un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 20 ianuarie 2021

20 Jan 2021  ·

ȘTIRI  ·

17 comentarii

267.424 au fost vaccinate în România, unii deja cu a doua doză.

Astăzi Biden devine președintele SUA, evenimentul oficial începe la ora 19 a României. Puteți vedea pe YouTube la WP, alte linkuri aici. Cică Trump a petrecut în total 298 de zile din mandat pe terenul de golf.

    17 comentarii

  1. Păi dacă a petrecut un an pe terenul de golf înseamnă că mai are un an de mandat

      (Citează)

  2. Ușor imprecisă exprimarea la subiectul cu decontarea directă. Și în articol, și în cele două știri găsite pe net.

    Nu se schimbă deocamdată nimic. Există o intenție în sensul ăsta iar pașii făcuți efectiv până acum nu sunt foarte clari. Se discută despre asta și se vrea implementarea într-o zi. Poate.

      (Citează)

  3. Pentru Lewandovski au intervenit marii Peter Thiel (Paypal) si Palmer Luckey (Oculus VR). Amandoi sustinatori ai lui Trump si consultanti pe tehnologie.

    Parerea lor a fost ca e pacat ca un inginer atat de bun sa-si iroseasca timpul in inchisoare. Mai ales ca a stat deja ceva timp.

      (Citează)

  4. Decontare directa exista de cel putin 2 ani, dar e optionala si costa in plus fata de o polita RCA obisnuita (cam 100 lei in cazul meu). Probabil acum o vor face obligatorie.

      (Citează)

    • Serios? Nu poti interpreta o propozitie simpla scris de Radu?: “Se introduce obligativitatea decontării directe”

        (Citează)

  5. Trebuia să mai stea un mandat, poate aveam și noi motivație să învățăm chineza. A făcut un trade war bun și ușor de câștigat, atât de ușor încât i-a crescut lui Xi excedentul comercial. Poate la al doilea mandat îi trimitea bani direct, să nu se mai complice.

      (Citează)

  6. si udrea a petrecut nenumarata zile sub birou la “profesor”, se stieeeeee

      (Citează)

  7. Din cate stiu functia de intarire a parolei in Chrome este introdusa de ceva timp.
    Am folosit-o personal de cateva ori. Iti spune ce parole sunt slabe si trebuie schimbate sau daca o parola este folosita pe mai multe site-uri si iti recomanda sa o schimbi.

      (Citează)

  8. Inseamna ca o sa scumpeasca rca-ul. La pret cu decontare directa vine dublu practic.

      (Citează)

  9. Eu am reușit să mă vaccinez azi la 11.00 ( Arad). Aveam programarea la 19.00 însă am fost sunat azi dimineață dacă nu reușesc să merg mai devreme că au primit o directivă cum că la ora 14.00 trebuie să termine cu vaccinarea(mai puțin contează asta) :). So totul e ok,nu a durut e un vaccin ca toate celelalte vaccinuri.
    Sincer sunt entuziasmat că la 11 luni de la aparitia lui Coviduț în Romania (26 Februarie 2019) deja exista și vaccin și am și putut să mă vaccinez printre primii(cat. II).
    Eu vă sfătuiesc și vă recomand să vă vaccinați și să nu aplecați urechile la fake news’urile si conspiraționiștii l’u pește și anti vacciniștii vieții 🙂
    Sănătate la toți! 😇🤗

      (Citează)

  10. mac gregor:
    Pentru Lewandovski au intervenit marii Peter Thiel (Paypal) si Palmer Luckey (Oculus VR). Amandoi sustinatori ai lui Trump si consultanti pe tehnologie.

    Parerea lor a fost ca e pacat ca un inginer atat de bun sa-si iroseasca timpul in inchisoare. Mai ales ca a stat deja ceva timp.

    Atât de bun și meseriaș domnul inginer, încât se ocupa cu furatul.
    Muricani…

      (Citează)

  11. nwradu:
    Felicitări!

    Deja e prea mult vibe și mediatizare cu vaccinurile vieții. Felicitări, auzi, pentru că s-a vaccinat. Toată lumea pune poze când se vaccinează. Ce-i cu mizeria asta?

    N-am avut nicio clipă intenția să nu mă vaccinez, dar disperarea asta a celor care o fac, mă înrețoșează.

      (Citează)

  12. Hai sa va spun si cu decontarea directa.

    Am fost lovit in spate, eu stand pe loc in coloana. Soferul avea RCA la Euroins, asa ca am zis “fuck that, o fac pe casco cu decontare directa si se descurca Allianz cu ei”.
    Dauna costisitoare, vreo 6000E, am reparat, mi-am luat masina, si dupa aproape un an vine timpul sa fac reinnoire la CASCO.

    Surpriza, oferta mai mare ca anul trecut, nu se mai poate acorda bonus pentru ca Allianz nu a putut sa-si recupereze banii de la Euroins. Au primit din ei 2400 de LEI :).

    Asa ca nu e cine stie ce panaceu, doar ca probabil o sa fie mai mari sansele sa dea peste tine unu cu RCA la o companie serioasa.

      (Citează)

    • Michael Westen

      20/01/2021 la 6:21 PM

      Tu ti-ai facut masina pe Casco, nu pe RCA-ul vinovatului folosindu-te de optiunea de decontare directa de pe RCA-ul tau.
      Si daca iti folosesti Casco-ul in anul urmator iti cam creste prima de asigurare indiferent ca asiguratorul isi recupereaza banii sau nu.

        (Citează)

    • spuneam doar ca n-a functionat “intelegerea intre asiguratori” in cazul asta, si n-o sa functioneze nici de acum incolo. Ca nu s-a schimbat nimic fundamental.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus