un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 21 ianuarie 2021

21 Jan 2021  ·

ȘTIRI  ·

22 comentarii

302.570 români vaccinați. Capacitatea maximă de programare pentru următoarele 3 săptămâni a fost atinsă în 31 de județe. București trece la scenariul galben și se relaxează măsurile. Iar despre cămașa cu fereastră a lui Cîmpeanu chiar nu pot avea un comentariu mai bun decât imaginile în sine. Am crezut că-i photoshop.

Rusia a dezvoltat al doilea vaccin împotriva covidului, cu o eficiență de 100% după teste. Băgați glumele cu eficiență 140%.

    22 comentarii

  1. Noul vaccin rusesc, dupa ce anihileaza covidu’ se plictiseste si incepe sa lupte impotriva altor boli sau, daca e administrat celor care protesteaza impotriva regimului, lupta chiar impotriva ta :)

    Cat despre capacitatea de vaccinare atinsa pentru urmatoarele 3 saptamani nu pot decat sa ma bucur ca romanii vor sa se vaccineze. Totusi, nu inteleg de ce marea majoritate a bugetarilor intra in categoria 2 (CCR, BNR?!) Oh, wait, e plin de dinozauri acolo si tre’ sa le protejam dosu’.

      (Citează)

  2. De fapt noul vaccin rusesc e impotriva primului vaccin, care s-a defectat.

      (Citează)

  3. Penibil omul cu fereastra la camasa… penibila si vaccinarea tuturor agaricilor in mod public. Exista cineva in tara asta care ar vrea sa se vaccineze pentru ca l-a vazut pe nenea asta vaccinandu-se public? sau pe Citu? sau pe Arafat?

      (Citează)

    • Cătălin Tănase

      21/01/2021 la 11:09 AM

      :)))) Ești simpatic :)

      Nu e vorba că cineva ar vrea să se vaccineze că a văzut un politician făcând asta, ci că mai tai din teoriile conspiraționiste gen “ai văzut tu politician sa se vaccineze?!? Ei de ce nu se vaccinează? E clar că e periculos!”

        (Citează)

    • Eu cunosc persoane care au zis ca acum au deplina incredere in vaccinare dupa ce au vazut ca s-a vaccinat inclusiv presedintele. Cred ca toti am zis aici cu ceva timp in urma ca ne-am vaccina, dar nu primii, asteptam sa vedem daca e sigur. Ei, bine, asta e si scopul lor, sa arate oamenilor ca au fost si altii inaintea lor si n-au patit nimic.

        (Citează)

    • da, eu chiar ma intrebam ce mai zice un conspirationist din asta cand il vede pe KWI ca s-a vaccinat?
      sigur, poate sa zica ca si vaccinarea lui KWI a fost o inscenare, dar atunci ce mai zice cand ii spui ca si Biden sau Macron sau etc s-au vaccinat? O fi fost si la aia inscenare?

      sigur ca unii hardcore o sa zica ca a fost si la aia inscenare, dar totusi cred ca majoritatea conspirationistilor nu sunt complet dusi, nu pot ignora chestiile astea

      deci da, eu cred ca ajuta mult sa se arate la TV cand se vaccineaza oamenii astia

      de altfel, eu prezic ca in 3-6 luni nu prea o sa mai avem discursuri anti vacciniste vizibile, pentru ca e o chestie psihologica, adica una e sa latri pe FB ca tu nu te vaccinezi atunci cand nici macar nu e disponibil vaccinul si alta e sa auzi ca vecinul/ prietenul/ un cunoscut de-ai tai s-au vaccinat si acum stau fara grija in timp ce tu trebuie sa te convingi in fiecare zi ca e periculos sa te vaccinezi, ceea ce va fi din ce in ce mai dificil….

      asta pt ca multi oameni care inghit discursul anti-vaccinist o fac asa, dintr-un fel de teribilism, ca sa strige si ei impotriva a ceva

        (Citează)

    • @Kopa_Kopan, ca ti se pare asa penibil la camasa aia?
      Poate ca omul nu a vrut sa se dezbrace in public precum Cristoiu de care a ras jumatate de internet. Desigur, putea sa vina imbracat in tricou precum presedintele, dar probabil nu are bratele atat de lucrate la sala si nu este la fel de cool.

        (Citează)

  4. Noul vaccin anti covid19 rusesc e facut pe baza anticorpilor lui Chuck Norris. 100% eficient e doar o subestimare.

      (Citează)

  5. Marean:
    da, eu chiar ma intrebam ce mai zice un conspirationist din asta cand il vede pe KWI ca s-a vaccinat?
    sigur, poate sa zica ca si vaccinarea lui KWI a fost o inscenare, dar atunci ce mai zice cand ii spui ca si Biden sau Macron sau etc s-au vaccinat? O fi fost si la aia inscenare?

    sigur ca unii hardcore o sa zica ca a fost si la aia inscenare, dar totusi cred ca majoritatea conspirationistilor nu sunt complet dusi, nu pot ignora chestiile astea

    Nu înțelegi creierul de conspiraționist.
    Să-ți dau un exemplu: mișcarea QAnon. Probabil că știi despre ei, dar varianta pe scurt e că oamenii îl consideră pe Trump un luptător împotriva deep state și al unei rețele de pedofili din care ar face parte și Biden. Au considerat că va câștiga alegerile, iar când nu le-a câștigat au considerat că asta face parte dintr-un masterplan, de a expune crimele comise de Biden (și nu numai) și că va fi declarat președinte de către Pence pe 6 ianuarie. Când nu a fost declarat, s-au repliat și au decis că va lua puterea folosind armata, pe 20 ianuarie până la ora 12, iar Biden și ceilalți democrați vor fi executați pentru crimele lor.

    Ieri, la ora 12, după ce Biden a devenit președinte, ce crezi că au făcut? Evident, unii au zis “bănene, ne-au păcălit”. Dar au apărut și niște teorii cum că Biden ar face parte din plan de fapt, că ar lucra cu Trump pentru demascarea criminalilor. Teorii firave la început, sigur, dar oamenii au investit atât de multă încredere în ideea asta stupidă încât s-ar agăța de orice pai, doar să nu își recunoască prostia. Teoriile astea vor crește. E mai comod să îți modifici realitatea decât să recunoști că ai fost prost.

      (Citează)

    • Așa e. E în sfârșit ceva concret care pică. Dar toată mișcarea QAnon a plecat de la chestii reale, afinitățile unor personalități pentru ritualuri, credințe dubioase, pedofilie și hărțuiri sunt cunoscute – adică nu iese fum fără foc. Doar că multe teorii conspiraționiste ajung niște povești foarte elaborate care plecă de la puține argumente palpabile și se înfloresc cu tot felul de aiureli.

      Normal că vor crește, mai ales din cauza sărăciei și a mizeriilor care se fac la nivel global. Lumea se ambalează că n-are telefonul încărcător în cutie, de ce nu s-ar ambala pentru lucruri mult mai importante, chiar dacă sunt inventate?

        (Citează)

    • @Giani, stiu ce zici, dar cred ca e o diferenta, anume ca o teorie conspirationista infloreste atat timp cat nu e falsificabila, adica nu se poate demonstra nici ca e adevarata, nici ca nu e

      ceea ce e cazul la QAnon, dar nu e cazul la vaccin, pentru ca vezi ca din ce in ce mai multa lume se vaccineaza si nu moare nimeni.

      un exemplu: la inceput erau multi care nu credeau in Covid cu argumentul “cunosti pe cineva care are covid sau a murit de covid?”

      ei, in ultimele luni nu prea mai auzi argumentul asta.

      sigur ca unii sunt hardcore si o vor tine pe a lor pana in panzele albe, dar eu cred ca sunt f multi care sunt asa, la margine, iar aceia vor fi influentati

        (Citează)

    • @dam167: mișcarea QAnon a plecat de la niște concepte reale (pedofili există) dar e o distanță extrem de mare și lipsită de dovezi până la fantezia construită de oamenii ăștia. Și problema e că nu renunță la ea oricât de multe dovezi contrare ar avea.

      @Marean: nimic nu e falsificabil atâta timp cât respingi suficiente dovezi. În cazul QAnon, având în vedere premisele pe care tot ei și le-au construit, faptul că Trump nu a preluat puterea prin forță ieri la 12 ar fi trebuit să fie de ajuns pentru oricine nu suferă de schizofrenie sau ceva de genul. Dar nu e. Și cu antivacciniști la fel.

        (Citează)

    • “nimic nu e falsificabil atâta timp cât respingi suficiente dovezi”

      corect, da’ ce zic eu e ca unele dovezi nu ai cum sa le respingi…

      mai precis, asa cum discursul “cunosti pe cineva care are covid” isi pierde semnificativ din putere cand ajungi sa cunosti chiar tu pe cineva care are covid, in acelasi fel si discursul “vaccinul e periculos” pierde putere cand ajungi sa cunosti pe cineva care a facut vaccinul si nu a patit nimic

        (Citează)

    • Ohooo, poți să respingi orice.
      Ăla pe care îl cunoști tu și care are covid poate că n-are covid de fapt și l-au mințit doctorii. Sau poate e plătit de gheiț, dacă ți-e antipatic omul. Sau poate are și, dacă nu are un tub în gât, e încă o dovadă că covid e doar o gripă.

      Și cu vaccinul e mai simplu. Ăla pe care îl cunoști tu că n-are nimic e o excepție sau a avut noroc. Știri cum că au murit oameni vaccinați se pot găsi oriunde. O durere de cap sau alt efect advers minor se poate exagera ușor.

        (Citează)

    • mai, nu zic nu, eu doar fac o predictie ca anti-vaccinismul anti-Covid nu este atat de puternic ca alte teorii ale conspiratiei, in principal pentru ca are un cost de oportunitate foarte clar pentru cel care il sustine – ma refer la faptul ca ala care s-a vaccinat traieste fara grija, in timp ce tu, anti-vaccinist, trebuie sa te feresti in continuare doar pentru ca esti anti-vaccinist

      eu zic ca acest aspect va fi hotarator, mai ales ca e si efectul de turma la mijloc

      bineinteles, ma refer aici la oameni care cred in Covid dar sunt anti-vaccin (poate uneori fara sa fie si anti-vaccinisti, ca sunt multi care zic ca nu au incredere in ACEST vaccin, dat fiind timpul scurt in care a aparut)

        (Citează)

    • @Giani Mucea, tu incerci sa demonstrezi ca intradevar poti sa respingi orice dovada?
      La toate argumentele lui @Marean ai venit cu cate un contraargument. Valabil sau nu, nu conteaza.

        (Citează)

    • @Marean: da, cred că ăsta ar fi modul în care ai putea convinge antivacciniștii: faptul că nu pot merge în vacanță sau că au mai multe restricții decât ăia vaccinați. Sigur, presupun că o parte din ei vor face scandal și/sau vor încerca să obțină certificate false, dar se vor conforma până la urmă.

      @Andrei G: “Valabil sau nu, nu conteaza.” :|

        (Citează)

  6. @Marean: le amesteci aiurea, așa ca mulți alții, iar eu nu înțeleg de ce. De-a lungul timpului am citit despre diverse teorii conspirative și combaterea lor, dar am și discutat cu oameni care au anumite convingeri. Te rog eu să mă crezi că ăia par niște genii pe lângă ce citesc acum pe bloguri sau în presă, adică Bill Gates, Soroș, Illuminati și anti vacciniști, cu citate din cele 3 fraze postate de Maricica pe Facebook de pe telefon. Maricica prinde 2 fraze, atât.

    Eu nu cred majoritatea poveștilor conspiraționiste pentru că multe argumente sunt deduse sau scoase din context, dar ăia care recită alea câteva cuvinte menționate mai sus sunt mult mai limitați în argumente. Măcar ăia cu conspirațiile se uită la filme și citesc tot felul de idei, nu trag concluzii după generale după 3 chestii postate pe Digi24.

    Cu vaccinurile, în general, printre oamenii cât de cât educați n-a fost niciodată albă sau neagră. Mă refer la toate vaccinurile, iar discuțiile sunt complexe pentru că atunci când ai copilul tău statistica nu te mai mulțumește. Deci hai să trecem peste Olivia nu știu cum ăia și aiureli de pe Facebook, că la modul serios nu e doar pro sau contra vaccinuri.

    Vecinul vaccinat nu cred că stă fără grijă, dacă gândește. Un vaccin nou nu e 100% eficient pe un eșantion, dar mai pentru majoritatea populației. Asta înseamnă că poate lua, poate transmite – teoretic. A făcut primul pas și e în continuare responsabil dar nu, n-a trecut complet hopul.

      (Citează)

  7. Skyler:
    Eu cunosc persoane care au zis ca acum au deplina incredere in vaccinare dupa ce au vazut ca s-a vaccinat inclusiv presedintele. Cred ca toti am zis aici cu ceva timp in urma ca ne-am vaccina, dar nu primii, asteptam sa vedem daca e sigur. Ei, bine, asta e si scopul lor, sa arate oamenilor ca au fost si altii inaintea lor si n-au patit nimic.

    De unde stiti ca s-a vaccinat cu Pfizer si nu cu ser fiziologic?
    Mai nou exista si aceasta teorie… :)

      (Citează)

  8. Și treaba cu hunter biden tot o conspiratie e? Faptul ca big tech a făcut orice ca sa ascunda orice discourse impotriva lui biden si sa il facă presedinte, tot o conspirație nu?
    Ce ușor e sa inchizi gura oamenilor acum folisind cuvintele astea cheie, conspirație, misogin, rasist, homofob, etc.
    Zicea Eric Weinstein la joe rogan acum ceva timp ca este pueril si ignorant sa nu crezi in conspiratii in mod general.

      (Citează)

  9. Al doilea vaccin rusesc e cu plumb si calibrul 7.62

      (Citează)

  10. Pe gunoaiele de la Wargamming cand ii amendeaza pentru vanzare ilicita prin dol si inselaciune de bunuri digitale? Pentru gambling ascuns in joc care nu tine de abilitatile jucatorului? Sau gambling si mai evident ascuns sub pretentia de lootboxes?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus