un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Samsung Galaxy S21: mici îmbunătățiri față de generația anterioară, preț mai mic, dar și specificații eliminate

14 Jan 2021  ·

TEHNOLOGIE  ·

42 comentarii

Sunt mulți ani de când o nouă generație de telefoane pare doar un update al generației vechi și asta din motive evidente: tehnologia nu mai avansează în același ritm ca în primii ani ai smartphone-urilor. Noile Samsung Galaxy S21 confirmă acest lucru parcă mai bine decât oricând. În unele capitole, Samsung a mers chiar înapoi, dar vestea bună este și că a redus prețurile de lansare.

În primul rând, toate leak-urile despre aspectul telefoanelor au fost adevărate, cum era și de așteptat. Îmi place design-ul modulului optic, îmi place în special pe alb și pe negru deoarece “plita de aragaz” are aceeași culoare ca și carcasa. Și combinația de mov cu auriu le-a ieșit bine, zic eu. S21 și S21+ au ecran plat, fără curbură pe margine; S21 Ultra îl are ușor curbat acolo.

Specificațiile hardware se confirmă și ele. S21 și S21+ au:

  • ecran Dynamic AMOLED 2x de 6,2 inchi pe S21 (6,7 inchi pe S21+), Gorilla Glass Victus, 120 Hz adaptiv, 1300 nits, rezoluție 1080 x 2400 px
  • chipset Exynos 2100 în zona noastră, cu 8 GB RAM, 128/256 GB stocare internă, fără slot microSD
  • 5G integrat, nu mai există variante 4G
  • 4.000 mAh cu încărcare la 25 W (4.800 mAh pe S21+), IP 68, senzor de amprentă în ecran, încărcare wireless (și UWB pe S21+)
  • cameră normală 12 megapixeli, f/1.8, OIS, senzor 1/1,76″
  • cameră ultrawide 12 megapixeli, f/2.2, senzor 1/2,55″
  • cameră zoom hibrid 3x de 64 megapixeli, f/2, OIS, senzor 1/1,76″.
  • cameră frontală 10 megapixeli
  • 71,2 x 151,7 x 7,9mm și 169 grame pentru S21, 75,6 x 161,5 x 7,8mm și 200 grame pentru S21+

Diferența principală față de S20 este la chipset, care este noul Exynos 2100 construit în 5 nm, mai eficient termic, probabil performant ca un Snapdragon 888. În rest, modulul foto este același, iar zoom-ul 3x este obținut tot din senzor, nu cu lentile adevărate de “mărire”.

Prețuri:

  • S21: 850 € varianta 8 GB RAM / 128 GB stocare (S20 s-a lansat la 1.000 € în varianta 5G, ca să comparăm pere cu pere)
  • S21: 1.050€ varianta 8 GB / 128 GB (S20+ s-a lansat la 1.100 €)
  • S21 Ultra: 1.250 € pentru 12/128 GB (S20 Ultra s-a lansat la 1.350 €)

Mai ieftine, ceea ce este foarte bine, dar rețineți ideea aceasta pentru mai jos în articol. Apar în magazine din 29 ianuarie, iar precomenzile primesc gratuit și căști Buds Pro, probabil în limita stocului.

S21 Ultra este diferit, desigur. Ecranul are 6,8 inchi, dar de rezoluție 1440p, iar pe spate modelul Ultra are patru camere foto, cea suplimentară având un zoom optic 10x. Camera normală are acel senzor de 108 megapixeli și mari dimensiuni cu performanțe bune în lumină slabă, dar și adâncime de câmp foarte mare. Același chipset, dar 12 GB memorie RAM pe variantele 128/256 GB și 16 GB pe 512 GB stocare. Dimensiuni 75,6 x 165,1 x 8,9mm, 227 grame.

Avantajul lui S21 Ultra este că poți fotografia HDR RAW în 12 biți și poți filma 4K la 60 fps cu toate camerele telefonului, deci poți schimba camerele fără pierderi de calitate sau rezoluție.

S21 Ultra poate fi folosit cu stylusul S-Pen, dar nu se pune înăuntru ca la Note. Există o carcasă specială în care poți înfige și stylusul. Fără aceasta, țipă “pierde-mă rapid”:

“Use an existing S Pen from a Galaxy Note or Galaxy Tab or purchase an S Pen separately on its own or with a compatible case.” Sunt curios cum încarci S Pen-urile vechi, că toate sunt active și se încarcă în Note.

Spuneam că Samsung a dat un pic în urmă. S21 are spatele din plastic, nu din sticlă ca pe S21+ și S21 Ultra. Pe mine nu mă deranjează asta, nu cred că sticla este vreun material premium, oricum pun husă pe telefon și în general nu mă gândesc la materialele din care-i construit — dar mi se pare că, odată ce treci la sticlă, e greu să faci pasul la plastic și să spui că este un flagship îmbunătățit față de generația anterioară. Devine o chestiune de imagine, chit că în practică n-ar conta.

Apoi, nici un telefon nu mai are card de memorie microSD. It’s gone. Trebuie să iei de la început varianta cu suficientă memorie internă. 128 GB sunt totuși suficienți în vremurile de acum, când muzica și fotografiile pot fi ușor ținute și gestionate în cloud, dar cei care se joacă mult pe mobil probabil vor dori capacitate de stocare mai mare.

Nu în ultimul rând, S21 și S21+ au ecrane 1080p, nu 1440p ca la generația anterioară. Din nou nu-mi pasă, oricum default veneau pe 1080p și asta era rezoluția în care aveai și 120 Hz, dar pare ciudat că Samsung dă în urmă cu unele specificații (și nu bate monedă pe asta, niște zvonuri spun că vânzătorii sunt instruiți să nu menționeze spatele de plastic, iar în timpul prezentării oficiale nu s-a zis nimic despre el) și păstrează totuși același preț pentru telefon.

Încărcătorul lipsește din cutie. Știți povestea. Samsung a făcut mișto de Apple în acum câteva luni când Apple a eliminat încărcătorul, dar recent a șters de pe net acele tweet-uri miștocare pentru că urmau să facă și ei același lucru. Tot ieri, contul oficial Samsung SUA a dat un tweet de pe un iPhone, așa că pare ușor haos în social media pe conturile oficiale.

S21 costă cu 150 de euro mai puțin decât S20 5G la lansare, așa că cele de mai sus mi se par acceptabile. Samsung a eliminat, dar a și dat ceva. S21+ este cu doar 50 de euro mai ieftin decât S20+ și acolo este mai greu să justifici aceste lipsuri, chit că în practică nu sunt așa importante.

Eu nu cred însă că reducerile de preț au legătură cu scăderea de costuri prin eliminarea microSD-ului sau a sticlei de pe spate. Cred că Samsung pur și simplu vrea să vândă mai multe telefoane din seria S și le face mai atractive printr-un preț mai mic (plus că la precomandă primiți și căști).

Pentru cei care nu știu, situația din ultimii ani stă cam așa. Singurul telefon Samsung din top 10 cele mai vândute modele în prima jumătate a lui 2020 a fost Galaxy A51, care-i fix în mijlocul gamei lor de telefoane, un mid-range foarte bun preț-calitate. S20 n-a intrat în topul pentru 2020. S10 sau Note10 n-au intrat în topul de 2019, ci patru alte modele mid-range.

Ultimele flagship-uri Samsung prezente în top 10 telefoane vândute au fost S9 și S9 Plus, în 2018. Meanwhile, Apple, cu care Samsung se tot compară și luptă, a avut trei flagship-uri în fiecare an, adică toate pe care le produce, plus modelele mai ieftine gen Xr sau SE în acele topuri.

Topul pe H1 2020 se termină cu locul 10 vânzând 6,7 milioane de unități, deci S20 s-a vândut în mai puține bucăți de atât. Altfel spus, vânzările de flagship-uri Samsung au scăzut constant în ultimii 3 ani, ba chiar de la S4 încoace, acel model fiind cel mai bine vândut al seriei.

Și acum cred că vor să schimbe această direcție și au umblat acolo unde contează: la preț. Cred că este prima oară când văd o astfel de scădere de preț de la o generație la alta pentru vreun telefon.

Uitați și o prezentare în română:

    42 comentarii

  1. Daca Exynos-ul e comparabil cu Snapdragon, urmatorul meu telefon va fi un S21 ultra cu S-pen.

      (Citează)

    • Cod reducere 200lei la precomanda: GalaxyS21

        (Citează)

    • Mie îmi place cum arată husa aia neagră în care bagi pen-ul, dar vezi că nu e activ creionul ăla, n-are aceleași funcții ca Note.

        (Citează)

    • @Mihai Dobre: merci dar nu mă grăbesc, OP7Pro mai merge cel puțin un an. Mă gândeam doar că nu o să găsesc un telefon cu care să îl înlocuiesc, dar dacă pot să iau un Samsung cu un procesor nu mai slab decât ăla standard, e ok. Nu sunt eu prea fericit, dar nu e ca și când aș avea altă alegere.

      @dam167: mda, am văzut după. Husa arată bine, dar cred că îl face greu de folosit. Faptul că nu e activ creionul e o problemă, dacă apare și Note îl iau pe ăla.

        (Citează)

  2. Până și Samsung ne-a spus să mergem să cumpărăm un iPhone cu tweet-ul de ieri. :D

      (Citează)

  3. Samsung gen… “Competitia incearca sa ne dea jos? Fine, I’ll do it myself!”

      (Citează)

  4. Nu vad de ce ai lua la noi samsung, sau oriunde vin cu exynos.

    Asta cu paritate cu snapdragon…doubt, cum absolut fiecare generatie a fost mai slaba, inclusiv la autonomie, unde chiar doare.

    Mi e mai atractiv ca samsung.

      (Citează)

    • Nu a fost mai slab, asta e o legendă care nu știu de unde a pornit. Au fost mereu comparabile ca performanță, diferențele fiind greu de sesizat. Poate în unii ani a câștigat Snapdragon la eficiență energetică, dar nu cu mult.
      Eu am folosit Samsung-uri cu Eynos în ultimii 5 ani (?) și n-am simțit niciodată că m-ar limita pe undeva.

        (Citează)

    • @nwradu, nu am avut ocazia sa testez un S20 cu Snapdragon, dar in majoritatea review-urilor comparative s-a specificat ca diferenta a fost sesizabila (plus diferenta de autonomie la baterie).
      Diferenta de performanta s autonomie a fost suficient de mare incat Samsung a decis ca la “ei acasa” in Coreea sa vanda versiunea cu Snapdragon in defavoarea versiunii cu Exynos.

      @alxzen, este posibil ca versiunea 2100 a Exynos sa fie la paritate cu Snapdragon sau chiar mai bune. Asta fiinndca anul acesta cei de la Samsung au renuntat sa mai produca nuclee dezvoltate de ei intern si au optat pentru cele dezvoltate de ARM.

        (Citează)

  5. Telefoane peste telefoane care sar rapid de 1000€ și toată lumea e ok cu asta și discută detalii. Băi, voi sunteți normali la cabesa? Sau sunteți toți bogătani și vi se rupe de bani…1350€ gizăs craist!

      (Citează)

    • So what? Există și ceasuri de 60.000 de euro și de 960.000 de euro, există mașini de 300.000 de euro, hoteluri de 15.000 euro pe noaptea șamd. S21 Ultra nici măcar nu-i cel mai scump telefon de serie din piață.
      Câtă vreme nu s-a dat o lege care să te forțeze să cumperi chiar tu ceva ce nu-ți dorești sau permiți, ce contează? Important este dacă există altul mai bun la acei 1.350 € sau nu.

        (Citează)

    • @Mihai: Flagship-urile nu mai sunt de mult telefoanele adresate masei. Acum cativa ani (pe vremea lui Samsung S4 / S5) toata lumea cumpara flagship-uri pentru ca tehnologia evolua masiv si inca nu era la nivelul la care isi dorea lumea.
      Acum flagship-urile au devenit un fel de “uite ce putem face cu tehnologia”.

      Daca te uiti in topul telefoanelor vandute, majoritatea sunt mid-range. Iphone cu XR si SE, Samsung cu A51, cam alea-s telefoanele pentru majoritate.

      Gaelex zice mai jos ca el ar da maxim 500 de euro pentru un telefon – exact acolo e majoritatea lumii si exact acolo sunt mid-range-urile. Camera buna, baterie ok, net, aplicatii, NFC pentru plati, tot ce-ti trebuie dar nu “ultimul trasnet”

        (Citează)

  6. Câtă vreme nu s-a dat o lege care să te forțeze să cumperi chiar tu ceva ce nu-ți dorești sau permiți, ce contează?

    Urât comentariu, la modul “care e problema ta?!”. Eu comentasem despre absurdul care a devenit normal dar văd că deranjez orgolii. Hai succes la blogărit.

      (Citează)

    • Esti constient ca pentru unii suma asta nu e ceva special ce nu poate fi acoperit in 1-2 luni, nu? Daca ti se pare chiar atat de absurd in iei in 1-2 ani de pe olx la jumatate de pret.

        (Citează)

    • @Mario, ideea este ca discutam de realitatea din Romania. Avem un salariu mediu pe economie de aproximativ 700-800 de euro si atunci focusul nostru ar trebui sa fie pe telefoane ceva mai ieftine, nu exclusiv pe flagship-uri.

        (Citează)

  7. Tocmai am vrut sa folosesc voucherul oferit de vodafone de BF la buseala cu s20. Surpriza: “Codul de voucher a expirat”. Astia nimic nu pot face corect…

      (Citează)

  8. Nu regret ca am luat s20+ de la vdf cu 1000 lei voucher in loc sa astept s21 :).

      (Citează)

  9. Mihai:
    Telefoane peste telefoane care sar rapid de 1000€ și toată lumea e ok cu asta și discută detalii. Băi, voi sunteți normali la cabesa? Sau sunteți toți bogătani și vi se rupe de bani…1350€ gizăs craist!

    Ai fo elegant in exprimare.

      (Citează)

  10. Mihai:
    Telefoane peste telefoane care sar rapid de 1000€ și toată lumea e ok cu asta și discută detalii. Băi, voi sunteți normali la cabesa? Sau sunteți toți bogătani și vi se rupe de bani…1350€ gizăs craist!

    Ai fo elegant in exprimare.

    nwradu:
    So what? Există și ceasuri de 60.000 de euro și de 960.000 de euro, există mașini de 300.000 de euro, hoteluri de 15.000 euro pe noaptea șamd. S21 Ultra nici măcar nu-i cel mai scump telefon de serie din piață.
    Câtă vreme nu s-a dat o lege care să te forțeze să cumperi chiar tu ceva ce nu-ți dorești sau permiți, ce contează? Important este dacă există altul mai bun la acei 1.350 € sau nu.

    Da, sunt ceasuri de 60k si masini de 300k, doar ca aia care le xumpara nu stau pe.blog sa comenteze. La fel cum zicea cineva, “urat comentariu”

      (Citează)

  11. Eu mi-am luat Huawei P30Pro New Edition (3000 Lei) si un prienten si-a luat P30Pro (2000 Lei).

    De ce? Pentru ca asta am vrut NOI. PUNCT. Asta pentru cei cu: Vaaai nu Huawei, nu Xiaomi pentru ca guvernul chinez.

      (Citează)

  12. Prețurile astea sunt aberante, e un telefon, nu un laptop sau un TV OLED. Și încă un telefon prost față de altele care au ecran cu rezoluția corectă, care au microSD și care au Qualcomm înăuntru.

    500 de euro este prețul maxim acceptabil pentru un telefon flagship, restul este supraprofit și nesimțire.

      (Citează)

    • Research bre, și inovație.
      Și tu nu știi ca Samsung trebuie sa plătească curent, apa. Toate astea costa!!
      (Ironie maxima)

        (Citează)

    • Gaelex, poti sa argumentezi si sa detaliezi te rog acel pret de 500 de euro ?

        (Citează)

    • Atat poate el.
      La fel cum badea Gheorghe din capul dealului poate sa dea maxim “doo milioane”, deci in opinia lui atat ar trebui sa coste cel mai bun telefon.

        (Citează)

    • In 2010 un flagship atât costa, între timp tehnologia a evoluat și se produce mai mult, mai repede, mai ieftin.

        (Citează)

    • De acord, dar exista si mai multe functionalitati: Bateria e mai mare, camera e mai mare si mai buna, softul e mult mai potent, materialele sunt de calitate mai buna.

      De pe la S7 incoace parca nu mai faci un mini-infarct cand scapi telefonul pe jos, pentru ca stii ca sunt 90% sanse sa nu aiba nimic, pe cand pe la S3, S4 sansele erau cam 50% sa ii faci ecranul praf

        (Citează)

  13. Mihai: Urât comentariu, la modul “care e problema ta?!”.Eu comentasem despre absurdul care a devenit normal dar văd că deranjez orgolii. Hai succes la blogărit.

    dar vai.. ce sensibili suntem.. fara suparare.. dar care e problema ta, ca exista acest telefon? mi se rupe de samsung, de apple (acum de exemplu am un xiaomi, dupa ce am avut huawei si meizu) , telefoane ieftine (pana in 1000 lei), dar nu ma deranjeaza ca sunt si telefoane scumpe.. Cine vrea sa cumpere, sa cumpere, chiar e adevarat ce spune nwradu.. nu te obliga nimeni sa le cumperi, nu iti pune nimeni pistolul la tampla…

      (Citează)

  14. Cum sa spui ca pretul putin mai mic compenseaza anumite lipsuri cand de pe noile telefoane lipsesc multe lucruri importante: headphone jack-ul, memory card slot, charger-ul, castile, rezolutie mai mare de 1080p.
    Iar 1200USD in SUA cel putin ca la noi va fi mai mult pentru doar 128Gb ?
    Daca te pui bine pe treaba in 3 luni aproape ca i-ai umplut.
    Singura parte buna e ca in vreo 2 sau 3 luni telefonul o sa fie mai ieftin cu cel putin 30% daca nu mai bine. Cum a fost in fiecare an cazul noile serii Samsung.
    Ma bucur ca macar competitia scoate cate ceva mai interesant la un pret decent sau daca e sa dai banii pe care i-ai da si pe un S21 normal vei primii mult mai mult pentru banii pe care ii dai.

      (Citează)

    • Dupa ce am folosit Android inca de la Motorola Milestone, am trecut si pe iPhone in vara anului trecut. A pornit mai mult ca o curiozitate, sa Il folosesc in paralel cu un alt telefon cu Android, dar iPhone-ul e acum “telefonul de baza”. Am luat unul de 64GB si eram la fel, “in 3 luni, il umplu sigur”. Urmarea, dupa 6 luni, 24GB liberi. Totul se duce in iCloud si Google Photos. Filmez numai 4K. Personal, consider ca imi trebuie mai mult de 128GB, doar daca ma duc sa filmez nunti sau botezuri integral. In rest, cele care ocupa cel mai mult “pe local” sunt Spotify si TIDAL, piesele downloadate.

        (Citează)

  15. Mda, Xiaomi Mi 11 e superior in toate modurile posibile, de la ecran, la camere, la baterie mai mare, la spate din sticla sau piele, la faptul ca vine cu Snapdragon 888. Si costa semnificativ mai putin.

    S-pen nu e un selling point. Da, sunt sigur ca sunt cativa sectanti care vor sa isi adminteasca de vremurile Windows Mobile cu stylus, dar sunt procentaj neglijabil din totalul utilizatorilor.

      (Citează)

    • Pentru un utilizator normal chiar conteaza procesorul ala, sau diferentele sunt insesizabile de majoritatea oamenilor?

        (Citează)

    • @Alin, pentru un utilizator care opteaza pentru un flagship conteaza diferentele intre doua modele de procesoare.
      1. Multi vor instala aplicatii/jocuri care streseaza procesorul, chiar si de test.
      2. Pe langa diferenta de performante, de multe ori exista si o diferenta de autonomie. Iar in cazul unui flaghsip la care bateria tine in gereal 1 zi, o diferenta de 20% este sesizabila.

        (Citează)

  16. “S21: 1.050€ varianta 8 GB / 128 GB (S20+ s-a lansat la 1.100 €)”

    Creca lipseste un +

      (Citează)

  17. In primul rand ce e cel mai deranjant – daca nu vi se pare – rezolutia ecranului . Pai aveam 1440 x 3040 si pe S20 1440 x 3200 , iar acum :))) wow downgrade .

    Sa zicem . Camerele sunt la fel , design-ul discutabil iar feature-uri noi …. sunt …. zero !? Le astept peste 6 luni sa le iau cu jumatate din pret dar o sa cantaresc bine si atunci.

      (Citează)

  18. Andrei G:
    @Mario, ideea este ca discutam de realitatea din Romania. Avem un salariu mediu pe economie de aproximativ 700-800 de euro si atunci focusul nostru ar trebui sa fie pe telefoane ceva mai ieftine, nu exclusiv pe flagship-uri.

    Și cam care ar trebui să fie salariul meu ca să-mi fie focusul pe un obiect electronic de 1500 de euro? Sunt curios efectiv de cifre, că tot spune lumea asta. Focusul trebuie să fie pe ce îți dorește fiecare, că fiecare are motivele lui. Obiecte scumpe au fost și vor fi tot timpul, ideea e să nu cumperi ceva care nu-ți place sau de care n-ai nevoie, indiferent de sumă – asta trebuie să priceapă lumea, sumele absolute sunt ceva relativ. Și 50 de lei și 5000 pot fi bani aruncați, faptul că pentru un individ oricare din sume reprezintă un procent neglijabil nu înseamnă că trebuie aruncați.

      (Citează)

  19. Poti sa vorbesti de un produs, si fara sa il cumperi. De exemplu mie imi place la nebunie Lamborghini Urus. O sa imi cumpar unu? Probabil ca nu, ca nu am banii aia, si chiar daca as avea doar acei bani as cumpara altceva.

    Asa si cu telefoanele. Poti sa ai o parere.

    Mihai:
    Telefoane peste telefoane care sar rapid de 1000€ și toată lumea e ok cu asta și discută detalii. Băi, voi sunteți normali la cabesa? Sau sunteți toți bogătani și vi se rupe de bani…1350€ gizăs craist!

      (Citează)

  20. Gaelex:
    Prețurile astea sunt aberante, e un telefon, nu un laptop sau un TV OLED. Și încă un telefon prost față de altele care au ecran cu rezoluția corectă, care au microSD și care au Qualcomm înăuntru.

    500 de euro este prețul maxim acceptabil pentru un telefon flagship, restul este supraprofit și nesimțire.

    In USA e activ un program de trade-in, la un s10e de exemplu iti da inapoi 550$, asa iei un S21+ de 256gb cu 550$. La 2000 si ceva de lei, pretul e excelent.

    Pacat ca programele alea sunt doar in USA, la noi se merge pe vouchere de 100-200 de lei.

      (Citează)

  21. Andrei G:
    @Mario, ideea este ca discutam de realitatea din Romania. Avem un salariu mediu pe economie de aproximativ 700-800 de euro si atunci focusul nostru ar trebui sa fie pe telefoane ceva mai ieftine, nu exclusiv pe flagship-uri.

    1. se discuta despre niste telefoane, nu despre “realitatea din Romania”; fii un pic atent si lasa propaganda;
    2. nu as vrea sa te sochez sau ceva, dar salariu mediu nu inseamna ca toata lumea primeste acel salariu; apoi, uluitor si nemaiauzit, nu toata lumea traieste din salariu, deci unele venituri nu sunt prinse in salariul mediu;
    3. e comunism din ala hardcore sa spui tu pe ce ar trebui sa-si cheltuiasca oamenii banii si atentia;

      (Citează)

    • @gigi22, citeste mai bine cele 2 comentarii la care am dat eu reply. Nu ma intereseaza pe ce da lumea banii si ce prioritati are fiecare.

        (Citează)

  22. Marea problemă nu e dată de micile downgrade-uri (Samsung și-a dat seama că 5-10% dintre cumpărători știu că facă diferența și că se vor plânge de diferența față de anul trecut). Nu sunt fanul telefoanelor complet făcute din sticlă care se pot sparge ușor. Spatele din plastic e cea mai mică problemă la noile Galaxy.

    Marea problemă este că nu i-am penalizat pentru că scot lucruri utile ca mufa audio, slotul de card sau încărcătorul. Mâine, poimâine Apple lansează telefonul fără porturi, apoi fără butoane și tot așa. Totul ține de bani și de economia pe care o fac la milioanele de telefoane vândute sau de banii pe care-i fac cu căștile lor cu port Type-C sau cu zecile de USD/EUR sau suta de USD/EUR cu care suntem nevoiți să plusăm pentru a avea stocare mai multă. Multă lume spunea că nu ai nevoie de card SD pentru că ai stocare în cloud. Google tocmai a anunțat fără mare gălăgie că nu mai oferă stocare nelimitată pentru poze în cloud pentru nici un telefon (Pixel sau nu). Vom fi nevoiți să plătim și unii vor da banii (în loc să-i penalizeze). Și totul ține de lene.

    128 GB sunt de ajuns pentru un utilizatori tipic, dar nu pentru unul ca mine. Am schimbat telefonul anul trecut pentru că 64 GB nu erau de ajuns (cu tot cu card-ul de 128 GB). Telefonul pe care-l am are 256 (cam 235 GB reali și cam 50% e deja ocupat de tot felul de chestii și de poze/filme (pe care nu le transfer pe PC atât de des). Mie personal îmi plăcea cardul pentru că transferam pe el din când în când chestii și pentru că puteam scoate card-ul și să-l golesc pe PC. Am ajuns să-mi încalc promisiunea că voi renunța doar la slotul de card sau la mufa audio (telefonul meu nu are nici unul dintre ele).

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus