un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum a decurs vaccinarea anti-covid pentru părinții mei

19 Jan 2021  ·

GÂNDURI  ·

16 comentarii

Mi-am dus ieri părinții la vaccinul covid, unde i-am programat vinerea trecută prin platformă. Iată cum a decurs totul.

Programarea era la ora 16, am fost acolo la 15:45. Centrul de sănătate mintală Obregia este undeva între blocuri, aproape de Piața Reșița, și arată ca o școală. N-aș fi ghicit niciodată că este altceva decât o școală, de fapt.

La intrare o domnișoară amabilă ne-a luat temperatura. Numărau câte persoane erau deja la primul etaj, unde se face vaccinarea, și ne-a spus că putem urca și noi. Ca aparținător am cerut permisiunea să-i însoțesc și am primit-o.

Centrul în sine chiar arată ca o școală, nu ca un spital, chiar dacă tot personalul medical întâlnit avea desigur halate, mănuși, măști și tot ce-i nevoie. Nici nu cred că se întâmpla altceva acolo în afară de vaccinarea anti-covid.

Sus, într-o sală mare, este zona de triaj. Părinții mei au fost întrebați de nume de o persoană ce avea un computer în față și bănuiesc că i-a găsit în lista de programări. Au așteptat câteva minute înainte de a intra la triaj (erau două mese de “interviu” pentru asta). Triajul, din ce-am tras cu urechea, reprezintă un chestionar medical referitor la probleme de sănătate, medicație curentă, istoric medical, intervenții anterioare, completarea datelor personale și semnături pe un formular.

Tata, de exemplu, care pe 30 iulie a trecut printr-un dublu-bypass la inimă, a fost întrebat mai multe despre ce și cum s-a întâmplat, ce tratament a urmat după aceea și alte asemenea.

După completarea chestionarului, se intră direct la vaccin într-una dintre sălile de vaccinare. Sunt două saloane acolo, din ce mi-am dat seama. Vaccinarea durează un minut. Se ia loc, prezinți mâna, se extrage doza din flacon, se face injecția și asta este tot. Am întrebat dacă pot asista și eu și m-au lăsat. Am întrebat dacă acum fac 6 doze dintr-un flacon și mi-au spus că da. Am întrebat dacă au fost probleme sau vreun scandal și mi s-a spus că nu, totul a decurs foarte bine. Mi s-a părut că întreg personalul era amabil și chiar vesel.

Pacientul vaccinat este trecut în salonul post-vaccinare. Acolo două persoane supraveghează pe cei vaccinați. Lași la intrare chestionarul, iar după 15 minute ești anunțat că poți pleca. Dacă n-ai avut până atunci o reacție adversă semnificativă, probabil nu vei avea nici după aceea.

Li s-a înmânat prospectul vaccinului, tradus în română, și apoi adeverința de vaccinare. Am plecat cu toții acasă. N-a făcut nimeni cinste cu o shaorma de pui, din păcate *cough*cough*

    16 comentarii

  1. Radu, poți să-mi spui cum apar acum programările lor în platformă? Ieri s-au vaccinat și ai mei dar la programări apare că au fost ratate iar programările pentru rapel apar închise. Mi-e frică să nu fi operat cineva greșit acolo

      (Citează)

    • La parintii mei apare “finalizat”. Faza cu programare “ratata” si cea pentru rapel inchisa mi-a povestit-o o prietena, medic, ca asa ii apare si ei, in schimb i-a venit SMS sa ii aduca aminte de rapel. Poate un telefon la callcenter nu strica, totusi.

        (Citează)

    • Finalizat pentru primele și la mine.

      Aș spune să rezolvi rapid la call center sau cum se poate ca să nu pierzi rapelul.

        (Citează)

  2. Bravo! Mai e putin si ei au scapat!

      (Citează)

  3. Eu am făcut programarile pentru mai multe persoane de peste 65 de ani din familie.
    La prima persoana care a făcut ieri vaccinul, acum este afișat finalizat in dreptul primei programari. Cred, dar nu sunt sigur, ca ieri apărea altceva după vaccinare, care a fost la prima ora.

      (Citează)

  4. Deseară la ora 19 imi vaccinez soacra. Soarta a decis ca ea sa fie cobaiul familiei… are diabet si e singura care a putut fi programată. Stam cu ochii pe ea sa vedem daca bâzâie televizorul când trece pe lângă el. Dacă sta bine la upload si download după toată chestia atunci asteptam cu drag faza 3.

      (Citează)

  5. Au cerut cardul de sănătate?

      (Citează)

  6. Coco Moll:
    Stam cu ochii pe ea sa vedem daca bâzâie televizorul când trece pe lângă el.

    Nu o să bîzîie căci cipurile 5G din acest vaccin lucrează pe 30GHz, semnificativ mai sus decît televizorul, deci nu interferează :-)

      (Citează)

  7. Au solicitat vreun document care sa ateste o anumită afecțiune / loc de munca – ex profesor?

      (Citează)

  8. alias: Nu o să bîzîie căci cipurile 5G din acest vaccin lucrează pe 30GHz, semnificativ mai sus decît televizorul, deci nu interferează :-)

    Oricum, coif de aluminiu tot îi pun. Sa ecraneze cât de cât. 🤖

      (Citează)

  9. nwradu:
    Finalizat pentru primele și la mine.

    Aș spune să rezolvi rapid la call center sau cum se poate ca să nu pierzi rapelul.

    N-am rezolvat. Call Centre-ul a răspuns foarte greu și nu m-a putut ajuta în niciun fel. Mi-au zis că se vor informa mai departe și că mă vor contacta dar nu am primit nimic până acum. Cred că vor merge până la urmă la data și ora programată și voi spera că nu vor fi probleme

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus