un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mercedes EQA este un SUV compact electric

29 Jan 2021  ·

AUTO  ·

4 comentarii

Mercedes EQA este noul model entry-level în gama electrică a nemților. Nu că ar fi ieftin, desigur. Cred, totuși, că se va vinde bine deoarece se înscrie în clasa care crește acum cel mai mult în vânzările mașinilor electrice, adică cea a SUV-urilor compacte.

Eu i-aș fi spus crossover, dar Mercedes-Benz insistă că este SUV.

Modelul EQA este puternic bazat pe GLA. Are 190 CP si o autonomie de 426 km în testul WLTP, baterii de 66,5 kWh și se încarcă la maxim 100 kW în curent continuu, ceea ce l-ar duce de la 10% la 80% în 30 de minute. Sau, dacă vrei complet la priză normală de 11 kW, aproape 6 ore pentru 100%, situație potrivită pentru încărcarea peste noapte sau la muncă.

Ulterior lansării, Mercedes-Benz va lansa și variante EQA cu putere mai mare sau cu autonomie mai mare.

La exterior arată ca o îmbinare de GLA cu EQC, primul SUV electric al mării. Grila neagră de amploare apare și aici. Nu-mi place foarte mult partea din spate, unde stopurile par prea înguste, prea subțiate.

Interiorul, în schimb, pare foarte modern și luxos. În bord poți avea două ecrane de 10,25 inchi fiecare, asistent virtual și tot luxul și toate dotările uzuale pentru un Mercedes-Benz din această clasă. Îmi place cum arată și, per total, cred că va avea succes pe piață. Prețul în Germania și la noi ar trebui să înceapă de pe la 47.000 de euro. Fiind un Mercedes, probabil că va urca în funcție de ce dotări alegi sau de diverse elemente de design suplimentare.

    4 comentarii

  1. Superb pe exterior, urat pe interior. Dashboard-ul cu gurile alea de ventilatie arata grotesc. De fapt au luat un GLA si i-au pus baterii si motor electric.

    Am sperat la ceva mai elegant pe interior, gen Model 3 sau ID.4.

      (Citează)

  2. Iosif:
    Superb pe exterior, urat pe interior. Am sperat la ceva mai elegant pe interior, gen Model 3 sau ID.4.

    Am ras intens :) ce o fi elegant la ID4 sau Model 3 nu pot sa inteleg

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus