buccaneers și uite că deja i-a dus în Super Bowl, care va fi al 10-lea astfel de meci pentru el.

Așa că de fapt este o înfruntare între cea mai puternică echipă din NFL în acest moment și Tom Brady, care ar putea da pasele necesare pentru câștigarea meciului de către echipa sa.

Brady are deja cele mai multe trofee de campion pentru un jucător, fiind de 6 ori câștigător al Super Bowl. Cu un pic de noroc, ar putea avea astfel al șaptea titlu.

Printr-o coincidență, meciul se joacă pe stadionul de casă al echipei Tampa Bay Buccaneers din Florida. Orașele-gazdă ale SB se aleg cu câțiva ani înainte, iar așa s-a nimerit acum. Asta nu-i va ajuta atât de mult pe câț ați crede deoarece se zice că în tribune for fi acceptați doar 22.000 de spectatori, majoritatea fiind personal medical deja vaccinat. Mie, ca privitor la televizor, îmi pasă mai puțin de asta.

Dacă vreți statistici, KCC intră în Super Bowl după un campionat încheiat cu 14 victorii și 2 înfrângeri, iar TBB cu 11 victorii și 5 înfrângeri. KCC sunt considerați favoriți. Ultimul meci între cele două echipe, în noiembrie 2020, s-a încheiat cu 27-24 pentru KCC.

Meciul va fi transmis de CBS. La pauză va cânta The Weeknd. Reclamele vor fi scumpe. Întrucât meciul are loc pe coasta de est a SUA, diferența de fus orar față de România este minimă, dar tot înseamnă ora 1:30 la noi (8 februarie) pentru fluierul de începere, în caz că vreți să-l vedeți live.

Buccaneer = pirat. Etimologia cuvântului cică ar veni de la ceea ce noi numit grătaragiu.

    12 comentarii

  1. Fun fact:

    The NFL’s popularity is all the more remarkable when you inspect the fare it has to offer each week on television. An average professional football game lasts 3 hours and 12 minutes, but if you tally up the time when the ball is actually in play, the action amounts to a mere 11 minutes.

    The 11 minutes of action was famously calculated a few years ago by the Wall Street Journal. Its analysis found that an average NFL broadcast spent more time on replays (17 minutes) than live play. The plurality of time (75 minutes) was spent watching players, coaches, and referees essentially loiter on the field.

    Deci, poti sa stai peste 3 ore sa privesti 11 minute de actiune live, restul fiind reclame, reluari, cadre cu jucatorii si antrenorii “frecand menta”.
    Mi se pare cam exagerat si plictistitor, sincer sa fiu.

      (Citează)

  2. Eu mai uit pentru reclame ;)

      (Citează)

  3. si cum faci sa il vezi pe cbs?

      (Citează)

  4. Ca și consumator de fotbal american nu vad din păcate cum ar putea fi KCC opriți. Triunghiul Mahomes, Kelce, Hill sunt imbatabili.

      (Citează)

    • Da, Mahomes și o pasă bună pot rezolva meciul.

      BTW: “In 2020, Mahomes signed a 10-year contract extension worth $477 million with another $26 million in potential bonuses, for a total of $503 million, which was the largest contract in sporting history.”

      25 de ani are.

        (Citează)

  5. Cola si Pepsi nu vor avea reclame, la pauza nu va fi half time show… ce sa mai zicem, ingropaciune nu alta.

      (Citează)

  6. Lol, orice joc face spectacol în ziua finalei celui mai tare campionat. De ex la cupa campionilor europeni unde e spectacol maxim în minim 2 tari în ziua ăia.

      (Citează)

  7. Nu-mi place fotbalul american deloc. Dar totusi, spectacolul din tribune si tot ce se intampla pe langa, este la un inalt nivel.

      (Citează)

  8. Test

    Daca nu trece de moderare, voi intelege ca nu sunt agreat si nu va voi mai deranja cu comentariiile.

    Multumesc!

      (Citează)

  9. Radu, unde urmaresti Super Bowl (ce serviciu/platforma/etc) ?
    Multumesc

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus