un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

V-ați îngrășat sau ați slăbit în pandemie?

15 Jan 2021  ·

GÂNDURI  ·

30 comentarii

Citind poveștile voastre din pandemie am văzut că unii spun că s-au îngrășat, alții că au slăbit stând acasă. Cred că cel mai mari valori menționate au fost +15 kg la cineva și -9 kg la altcineva.

Eu, la începutul pandemiei, credeam că mă voi îngrășa. Stat în casă plus stres crescut la asta duce. Surprinzător, am slăbit aproape 2 kg față de februarie 2020 în prima lună și de atunci mă păstrez la noua greutate, oscilând în jurul a 92 de kg. De Crăciun am urcat la 94, acum cobor iar la 92 kg.

Sunt chiar surprins pentru că în practică am mâncat mai mult. Cum spuneam anterior, luăm două mese împreună pe zi acum, pe când înainte, când Matilda nu lucra de acasă, eu mâncam mai pe fugă, ea la fel. Așa sunt căile corpului, nebănuite.

Matilda, care are acum vreo 55 de kilograme, măcar are o scuză bună. S-a apucat de yoga acum vreun an și a ajuns chiar bună la asta și foarte fit. Eu însă nu am făcut mai nimic pentru a mă menține în formă.

Dar voi, cum ați fost? Ați mâncat mai mult? Mai puțin, dar v-ați îngrășat de la stres? Ați reglat regimul alimentar mai bine și ați slăbit? Ați făcut sport până v-ați subțiat?

Cum a evoluat greutatea?

(vedeți direct rezultatele)

Loading ... Loading ...

    30 comentarii

  1. Sunt cam la fel, tot 82kg, conform cântarului și aplicației. Mă așteptam ca după sărbători să fiu ceva mai sus de la cozonac, dar nu prea s-a văzut.

      (Citează)

  2. Inițial am rămas la fel câteva luni, apoi am luat 6 kg, după care am slăbit aproape 8 kg. Deci overall sunt -2 kg și încă merg in jos zic eu, ceea ce îmi doresc oricum.

      (Citează)

  3. Ingrasat porcesc dupa nasterea din iunie, cand aveam 62 kg. Parca organismul meu a luat-o razna. Nu sunt adepta dietelor de niciun fel (nici n-as avea timp, de altfel), dar incep sa ajung sa ma detest din punct de vedere fizic. Cantarit azi-dimineata, 78 kg. No comment. E prima oara cand sunt in asemenea hal. Mancat pe apucate, pe nemestecate si la ore dubioase, ca trebuie sa fiu disponibila pentru gemeni, si iata-ma. Jenant pentru mine.

      (Citează)

    • Pai cu siguranta a luat-o razna. Al meu a luat-o razna doua saptamani cat am incercat sa ma las de fumat, deci nici nu pot sa mi imaginez ce face o sarcina.

      E bine ca nu te mai suporti, asa vine motivatia. Mai greu ca proaspata mamica, dar timp se gaseste sa mananci sanatos :). Nici eu nu recomand diete. Start small si incet incet iti schimbi obiceirurile proaste
      Baftaa!

        (Citează)

    • Vorbesc doar din auzie, dar sa fii mama pentru un nou nascut este foarte solicitant si dificil atat fizic cat si psihic, mai ales daca este primul copil.
      Pe langa asta corpul sufera transformari si hormonii sunt peste tot. Asa ca e normal sa ai o perioada de dezechilibru si stress.
      Ca in orice lucru nou dupa o perioada devii mai confortabil cu totul si pot aparea momente de respiro. Cum zicea si Nm.bradu trebuie inceput lent fara mari asteptari, dar pasi mici zilnici te vor duce departe.
      O idee mai concreta pentru a mai limita cresterea in greutate e sa te asiguri ca nu ai in casa anumite alimente si sa le inlocuiesti cu alternative mai bune. De exemplu: daca mananci de obicei la 2 noaptea ciocolata, poti sa o inlocuieste cu un mar. Stiu ca nu e fun, nici mie nu-mi plac merele, dar cand ai pofta de dulce, zahar, o sa fie bun si marul, in lipsa de ciocolata.
      Si un lucru important ar fi sa ai ajutor/suport de la cineva. Ca sa poti avea si cateva momente pentru tine.

      Sper ca a fost de ajutor.Succes!

      Deea:
      Ingrasat porcesc dupa nasterea din iunie, cand aveam 62 kg. Parca organismul meu a luat-o razna. Nu sunt adepta dietelor de niciun fel (nici n-as avea timp, de altfel), dar incep sa ajung sa ma detest din punct de vedere fizic. Cantarit azi-dimineata, 78 kg. No comment. E prima oara cand sunt in asemenea hal. Mancat pe apucate, pe nemestecate si la ore dubioase, ca trebuie sa fiu disponibila pentru gemeni, si iata-ma. Jenant pentru mine.

        (Citează)

  4. M-am ingrasat ~2.5kg in ultimul an. De vreo 5 ani nu mai avusesem fluctuatii de greutate. Tind sa cred ca pe langa mancare a cam crescut si consumul de alcool, de la inceputul anului mi-am propus sa-l reduc.

      (Citează)

  5. Eu am slabit dar asta fiindca mi-am propus. Eram supraponderal spre obezitate dupa indicele de masa corporala inainte de pandemie iar acum sunt in valorile normale

      (Citează)

  6. Eu oricum eram in proces de slabire de pe la mijlocul lui 2019, asa ca in pandemie am mai dat jos cele 7-8 kg care ramasesera, apoi pus vreo 3-4 de masa musculara.

    Dai rateu peste rateu in viata, dar macar asta cu sportul mi-a iesit, arat bine si ma simt bine.

      (Citează)

  7. Problema e ca sunt sedentar , si chiar daca m-am mentinut la fel pentru ca incerc sa pastrez program de mese , masa musculara a scazut vertiginos . De copil ce sa mai zic ca dupa o alergare prin cartier nu mai poate de picioare

      (Citează)

  8. eu am luat in greutate vreo 3 kile in pandemie, dar oricum eram supraponderal conform BMI.

    din septembrie m-am apucat de alergat… imi face foarte bine dar evident nu m-a ajutat cu slabitul, asa ca de pe 4 ianuarie m-am apucat de numarat calorii si deja am pierdut vreo 1-2 kile, deci sunt optimist.

      (Citează)

  9. Eu m-am ingrasat de la 85 la 87 dupa care am zis ca oricum voiam sa slabesc pentru ca nu am nicio amintire cu mine “slab” si voiam sa experimentez asta. Am apelat la programul personalizat unui instructor pe care il urmaresc de foarte mult timp si el l-a adaptat in functie de necesitate faza etc.

    Cu un set de gantere cu greutati de max 20kg, o salteluta de yoga, 3-4 antrenamente pe saptamana si MANCARE CURATA (dar nu plictisitoare pentru ca imi place mancarea buna; a stii sa folosesti condimentele si sa fii putin creativ e mai usor decat pare) am ajuns dupa 3.5 luni la 77kg. A venit Craciunul si am ajuns la 79. Acum sunt undeva la 78 si vreau sa mai slabesc pana pe la 74.

    Aveam masa musculara inainte de a incepe sa slabesc si atentia asupra burtii era acaparata mai mult de umeri si brate. Eh, m-am masurat la 1cm sub buric si aveam 98cm, iar acum sunt undeva la 83cm. Am sarit din blugi marimea 44 in blugi marimea 40 la 82kg si acum cred ca pot sa incerc marimea 38 sau care o fi mai mica dupa marimea 40.

    Majoritatea prietenilor si cunostintelor imi spun ca am slabit prea mult (ei sunt “voinici”, “pufosi”, “au oasele mari”) insa ceea ce nu vad ei este starea de bine per total, senzatia ca sunt mai usor. Senzatia de mai usor e o certitudine. Inainte jucam 2 ore de tenis constant si gafaiam destul de tare la sfarsit si eram lesinat. Acum dupa 2 ore de tenis, nu numai ca ajung mai repede la minge, dar sustin cu usurinta schimburi mai lungi si dupa 2 ore de tenis simt ca pot sa mai joc inca una.

    Stiu, nu m-a intrebat nimeni, dar daca sunt oameni care au ajuns sa citeasca pana aici, concluzionez spunand ca sa fii mai slab iti permite sa te poti juca mai activ cu copilul tau, nu sa joci 2-3 minute fotbal cu baiatul tau si dupa aia sa ii spui “Tati, hai sa facem o pauza ca tati nu mai poate”. Sau daca nu ai copii dar ai o sotie/prietena/logodnica, in mod cert esti mai abil fizic la proba de anduranta de la indoor olympics if you know what I mean. Si cu toate astea poti sa mananci KFC sau burgeri sau dulciuri de 1-2 ori pe saptamana ca stii si tu ca ai ajuns sa fii “voinic”, “pufos” sau sa ai “oasele mari” ca poate ai exagerat cu mancarea “buna” in exces de care corpul tau nu are nevoie (simti asta cand poate te balonezi sau te ia somnul dupa o masa copioasa).

    Spor la decizii!

    P.S.: Eu am decis sa fac un tur complet ale locurilor gastro recomandate de Radu acum o saptamana sau doua :))

      (Citează)

    • O rugaminte – ne lasi si noua te rog contactul instructorului ?

        (Citează)

    • @sibarit, m-am uitat in T&C-urile lui Radu si pare a fi ok sa “faci” publicitate. Eu am apelat la Angel Fitness. Cantitativ mananc mai mult acum decat inainte, deci foamea a fost inexistenta (rudele si prietenii mi-au zis ca poate ar trebui sa mai mananc ceva).

        (Citează)

  10. In martie 2020 aveam 120kg si am incheiat anul cu 104kg.
    Nu am facut nimic special, din cauza reducerii activitatii fizice am taiat din mese de la 6 mese pe zi la 3.

    Si acum vreau inapoi la 120 :) Din cauza inaltimii arat ca o scobitoare (193)

      (Citează)

    • Serios? Ce inseamna felul in care e construit fiecare om. SO are 1.94 si 100kg acum dupa pandemie, cel mai bine ii statea la 94-96. La 104 cred e pufos bine.

        (Citează)

    • Probabil este si de la faptul ca eram obisnuit sa fiu mai mare.
      Dar cand iti slabesc mainele de la 45cm la 38 se vede diferenta. Si apar “complexe” ca sunt prea mic.

        (Citează)

  11. Incepusem sa ma ingras de la Craciun 2019, am avut apoi concediu medical prin februarie, am mai pus un pic, apoi pandemie am mai pus un pic, am ajuns sa am +6kg peste greutatea mea obisnuita. Am contactat un nutritionist in septembrie si cu ajutorul aplicatiei Eat&Track (care e romaneasca btw, facuta de unii din Cluj) am revenit la greutatea mea normala. Deci ambele raspunsuri sunt adevarate pentru mine, m-am ingrasat si am si slabit in pandemie. Nu-i prima data cand ajung la greutatea asta si o dau jos, dar daaaamn, cat de greu e sa slabesti cand te-ai obisnuit cu un anume stil de viata. Cei care ati dat jos 10-20 kg felicitarile mele.

      (Citează)

  12. Daca iau YOY sunt aproape la fel, cred ca am 1kg in plus fata de ianuarie 2020. De obicei iarna sunt mai pufos, si vara scad 2-3-4 kg.
    Anul trecut prin februarie insa am avut niste probleme de sanatate care m-au facut sa pierd 5kg intr-o luna (eu acum cred ca a fost COVID, pentru ca am calatorit in ianuarie in tari care au avut probleme mari ulterior, dar n-am avut ocazia sa-mi fac un test antigen atunci)
    Deci am dat jos 5kg intr-o luna, si am pus la loc 6-7 in urmatoarele 3 luni, apoi doar le-am mentinut :)
    Problema e ca foarte probabil am dat jos (si) masa musculara si am pus la loc doar grasime

      (Citează)

  13. Greutatea e fix ca inainte.
    – Sport fac cam la fel (doar ca sala de la sala :) am mutat-o acasa, mi-am luat gantere, bancuta, TRX, etc).
    – Merg mult mai putin jos, din cauza de lucrat de acasa (mai ma plimb prin parc dar tot nu ies ca inainte, oricat m-as chinui)
    – Mananc cam acelease lucruri dar mai echilibrat, adica distribuit cu mese principale si gustari intre mese, dupa cum zice teoria
    – De baut mai putin (nu ca as fi baut ff mult inainte dar tot mai scapam prin we la bere cu prietenii). Nu ca mi-am impus dar nu prea ai unde, Chiar si daca iesi se inchide mustaria la 9, cat naiba sa bei in 2-3h … (acasa nu prea imi place sa beau oricum)

    Probabil lipsa mersului pe jos se compenseaza cu alimentatia mai echilibrata si consumul redus de alcool de aici si pastrarea greutatii.

      (Citează)

  14. Am reusit sa ma ingras 5 kg desi mergeam constant la sala, aveam o greutate constanta de 75 Kg la 1.77m. A venit pandemia, miscare sufletul, si am pus 5 kg pe nesimtite si cred ca si masa musculara s-a diminuat vizibil. Am alergat dimineata pana la magazinul din colt..dupa 100 metri aveam limba de 1 metru. Not good!

      (Citează)

  15. In 2019 am slabit mai bine de 10 kile (pana la 75) si am reusit sa nu pun nimic la loc in pandemie desi lucrez de acasa, iar miscare nu prea am unde face. Doar mancat rational, fara sucuri cu zahar, mai putina paine.

      (Citează)

  16. Vara lui 2019 am slabit multisor, pana spre 64kg datorita stresului, mult sport si mancare putina.
    Iarna pre-pandemie am ajuns pe la un 67-68kg, greutate relativ uzuala pentru mine.
    In pandemie am inceput sa cresc usor-usor, pana pe la un 71kg acum. In principal datorita miscarii mai putine, lucratului de acasa si mancarii care e tot timpul la dispozitie. Imi doresc ca pana in martie, daca nu mai apare vreun val 3 sau Covid peste mine, sa ajung iarasi pe la 68kg.

    Si de precizat: imi este f f f dor de bazinul de inot. De 10 luni s-a inchis bazinul la care mergeam si la cat de afectati au fost de lipsa incasarilor, ma indoiesc ca reusesc sa-l mai redeschida.

      (Citează)

  17. Eu am slabit 12kg (de la 64kg la 52 kg, la 1,74m) dintre care primele 8 cred in prima luna si urmatoarele in urmatoarea luna. Fara dieta, fara sport, dupa ce in ultimii 5-6 ani avusesem o greutate constanta. Sanatoasa tun (am fost la control si analize, ca ma panicasem putin), slabitul a fost doar pe fondul renuntatului la “meniul zilei” de la pranz, pe care l-am inlocuit cu mancare gatita.
    In rest, mananc normal, oarecum sanatos dar nu exagerat. Incerc sa mananc paste o singura data pe saptamana si mancare comanandata tot odata pe saptamana (ca de obicei inseamna pizza sau burgeri), iar cartofi prajiti, snitele si in general mancare prajita nu gatesc deloc, dar se strecoara de obicei in comanda de mancare, deci odata pe saptamana.

      (Citează)

    • Imi pare bine ca ti-au iesit analizele ok, si nu vreau sa par judgemental, dar esti cu 4kg sub o greutate normala. Eu am 1.59 si la 52 kg toata lumea imi zice ca arat f slabanoaga (am 54 acum dupa ce am slabit). Iti ies analizele ok acum, dar pe termen lung asta are impact, asa cum si kilogramele in plus au impact pe termen lung.

      Just take care.

        (Citează)

    • irina, ”toata lumea” aia nu este cam supraponderala?
      oricum, este mult mai sanatos 4 kg sub decat peste!

      ”A.”, esti in standardele mele!

        (Citează)

  18. De la 99 prin Martie am ajuns la 83 prin toamna.
    Faceam cam o ora pe zi sport, si cu bicicleta in fiecare weekend pe distante lungi.

      (Citează)

  19. articolul asta .. e ca ..
    mi-am facut abonament la sala de 3 luni dar nu slabesc deloc. intr-o zi trebuie sa merg pina acolo sa vad care e treaba ..

      (Citează)

  20. slabit de la 83 la 73kg in 3 luni, greutati, benzi elastice si ab-roller de la decathlon, facut cu astea de 4-5 ori / saptamana cate 1 ora, apoi de 4 ori pe sapt de mentinere. mancat orice fara restrictii, dar nu ca porcu’

      (Citează)

  21. Am slabit. Mananc la fel, fac mai putin efort fizic.

      (Citează)

  22. Am ramas la fel in pandemie, luat putintel de sarbatori, acuma pleaca iar. Mi-as dori sa inlocuiesc grasimea cu niste muschi, respectiv mai multa miscare, mers pe jos, de astea simple.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus